Îi sunt dator lui Alexandru Beldiman. Îi suntem toti datori, de fapt. Pentru o idee excelentă, postată recent pe acest blog:

”Fara nici o legatura cu ce s-a discutat pina acum, vreau sa spun ca mi-a venit o idee. Stim cu totii de propunerea de sanctificare a lui Eminescu. Fara a dori sa discut pe aceasta tema, propun sanctificarea lui Traian Basescu. In definitiv, de ce nu? Cine ar merita, mai mult, sa fie sanctificat? Cine ne-a salvat de “moguli” si de “comunisti”? Cine lupta contra coruptiei? Cine are grija de noi? Cine este tatucul nostru? Cine este Mesia, salvatorul si eroul neamului, singurul om cinstit din politica romaneasca, daca nu din intreaga tara, cine este cel mai inteligent, cel mai competent? Cine este cel mai iubit fiu al poporului, cel mai iubit dintre paminteni, cel care nu poate fi atacat, in primul rind, pentru ca e inatacabil (e fara pata) si, in al doilea rind, pentru ca, a-l ataca pe salvatorul neamului, inseamna sa te faci vinovat de tradare de tara? Cine intruneste toate aceste calitati si multe altele (limba e prea saraca pentru a le putea descrie pe toate)? Ati ghicit – zeul chel, Traian Basescu. Asadar, propun, cu toata seriozitatea, ca Basescu sa fie sanctificat. Nu stiu care sint treptele ce trebuie parcurse, pentru asa ceva. Presupun ca trebuie facuta o cerere, catre Biserica Ortodoxa Romana. Eu zic sa facem aceasta cerere. Pentru a fi cit mai convingatoare, trebuie sa fie semnata de cit mai multi oameni. Cu cit mai multi, cu atit mai bine. Daca se poate, tot poporul. Si, cind BOR va vedea ca tot poporul cere sanctificarea lui Traian Basescu, nu va avea de ales si o va acorda. Altminteri, se va lasa cu manifestatii de strada.”

Subscriu cuvânt cu cuvânt, nu mai e nimic de adăugat. Drept pentru care trec chiar eu, împreună cu initiatorul, la organizarea initiativei civice pentru sanctificarea lui Traian Băsescu. Vă propun ca în următoarea săptămână să organizăm chiar aici, pe blog, plecând de la ideile lui Alexandru Beldiman, un „conclav” menit să găsească cele mai solide argumente teologice în favoarea sanctificării. Să construim un dosar „beton”, care să nu poată fi contestat de nimeni. Vom lansa ulterior o petitie menită să stângă cât mai multe semnături (probabil milioane). Si abia apoi, cu temele bine făcute, cu poporul strâns unit în jurul ideii, vom încerca să convingem autoritătile religioase de temeinicia initiativei noastre.

Provoc, pentru început, o serie de condeie publice la argumentatie: „De ce trebuie Traian Băsescu să fie declarat sfânt?”. Leapsa pentru: Victor Ciutacu, Mircea Badea, Julius Constantinescu, Chinezu, Mordechai, Adrian Năstase, Vlad Petreanu, Real Kafka, Iosif Buble, Anca Bundaru, Codrin Scutaru, Nenea Lars, Ioan T. Morar, Cristian Teodorescu, Zoso si ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră, Tiberiu Lovin.

77 COMENTARII

  1. Buna idee,insa sper ca v-ati gandit ca pe viitor aceasta actiune va trebui repetata si in cazul „sirenei” EBA,deoarece orice ruda care se trage dintr-un sfant…tot sfant e,sau poate si-o fi bagat dracu’ coada?

  2. cat timp chelia devine arma de bascalie la voi, si mai si subscri „cuvant cu cuvant” m-antreb daca jurnalistica pe care o practicati mai este ceva serios…

    genul asta de „articol” in care nu spui nimic, doar bascalie ordinara l-a facut pe base sa castige.
    genul asta de invidie rautacioasa, constructiva in niciun caz, faca ca base sa ajunga unde este.
    nici eu nu vroiam un presedinte gen Basescu, dar cand ma uit la voi deja sunt optimist… comparativ cu voi, avem presedinte!

    penibil este un cuvant prea diplomatic pt voi… a te lega de un om ca acestuia a inceput sa-i cada, si i-a cazut total, parul este un act de golanie de cartier la 18 ani.
    astep ziua in care o sa va legati de grasimea lui voiculescu, de strabismul lui ciorbea si de alte handicapuri ale oamenilor. poate ma gandesc si va propun pe voi pt sanctificare. sunteti de nelapadat… aveti idei si ne aratati „adevarul”

    ps: sa ne anunti si pe noi cand parul iti va parasi capul, am o vorba pt dumneata.

  3. Basescu a facut o distinctie clara a anotimpurilor, e un Kreator: Iarna nu e ca vara.
    A jurat ca nu a lovit cu pumnul in plex sau in fata pe acel biet copil. De atunci copii merg cu drag la el, asemeni la un Mantuitor.
    Pixelul Albastru ii da puteri magice si din aceasta cauza toti portocalistii i se inchina.
    Pentru ca este un bun samaritean, l-a iertat pe Boc de 4 ori.
    Are har , de cand a dat ochii cu IPS Daniel, PreaFericitul este mult mai inspirat, mai mai sa-l sanctifice pe Eminescu.
    A fost botezat cu flacara violet chiar de Aleodor Manolea, post-mergatorul.

  4. Ca sa fiu sincer, nu ma asteptam ca gluma mea sa aiba atita succes. Va multumesc pentru interesul acordat sugestiei mele. Mi-ar placea ca semnatura mea sa fie prima, pe cererea de sanctificare (sau, daca vreti, a doua, dupa a dumneavoastra). In orice caz, din partea mea, aveti tot concursul. Rog pe toti vizitatorii acestui blog, sa puna umarul la initiativa noastra.

  5. De acord cu sanctificarea lui Traian Basescu, dar cred ca binefacatorul patriei, vidanjorul national (in sensul in care a scos natiunea din rahat) merita mai mult decat atat. Ca atare, am o propunere complementara celei a lui Alexandru Beldiman: Traian Basescu sa fie nu numai sanctificat, ci si incoronat suveranul Romaniei. In acest fel, noi, romanii, vom reedita exemplele antice ale egiptenilor si romanilor, ai caror suverani detineau, totodata, si statutul de zei. Caci, sa fim cinstiti: cine isi inchipuie ca Basescu se va multumi cu o recompensa pur spirituala – sanctificarea-, fara a fi insotita si de una materiala – incredintarea puterii pe viata, lui si urmasilor sai-, acela se inseala. Asadar, daca tinem cu tot dinadinsul sa-i demonstram conducatorului cat de mult il iubim, daca tinem cu tot dinadinsul sa ne exprimam recunostinta fata de salvatorul nostru, al tuturor, haideti sa-l facem nu numai sfant, ci si rege! Un rege de esenta divina, o zeitate tutelara, menita sa domneasca asupra noastra in vecii vecilor. Caci sa nu uitam ca marele om se afla in cursul celui de-al doilea si al ULTIMULUI sau mandat, dupa care – nenorocire!!! -, lipsiti de pastorul nostru genial si providential, vom reintra in deriva in care pluteam inainte de a insfaca el carma tarii, in mainile sale puternice si sigure (contrar nemernicilor care pretind ca mainile lui tremura mai totdeauna, din cauza starii de ebrietate in care s-ar afla aproape permanent). Asadar, eu sunt de parere ca Traian Basescu sa fie nu numai sanctificat, ci si incoronat ca suveran al tuturor romanilor, spre cat mai sigura si perpetua lor propasire. Cu atat mai mult cu cat primul pas spre instaurarea in Romania a unei dinastii Basescu a si fost facut, prin intrarea in politica a fiicei sale, Elena, si prin alegerea acesteia in Parlamentul European. Prin urmare, tot EBA i-ar putea fi si succesor la tron. In concluzie, dupa parerea mea, ideea sanctificarii lui Basescu este minunata, dar de ce sa ne multumim cu jumatati de masura, in loc sa ne exprimam dragostea fata de conducator in cel mai plenar mod cu putinta, inlaturand, totodata, si pericolul cumplit al revenirii la putere a hotilor de tara, dupa terminarea ultimului sau mandat?

  6. Domnului Dan VOICULESCU :

    In cer Traian sa fie Sfant?
    Va spun cinstit,nu-i sunt lacheu
    Dar nu vedeti, c-aicea, pe pamant,
    El este insusi Dumnezeu?

  7. Miştocăreala asta dâmboviţeană poate avea şi haz, câteodată, dar ar fi nevoie de-un Păstorel, de-un Tudor Muşatescu, de-un Caragiale… Sau e deja prea mult…
    Sigur că, mergând pe linia Ştefan cel Mare-Eminescu, urmarea logică e Realesu’…
    Dar, totuşi… Parcă-parcă ar trebui să mai rămână şi ceva sfânt…
    Mă rog, în lumea celor care mai cred în sfinţenie.
    Chiar dacă „Vieţile sfinţilor” nu mai este ce-a fost, adică o lectură aproape obligatorie. Sau, poate, tocmai de aceea.
    Aşadar, eu sunt de părere că batjocorirea celor sfinte, a memoriei martirilor creştinătăţii, a sfinţilor, ar trebui să aibă o limită!
    Desigur, repet, pentru cei care chiar mai au o umbră de respect, de admiraţie şi de iubire pentru toţi cei care au ales calea Credinţei, murind pentru ea, în numele Domnului.
    Adică sfinţii…
    Cei de toate zilele, dacă ne uităm în calendar…

  8. Domnule Voiculescu
    Stiu ca va dezamagesc. Sunt categoric impotriva ridicarii lui Traian Basescu la
    rangul de sfant . El este deja un sfant printre oameni, iar prin canonizarea imaginea lui va avea de suferit in specia in randurile generatilor mai tinere. Trimit un scurt comentariu explicativ.

    SFÂNTUL TRAIAN BASESCU
    Liga Scriitorilor Americani proveniti din România, cu sediul la New York i-a adresat Patriarhului Daniel o scrisoare în care cere ca Sinodul Bisericii Ortodoxe Române să-l așeze pe Traian Basescu în calendarul Sfinților Ortodocși Români… Base canonizat sfânt! Iată că am auzit-o și pe asta. După toate prostiile care s-au scris până acuma despre Basescu ,aceasta e culmea,e cireașa de pe tort.
    Nu ar fi fost posibil să lovești în Basescu cu o perfidie mai mare. Să propui ca marele politician,de altfel ateu și anticlerical cu acte în regulă,să fie făcut sfânt al bisericii ortodoxe înseamnă de fapt să-l târâi pe Basescu în tribunalul bisericii pentru ca niște fățarnici preacuvioși să-i cerceteze cu dezgustătoarea lor indiscreție „păcatele și vina,oboseala,slăbiciunea,toate relele ce sânt într-un mod fatal legate de o mână de pământ.” Ai mâncat de frupt în post? Ai păcătuit trupește? Ti-ai baut mintile Ai făcut perversiuni cu gura? Oooo!.. Sunt sigur,că dacă „marinarul” va fi canonizat,imaginea sa va avea de suferit enorm,iar adolescenții îndrăgostiți nu vor mai fi atrași de imaginea unui sfânt de pe pereții mucezi ai bisericii. A,nu credeți că sfânta biserică va sanctifica un „păcătos” ca Basescu? Păi Ștefan cel Mare era și mai păcătos. Nu domnilor scriitori si intelectuali depe cele doua maluri ale oceanului, Traian Basescu va ramane in fata generatilor ce vin exact ce este……. ” un sfant intre oameni ”
    Robert Horvath cineast New York http://www.devagallery.com/ http://devanewyork.blogspot.com/

  9. Ideea „sanctificarii „mi-a venit si mie dupa intalnirea activului PD-L de la Poiana Brasov din data de 30 ianuarie,moment in care am „comis” urmatoarea epigrama :

    Sus in Poiana la Brasov
    Partidul si-antrunit staborul,
    Sa-l treaca-n calendar cu MOV
    Pe Basescu…botezatorul!

    Faceam referire astfel si la „naselile” prezidentiale de tot felul (musulmani, rromi, membri de partid, etc.).

  10. Aplaud cu entuziasm aceasta initiativa, ma grabesc sa redactez cererea si sa ma rog proniei ceresti sa fie aprobata de BOR, dar un dracusor mic, cu cornitele abia inmugurite sfredeleste: santificarea nu se face dupa ce faptuitorul de minuni a plecat la Domnul?

  11. umorul domnului Beldiman este savuros, insa dincolo de zimbetul amar pe care l-a stirnit nu vad initiativa ca ceva de luat in seama.
    Chiar nu e cazul sa pierdem vremea cu persoana asta de nimic ca sa nu spun ca suna a BLASFEMIE cuvintul sfint asezat linga numele chelului.(e cel mai frumos cuvint la care m-am hotarit pina la urma).
    O alta idee, poate mai justificata si mai practica ar fi sa afisam cit mai mult o atutudine similara celei din anul 2007(daca nu gresesc) de dupa referendumul de suspendare (in ziua in care a facut-o pe fata aia tiganca imputita; el ce o fi Doamne!?) cind toata presa s-a solidarizat si nu a soptit macar numele lui.

  12. yess!
    semnam.facetzi petitzia.
    si cred ca va merge.(dupa ce i-am vazut pe acei popi in telescaun,nimic nu trebuie sa ne mire).
    deja-l vad cum vapisa ochii de bucurieD:
    si sunt multe-multe pilde.
    ne iubeste pa tatzi,plange” dupe noi”,ne doreste sa traim bine…
    yuppy!
    e faza cea mai tare,de cand a”nceput anu!

  13. „A fi sfânt înseamnă a fi suveranul tău perfect. Sfântul are forţa de coeziune a pietrei. Un sfânt poate fi şi analfabet, dar e superior unui geniu, fiindcă ideea de sfinţenie e legată de ideea de minune. Un sfânt poate face o minune. Geniul face isprăvi, nu minuni. Lumea e ancorată în cultul genialităţii ca slăvire a progresului în afară. Atât. Or, cu cât suntem mai avansaţi, mecanic şi material, cu atât suntem mai departe de esenţa reală a lumii, de sfinţenie…” – Petre Tutea.

    Fericitul este declarat „sfânt” într-o liturghie publică solemnă de canonizare şi cultul său este extins peste tot unde există o comunitate de credincioşi – Propun Piata Universitatii.

    Si atunci va fi periculos, intrucat icoana sa va lacrima in continuu, si e posibil sa transmita si ceva mesaje…..

    Eu l-as fi facut Guvernator pe viata cu grad de general – asemeni generalului IBU…..din postarile Dvs de anul trecut.
    Mai existau in istoria contemporana si ceva generali ce umblau cu „fosti” politicieni de opozitie in valize…dar totusi…suntem tara membra UE.

    „People must love their leader!” „People must love their governors”.
    Astea sunt invatamintele ce le primim constat de la Cotroceni.

  14. Si cu cei din guvern ce facem?
    Cu Boc, Berceanu, Blaga, Udrea?
    Pai se poate?
    Trebuie sa ii santificam si pe ei :)
    Acum nu stiu daca cuvantul santificare este bun. Poate ar fi mai bun SACRIFICARE. :)

  15. Sanctificarea e buna,dar ca gluma,insa sustin declararea lui ca faraon,suveran al Romaniei,stapan pe vietile supusilor si pe tot si toate in Romanica,dar sa se respecte traditia faraonilor si la moartea lui,in piramida lui,odata cu el sa fie ingropati toti si toate dragi lui.Asa se duc toti si toate,odata cu el.Dar,oups,cinci miloane de romani oare s-ar duce cu el odata,ca si ei ii sunt dragi lui.De ce sfant? Mai bine Faraon.”Bases-Cu Cam Ne Da Tun”.

  16. Foarte tare ideea!
    Mai ales tin sa va amintesc ca nu pot fi sfinti in viata. De obicei, acestia, pentru a se putea ruga alaturi de noi, pentru noi, trebuie sa ste undeva in preajma TATALUI.
    Daca BOR va fi de acord, vom face apoi un referendum pentru aprobarea eutanasierii lui Base, spre a-l putea sanctifica.
    Ruga:
    Sfinte Base, sfinte traian,
    Ajuta-ne tu sa ducem o viata mai buna
    Scapa-ne de stres si da-ne noua bucurie.
    Si pentru toate aste, sfinte,
    DU-TE DRACULUI si crapa!
    Ia-ti si armata angelica cu tine, sa asfalteze strazile IADULUI,
    Sa schimbe bordurile de langa cazane
    Sa promoveze turismul satanic,
    Sa-si sporeasca veniturile din carbuni….
    Te rugam Sfinte Base, Te rugam tare,
    Du-te si nu te intoarce!

    Votul meu pentru eutanasiere lui este PRO inca de azi!

  17. Si mie mi se pare o idee buna sanctificarea lui Traian Basescu. Doua motive imi vin in minte:

    1. nu fumeaza, nu bea alcool, nu se inconjoara cu femei usoare, nu injura
    2. stiti cum se spune… „bataia e rupta din rai” :)

  18. @acuvio, Raluca Neagu

    Asa este, de obicei, sanctificarea are loc dupa moartea „pretendentului”, dar, in cazul unui om de exceptie, cred ca se poate face o exceptie. Fireste, toti cei care au fost sanctificati au fost oameni de exceptie, altminteri n-ar fi fost sanctificati, dar eu ma gindeam ca ar fi bine sa facem aceasta cerere acum, ca un omagiu adus conducatorului iubit. O merita. El a facut si va face atitea lucruri minunate pentru noi, asa incit trebuie sa gasim un mod de-ai multumi asa cum merita.

    Trebuie adaugat ca imparatii romani erau zeificati inca din timpul vietii. Desigur, zeificarea nu e totuna cu sanctificarea, dar se stie ca, de fapt, sfintii nu au fost altceva decit un mod de a-i multumi pe oamenii din epoca crestinismului timpuriu, care, obisnuiti cu puzderia de zei greco-romani, simteau nevoia mai multor protectori.

    In al treilea rind, nu cred ca mai e cazul sa asteptam, pentru a-l sanctifica pe Basescu, pentru ca e clar ca acest om este si va ramine neprihanit. Mintuitorul a zis: „Cel care este fara de pacat, sa arunce prima piatra.” Rezultatul? Nimeni nu a aruncat pietre, pentru ca toti se stiau pacatosi. Basescu, insa, arunca mereu pietre in capul tuturor celorlalti oameni politici. De ce? Pentru ca se stie fara pacat. Dosarul „Flota”, casa din Mihaileanu, casa fiicei sale, afacerile fratelui sau? Pure calomnii. De asemenea, acuzatiile de turnator si ofiter sub acoperire al Securitatii, aduse de Mircea Dinescu. Sa vedem, ce mai ramine? A, da, incompetenta crasa, din cauza careia sufera milioane de romani. Dar, din fericire, incompetenta nu e un lucru nici ilegal, nici imoral. Asadar, Basescu e un om fara pacat, si e clar ca un om care a dus o viata de sfint pina la aproape 60 de ani, nu se va apuca sa pacatuiasca de acum incolo. Desigur, noi putem astepta ca Basescu sa dea coltul, dar n-ar fi mai bine ca de data asta, si doar de data asta, sa facem o exceptie? Repet, o merita si, pe urma, va fi si un omagiu adus Conducatorului, care a facut si va face atitea lucruri minunate pentru noi. Poporul simte nevoia sa-i multumeasca si, asa cum am avertizat, daca Biserica Ortodoxa Romana va incerca, in mod obtuz, sa-l impiedice, se vor stringe milioane de semnaturi, in fata carora BOR va fi nevoita sa cedeze. Si, daca nici asta nu va fi de ajuns, se va lasa, ma vad nevoit sa repet, cu manifestatii de strada.

    In incheiere, vreau sa spun ca nici nu ma gindesc sa blasfemiez. Poate ca unii, dat fiind numele meu, se gindesc ca sint evreu si ca doresc sa-mi bat joc de credinta crestina. Nimic mai fals! Beldiman e un nume 100% romanesc si nu e singurul nume romanesc care se termina in „man”, mai sint si altele: Aman, Coman, Caraiman (Caraman), Turcuman etc. Asadar sint roman, sint crestin-ortodox, si nu am nici cea mai mica intentie sa iau in ris credinta sau biserica, pentru care am cel mai mare respect. Vreau doar sa fac o gluma. In plus, chestia asta cu sfintii… Eu cred in Dumnezeu Tatal si in Dumnezeu Fiul, nu in sfinti, care sint decretati ca atare de oameni (supusi, fatalmente, greselii), nu de Dumnezeu. Unde mai pui ca sfintenia multora e indoielnica – de pilda Stefan cel Mare, care, dupa cum il descrie Miron Costin, era „iute la minie si degraba varsatoriu de singe”. Nu mai spun ca, insurat fiind, avea o mare admiratie pentru sexul frumos (n-as vrea sa fiu inteles gresit, nu e o critica, il inteleg perfect). Asta ca sa dau un singur exemplu.

  19. […] provoacă condeile publice prezente şi în blogosferă cu o leapşă argumentativă pe tema „De ce trebuie Traian Băsescu să fie declarat sfânt?”.Eu nefiind unul din acele condeie menţionate, dar găsind leapşa asta pe blogul lui Ciprian şi […]

  20. Stimate d-le Voiculescu, am inteles ca nu impartasiti ideile privitoare la face-lift in cazul partidului. Sper sa nu fiti la fel de perseverent si in cazul unei sugestii de face-lift a blogului dv.
    Postari ca cea de fata, in care intervin ironia si subiectele cu caracter bufonic sau „intepaturi” umoristice asupra unor personaje din viata publica sunt mai adecvate unor publicatii gen „Ghimpele” sau unui posibil blog paralel, care va putea functiona colateral si specializat pe umor, epigrame, „impunsaturi”, etc.
    In prezent, amestecul (inoportun dupa parerea mea) in acelasi „castron” a subiectelor politice si sociale serioase cu subiectele frivole (dar desigur necesare) conduce la o senzatie de inconsecventa si la o deturnare a atentiei cititorilor care au tinte precise de urmarit in postarile dv.
    Este evident faptul ca omul politic si omul de afaceri nu doar ca are dreptul sa glumeasca, ci este chiar obligat sa o faca – iar conviventa acestor doua naturi in aceeasi persoana este mai mult decat laudabila. Sunt convins totusi ca in viata va ghidati dupa principiile care spun ca „afacerile sunt afaceri iar gluma e gluma” pentru ca fara delimitari clare, nu cred ca ati fi fost capabil sa construiti tot ceea ce ati construit pana acum. De aceea, desi ma bucur sa descopar in dv. un om cu un deosebit simt al umorului, imi permit sa emit presupunerea ca blogul politicianului sa aibe capitolele umoristice intr-o sectiune special dedicata acestui scop. Va apreciez pentru intelepciunea cu care „plecati urechea” la parerile consilierilor si a cititorilor anonimi de aiurea, dar care pot avea idei bune. Continuarea acestui bun obicei va consolida si extinde astfel de aprecieri. Succes!

  21. Pentru a raspunde totusi la subiect (desi imi mentin parerea ca „Dailycotcodac” ar fi fost o platforma mai adecvata) enumar si eu cateva din „virtutile” ce-l vor duce pe marinar la sfintenie, desigur in Biserica Semidoxa Romana, in care conditiile de ascensiune la holistica se potrivesc „manusa” calitatilor basesciene.

    1. Este un om al apelor (marii) ceea ce deja il plaseaza intr-un context mistico-istoric compatibil cu admiratia poporului pentru cei care isi traiesc viata intr-un mod acvatic (Petru a fost pescar, Noe a navigat cu Arca, Iliescu – specialist in gospodarirea apelor).

    2. Propovaduieste in mod constant si cu aplomb dogma religiei careia ii apartine, si anume a fi semidoct pretizand ca esti expert. „Tatucul” care s epricepe la toate este intaiul predicator al tarii intru mediocritate si smecherie.

    3. Infaptuirea de miracole. La acest capitole, nu ne ajung paginile, fie ele si de internet, pentru descrierea tuturor minunilor infaptuite. Intr-o seara de veselie impreuna cu alt „sfant” a baut pana dimineata la Golden Blitz, transformand apoi vinul in apa: s-a urcat nonsalant la volan, declarand ca nu a consumat decat apa minerala”. A volatilizat o flota. A inviat morti carora le-a cumparat apoi casele sau terenurile, a vindecat orbi care nu vedeau culoarea portocalie, a transformat stele de tinichea in stele de general, din doi pesti si o paine a facut o casa, pe care apoi a vandut-o, cu banii luati a luat o vila, pe care a vandut-o, cu banii luati a luat apoi un apartament de aproape un milion de euro.

    4. Desi amagit de ispita blonda, a reusit sa pastreze aparenta unei vieti de familie echilibrate. Ba mai mult, si-a dovedit capacitatea de iertare, blagoslovind-o pe sirena cu contracte de milioane de euro si doua functii consecutive de ministru.

    5. A crestinat un copil musulman si s-a mandrit cu asta la nivel prezidential, ceea ce probabil ca a asezat Romania pe locul cuvenit pe harta cu tintele fundamentalistilor islamici.

    6. Nu in ultimul rand, apropiatii sustin ca in jurul sau exista deja o aura formata din compusi volatili.

    Acestea si multe altele sunt motive mai mult decat suficiente pentru ca personajul sa devina un sfant in viata al semidoxiei. QED.

  22. @Alexandru Beldiman mă bucur că eşti de acord cu mine prin ce am comentat în câteva cuvinte la 3, 4, 19.
    A spune o glumă de genul „… pentru asta Base trebuie santificat”, e funny şi o plescăi cu satisfacţie dar după asta dacă devine telenovelă sau remake nu mai există nici o savoare. Sorry daca te dezamăgesc.

  23. d-le voiculescu,asteptam sa ne anuntzatzi,pe cand va fii marea sarbatoare natzionala.propun pe vanghelie maistor de parada.sa se dea la populatzie mici si bere(gratis).
    dar prima data trebe facuta cererea,si adunate semnaturi.trebe reclama.si voluntari care sa umble de la usa la usa…
    deci,pe cand dam startul?

  24. Bineinteles ca vom sterge comentariile negative. Am satisfactia ca l-ai citit, indiferent ca esti chiar matale sau un simplu sclav.

  25. Domnule Voiculescu
    Cu riscul de a va contraria consider alegerea dumneavoastra subiectiva, Cred ca trebie sanctificat alaturi de Basescu si cei doi rasputini Tismaneanu,si Patapievici. In acest fel se va creia un triunghi de sfinti rosii aproape celest,
    Am adresat nu demult o scrisoare prea binecuvantatului Traian la care nu sper oricum nici un raspins.

    Presedintele Romaniei.
DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU.
Pentru a nu va rapi din timp trec direct la subiect. Cam cu un deceniu inainte de revolutie Vladimir Tismaneanu a pleacat cu mama sa in Occident. Vorbind la Europa Libera impotriva lui Ceausecu si a familiei sale, el devine un dusman
inrait al regimului. Face o cerere de azil politic in Franta si fiind refuzat face o cerere de intrare in USA . Cererea este deasemenea refuzata. In consecinta calatoreste 4 (patru) ani cu un pasaport care scrie “Republica Socialista Romania” si i se inoieste viza regulat de consulatele romanesti, desi este considerat dusman al poprului. Mentionez ca in acesti ani acordarea de azil politic se acorda automat pentru toti refugiatii din tarile comuniste. Nu exista nici un caz in care un evreu scapat din lagarul comunist sa nu fie admis in USA. Singurele exceptii erau spionii sau cei banuiti de inclinatii extremiste sau inalti demnitari comunisti .
Pentru a vedea intradevar cine este Tismaneanu nu ramane decat a cauta notele informative ale Serviciilor speciale occidentale adresate Servicilor de Emigratie. Va asigur cu certitudine ca documentele exista si le puteti obtine cu usurinta.
Daca faceti acest demers sa nu al faceti, rezultatul este acelasi. Nu ramane decat sa aparareti la TV si sa recunoasteti ca ati gresit. Poate veti fi iertatat.
Sper sa faceti acest lucru in interesul tuturoror inclusiv al dumneavoastra.
Cu sinceritate.
Robert Horvath cineast USA http://www.devagallery.com http://devanewyork.blogspot.com/
Confirma primirea scrisorii . Va rog a araspundetiin termenul legal.
    PS Neprimand asa cum m-am asteptat nici raspuns, am contactat serviciul de Emigratie al SUA. Ca urmare a deportatii sale Volodea se va indrepta spre Venezuela. La aeroport va fi asteptat de Presedintele Chavez ,inconjurat de pioneri cu cravate rosii purtand buchete de flori.

  26. Sfantul Traian Moguloctonul sa ne aiba in sfanta lui paza!

    Am putea sa renuntam la datarea dupa Hristos (anno Domini) si sa rescriem istoria de la anul 2004, anul in care s-a sacrificat pentru noi pe dealul Golgotei cotroceniste!

  27. @acuvio

    Nu am de gind sa transform aceasta gluma intr-o telenovela, voiam doar sa aduc citeva precizari NECESARE, avind in vedere ca, intr-adevar, nu se obisnuieste sanctificarea unui om in viata – aspect pe care nu l-am analizat in primul mesaj, ca sa nu ma lungesc, desi eram constient de acest lucru. Asta-i tot, in nici un caz nu urmaresc sa ma dau in stamba.

    In plus, am tinut neaparat sa precizez si ca nu am de gind sa blasfemiez, dat fiind respectul meu pentru credinta si biserica – si nu intentionez sa fiu ironic, cind spun asta.

  28. Chestia buna cu santificarea este ca fiecare sfant are cate o zi in care este ii este sarbatorita memoria, cel mai adesea aleasa fiind ziua trecerii lui la cele vesnice. De pilda, azi e Sf. Haralambie, in 23 aprilie cade Sf. Gheorghe, pe 6 decembrie il sarbatorim pe Sf. Nicolae, pe 7 decembrie Sf Filofteia, iar pe 12 decembrie cade Sf. Spiridon.
    Asadar, CAND CADE BASESCU?

  29. io zic ca cel mai bine sa prezentati expertiza aia profesionista de o facea gardianul si cu realitatea in dec . aia la mari firme din sua.

    asa ca …macane. ca motanii

  30. Propunere !

    Ce va luati bre, de Traian ?
    Ca -doar- sta in capu’ puntii !
    Nu asa c’ar fi mai bine
    S-o sanctificam pe Nuti ?

    Cum adica, nu se poate ?
    E d’acord toata marina !
    Chiar de a fost curva o viata,
    Sfanta-i si Ecaterina !

  31. Nu inteleg de ce se irita unii, doar ne-a explicat doamna Udrea in campania prezidentiala ca ne tragem din Traian, Traian Basescu. Fara a fi foarte inteligenti putem trage o singura concluzie: in PDL bravul nostru prezidente chiar este un sfint, chiar un sfint in viata care a infaptuit pentru supusii sai adevarate minuni si nu ma refer numai la cele financiare. A transformat seful mafiei lui Nastase in ministru, o fiica semidocta in europarlamantar, celeilalte fiice banii i-au fost inmultit exponential, fratele sau a devenit de la comerciant de inghetata, important om de afaceri cu armament si organizator de expozitii de profil, si-a transformat pupila dintr-un avocatel oarecare in ministru cu greutate si nu in ultimul rind a convins si mortii sa voteze cu el. La asemenea argumente si cei mai critici dintre noi ramin fara replica.

  32. Suntem destui care sustinem No Basescu Day. Ce-ar fi daca pe data de 2 aprilie, cand o sa aiba loc aceasta manifestatie si o sa fim mai toti imbracati in violet, sa ne`adaugam domnul cu (fosta) suvita in calendar?

  33. Aveti grija ce va doriti ca se poate intimpla. La cit este asta de imbalsamat cu alcool, tutun si mai stiu eu ce, daca il dezgroapa dupa citiva ani de la deces il vor gasi mumificat ,ceeea ce la superstitiosii religiosi inseamna a fi sfint.Si parca ii vad cum il fac bucati multe de moaste pe care le vor imparti pe la biserici si minastiri,sa apuce sa-l pupe citi mai multi religiosi care il vor adula vor posti si vor da pomana de ziua Sfintului Basescu. Asadar noi sa cerem sa fie spulberat spre nu a fi sanctificat, sau alegeti voi alte variante.

  34. Doamne …. domn profesor ce naiba … numai topicuri care iti gadila vanitatea . aveam pretentia ca vad in DV un om cu o inteligenta vie , inspirat ,valoros , cald si bucuros. Descopar din ce in ce mai mult un om blazat , imbatranit, instabil, captiv unui subiect , mereu in defensiva si haituit de propriile fobii . Asa este?
    Este buna si o imbarbatare in urma unui esec , o umplere a vanitatii pentru un echilibru psihologic ……..dar daca numar cate topicuri care fac trimitere la Base in perioada post alegeri …. in care il injura pe Base si il aplauda pe DV … nu stiu .. oare asa se castiga capital de simpatie si respect ? sau aratand ca DV este facut din alt aluat decat Base ?
    De ce nu mai multe teme interactive cu raspunsuri/solutii (gen lg 1/2009) de ce nu mai multe teme de promovare a capacitatilor antreprenoriale a tinerilor , de ce nu mai multe teme istorice , traditii , proiecte ?…. de ce ? …. de ce sa ne faca mereu agenda Basescu si intr-un spatiu virtual la alegerea noastra ?

  35. Domnule Dan Voiculescu, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi permite sa folosesc aceasta cale pentru a-i cere scuze doamnei Gabriela Vranceanu-Firea pentru ca, o data, mai demult, am banuit-o ca s-ar afla in spatele unor astfel de mitocanii. Se intampla frecvent. La nici un post al Antenelor, la nici o alta emisiunea a Antenei 3 nu se intampla acest lucru. Mi se pare neplacut si umilitor atat pentru invitati cat si pentru realizatoarea emisiunii. Stiu ca nu mai aveti o implcare directa. dar stiu ca aveti bunsimt si demnitate. Mi-e greu sa cred ca puteti tolera asa ceva. Repet, nu este o intamplare! Daca asa considerati ca trebuie sa fie, n-am nimic de comentat.
    Cu stima

  36. PROCESUL DE CANONIZARE A PREA ” FERICITULUI ” TRAIAN !
    Sunt uimit si intrigat de usurinta cu care majoritatea comentarilor privesc
    procesul de santificare, considerand devenirea lui Traian in Traian cel sfant posibila. In primul rand biserica trebue sa recunoasca „virtuţile eroice” ale candidatului. In afara gestului neobisnuit de a lovi un copilas in fata, nu reuses sa-mi amintesc alt gest eroic. In al doilea rand trebue stabilita o conduita ireprosabila prin care candidatul sa devina ” venerabil ” Cu alte cuvinte am mari indoieli cum Base sa fie declarat peste noapte un om cu o conduita ireprosabila.
    In mod normal trebue declansat public procedura de canonizare. În mod normal, termenul minim este de cinci ani pentru a li se permite celor care susţin sanctificarea să îşi pregătească dovezile şi pentru ca emoţia populară să se risipiească. Precedentul a fost stabilit, însă sa redus termenul de aşteptare pentru canonizarea Maicii Tereza, decedată în 1999, la numai doi ani.
    Dacă Biserica Ortodoxa îi va atribui un miracol, el va fi beatificat, primind atributul de „fericit”.Deocamdata singurul miracol atribuit este disparitia dosarului de colaborator al securitatii.
    Robert Horvath Deva New York

  37. da, da, da, cea mai buna initiativa de dupa revolutie! cum sa nu, subscriu, si eu si gindurile mele, nervozitatile, angoasele, momentele de marinimie se circumscriu sanctificarii acestui sfint parinte al natiunii.
    el, cel care a transformat, in cantitati mult mai mari, apa plata in whisky, el, cel care a ne-a aratat prin ingerul luminii (pe flutur) cum poti scrie cu oi pe cimp, el, cel care a egalizat ingerii prin includerea in categoria lor a elenei udrea, el e cel ales.
    baga mare patriarhule, baga tata, ca sinteti pe felie!

  38. Ca a crestinat un copil musulman s-a mentionat? Sa nu uitam niciun merit, va rog. Initiativa face toti banii. Subscriu cu toata convingerea.
    PS: l-as prefera canonizat, insa ma tem ca e nemuritor.

  39. Domnule Voiculescu, la sanctificarea dvs v-ati gandit? Modestia nu trebuie sa va domine! Sunteti un bun crestin, ati ajutat atatia oameni, ati ridicat atatia tineri din mocirla doar pentru ca au fost la un moment dat suficient de inspirati sa va linguseasca. Aveti o sotie tanara pe care o cunoasteti profund inainte ca sotia dvs. sa se prpadeasca. Aveti o fundatie care va promoveaza ca om politic. Iata, deci, cate calitati… nu mai amintesc calitatea de turnator. Aveti, asadar, multe calitati pt a deveni sfant. Abia astept sa dati inapoi statului roman banii incasati in cele 3 mandate de parlamentar, caci de SalRom, luati-va gandul…

  40. D-stra ati mai avut o initiativa in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu. Una cu final ratat…
    Precedentul fiind creat – se mai merita efortul pentru una noua?

    D-stra aveti o problema adevarata cu Traian Basescu, nu o gluma absolut nepotrivita (suntem liberi sa nu credem in toate cele sfinte dar nu ne este permis sa ne batem joc de ele): anume ca sunteti inconjurat de oameni inteligenti, instruiti, educati – dar ineficienti! (Daca nu ma credeti rememorati toate episoadele derulate pina in prezent din serialul „Traian Basescu”: europarlamentarele, referendumul, localele, parlamentarele, europarlamentarele, prezidentialele…)

  41. E greu de gasit argumente. In campania electorala Mircea Geoana a citat in Ioan Gura de Aur in timp ce Basescu a facut un juramant cu jumatate de gura, evident cu mana pe Biblie. Dar mai caut si eu.

  42. pentru ca el insusi e o minune intruchipata. cum sa bei atat si inca sa nu te stingi? cum sa te injure atatia si tu inca sa nu te-mpiedici?

    pentru ca doar el poate sa transforme praful in pulbere de aur… si transforma peste noapte femei grase in bombe sexy (vezi elena udrea), femei… prostute si incoerente in femei super inteligente si potente (vezi elena basescu)

    pentru ca poate sa faca invizibila o flota intreaga si s-o mentina asa mai bine de 10 ani! (mai ceva ca iluzionistii)

    pentru ca are fiice (sange din sangele sau) care cresc, se-mbogatesc si se desteapta ca altii in cateva vieti

    pentru ca are un frate militant suprem pentru diversitate (si boteaza nepoti de rromi si infractori)

    pentru ca are un frate militant pentru pace (care intra in comert cu arme, desigur cu scopul suprem si nedeclarat de a le cumpara si a le distruge pentru ca nimeni sa nu mai moara pe planeta)

    pentru ca numai sub obladuirea sa romania a avut sansa sa se trateze de grila porcina (pacat ca tot sub domnia sa gripa a intrat in tara)

    pentru ca limbajul sau desi considerat colorat si discriminator de epoca noastra va fi sanctificat de epoca viitoare (ignorantilor, ce stiti voi, toate geniile mor fara recunoastere!)

    pentru ca dansurile sale celebre de pe litoral sunt ritualuri rupte din rai

    pentru ca prin toate acuzele pe care le aduce adversarilor vrea doar sa spuna cat de mult ii iubeste… dar fiind timid nu stie cum sa se exprime.

  43. Subscriu pt demararea procesului. (Bine – acu’… Nu stiu daca acest proces va ajunge sa si fie finalizat… Da’… Macar SA INCEAPA! BINEINTELES – asa cum incepe ORICARE proces de sanctificare – cu decesul impricinatului!)
    Si imi aduc si eu o modesta contributie: In perspectiva decesului, am putea hotara cu anticipatie modul in care sa se procedeze in acea imprejurare: pe de o parte pt a face impricinatului o bucurie, pe de alta pt a urgenta demararea procedurii, precum si – in sfarsit – pt a facilita producerea unui ALT fenomen care – daca bine am inteles eu – este strict necesar sa se fi petrecut pt a putea fi aprobata sanctificarea (si anume mumificarea), eu propun imbalsamarea individului. (In alcool, desigur, ca la muzeul Gr. Antipa, dar – avand in vedere nobletea scopului final – nu in spirt ordinar, ci in Chivas Regal.) (Eventual am putea astepta cu aceasta imbalsamare pana dupa ce decesul se va fi produs deja, da’ teama mi-e ca astfel s-ar pierde primul aspect: bucuria facuta impricinatului.)

  44. replica la 60, Tiganca parfumata

    Se mai schimba lumea
    -S-a schimbat el veacu’ !-
    Permanent i-o lupta :
    Dumnezeu , sau Dracu ?

    Ca aci nu-i vorba doar de un mirtan!
    -Cunoscut de lume ca Felix,sau Dan-
    Ati promis cam mult si ati facut…ce?
    Sa va fie teama : priceput-ati bre ?

  45. E foarte clar ca se poate. Mai ramane o singura conditie de realizat. Sa-l convingeti sa se sinucida sau sa fie executat! sfintii, conditie sine qua non, trebuie sa fie morti!

  46. Crezul (se mărturiseşte de fiecare pedelist în fiecare zi, şi la începutul şi sfârşitul fiecărei şedinţe de partid)

    Cred într-unul Băsescu Traian, alesul şi pe veci realesul preşedinte jucător, Tatăl a toţi pedeliştii, făcătorul şi desfăcătorul a tuturor alianţelor, a celor văzute şi nevăzute aşişderea, a celor ascultaţi, filmaţi şi interceptaţi deasemenea.
    Şi în Piticania Boc, invenţia şi jucăria Băsescului, care din comunist s-au făcut înainte de a fi pedelist, premier, pinguin şi gropar. Hoţie din hoţie, pedelist din comunist, adevărat şi nu făcut, cel de-o statură cu Adi Minune, deştept ca Marinarul prin care toate se fac şi se desfac.
    Carele pentru noi pedeliştii şi pentru a noastră pricopsire au venit de la Cluj şi s-au făcut premier, care cu Ridzi şi Udrea, Berceanu, Videanu şi Pogea, reforma hoţiei făcut-au şi groparii istui neam prăpădit s-au făcutu.
    Şi fost-a trântit de moţiunea lu’ Grivco, şi-a pătimit şi-a plâns şi s-a nevoit.
    Şi-a înviat a patra oară, după voia Băsescului.
    Şi s-a cocoţat iar în fruntea guvernului şi şade de-a dreapta spectrului politic.
    Şi iarăşi va să vină cu reduceri şi disponibilizări, să belească şi vii şi morţii, a cărui împărăţie nu va avea sfârşit.
    Şi întru Traian Băsescu, preşedintele jucător, care prin voinţa poporului, a STS-ului şi prin fraudă electorală purcede, cela ce împreună cu toată pegra portocalie este închinat şi slăvit, carele a grăit prin manelişti şi intelectuali de serviciu.
    Întru unul, sfânt, sobornicesc şi apostolesc pedeleu.
    Mărturisesc toate hoţiile, întru iertarea păcatelor.
    Aştept votul uninominal într-un tur, partidul unic şi o deconcentrată pe mână.
    Şi viaţa veacului ce va să fie.
    Amin.

  47. Balada pentru Marian

    In timp ce ignoranta crasa,
    Face din noi, victime-o droaie,
    Biserica si Sfanta Presa,
    Se scarpina veseli la c.o.a.i.e.?!

    (Epigrama cu „Lala”)

    PS1 Balada are legatura cu „Zahei orbul”si cu „Moartea caprioarei”. Informatii suplimentare”In gura presei”( cu Mircea Badea).

    PS2 Caprioara poate fi oricine…incepand cu Ecaterina Teodoroiu, continuiand cu Marian si sfarsind „In puii mei”?!

    Update: „Desteapta-te, nebune!”

  48. replica la 61,Dan Patrascu

    Ioan Gura de Aur ,just:
    Vorba lui se’nalta’n aer !
    Dar…,pacat ca Mircea are,
    Sigur,o gura de fraier !

    61
    Dan Patrascu Says:

    Februarie 11th, 2010 at 2:27 am
    E greu de gasit argumente. In campania electorala Mircea Geoana a citat in Ioan Gura de Aur in timp ce Basescu a facut un juramant cu jumatate de gura, evident cu mana pe Biblie. Dar mai caut si eu.

  49. Avem motive serioase sa-l facem sfant…de ce nu? si eventual sa-i facem o statuie violet mangaindu-l usor pe cap pe cainele credincios Boc in dreapta, iar in stanga o punem pe Nuti, soptind ceva la ureche „sfantului”, iar acesta avand o reactie de ranjet taranesc, cu un ochi inchis, pe care il stim cu totii si mai propun sa nu uitam sa-i punem suvita fluturand in vand…superb nu?
    Domnule Voiculescu realitatea este asa de urata si murdara…incat nu stiu daca ceva ne va mai scoate din rahatul in care suntem. Un lucru va spun sigur: sunt alaturi de dvs. Sunt multe de schimbat in tara asta…

  50. Basecu poate fi ”sfant’ in comparatie cu tov dan voiculecu una dintre cele mai nefaste personalitati ale acestei tari.Sper ca istoria sa va puna cat mai curand acolo unde va este locul adica in galeria bolsevismului din Romania.
    Sa traiesti bine dar nu prea mult ca nu ajuta!!!!!

  51. Replica la Marius Adrian Porojnicu pt 62

    Actiunea (eventual, cu finalitate) politica presupune un final cert – nu incert (chiar daca acest final nu se realizeaza…). De aceea „capcana” in „capcana” nu ar fi chiar cea mai recomandata actiune…

    Altminteri – excelente si (deci, pe langa al d-stra) comentariile 62 (Iri) si 67 (Adrian Stoica)

  52. Replica la 73, tiganca parfumata

    Draga doamna, actiunile imprevizibile sint cele mai periculoase : previzibilul are-intotdeauna-un scenariu de contrapunere !Capcana’n capcana, a fost totdeauna mai periculoasa{vezi istoria !}In momentul de fata, un eventual ou stricat, aruncat in Basescu, ar produce ce nu a fost{si n’o sa fie’n stare } opozitia unita, parlamentul…..Boc a facut citeva gafe monumentale si daca ramane la putere, factura o sa o plateasca- foarte curand – Basescu !

    73
    tiganca parfumata Says:

    Februarie 12th, 2010 at 8:55 am
    Replica la Marius Adrian Porojnicu pt 62

    Actiunea (eventual, cu finalitate) politica presupune un final cert – nu incert (chiar daca acest final nu se realizeaza…). De aceea “capcana” in “capcana” nu ar fi chiar cea mai recomandata actiune…

    Altminteri – excelente si (deci, pe langa al d-stra) comentariile 62 (Iri) si 67 (Adrian Stoica)

  53. Replica la 75, Marius Adrian Porojnicu

    Stimate domn, imprevizibilitatea nu anuleaza finalitatea urmarita de cel/cei ce declanseaza actiunea. Cit priveste sa traga Basescu ponoasele pentru Boc – zau, ma faceti sa zimbesc…
    P.S. Acest comentariu cu scade citusi de putin intelesul primul cuvint

  54. Către Preşedintele poporului pedelist
    TRAIAN BĂSESCU

    Să ne întoarcem în timp, în anul de graţie 2004 pe vremea când aţi candidat a 2-a oară la Primaria Generală din partea Alianţei DA. Aţi avut nevoie de ajutorul nostru, iar noi am răspuns din inima acestei chemări !

    Aţi câştigat Primaria la un scor zdrobitor şi ne-am bucurat cu toţii.
    NU am cerut nimic şi nu ne-aţi oferit nimic!

    Mai multe asociaţii civice (8 la număr) am organizat pe 8 decembrie 2004, în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti, o manifestaţie de susţinere a candidatului Alianţei PNL-PD la Preşedinţie-Traian Băsescu…

    Mitingul (au participat 2.000 de cetăţeni aduşi de noi) s-a dorit a fi un „Apel împotriva fraudării alegerilor de către PSD“. Candidatul PSD, Adrian Năstase conducea cu 10% după turul I, iar noi nu puteam să fim indiferenţi!

    Aţi câştigat din nou şi aţi devenit Preşedintele României (sic). Însuşi Adrian Năstase a recunoscut că acţiunea noastră a determinat înfrangerea lui !
    NU am cerut nimic şi nu ne-aţi oferit nimic!

    SĂ TRĂIŢI BINE! – oare cine clama aceste cuvinte?

    Preşedintele zice, şi noi facem întocmai.
    E uimitor câtă toleranţă are turma faţă de lider. El poate face/impune foarte multe lucruri care fac chiar rău supuşilor săi, fără ca aceştia să îl tragă de mânecă.

    Vă scrie un om, care a crezut că în această ţară lucrurile se mai pot îndrepta în ultimul ceas!
    Procurorii numiţi de dumneavoastră au dat N.U.P. în dosarele MINERIADEI făcându-l scăpat pe kaghebistul Ilici şi banda lui.
    Sacrilegiu pe care slugile lui Iliescu nu au avut curajul să-l facă.

    NU sunteţi cu nimic mai bun, decât adunătura de hoţi, imbecili şi infractori pe care o păstoriţi. Domnule Băsescu, afirmaţi de 6 ani, că luptaţi împotriva corupţiei şi a impostorilor!

    MINŢIŢI CU NERUŞINARE!

    Corupţia a cuprins cele mai înalte sfere ale puterii de stat (justiţie, interne, parlament, guvern), fapt care face viaţa tot mai grea pentru români şi situează România la periferia UE.

    Aţi sprijinit impostori precum: ex-procurorul militar Dan Voinea care a dat N.U.P, autointitulatul revoluţionarul şi agresor în Mineriada din iunie 1990 Teodor Mărieş, făcătorul de istorie comunistă Volodea Tismăneanu şi, mai nou, pe infractorul George Costin (numit recent secretar de stat la SSPR).

    NU vă mai susţinem, însă trebuie să vă explicăm ultima numire semnată de Boc, acest pitic jalnic şi emasculat, care conduce o adunătură, numită pretenţios: Guvernul Romaniei!

    George Costin una din “căpuşele revoluţiei”, omul de casă al lui Constantin Râşnoveanu, este un traficant de certificate de revoluţionar – are deja milioane de euro – ajuns prin manevre oculte preşedintele Asociaţiei “Decembrie 1989 – Metrou” şi autointitulat prim-vicepreşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor. Spun autointitulat, pentru că acest individ îşi arogă acest titlu fără să îl deţină.

    La revoluţie, acest mic securist numit George Costin, care îndeplinea funcţia de Şef de Stat major al Gărzilor Patriotice la I.M.G.B., s-a făcut remarcat prin încercarea de a închide porţile uzinelor pe 22 decembrie 1989, pentru a nu permite ieşirea coloanelor de muncitori care doreau să mărşăluiască spre Piaţa Revoluţiei.

    Vă reamintim că aceste ,,Gărzi patriotice” au apărat cu arma în mână dictatura ceauşeştilor.
    Sunt aceleaşi gărzi patrotice imeghebiste, care scandau pe 13 iunie 1990: ”IMGB face ordine” şi ”Noi muncim, nu gândim” – aflate sub conducerea acestuia şi care au vandalizat Universitatea Bucureşti, bătându-i cu sălbăticie pe studenţi şi profesori.

    După revoluţie, acest individ care s-a făcut remarcat prin traficul intens de adeverinţe false de revoluţionar, a introdus în ţară mii de maşini străine care au beneficiat de scutiri de taxe vamale, prejudiciind astfel statul român de importante sume de bani.

    O altă infracţiune de care se face vinovat acest George Costin, este sustragerea unor importante sume din contul “Libertatea”, despre care nici astăzi nu se cunoaşte cu exactitate unde a ajuns.

    Astfel, din cele circa 17 mil. lei vechi pe care fiecare revoluţionar trebuia să le primească lunar, infractorul George Costin le dădea jumătate, restul fiind dirijat către propriul buzunar sub pretextul unei mai bune administrări precum şi sub pretenţia că datorită lui s-au obţinut aceste drepturi. Acei revoluţionari care iniţial au refuzat semnarea unor astfel de procuri, au fost ameninţaţi că nu li se va mai reînnoi certificatul de revoluţionar şi au sfârşit prin a semna ceea ce le cerea acest impostor al revoluţiei: bani.

    Numărul dosarelor aflate pe rol, precum şi plângerile penale existente întregesc imaginea acestui
    impostor pe care l-aţi promovat în urma unor înţelegeri prealabile.Cică a pus ,,revoluţionarii’’să vă voteze!

    Presa obedientă Cotrocenilor avea nevoie de dovezi pentru a susţine teza « puciului anti Băsescu » şi a discredita mitingul poliţiştilor, din 24 septembrie, redacţiile din toată ţara, primind în cursul nopţii un denunţ semnat de George Costin.

    Pentru ca ticăloşia să fie fără limite, între 18 octombrie şi 24 decembrie pentru ,,a vă proteja de protestatari’’ în zona Palatului Cotroceni, Blocul Naţional al Revoluţionarilor (BNR) a primit de la Primaria Capitalei aprobare de protest, lucru nemaiîntâlnit până acum (nu mai poţi protesta dacă zona este ocupată de alţii).

    TOVARĂŞE BĂSESCU,
    Pe lângă revoluţionarii adevăraţi există mii de impostori aşa zişi revoluţionari care primesc de la Statul Român terenuri, spaţii comerciale, facilităţi şi scutire de taxe, dar ce este mai grav au primit retroactiv, cică de când este legea, 20.000 de euro şi primesc lunar 17 milioane bani vechi.
    Aceşti indivizi nu lucrează de zeci de ani, nu plătesc impozite şi nu cotizează nicăieri. Până mai ieri l-au slujit pe Iliescu – acum pe noul ,,tătuc”.
    Acestea se petrec în timp ce pensionarii care au muncit zeci de ani au o pensie de mizerie, cu toate că au cotizat întreaga viaţă pentru o pensie decentă.

    RUŞINE TOVARĂŞE BĂSESCU!

    Criza economică, foamea, pierderea a sute de mii de locuri de muncă, neplata integrală a salariilor, a pensiilor, a medicamentelor compensate, pierderea a de mii de case şi a multor maşini achiziţionate în leasing, fără a li se restitui banii plătiţi, patimile şi păcatele conducătorilor noştri,
    vor scoate românii în stradă în 2011!
    Nu o spun eu, o afirma pustnicii cu vieţuire îngerească din Munţii Rarău şi Giumalău, care se roagă pentru noi!

    Viorel ENE
    Preşedintele Asociaţiei Victimelor
    1990-1991 din România
    Bucureşti 02.11.2010
    preluare dupa:/www.avmr.ro /

Comentariile sunt închise.