Procurorii DIICOT investighează 403 tranzacții în cryptomonede, prin care în ultimii trei ani peste 14.000.000 dolari au intrat în România pentru a alimenta grupări #rezist și ONG-uri care susțin platforme politice de tipul Cioloș și USR. (link știre)

Știrea a fost preluată în media independentă. Cea dependentă a tăcut, iar reprezentanții grupărilor vizate s-au mulțumit să invoce stereotipul “fake news”, evitând orice altă explicație. Contactați de jurnaliști, reprezentanții DIICOT au refuzat să comenteze (reacție din care eu înțeleg că există o anchetă în desfășurare – dacă nu există, probabil că s-ar fi comunicat o infirmare laconică, de tipul “în acest moment, nu există niciun dosar deschis pe această temă”). Iar dacă a început într-adevăr o anchetă, este firesc ca organele judiciare să păstreze o anumită discreție pentru a nu-și devoala acțiunile.

În schimb, tăcerea instituțiilor reprezentative ale sistemului politic democratic este mai greu de înțeles.

Dacă informațiile luju.ro sunt corecte și există o rețea internațională de finanțare SUBTERANĂ a unor mișcări participante la acțiuni aflate în cercetarea organelor judiciare, am convingerea că SRI a obținut date despre acest fenomen și, îndeplinindu-și obligațiile legale, le-a furnizat deja Președinției, Guvernului și altor instituții central desemnate prin lege.

Asumând aceste premise, cred că decidenții politici instituționali au obligația să lămurească trei aspecte esențiale:

  1. Dacă și când au primit informațiile referitoare la finanțarea externă a anumitor organizații de presiune publică.
  2. Cum au utilizat informațiile primite.
  3. În ce măsură finanțarea subterană, din surse externe, a unor organizații implicate în acțiuni care pot destabiliza instituții fundamentale ale democrației, reprezintă o amenințare la adresa securității României. Oare nu s-ar impune o dezbatere a acestui subiect în Consiliul Suprem de Apărare a Țării?

În condițiile în care tema a ajuns deja în spațiul public – deci invocarea confidențialității este superfluua – iar clarificarea aspectelor enunțate nu ar împiedica în niciun fel o anchetă în curs, consider că Președinția, Guvernul și Comisia parlamentară de control asupra activității SRI au datoria de a comunica opiniei publice răspunsuri la cele trei puncte enumerate anterior.

În acest sens, exercitându-mi drepturile conferite de Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, mă voi adresa inclusiv pe cale oficială instituțiilor menționate și cred că nu voi fi singurul care va actiona astfel.

Securitatea națională este mai presus de orice mize partizane și solicit reprezentaților tuturor organizațiilor democratice să nu deturneze politic acest subiect. În fața unor eventuale amenințări la adresa ordinii constituționale, solidaritatea este unicul răspuns responsabil.

42 COMENTARII

  1. Cei care au facut asta cu rezistenta lui peste prajit trebuie sa raspunda in fata instantei de judecata au fost niste latrai platiti de soros sa duca romania la dezbinare degringolada

  2. Procurorii diicot sa ii ia pe toti cei care au luat bani in frunte cu malin bot care zbiera ca un psihopat ca vrea sa faca rahatul praf….mi-e sila de #rezist sa ii inchida pe toti

  3. Eeeee acum sa va vad #rezistentilor de carton ce sunteti slugi sorosiste care ati luat milioanele de dolari prin diverse forme pai de aia stateati voi in frig si filmati ca nebunii tot ce misca ca de nu faceati asta va taia tatuca soros finantarea….bot si compania la puscarieeeeeeee

  4. O sleahta de nezdraveni care au incercat marea cu degatul cum se spune insa au fost deconspirati cum pozau ei in vezi doamne poporul caruia ii pasa de bunul mers al acestei tari insa erau doar de fatada ei voiau sa destructureze tara sa o aduca pe marginea prapastiei.

  5. Este incredibil ce a putut sa faca acest soros cu 14 milioane de dolari sa produca atata panica si atata ura intre romani intre fratii nostrii prin niste tradatori de tara ca bot ca angela serban casiera celor de la rezist

  6. Hopaaaa le-a sosit ceasul la drogatii de la rezist…ma asteptam sa fie ceva dubios la mijloc ca preavo luasera razna toti cu rezist asta…la jilava cu toti

  7. Oofff doamne cand se va termina odata pentru totdeauna cu acesti nebuni de la rezist care nu fac cinste nimanui doar lui soros cel care ii finanteaza,sper ca procurorii diicot sa isi faca treaba.

  8. Ma bucur foarte mult ca cei de la diicot au luat atitudine in legatura cu acest grup infractional care pozau in simplii protestatari care doresu ei sa elibereze romania cand de fapt voiau sa o predea in mainile lui soros.

  9. Este de apreciat pozitia dvs. fata actiunile oribile ale unor grupari innfractionale organizate internationale. Este de asteptat si pozitia altora, dar si actiunea unora platiti sa reactioneze fata de astfel de manipulari ordinnare. Cred ca trebuie si mai mult informata populatia despre realitatea zilelor noastre, cand manipularile si actiunile de tipul „Hotul striga: Hotii !” au intoxicat societatea.

  10. La puscarie cu toti care au facut parte din aceasta tabara de mafioti care au pus umarul la destabilizarea tarii noastre prin acte de vandalism si huliganism.

  11. Fiecare dintre noi trebuie sa ia act ca ceea ce s-a intamplata fost un complot inpotriva bunului mers al romaniei a fost o incercare de daramarea statului este ceva de neimaginat si cred ca a sosit clipa sa se faca dreptate.

  12. De peste 10 ani tot scriu pe Internet despre planurile papagalilor cu Globalizarea. E clar ca urmaresc doar interesele unei clici reduse numeric dar foarte bogate, iar prostimea e platita, pacalita, manipulata… „Elitele” sunt atrase prin grade masonice sofisticate (s-a ajuns la gradul 99 pentru realizarea echivalentelor intre societati secrete si/sau organisme financiare, economice, politice)… M-am saturat sa tot dau relatii referitor la ce urmeaza, dar, daca cineva isi aduce aminte, s-au adeverit toate pana la acesta data, chiar daca alti papagali spuneau ca e Teoria Conspiratiei. Jumatate s-au adeverit si v-am spus ce urmeaza. Asteptati fara sa faceti nimic, bazandu-va pe reclama: „Dormiti linistiti, Globalizarea va rezolva !” Mai multe, pe: „Departamentul de Investigatii Romania”.

  13. Se spune ca daca vrei sa distrugi un stat incepi cu distrugerea educatiei si mijloacelor de existenta a poporului asta au incercat cei de la rezist sa faca sa patrunda in randurile oamenilor cinstiti si sa propage ura invidie lasitate sa dezbine folosind vechiul principiu roman dezbina si conduce.

  14. “SE PREGĂTEȘTE UN PUCI ÎN UE? Globaliştii au proclamat REPUBLICA EUROPEANĂ! Toţi imigranţii primesc cetăţenie, statele naţionale și graniţele sunt desfiinţate
    Stranie coincidență! Simultan cu ceremoniile dedicate împlinirii a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial, la care președintele francez și-a recitat din nou atacurile la adresa celor care se opun globalizării, a apărut o inițiativă „de la bază”, cum ar spune George Soros. Mai mulți așa-ziși intetectuali și artiști au proclamat Republica Europeană. Citiți cu atenție ce vor acești indivizi!
    Niciodată nu au mai spus globaliștii lucrurilor pe nume atât de deschis! “Prin aceasta, suveranitatea statelor este înlocuită de suveranitatea cetăţenilor şi cetăţenelor. Fondăm Republica Europeana pe principiul egalităţii politice universale, indiferent de naţionalitate şi de fondul social ori etnic. Elementele constitutive ale Republicii Europene sunt de acum oraşele şi regiunile europene. A venit timpul ca diversitatea culturală a Europei să se exprime într-un cadru al unităţii politice. Consiliul European este, prin aceasta, scos din uz. Parlamentul European dispune de acum de putere legislativă. Va fi numit un Guvern European dedicat bunăstării tuturor cetăţenilor şi cetăţenelor Europei. Trăiască Republica Europeană!”
    V-ați revenit din șoc? De la Manifestul Partidului Comunist publicat de Karl Marx și Friedrich Engels în 1848, stânga nu și-a mai recunoscut niciodată atât de clar obiectivele. Nu e vorba numai de a desființa statele naționale din Europa, ci și de a da o lovitură fatală națiunilor albe de pe bătrânul continent. Printr-o manevră de alba-neagra, se încearcă desființarea granițelor Uniunii. „Declarăm
    toate persoanele prezente în momentul de faţă în Europa cetăţeni şi cetăţene ale Republicii Europene. Ne recunoaştem şi acceptăm responsabilitatea moştenirii comune a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi ne angajăm să o aplicăm în sfârşit. Recunoaştem şi acceptăm faptul că bogăţia Europei are la bază exploatarea altor continente şi suprimarea unor culturi vreme de secole. Din acest motiv, împărţim teritoriul nostru cu cei pe care i-am gonit de pe al lor. Oricine doreşte, poate fi un european. Republica Europeană esteprimul pas pe drumul către o democraţie globală.” Așadar, până la urmă, adepții teoriilor conspirației au avut dreptate. Scopul atacurilor necontenite la adresa statelor, națiunilor și instituțiilor europene, al valului de imigrație și al tuturoe celorlalte malversațiuni este statul planetar, pe care să-l poată conduce liniștiți, din umbră, marii sforari ai lumii. ”Europa naţiunilor a eşuat. Viziunea integrării europene a fost trădată. Fără o structură politică comună, Piaţa Unică şi Euro au căzut cu uşurinţă pradă unei agende neoliberale ale cărei interese contravin obiectivului dreptăţii sociale.
    Puterile instituţiilor europene trebuie, aşadar, confiscate, pentru a înscrie piaţa comună şi moneda comună unei democraţii europene comune. Pentru că Europa înseamnă unirea oamenilor, nu integrarea statelor.”
    În orice stat normal din lume, o asemenea declarație ar atrage răspunderea penală a autorilor pentru instigarea la răsturnarea ordinii constituționale. În Europa noastră, acest lucru nu se va întâmpla. Deși nu o mărturisesc deschis, Macron, Merkel și toți ceilalți democrați liberali care compun establishmentul european auaceeași agendă. Declarația de independență a Republicii Europa nu e opera semnatarilor (Ulrike Guérot, Robert Menasse, Verena Humer, Marie
    Rosenkranz), ci a uriașei puteri financiare care încearcă să acapareze întreaga lume.”

  15. Problema cred ca este mult mai complexa,ea necesita o cercetare mai amanuntita in ceea ce priveste parghiile de finantare ale acestor scelerati,cine dadea banii stim foarte bine(soros)insa cine ii lua?cine ii distribuia celor care erau prezenti non stop la asa zisele proteste,de aceea spun ca itele sunt mult mai incurcate decat credem si eu am toata convingerea ca se vor descurca.

  16. In orice exista o limita inclusiv in a protesta un protest se face organizat cu cineva care isi asuma calitatea de lider de organizator al protestului insa aici la #rezist eu sincer nu am auzit pe nimeni sa isi asume ceva toti faceau pe surzii cand erau intrebati cine le este liderul cine ii conduce ce organizare au,nu puteau spune ca liderul lor ii plateste in criptomonede cu 403 tranzactii si o uriasa suma de bani.

  17. Fereasca dumnezeu de asa ceva,eu sunt o persoana mai in varsta si incerc sa ma adaptez la tot ceea ce este nou insa ceea ce am citit aici si ce am vazut la televizor ma uluiesc si ma lasa fara cuvinte,oare cum este posibil ca niste romani compatrioti de-ai nostrii sa strige impotriva tarii lor impotriva parintilor lor cei care i-a crescut impotriva bunicilor lor care numai ei stiu prin ce sacrificii au trecut in vremea comunismului ca sa le puna pe masa o bucata amara de paine….si acum care le este rasplata?acte de violenta,injuraturi,jigniri grosolane ca de usa cortului,comportament de psihopati ,si totul pentru bani-pentru asta s-au vandut la acea persosna care nu este dorita in nicio tara-acest soros urmareste sa dezbine tot pe acolo pe unde merge si asta a incercat-o si cu noi.

  18. Acum incep sa se lege mai multe lucruri si la o prima analiza ajungem la inevitabila si dureroasa concluzie:dezbinarea pe bucati a romaniei si anume in vestul tarii se incearca o asa numita alianta a vestului incluzand marile orase(cluj,timisoara,arad,oradea)ele vor sa se desprinda de a mai da socoteala bucurestiului(am citit din vocile care sustin asta)in bucuresti au loc ample miscari dr strada creionate sub forma unor proteste ale oamenilor obisnuiti din popor cu lozinci ieftine de unitate si schimbare toate acestea au un singur numitor comun iar acela este george soros iar tinta adica rezultatul ecuatiei este instrainarea romaniei si aducerea romanilor la nivelul de sclavie moderna de amputare totala a gandirii libere si de dependenta fata de stapanii care te lasa sa culegi firimiturilecare cad de la imbelsugata lor masa….romani deschideti ochii.

  19. La marile demonstratii neomarxiste din Piata Victoriei, se vorbeau foarte multe limbi: romana, engleza, germana, franceza, rusa si, probabil, si altele… Unii erau platiti, dar altii au venit … de pe ‘Facebook”. „Un popor de idioti”, cum ne considerau Serviciile externe inainte de „Revolutie”, dupa modul cum putem fi manipulati, se probeaza si acum. Daca tineti minte, acum 2 ani, au inceput cu: „Veniti zeci de mii de oameni, pentru (nu mai stiu care) taxe !”, „Veniti zeci de mii de oameni, pentru a-i multumi lui Ciolos pentru mandat !”. La cea din urma chemare amintita au venit 8 oameni, plus cei de la Tv. Si v-am spus cu mult timp inainte ca daca va castiga Trump, vor iesi luni de zile in strada in SUA, la fel si la noi, daca Baietii pierd la Parlamentare. Erau planuri de rezerva clare, totul se lega foarte binne, numai ca multi si-au facut Facebook si nu mai aveau timp sa gandeasca limpede…

  20. Scandal la Realitatea TV: Rareş Bogdan şi-a anunţat demisia
    Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu au fost interziși la postul de știri Realitatea TV de către Cozmin Gușă, iar Rareș Bogdan a anunțat, marți seara, că demisionează. Cozmin Guşă a spus că decizia privindu-i pe cei doi este corectă şi avizată.
    ”Fac un anunț extrem de important pentru că s-au întâmplat lucruri importante în ultimele trei zile: în cazul în care Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu nu vor fi primiți în platoul Jocuri de Putere, iar directorul postului Realitatea TV, Edward Pastia, nu va fi concediat, activitatea mea la Realitatea TV se încheie. Iubesc postul Realitatea TV și vreau să lucrez aici. Pleacă Pastia și se întorc Oreste și Oana Stănciulescu, oameni stindard al luptei împotriva ciumei roșii. Dacă nu, vor rămâne cu domnul Pastia, iar eu mă voi duce în afara Realității TV. Nu știu unde, nu m-am gândit vreodată că voi fi nevoit să vorbesc despre asta. Repet, nu am nimic să reproșez domnului Cozmin Gușă sau domnului Maricel Păcuraru. Am avut libertate totală de acțiune de expresie. Sper să pot continua la Realitatea Tv pentru a face o emisiune liberă în sprijinul cititorilor mei. Condițiile mele pentru a continua la acest post de televiziune, care în acest moment nu știe ce vrea, sunt simple.”, a spus Rareș Bogdan.
    În replică la acest anunţ, Cozmin Guşă a spus că îl va chema miercuri pentru a discuta cu el. A subliniat însă că acesta trebuie să înţeleagă că decizia lui Edward Pastia legată de Oreşte şi Oana Stănciulescu a fost corectă şi avizată de el.
    „Responsabilitatea păstrării credibilităţii unui brand este mult mai importantă decât o anumită solidaritate prietenească pe care el poate să o aibă legată de invitaţii lui, dar care nu îi justifică în niciun caz acest gen de comportament într-o televiziune în care a avut şi are libertate editorială maximă”, a declarat Cozmin Guşă.

  21. Cozmin Gușă i-a interzis lui Rareș Bogdan să mai intre pe post la Realitatea TV
    Jurnalistul Rareș Bogdan a declarat pentru G4Media.ro că unul dintre acționarii postului de televiziune Realitatea TV, Cozmin Gușă, i-a interzis să mai apară pe post în emisiunea „Jocuri de putere”. Decizia este valabilă, pentru început, pentru emisiunile de miercuri și joi.
    rares bogdan
    Jurnalistul Rareș Bogdan spune că unul dintre acționarii postului de televiziune Realitatea TV, Cozmin Gușă, i-a interzis să mai apară pe post în emisiunea „Jocuri de putere”.
    „Nu intru în emisie. Domnul Cozmin Gușă mi-a interzis să intru pe post. A fost interzis Oreste Teodorescu, Oana Stănciulescu, acum sunt eu interzis pe post”, a declarat Rareș Bogdan pentru G4Media.ro.
    Bogdan mai spune că din momentul în care a fost interzis, consideră că Realitatea TV nu mai are nevoie de el. Realizatorul TV susține că nu a discutat cu nici o televiziune și că este „un om liber”.
    O suspendare de pe post, chiar și temporară, înseamnă întreruperea colaborării cu Realitatea, a declarat Rareș Bogdan pentru Paginademedia.ro.
    „I-am spus lui Cozmin Gușă, civilizat, că pierdem și noi, și Realitatea TV. Dacă nu mă lași să intru pe post azi, consider că ai încheiat colaborarea cu mine”, a declarat Rareș Bogdan.
    El a făcut şi precizarea că numele emisiunii „Jocuri de putere” nu aparţine Realităţii TV.
    „Le atrag atenţia să nu folosească acest brand fără consimţământul meu. Eu încă sper că bunul Dumnezeu le va da gândul cel bun şi îmi vor permite să realizez emisiunea la acest post, cu invitaţii pe care îi consider eu relevanţi şi care sunt iubiţi de publicul „Jocuri de putere”, a subliniat omul de televiziune.
    „Am multe informaţii, sunt multe suspiciuni, se fac multe scenarii. Poate se aştepta doar un moment, cine ştie? Lumea e dură, viaţa şi mai dură şi uneori nu mai contează nimic. Nu voi intra în polemică cu nimeni care încearcă să mă atragă într-un război al declaraţiilor. Realitatea TV a fost şi consider că încă este casa mea. Am fost jurnalist, sunt jurnalist şi voi rămâne exclusiv jurnalist. Oricât de mult s-ar supăra unii sau alţii. Consider că libertatea de expresie este esenţială în democraţie, iar libertatea presei este vitală. Am fost şase ani şi jumătate un jurnalist liber. Nu am de gând să-mi schimb acest statut pentru nimic în lume”, a scrie jurnalistul.
    Scandalul dintre cunoscutul realizator și patronul postului, Cozmin Gușă, a pornit după ce Rareș Bogdan a amenințat cu demisia, marți seară, în urma deciziei directorului editorial Edward Pastia de a-i interzice pe post pe Oreste Teodorescu și pe Oana Stănciulescu, în calitate de invitați, cu doar câteva minute înainte de emisiune.
    Oreste Teodorescu a scris pe Facebook marţi seară, înainte de intra în emisiunea „Jocuri de putere”: „Astăzi, cu un minut înainte sa intru în platoul „Jocuri de putere”, am fost interzis la Realitatea… După cinci ani de combat împotriva Ciumei Roşii, pentru ca nu am marşat la ideea partidului Realitatatea, şi pentru că politicul nu mai are nicio legătură cu jurnaliştii independenţi, cu părere de rău pentru publicul celei mai bune emisiuni din România, cu regretul ca îl las singur pe Rareş, între lupi, fără să îmi doresc asta, vă spun la revedere! Sper să ne reîntâlnim televizat cât mai curând! Rămân acelaşi soldat unei cauze drepte pentru ţara mea! Nu pot fi complicele nici unei maşinaţiuni…”.
    Rareș Bogdan a scris și pe Facebook despre conflictul său cu Cozmin Gușă. Citiți mai jos textul integral al postării:
    „Greu de ucis. Onoarea înainte de orice!
    Le mulțumesc foarte mult miilor și miilor de oameni care mi-au trimis mesaje, emailuri și comentarii pe paginile de socializare începând de aseară până la această oră! A contat și contează pentru mine.
    Le mulțumesc sutelor de colegi din Realitatea TV care mi-au trimis mesaje de încurajare. De asemenea, le mulțumesc colegilor mei din mass-media care s-au dovedit profesioniști și au ținut să vorbească cu mine pentru a afla punctul meu de vedere.
    Nu am dorit și nu doresc să plec de la Realitatea TV. Nu am discutat cu nicio altă televiziune, pentru că am considerat și consider că fac parte din echipa Realitatea TV. Timp de 6 ani și jumătate am avut libertate editorială și de acțiune în Realitatea TV. Consider, însă, cu tot respectul pentru colegii mei din conducerea editorială și acționarii postului Realitatea TV, că nu poți opri un om care a fost invitat 5 ani la Realitatea TV să intre în studioul de televiziune, alături de alți invitați, exact înainte cu 1 minut înainte de începerea emisiunii, când scaunul său era pregătit și omul era gata de a combate. La ora 17 și 17 minute a fost trimis în rețeaua internă Realitatea TV un email cu toată garnitura de invitați de la “Jocuri de Putere”, 10 la numar marti seara. Adică cu 4 ore înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat.
    Nu am atacat, nu atac și nu voi ataca Realitatea TV, pentru că nu doresc să se bucure dușmanii acestui post de televiziune.
    Am avut un schimb de mesaje cu domnul Cozmin Gușă la prânz, când acesta mi-a comunicat că nu voi intra astăzi și mâine pe post. I-am cerut respectuos să se gândească de două ori, pentru că acest lucru va aduce deservicii postului de televiziune și va fi un afront la adresa telespectatorilor și ascultătorilor săi. Plus un afront direct la adresa mea, care am contribuit masiv, alături de invitații mei și echipa Jocuri de Putere, ca Realitatea TV și mai ales emisiunea-fanion de la ora 21.00 să ajungă în topul talk-show-urilor din România.
    I-am explicat scurt și concis: dacă nu mi se permite accesul pe post la ora 21.00 voi considera că Realitatea TV a decis despărțirea de mine și echipa mea.
    Încă ceva: numele „JOCURI DE PUTERE” nu aparține Realității TV, ci mie. Le atrag atenția să nu folosească acest brand fără consimțământul meu. Eu încă sper că bunul Dumnezeu le va da gândul cel bun și îmi vor permite să realizez emisiunea la acest post, cu invitații pe care îi consider eu relevanți și care sunt iubiți de publicul „Jocuri de Putere”.
    Precizez din nou: nu am discutat cu nicio altă televiziune și nu veți auzi din gura mea niciun cuvânt urât la adresa Realitatea TV. Am multe informații, sunt multe suspiciuni, se fac multe scenarii. Poate se aștepta doar un moment, cine știe? Lumea e dură, viața și mai dură și uneori nu mai contează nimic. Nu voi intra în polemică cu nimeni care încearcă să mă atragă într-un război al declarațiilor. Realitatea TV a fost și consider că încă este casa mea. Am fost jurnalist, sunt jurnalist și voi rămâne exclusiv jurnalist. Oricât de mult s-ar supăra unii sau alții. Consider că libertatea de expresie este esențială în democrație, iar libertatea presei este vitală. Am fost 6 ani și jumătate un jurnalist liber. Nu am de gând să-mi schimb acest statut pentru nimic în lume.
    P.S. Mi-aș dori foarte mult ca redacția să nu mai fie folosită de nimeni într-un război care nu o privește. Sunt profesioniști redutabili și oameni dedicați muncii lor. Din păcate pentru unii, părerea mea este împărtășită de o majoritate mult mai largă decât poate să-și închipuie cineva care trăiește în scenarii și scenarite”.

  22. Cozmin Guşă a vorbit despre Rareş Bogdan, care şi-a anunţat demisia de la Realitatea TV, după ce Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu au fost interzişi pe post de către Edward Pastia. În cele din urmă, realizatorul TV a fost suspendat, iar acum Guşă a discutat despre cele întâmplate, explicând şi cum au ajuns Oreste şi Oana Stănciulescu să nu mai apară pe post:
    „Rareş mai face prostii de câte ori se enervează sau este păcălit de unii, cum s-a întâmplat atunci când a părăsit Realitatea TV, momit de Ponta şi păcălit, apoi umilit, legat de preluarea preşedinţia TVR. O să îl chem să discut cu el, dar trebuie să înţeleagă că decizia lui Edward Pastia legată de Oreste şi Oana Stănciulescu a fost una corectă şi care a primit avizul meu. Responsabilitatea păstrării credibilităţii unui brand este mult mai importantă decât o anumită solidaritate prietenească pe care el poate să o aibă legată de invitaţii lui, dar care nu îi justifică în niciun caz acest gen de comportament într-o televiziune în care a avut şi are libertate editorială maximă.
    Ce spune Cozmin Guşă despre demisia lui Rareş Bogdan de la Realitatea TV
    Treburile stau în felul următor: directorul executiv, Eduard Pastia, i-a anunţat pe Rareş şi pe producătorul lui, în urmă cu circa 10 zile, că sunt nişte probleme cu doi dintre invitaţii lui. Mai exact, cu Oana Stănciulescu şi cu Oreste şi, până se lămureşte conducerea editorială despre această speţă, să nu-i mai invite în emisiune. Deci să iasă de pe sticlă o perioadă. M-au anunţat şi pe mine cei din conducerea editorială şi am decis ca treburile să rămână aşa până se lămuresc.
    Nu este o noutate la noi. Atunci când cineva mai apropiat de noi decât Oana şi Oreste a avut probleme, respectiv Claudiu Popa, acesta nu a mai apărut pe ecran conform deciziei editoriale, până când s-au lămurit lucrurile“, a fost declaraţia lui Cozmin Guşă cu privire la plecarea lui Rareş Bogdan de la Realitatea TV.

  23. Oreste A FOST SCOS de la REALITATEA TV. Gușă spune că au apărut probleme. Menționează și DIICOT.
    Autor: Sandra Sălăgean | miercuri, 21 noiembrie 2018 | 6 Comentarii | 39073 Vizualizari
    Cozmin Guşă, patronul postului Realitatea TV, explică pentru EVZ motivele pentru care jurnaliştii Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu nu mai au voie să apară în emisiunile televiziunii în următoarea perioadă.
    „Mi-a dat și mie un mesaj acum o jumătate de oră în care, mă rog, se prefacea panicat legat de ceea ce i s-a întâmplat. Treburile stau în felul următor: directorul executiv, Eduard Pastia, i-a anunțat pe Rareș și pe producătorul lui, în urmă cu circa 10 zile, că sunt niște probleme cu doi dintre invitatii lui. Mai exact, cu Oana Stănciulescu și cu Oreste și, până se lămurește conducerea editorială despre această speță, să nu-i mai invite în emisiune. Deci să iasă de pe sticlă o perioadă.
    M-au anunțat și pe mine cei din conducerea editorială, și am decis că până se lămuresc, să rămână treburile așa. Nu este o noutate la noi. Atunci când cineva mai apropiat de noi decât Oana și Oreste, a avut probleme, respectiv Claudiu Popa, acesta nu a mai apărut pe ecran conform deciziei editoriale, până când s-au lămurit lucrurile.
    DIICOT-ul a dat comunicat de clasarea a dosarului său și Claudiu Popa va apărea pe ecran.
    Victimizarea aceasta pe Facebook o consider total nepotrivită, având în vedere ca cei din conducerea editoriala acționeaza tot timpul documentat și în baza grijilor ca brandul Realitatea să nu fie afectat.
    Întrebat dacă problemele cu Oreste, având în vedere mențiunea DIICOT-ului, au legătură cu dosarul „droguri pentru VIP-uri”, Cosmin Gușă a negat:
    „Cei din conducerea editoriala mi-au spus că problemele legate de cei doi sunt legate de folosirea brandului Realitatea în interes personal, respectiv de un comportament nepotrivit față de colegi”, a declarat patronul Realitatea TV pentru EVZ.
    Oreste a anunțat pe Facebook că „a fost dat afară”:
    „Astăzi, cu un minut înainte sa intru in platoul Jocuri de putere, am fost interzis la Realitatea… După cinci ani de combat împotriva Ciumei Roșii, pentru ca nu am marșat la ideea partidului Realitatatea, și pentru ca politicul nu mai are nici o legătura cu jurnaliștii independenți, cu părere de rău pentru publicul celei mai bune emisiuni din România, cu regretul ca îl las singur pe Rares, între lupi, fără sa îmi doresc asta, va spun la revedere! Sper sa ne reintalnim televizat cât mai curând! Rămân același soldat unei cauze drepte pentru țara mea! Nu pot fi complicele nici unei mașinațiuni…
    Ps: cel mai șocat a fost prietenul meu for ever, Rares, care a primit vestea odată cu mine…
    Oare cât s-a încasat pentru excluderea Oanei Stanciulescu și a mea de la Realitatea? Sper măcar sa fi meritat!!!!
    Din păcate, sunt convins ca adevarata ținta este Rares și incăpățânarea lui de a rămâne o insula de antibolșevism și dragoste de o Românie frumoasa…”, este mesajul lui Oreste

  24. O cauza a disensiunilor de la Realitatea TV nu stiu daca o realizeaza cei implicati. Ea este ideologica. Cei scosi in Strada de Soros au ca linie Neomarxismul, in ceea ce priveste si alti actori europeni implicati. Desi, in final, pentru Soros nu conteaza ideologia, ci Resursele si Banii, Baietii din Europa incearca si unificarea ideologica. Daca au dat jos Tarul Rusiei, infiintand Comunismul, o alta ramificatie a gasit ca fiind mai bun Socialismul. Acum vor sa stearga cu buretele greselile Comunismului. Incearca cu un Neomarxism proaspat, spalat. Lozincile tip „Ciuma Rosie” nu cad bine Baietilor, deoarece cei scosi in Strada de EI ajung sa strige, practic, IMPOTRIVA LOR, a PAPUSARILOR. Celelalte motive, cu DIICOT, cu CNA s.a.m.d. nu sunt decat reactii/urmari AUXILIARE. Nu va vine sa credeti, pentru ca Papusarii interni sunt dezorientati si acesta a si fost unul din scopurile Serviciilor Externe. Adica, „pana se prind fraierii, lasa-i sa lucreze pentru noi”… Pacat, multi bani platesc cetatenii pentru filaje, interceptari, tehnologie, ca, in final, sa fie indreptate toate acestea impotriva a tot ceea ce ROMANESC !!! Sa se fi trezit cineva de la noi ?

  25. Sub masca respectarii democratiei, statului de drept si a independentei justitiei se inntampla lucruri oribile cu UE. Ma intreb, care e diferenta fata de functionarea Uniuii Sovietice ? Cum poti sa prostesti o Europa intreaga si mai ales o tara intreaga (in cauza) cu pastrarea unor reguli care ne duc in Evul Mediu ? Am crezut la inceput ca Baietii nu inteleg de ce e obligatoriu necesar sa se intervina in legislatia Macovei – Soros, o legislatie juridica devenita ORIBILA si care este CHEIA fabricarii dosarelor adversarilor politici si nu numai (de asemenea, oamenilor de afaceri concurenti s.a.m.d.). E prea pe fata totul si sutem luati drept PROSTII EUROPEI. Inteleg ca legislatia aterioara (Stanoiu) avea deficiente in directia opusa. De aceea, acum s-a ales o cale cat de cat de mijloc, cu un CSM mai puteric. Nici asa nu convine, intrucat Baietii nu stiu sa conduca altfel (da, EI conduc si cand nu sunt la Putere oficial, cu Serviciile si Justitia). Conducerea europeana s-a dovedit complice intr-un mod parsiv de influentare a Puterii in Romania, lucru care nu se intampla si cu tarile din Vest (doar din Est). Ar fi trebuit ca oficialii europeni sa inteleaga URGENTA rezolvarii problemelor GRAVE din Justitia din Romania legate de GRAVA incalcare a drepturilor si libertatilor cetatenesti. Slugile lui Soros, insa, s-au dat de gol. Demagogia este baza relatiilor Est – Vest in UE. Nici nu-si dau seama cat au inflamat populatia tacuta, onesta, care nici macar nu indrazneste sa-si spuna opinia. Dar si-o va spune la Europarlamentare. O infectie neindepartata, va duce, in timp, la cancer. Noi am trait in istorie asa ceva si intelegem ca ce urmeaza e INEVITABIL !

  26. Se repeta scenariul de pe „10”. Se pare ca vor fi aceeasi actori, plus intariri. Ce avem noi aici ? Sa nu credeti ca numai prin Fundatia Stefan Batory s-au primit bani. De 2 ani, Institutiile Sorosiste ale Statului se fac ca ploua, fiind conduse de Sorosisti. Si acum „vor face” la fel. La astfel de actiuni PROGRAMATE (nu spontane) indreptate impotriva Ordinii Constitutionale va trebui ca Poporul sa reactioneze. Bineinteles, in limitele legale. Valorile, traditiile acumulate in peste 2.000 de ani (nu doar 100, cum incearca papagalii sorosisti si globalisti sa ne bage in cap !) vor trebui nu numai aniversate, ci si APARATE ! Reteaua oculta perversa (masonica) care a capusat Institutiile de forta ale Statului si Justitia (87%, masoni) nu mai au cum sa reactioneze, pentru ca vor pati precum Iorgovan, Timofte, Hossu s.a. Se vede ca Reteaua este internationala, infiltratii conducand, pana la Europarlamentare, si UE.

  27. O explicație clară și logică, încât ar fi posibil să fie adevărată, a venit vineri seara de la jurnalistul de investigații Alexandru Căutiș, cel care a scris printre primii despre afacerile dubioase ale lui Dragnea și despre legătura lui cu Tel- Drum, în revistele Academia Cațavencu și Kamikaze. Căutiș, cel care a fost de două ori batjocorit de Oreste în emisiunea lui Rareș, susține că la mijloc au fost intervențiile lui Oreste în favoarea unui fost senator PSD, Traian Rece, latifundiar din Delta Dunării de pe vremea lui Adrian Năstase, cercetat acum pentru fapte de corupție de către DIICOT. Spune Alexandru Căutiș: „Între cele două percheziții ale DIICOT (18 oct.-22 nov.) la sediul Agrodelta Sireasa, „jurnalistul” l-a convins pe Rareș Bogdan să-l invite într- o emisiune pe Traian Rece. Din datele noastre, Rareș Bogdan a sistat discuția cu Rece chiar în timpul emisiunii, imediat ce a aflat, prin sms, de problemele grave ale latifundiarului”. Pe site-ul unde și-a publicat textul, Căutiș postează și documente prin care demonstrează că fostul senator a falsificat ștampila BNR pentru a-și atribui „o fictivă (scriptică) majorare de capital în societatea sa de 164 milioane de euro”. Și această faptă face parte din dosarul deschis de DIICOT. Căutiș a mai afirmat că, „din datele pe care le avem, Cozmin Gușă a fost informat despre acele probleme la rândul său. De aici suspendarea „jurnalistului”. Vă întrebați dacă „jurnalistul” știa de falsificarea ștampilei BNR și de faptul că Traian Rece utiliza un document cu ștampila BNR falsificată. Răspunsul este: Da. „Jurnalistul” nu numai că știa, dar și-a permis să și șantajeze pe acea persoană care i-a spus de problemă. Menționez că pun la dispoziția DIICOT toate datele mele în acest sens”.
    Am vrut să mă conving dacă Oreste a adus vreodată vorba despre Rece în emisiunea lui Rareș, în perioada indicată de DIICOT Tulcea. În 1 noiembrie 2018, procurorii i-au atribuit calitatea de suspect lui Traian Rece, într-un dosar deschis în 2015. M-am oprit la prima înregistrare pe care am găsit-o, căci alții trebuie să-și piardă timpul cu asta. Eu i-am ascultat intervenția lui Oreste din 4 noiembrie. Îl interesa afacerile din Deltă, acolo unde este jupân, din anul 2000, Traian Rece. A spus Oreste: „Pentru că domnul Dragnea, punându-se rău chiar cu comisarii europeni ai PSD-ului, care vor să dea bani României și domnul Dragnea nu dorește pentru că nu poate lua șpagă, domnul Dragnea ăsta care vrea să fure din toții banii care circulă în România, inclusiv din fonduri europene… O să vedem cum a vizat 1,5 miliarde de euro din fonduri europene. Vrea să fure banii din Delta Dunării, domne! Vrea să-i bage în buzunar!”.

  28. Latifundiarului din Deltă i-au expirat contractele de concesiune pentru aproape 10.000 de hectare de teren, încheiate cu 20 de ani în urmă cu Consiliul Județean Tulcea. Pe atunci, Traian Rece era în grațiile PSD. Acum nu mai e. Iar CJ Tulcea nu vrea să-i mai prelungească acele contracte. Război total. „Împroprietărirea” lui Rece este cunoscută de toți locuitorii din Deltă și de autorități. S-au reclamat multe abuzuri, jafuri, au existat anchete penale,iar presa a scris zeci de articole în anii 2000. Când am ajuns acolo, în 2002, oamenii din Tulcea și din Sulina vorbeau despre „stăpânii Deltei” și despre afacerile lor dubioase: Traian Rece, Alexandru Bittner și niște parlamentari UDMR. Vă imaginați că aceștia din urmă fuseseră aleși pe listele UDMR de tulceni și de pescarii lipoveni de la Gurile Dunării?!
    În contextul de față e important să amintim ce alte fapte „de vitejie” a mai comis acest fost politician, exclus din PSD în 2003, trecut un pic prin PD și apoi ancorat în Partidul Dreptății Sociale din România (PDSR) de unde a ițit capul la alegerile din 2014, atunci când a pretins că e președintele interimar al partidului și că a strâns semnături și bani pentru candidatura lui Teodor Meleșcanu. Adevăratul președinte al PDSR și BEC (Biroul Electoral Central) au demonstrat că minte.
    Tot Traian Rece a fost protagonistul unor țepe, care s-au lăsat cu procese. În 2003, uzând de relațiile sale, i-a luat un teren de 300 mp unui jurnalist, care i-a fost și consilier într-o perioadă, și l-a vândut unei românce stabilite în America. Jurnalistul obținuse terenul la o licitație pentru concesionare pe 49 de ani, se apucase să sape fundația casei, dar Rece a obținut de la Primăria Constanța anularea contractului.
    O altă trebușoară urâtă a avut în centrul atenției tot o familie din State. Rece se împrietenise cu ea încă de pe vremea lui Ceaușescu. După 1990, s-au vizitat reciproc, legăturile s-au strâns. În 2003, când Traian Rece a ajuns ditamai senatorul și proprietar a 10.000 de hectare în Deltă, plus o vilă imensă pe malul Dunării, românii-americani au sosit iar în vizită. Atunci, soția senatorului, Mariana, s-a arătat distrusă că nu poate scoate din vamă un tir cu marfă deoarece nu are 120.000 de dolari pentru taxe. Prietenul din SUA a mers la bancă și i-a dat aproape toate economiile sale. Nu i-a mai văzut, așa că a fost nevoit să facă plângere la Parchet. Ziariștii de investigații, nu Oreste, au scris și de data aceasta.
    Acum e groasă rău. Așa cum am spus, latifundiarul nu numai că e cercetat penal de DIICOT Tulcea, dar e la un pas să rămână fără cele 10.000 de hectare concesionate. Baronul PSD al Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, ar fi putut să acționeze mai rapid, să-i rezilieze primul contract, încheiat în 1998, dar a preferat să deschidă proces în instanță, care durează și durează… Funcţionarii CJ Tulcea, care se ocupă de administrarea patrimoniului public, raportaseră că SC Agrodelta Sireasa nu a cultivat, ani la rând, terenurile din Deltă sau le-a subînchiriat.
    Despre toate acestea, „jurnalistul” Oreste nu a spus nimic și, în prietenia lui, l-a târît pe Rareș Bogdan și postul Realitatea într-un scandal mediatic urât. Mă aștept ca tot mai mulți jurnaliști onești să ia poziție și să spună „Ajunge!”.

  29. MERKEL PREGĂTEȘTE LOVITURA pe final de mandat! „Statele Naționale trebuie să renunțe la SUVERANITATE” și să accepte PACTUL ONU privind IMIGRAȚIA
    Autor: Ovidiu Drugă | 25 noiembrie 2018 | 21 Comentarii | 8368 Vizualizari
    Cariera cancelarului german se apropie de sfârșit, dar Angela Merkel nu se predă. E hotărâtă să dea o lovitură de moarte statelor naționale înainte de a fi debarcată din funcțiile de partid și de stat. Într-un discurs susținut săptămâna trecută la reuniunea de la Berlin a fundației Konraud Adenauer, Angela Merkel a declarat: „Astăzi, statele naționale ar trebui, sau, mai bine spus, trebuie să fie pregătite să renunțe la suveranitate (în favoarea Uniunii Europene n.r.), dar, desigur, într-o manieră ordonată. Parlamentele naționale trebuie să joace un rol-cheie în ceea ce privește aceste concesii care trebuie făcute spre binele tuturor”.
    Ceea ce nu spune Angela Merkel este că acest bine comun se revarsă în primul rând asupra elitelor financiare ale Germaniei. În Europa comună construită după chipul și asemănarea Berlinului, aceste elite se îmbogățesc exponențial. Numai în 2017, țara condusă de Angela Merkel a înregistrat un excedent bugetar de 36,6 miliarde de euro.
    Declarațiile, șocante pentru mulți, făcute de cancelarul german la simpozionul „Parlamentarismul, între Globalism și Suveranitate Națională” nu ar trebui să mire pe nimeni. În ultimele luni, atât Angela Merkel, cât și tovarășul ei de arme- președintele francez Emmanuel Macron, – au declanșat o contrarevoluție globalistă încercând să blocheze ascensiunea la putere a populiștilor și naționaliștilor europeni. De altfel, chiar în cursul acestei luni, cancelarul german
    i-a ținut isonul lui Macron subliniind ceea ce globaliștii consideră opoziția fundamentală dintre naționalism și patriotism. „Ei cred că pot rezolva singuri totul prin ei înșiși și trebuie să se gândească numai la ei, Acesta este naționalism în cea mai pură formă. Nu e patriotism”. Ce cred alegătorii germani despre tezele actualului cancelar s-a văzut la ultimele alegeri. Celălalt mare susținător al globalismului, Emmanuel Macron, are și el probleme tot mai mari. Pe lângă scăderea accelerată în sondaje, acum are de gestionat și răscoala așa-ziselor „veste galbene”, care protestează cu sutele de mii împotriva majorării prețului carburanților.
    Dar să ne întoarcem puțin la cancelarul german. Politicile Angelei Merkel nu mai sunt privite cu ochi buni nici măcar în propriul partid. Friedrich Merz, politicianul care îi va lua probabil locul cancelarului german în fruntea CDU, are mari semne de întrebare cu privire la politica de azil în Germania. „Cred de multă vreme că trebuie să fim pregătiți să vorbim deschis despre acest drept fundamental al azilului, dacă acesta poate continua în această formă în condițiile în care ne dorim o politică europeană serioasă în ceea ce privește imigrația și refugiații”, a declarat Merz la o reuniunea regională a CDU din Thuringia. Mai mult, cel mai bine clasat candidat pentru alegerile interne din Uniunea Creștin Democrată Germană pare a nu fi un susținător al Pactului ONU privind imigrația. Politicianul german a declarat că nu susține ideea că schimbările climatice sunt un argument legitim pentru a obține azilul și că va cere lămuriri suplimentare despre definițiile propuse de Pactul ONU.

  30. 72% dintre francezi sustin actiunile „vestelor galbene”, dupa Institutul BVA. Faptul ca Baietii fura electronic, cu hackeri, direct pe site-urile electorale, nu mai e o noutate. La noi, in 2009, reteaua MONSAT a NATO pentru Europa a fost inchiriata pentru 3 zile de Base, prin Giknavorian. La Eurovision, de asemenea, s-au transmis „mesaje” prin „castigatori”. Faptul ca se dubleaza/asigura frauda si cu manipulari ale cetatenilor, nici asta nu mai e o noutate. Acum, Macron e tratat la nivelul realitatii crude. Multi demonstranti pot figura ca si votanti ai lui Macron, desi nu l-au votat. Se cunoaste si contributia lui „Soros” la campania lui Macron. V-am spus toate acestea, ca sa vedeti ca Ciolos are sanse la alegeri, desi nu stiu cati l-ar vota…

  31. Guvernul german a înșelat publicul, declară liderul partidului populist de opoziție, pentru Breitbart Londra, deoarece documentele interne ale Oficiului Federal de Externe arată că guvernul Angelei Merkel a fost principalul arhitect al pactului controversat al ONU privind migranții.
    Ministerul Afacerilor Externe afirmă că guvernul german se află în spatele Pactului Global privind Refugiații spunând că, deși nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic, a fost conceput ca fiind „obligatoriu din punct de vedere politic”, a declarat deputatul Petr Bystron.
    Profesorul belgian de drept internațional, Pierre d’Argent, a explicat că acordul stabilește un „cadru legal” care poate fi folosit de avocați pentru a interpreta sensul legii (…)
    „Este din ce în ce mai evident că guvernul german încearcă să înșele publicul. Ei încearcă să legalizeze retroactiv deschiderea ilegală (dorită de Merkel) a frontierelor începând din 2015. Dacă AfD nu ar fi ridicat subiectul Compactului Global, nimeni nu ar fi știut vreodată până când nu ar fi fost prea târziu „.
    „Acum descoperim că acest contract este de mult timp în lucru la inițiativa germană. Cu toate acestea, cei responsabili nu s-au deranjat niciodată să o menționeze. Vom face tot posibilul pentru a preveni acest dezastru”.

  32. „Trebuie să salvăm vieţile migranţilor şi să îi protejăm. Trebuie să permitem migranţilor să devină membrii cu drepturi depline în societăţile noastre; să scoatem în evidenţă contribuţiile lor pozitive; să promovăm includerea migranţilor şi coeziunea socială.“ Pactul ONU pentru Migraţie (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration, pg. 13) România este invitată de către Organizaţia Naţiunilor Unite ca în zilele de 10-11 Decembrie 2018 să semneze „Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată“ în cadrul conferinţei interguvernamentale pentru adoptarea acestui pact în Maroc. Din nefericire, atât Organizaţia Naţiunilor Unite cât şi Guvernul României au omis să informeze cetăţenii români despre acest pact pentru migraţie. La o primă citire, „Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată“ este o declaraţie de prietenie şi ajutor reciproc între statele-membre pentru a proteja migranţii indiferent de originea sau scopul lor. Acest pact succede Declaraţiei Euro-Africane de la New York din 03.05.2018, care descria migraţia ca „un fenomen necesar, benefic şi favorabil ce contribuie la dezvoltarea globală“. Această Declaraţie, extrem de controversată în mediile conservatoare din Statele Unite şi Europa, este pe cât de falsă, pe atât de contrazisă de crunta realitate: ţările care au acceptat imigraţia ilegală în masă se confruntă cu grave probleme sociale, creşterea violenţei şi a infracţiunilor. Aceasta pentru că, din aşa-zişii refugiaţi din zonele de război (Siria şi Irak), majoritatea proveneau de fapt din alte zone, inclusiv din ţări africane neafectate de război. Ei sunt bărbaţi tineri, analfabeţi sau semi-analfabeţi, fără acte şi, fapt care trebuie subliniat răspicat, covârşitor de religie musulmană. Astfel, realitatea este în flagrantă contradicţie cu afirmaţia stupefiantă a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care susţinea următoarele: „Fără milioanele de imigranţi africani, Europa va fi pierdută“! De fapt, în opinia mea, fără ei Europa va fi salvată! Pactul încearcă, pentru prima dată la nivel oficial şi global, să pună semnul egal între categoria de refugiat şi cea de migrant: „Refugiaţii şi migranţii sunt îndreptăţiţi aceloraşi drepturi universale ale omului şi libertăţi fundamentale, care trebuie întotdeauna respectate, protejate şi îndeplinite.“ (Introducere, alin. 4). Această abordare produce mari şi nefaste implicaţii legale şi socio-economice deoarece refugiaţii au un statut special, pentru că ei de fapt se retrag temporar din faţa unui conflict iminent sau a unui război, din acest motiv statele fiind obligate, prin legislaţia internaţională la care sunt parte, să-i accepte şi să-i întreţină. Dacă li se dau aceleaşi drepturi şi imigranţilor ilegali, nicio ţară nu va mai putea să-i refuze, nicicând şi pentru niciun motiv. Astfel, se dă undă verde tuturor imigranţilor ilegali, indiferent de motive, să se mute oriunde şi oricând vor. Conform Pactului, statele sunt obligate nu numai să-şi deschidă graniţele pentru imigranţii lumii, dar să şi depună eforturi pentru a-i ajuta să selecteze şi să aleagă ţara de destinaţie prin informaţii cuprinzătoare despre fiecare din ţările în care aceştia ar dori să se stabilească! (Obiectivul nr. 3 din Tratat). În acest fel, prin acest pact, migraţia ilegală ar fi practic legalizată. Pactul Global pentru Migraţie, în proporţie covârşitoare, cuprinde prevederi care contravin total şi absolut Constituţiei României. Semnarea acestui document de către reprezentanţii României, în numele României ar reprezenta un act de înaltă trădare faţă de interesul naţional şi valorile fundamentale ale neamului românesc, iar pe cale de consecinţă, ar urma ca ţara noastră să fie supuse unei ocupări şi transformări fără precedent în istorie. Totul desfăşurându-se sub egida falsă a dreptului la migraţie şi a Drepturilor omului. Semnarea Pactului Global pentru Migraţie, încalcă în mod flagrant Constituţia României. În temeiul dispoziţiilor art. 2 şi art. 3, punctele 1 şi 4 din Constituţia României, suveranitatea naţională aparţine poporului român şi nimeni altcineva nu o poate exercita în numele său. Semnarea Pactului de către România înseamnă obligarea românilor de a-şi asuma obligaţii contrare Constituţiei, aceasta reprezentând un grav atac la suveranitatea şi interesul naţional, precum şi un abuz. Constituţia României prevede clar: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine“. (Art. 3, alin. 4). Un alt aspect este acela că, prin întreg conţinutul său, Pactul Global pentru Migraţie, încalcă în mod grav inclusiv prevederile Cartei ONU, pacea şi securitatea fiecărei naţiuni în parte fiind indubitabil ameninţate. Pactul pretinde că ceea ce propune este în conformitate cu Drepturile omului. În realitate, se încearcă redefinirea migraţiei ilegale ca un drept al omului! Aceasta ar însemna că statele nu se mai pot opune în niciun fel venirii imigranţilor, ei având tot dreptul s-o facă! Dacă migraţia ar fi un Drept al Omului, dreptul firesc al naţiunilor ce vieţuiesc în propriul lor teritoriu se anulează. Migranţii economici, de orice altă rasă, religie, cultură sau grad de civilizaţie vor avea dreptul să se stabilească la noi acasă iar noi, deşi suntem cetăţeni cu drepturi depline ai României, nu ne vom putea opune.Pentru prima dată într-un document oficial, migraţia ilegală este statuată ca fiind un Drept al Omului. Astfel, Obiectivul nr. 17 pretinde că popoarele europene şi locuitorii nativi ai statelor nu ar mai avea dreptul de a se opune primirii şi integrării în societate a imigranţilor. Opoziţia la astfel de pretenţii nefireşti şi divergente cu dreptul internaţional a venit instantaneu. Iată ce declară domnul Sebastian Kurz, cancelarul federal al Austriei, cu care m-am întâlnit zilele trecute: „Din acest Pact nu rezultă sau nu poate rezulta niciun drept al omului la migraţie. Dreptul la migraţie nu există“. În consecinţă, Austria a anunţat că se retrage din acest acord. Pactul Global pentru Migraţie insistă – evident părtinitor – pe beneficiile migraţiei dar nu spune nimic despre problemele pe care ea le generează! Şi dacă tot suntem o democraţie, întrebăm: Poporul Român a fost consultat? Ne-a întrebat cineva dacă dorim „beneficiile“ migraţiei ilegale în masă la noi în ţară? Dacă nu vrem să primim pe cineva la noi acasă, de ce să fim forţaţi s-o facem? În acest caz mai este democraţie sau e dictatură? Situaţia socială deosebit de gravă apărută în Europa ca urmare a strămutării populaţiilor provenite din alte zone ale globului, cu altă cultură, nivel de civilizaţie şi valori spirituale a devenit de notorietate negativă. A se vedea situaţiile terifiante pentru populaţia nativă din Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Italia, Franţa, Italia, Grecia, Anglia etc. Multitudinea de violuri, crime, violenţe şi nesupuneri civice, precum şi agresarea forţelor de ordine din diverse ţări, precum şi intenţia de a impune Sharia (legea islamică) în metropole europene, demonstrează clar că multiculturalismul invocat de acest pact este imposibil de implementat şi profund dăunător pentru societăţile care îl experimentează. Explozia infracţiunilor cu violenţă – mai ales violuri, crime şi tâlhării, înmulţirea aşa-numitelor zone „no-go“ în marile oraşe europene, în care nici poliţia nu mai are curajul să pătrundă, precum şi atentatele teroriste, comise în număr covârşitor de atacatori de religie musulmană, soldate cu zeci de morţi din rândul populaţiilor civile, a arătat că mult-trâmbiţatele avantaje ale multiculturalismului lipsesc cu desăvârşire. Astfel, directivele acestui Pact Global pentru Migraţie creează o inginerie socială globală ce poate duce la disoluţia popoarelor europene şi inclusiv a României. Astfel de experimente cu strămutări de populaţii au creat un amestec social şi religios s-au dovedit a fi explozive de-a lungul timpului. Practic, prin acest Pact se încearcă ca toată migraţia să devină legală, legitimând astfel intenţiile Germaniei de a impune altor ţări din UE cote de preluare a imigranţilor ilegali. Mai mult de atât statele membre ale ONU vor să semneze o înţelegere prin care să declare că instituţiile media din ţara lor care nu vor agrea politica guvernamentală de acceptare a migraţiei ilegale să nu mai fie eligibile pentru fonduri publice. Presa nu va mai fi atât de liberă în exprimare pentru că va fi şi ea supusă, conform ONU, „rugăminţii“ de a nu comite acte de discriminare, rasism sau xenofobie împotriva imigranţilor ilegali. Astfel, obiectivul 17, lit. C spune: „[…] prin sensibilizarea şi educarea profesioniştilor din media cu privire la problemele şi terminologia legate de migraţie, investind în standarde etice de redare şi reclamă şi prin oprirea alocării fondurilor publice sau a sprijinului material către instituţii media care promovează sistematic intoleranţa, xenofobia, rasismul şi alte forme de discriminare legate de migranţi,…“ Mergând mai departe şi la aspectul economic, economiile ţărilor în care sunt strămutaţi mulţi imigranţi ilegali au de suferit din cauza facilităţilor financiare acordate migranţilor şi plătite din banii contribuabililor din ţările gazdă. În ceea ce ne priveşte, alocaţiile pentru imigranţi acordate de stat, comparabile cu cele pentru copii sau pentru pensii, sunt o sfidare la adresa poporului român. România nu poate să accepte mai mulţi imigranţi ilegali decât are şi trebuie să aibă ca prioritate reîntoarcerea în ţară a forţei de muncă autohtone, înainte de a se gândi la preţul mai mic (dar mai costisitor din alte puncte de vedere), al forţei de muncă alogene! România trebuie să se alăture statelor responsabile ca Israel, SUA, Austria, Australia, Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia sau Ungaria şi să se retragă complet şi definitiv din acest Pact! Iar dacă guvernul Dăncilă doreşte să semneze acest Pact, prim-ministrul României trebuie să răspundă întâi la şapte întrebări: 1) Înainte de a semna acest acord s-a făcut o analiză de constituţionalitate a Pactului Global privind Migraţia? 2) S-a analizat experienţa negativă din celelalte ţări care au primit masiv imigranţi ilegali şi ce concluzii aţi tras? 3) S-au analizat motivele pentru care tot mai multe ţări ca Israel, SUA, Austria, Australia, Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia refuză să semneze acest Pact? 4) A avut loc o informare publică despre „Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată“ în care cetăţenii români să fie înştiinţaţi despre scopul acestui pact? 5) Care este capacitatea României de a integra aceşti imigranţi ilegali în sistemul economic, social şi cultural? 6) La ce costuri se ridică implementarea tuturor procedurilor cerute de ONU pentru securitatea, monitorizarea şi integrarea imigranţilor? 7) Cine va administra procesul de integrare a imigranţilor pentru România în relaţie cu ONU?

  33. STARE de ALERTĂ la BRUXELLES! Instituțiile EUROPENE, în PERICOL
    Autor: Alex Dumitrescu | 30 noiembrie 2018 | 2 Comentarii | 4316 Vizualizari
    Poliția a recurs la gaze lacrimogene și tunuri cu apă, vineri, după ce o manifestație a „vestelor galbene”, aproape de sediile instituțiilor europene, a degenerat în violențe.
    Manifestația a fost promovată pe rețelele de socializare iar protestatarii au perturbat traficul și au scandat lozinci antiguvernamentale.
    Sute de protestatari, purtând „vestele galbene” obligatorii pentru automobilişti, după modelul manifestaţiilor din Franţa, s-au îndreptat către biroul premierului Charles Michel, iar odată ajunşi acolo unii dintre ei au aruncat cu pietre în clădire, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.
    Încă înainte de izbucnirea violenţelor poliţia a arestat circa 60 de persoane pentru blocarea străzilor sau portul unor obiecte interzise, precum cuttere sau petarde.
    Manifestaţia a început în cursul dimineţii în intersecţia Arts-Loi, nu departe de instituţiile europene şi de sediul guvernului belgian, iniţial fiind prezenţi acolo circa o sută de protestatari. Numărul lor a crescut ulterior şi manifestanţii au pornit către clădirile oficiale, apărate de cordoane de poliţişti, scandând lozinci precum „Noi suntem poporul; Charles Michel, eşti terminat!”, sau „Michel, demisia!”.
    Lansată cu două săptămâni în urmă în Franţa – iniţial ca un protest paşnic împotriva creşterii taxelor pe carburanţi, dar care s-a transformat apoi în manifestaţii, uneori violente, împotriva guvernului francez şi preşedintelui Emmanuel Macron – mişcarea „vestelor galbene” s-a extins în regiunea Valonia, sudul francofon al Belgiei, unde „vestele galbene” au avut mai multe ciocniri cu huligani şi poliţia a efectuat arestări. Protestul de vineri este însă primul de acest fel desfăşurat la Bruxelles şi nu are niciun organizator declarat, deşi manifestaţia a fost convocată pe reţelele de socializare.
    Vorbind despre protestele din Franţa, premierul belgian Jean Michel, un aliat liberal al preşedintelui Macron, şi-a manifestat joi înţelegerea faţă de revendicările participanţilor, dar a ţinut să adauge că „banii nu pică din cer”, informează Agerpres.

  34. “Fundaţia pentru o Societate Deschisă a lui George Soros a anunţat luni că a decis încetarea activităţilor sale în Turcia, la câteva zile după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe miliardar că încearcă să divizeze şi să destrame naţiuni, transmite Reuters, citată de Agerpres. Fundaţia a explicat că a fost ţinta unor ”acuzaţii lipsite de temei” în media turce, ceea ce îi face imposibilă continuarea activităţii sale.
    Fundaţia a fost vizată şi de o anchetă recentă a Ministerului de Interne turc, care a încercat să demonstreze o legătură între această organizaţie şi protestele masive din zona parcului Gezi din Istanbul din urmă cu cinci ani.
    ”Aceste eforturi nu sunt noi şi sunt în afara realităţii”, a precizat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, anunţând că va cere lichidarea judiciară şi îşi va dizolva operaţiunile în cel mai scurt timp posibil.
    Unul din fondatorii săi în Turcia, Hakan Altinay, s-a aflat în lotul de 13 persoane reţinute în urmă cu zece zile, sub acuzaţia că l-au sprijinit pe activistul încarcerat Osman Kavala într-o tentativă de răsturnare a guvernului prin proteste de masă.
    Într-un discurs rostit săptămâna trecută, Erdogan a făcut o legătură între cei arestaţi şi Soros.
    Potrivit AFP, Osman Kavala, o figură proeminentă a societăţii civile din Turcia, este încarcerat de peste un an, fiind suspectat de autorităţi că a finanţat manifestaţiile antiguvernamentale din 2013 şi de legături cu puciul eşuat din 2016.
    ”Cine se află în spatele lui (Osman Kavala)? Celebrul evreu ungur Soros. Acest individ trimite oameni în toată lumea pentru a diviza şi destrăma naţiuni şi foloseşte banii mulţi pe care îi are în acest scop”, a declarat Erdogan miercurea trecută la Ankara.
    ”În acelaşi fel, reprezentantul lui în Turcia (…) îşi foloseşte mijloacele pentru a-i susţine pe cei care încearcă să destrame şi să divizeze această ţară”, a mai afirmat Erdogan, în faţa unor aleşi locali.”

  35. Dubla masura ! In Romania, se ancheteaza actiunea de „domnisoare” a jandarmilor, de catre Sorosisti ! Cata nesimtire, in Franta, Belgia (vor urma si altele) ! Nu lasa in pace protestantii care nu vor altceva decat un trai mai bun, dupa introducerea si la ei a „Reformelor lui Base si Merkel” !
    Reuniune de urgenţă la Elysée după scenele de război civil de la protestul „vestelor galbene“. Instaurarea stării de urgenţă, o posibilitate
    2 decembrie 2018, deViorica MarinDevino.
    Vestele galbene au devastat Parisul sambat[ Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a convocat, duminică dimineaţă, o reuniune de urgenţă la Elysée, la care vor fi prezenţi premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne, Christophe Castaner, şi „serviciile competente”, pentru a găsi o soluţie după violenţele extreme din ultimele zile de la protestele „vestelor galbene”, care sâmbătă seara au dus la devastarea centrului Parisului şi arestarea a peste 100 de persoane. Reuniunea va avea loc imediat ce preşedintele francez va sosi de la summit-ul G20 din Argentina, transmite AFP. Ciocniri violente între forţele de ordine şi sute de protestatari au izbucnit sâmbătă pe bulevardul Champs Elysees din Paris, pe marginea celui de-al treilea protest naţional al ”vestelor galbene”, francezi modeşti care se revoltă împotriva politicii fiscale şi sociale a guvernului, în special faţă de creşterea preţurilor la carburanţi, relatează AFP. Maşini incendiate, bariere rupte, bucăţi de caldarâm aruncate: scene de o „violenţă rar întâlnită” au avut loc în capitala franceză, a denunţat prim-ministrul Edouard Philippe, care s-a declarat „şocat”. Ministrul de interne Christophe Castaner a denunţat într-un tweet prezenţa a „1.500 de perturbatori” veniţi să se confrunte cu poliţia, mobilizată în număr mare. La capătul unuia dintre cele mai turistice bulevarde din lume, Arcul de Triumf era înecat într-un nor de ceaţă, în timp ce poliţia încerca să evacueze zona cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. Într-o atmosferă foarte tensionată, protestatari cu cagule şi mascaţi s-au adunat în cursul dimineţii sub Arcul de Triumf şi au cântat o Marsilieză lângă flacăra Soldatului Necunoscut. Pe monumentul napoleonian au fost pictate cuvintele „vestele galbene vor triumfa”, au constatat reporterii AFP. Sâmbătă seara, când în centrul Parisului maşinile erau incendiate, Emmanuel Macron a declarat de la Buenos Aires că ”nu va mai accepta violenţa”. În opinia sa, aceasta ”nu are nimic de-a face cu exprimarea unei supărări legitime”, a ”vestelor galbene” care au protestat faţă de creşterea accizei la carburanţi şi a puterii de cumpărare scăzute. Amploarea violenţelor, în urma cărora o sută de persoane au fost rănite, a determinat anularea vizitei premierului Edouard în Polonia, unde urma să participe la un summit pe tema schimbărilor climatice. „Vinovaţii de aceste violenţe nu vor o schimbare, nu vor nicio îmbunătăţire, ei vor haos. Aceştia vor fi identificaţi şi vor răspunde pentru actele lor în justiţie”, a susţine preşedintele Macron, în timp ce ministrul de Interne, Christophe Castaner, a vorbit despre posibilitatea instaurării stării de urgenţă.

  36. Globalizarea, daca nu stiati, urmareste sa ne transforme pe toti in „gloabele” Sistemului International, ce va deveni Global atunci cand ne va pacali pe toti.

Comentariile sunt închise.