felix-2

Acum vreo săptămână, în grădina din faţa cabinetului meu senatorial s-a pripăşit un motănel. Cu ochii abia mijiţi, miorlăia ca din gură de şarpe în căutarea mamei. Care s-a dovedit, după cercetări judicioase, intrată în pământ.

Aşa stând lucrurile, echipa de la cabinet a declanşat operaţiunile de salvare. Motanul a fost luat în custodie, dus la doctor şi întors pe toate părţile. I s-au cumpărat obiectele pisiceşti de rigoare: lădiţă cu nisip, lapte special, jucării etc. S-a dovedit că are cinci săptămâni şi că e sănătos tun.

felix-11

Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, motanului i s-a spus, fireşte, Felix. (Iată că preşedintele Băsescu se poate dovedi uneori inspirat şi util!).

Problema e următoarea: în agitaţia cabinetului senatorial, unde se perindă zilnic zeci de oameni, Felix nu se simte (şi nu este) în siguranţă. Oamenii mai au şi treabă, mai uită de el, poate fi călcat sau luat pe sus de petenţii care îl consideră un intrus.

În consecinţă, fac un apel la voi. Vrea cineva să înfieze motanul Felix?

felix-3

P.S. Înfierea va avea loc, desigur, în cadrul unei ceremonii oficiale.

50 COMENTARII

  1. locuiesc la casa, am trei baieti si un Golden retriever…chiar imi trebuie un motanel…Daca nu este incomod (in sensul ca poate vor fi solicitanti din Bucuresti caz in care adoptia devine mai lesne) il putem primi cu drag…

  2. Ha,ha,ha,nu va mai faceti bine,ati dat in mintea copiilor,nu e rau,politica va facea din ce in ce de nefrecventat.Deveniti din ce in ce mai interesant.

  3. cred ca se vor gasi multi ” salvatori” prin filiale ce se vor repezi sa se „afirme” si sa se faca utili dvs.
    dati-l la niste oameni simpli…iubitori de animale.
    pe vitor puteti infiinta un concurs anual / o gala…iar premiul cel mare: motanul Felix din bronz. sau din ciment. :)…similar LEULUI DE AUR (varianta de criza). primul premiu desigur la BASE’ pentru ca e nasul de botez! Sa traiasca – Motanu’

  4. Ma simt ciudat.Unde e oligarhul satrapo-mogulic al presei?Unde e Tartouffe-ul mediatic pe care ni-l infatisa presa romaneasca.Imi pareti pasiv(pt ca aveti active!) si bonom.Pasiv in raport cu toate chestiile aruncate asupra dumneavoastra.
    Blogul asta nu e hazna de mea culpa,cum m-as fi asteptat.
    Ati dat sah,domnule Voiculescu, intr-un mod foarte subtil.
    Dar nu uitati sa faceti rocada.

  5. Imi cer scuze pt comentariu, insa nu m-am putut abtine: Adrian, daca cauti de 2 luni un motan si nu gasesti…..ai probleme :))

  6. Am salvat pisicuta Leea-tomberoneza de rasa,alsacianul Beto,dar am descoperit intre timp ca toate animalutzele au nevoie pe langa dragoste si de papica si culmea nu e gratis,deci in concluzie salvatul animalutzelor-takes time and money.Aviz amatorilor de -Save planet and animals!

  7. mogulule, mai ai un pic si poti deveni redactor sef :)), nu o zic cu rautate ci e o apreciere la obiect – ti-ai adus vizitatorii in zona unui subiect lejer, de week-end;
    pt cei care nu s-au prins ce si cum, ia ganditi-va un pic, ca la televiziuni, in week-end avem mai multe stiri (fata de restul saptamanii) despre ursuletii panda, despre animalutele de la zoo sau de la circ, etc.
    vorbind ca la partid, sunt de acord cu antevorbitorul andron, nu-l dati cuiva care sa-si faca un titlu de glorie ca l-a luat pe Felix de la… Felix, ci unei familii (eventual cu copii) care chiar iubeste animalele…
    motanelul e chiar simpatic…

  8. n-am nici o sansa la adoptie (sunt vreo 600 km. distanta ) da’ ar fi fost haios sa avem un „felix”, chiar si patruped, prin n-v!

  9. Pacat ca sunt 600 km distanta pana in Oradea. Anul trecut mi-a decedat motanelul, si cred ca Felix l-ar putea suplini.

    Desi mi l-as dori mult, cred ca Felix ar trebui sa ajunga intr-o familie cu copii.

  10. Mi se pare minunata postarea asta. :))
    E bine ca lumea mai face si misto de asta cu Felix. Autoironia e de apreciat si base e si a fost un sfant inspirat.

  11. dar ce coincidenta…..pisicul are ochi albastri! ca si acei baieti bine pregatiti……:)
    Pentru Daniel V. – exista un gen de filme „MILF Category” cred ca acolo isi poate gasi vocatia decoltata . :)

  12. Nu-mi asum riscul…Si, stiti de ce?
    Daca se transforma in „Motanul Incaltat”, pana nici „Enigma Otiliei” nu ne mai poate salva de „Rating rats”.

  13. Nu vreau sa fiu malitios, dar orice VIP atrage in tara asta o multime de gura casca. Daca ati fi scos o broasca raioasa pe blog, tot s-ar fi gasit cineva s-o „adopte”. Nu va bucurati, asadar, ca aveti mii de vizitatori. Contati mai bine pe 100-200 de oameni care au ce sa spuna.
    Ma uitam si pe blogul Elenei Udrea. Spune aia o ineptie, gata, se gasesc o mie de fraieri sa comenteze. De aceea in Romania telenovelele si emisiunile de tot risul fac audienta.

  14. cred k ar fi foarte bine dak l-ati lua aksa domnule Voiculescu.este foarte frumos pisoiasul si ar fi pakat sa nu va bucurati d el.orikum important e sa ajunga undeva unde sa ii fie bine si sa fie sanatos

  15. vreau eu matzicu :((((

    are niste ochisori asa frumosi…..imi plac animalele mult si cred ca pisicutzul asta mic o sa fie cel mai rasfatat la mine acasa ;)))

  16. EU il vreau pe motanul Felix. Nu pentru ca a ajuns o vedeta, nu pentru ca e de la Dan Voiculescu ci pur si simplu pentru ca e un motan cu o privire suava si pentru ca vreau sa fie prietenul meu „de apartament”. Fara alte dulcegarii :p

  17. Buna ziua,
    Dati-mi mie va rog pisoiasul. Nu vreau o ceremonie oficiala, vreau doar motanelul. Sunt din Pitesti, am 23 de ani si iubesc la nebunie orice animal si pasare. Am conditii pentru pisoias. Puteti sa il vizitati oricand.
    Sper sa vedeti mesajul meu si sa mi-l oferiti.

  18. MI-AS DORI ENORM ACEST PISOI!!!
    (locuiesc in Bucuresti si am un job care-mi permite sa am grija de motanel)

  19. Domnule Voiculescu, mi-ar face mare placere sa adopt pisoiasul, pentru ca al meu (identic cu cel din imagine) a murit in urma cu doua saptamani.

  20. foarte frumos acest motanel „vagabond”…..iubesc pisicile….si-mi doresc foarte mult unul.Daca o sa fie acesta sau nu….dumneavoastra hotarati. va multumesc.

  21. :)) vad ca sunt mai multi doritori …yo o am deja pe Mao..pot sa-i mai iau un fratior de la bunici…asa k sper sa-i gasiti un camin frumos..bafta Felix :xx

  22. sunt din Breaza, Prahova, mai am un motanel si ar fi perfect sa ii aduc un fratior, asa ca daca se poate mi-as dori eu pisoiasul.

  23. Buna ziua! Desi se anunta o „concurenta acerba” sau cel putin, o selectie riguroasa in randul fanilor acestui pisoi, vreau sa ma inscriu si eu pe lista doritorilor. Cu cea mai mare seriozitate, recunosc faptul ca eu si logodnicul meu ne dorim foarte mult o pisica.Nu una de rasa, ci una obisnuita, careia sa-i facem toate poftele. Ar fi copilul nostru, caruia nu i-am da numele de Felix, ce-i drept :))))).

    Oricum, sper ca anuntul pe care l-ati facut sa fie unul real.
    Asteptam un raspuns. Multumim.
    Numai bine !

  24. Buna ziua ! As dori sa l infiez deoarece mai am un motan numai ca este acasa . Eu acum sunt studenta in bucuresti si ii simt lipsa datorita faptului ca am crescut impreuna 8 ani . Nu stau in camin , stau intr un apartament deci as putea sa i ofer conditii bune , mai ales ca as fii deja la a3a pisica si as stii cum sa l cresc si ce sa i ofer . Multumesc ! O zi buna !

  25. Buna ziua!as fi interesata sa il infiez pe felix pt ca este un pisoias f frumos si iubesc animalele….ast un raspuns.Multumesc! O zi buna!

  26. Fetita mea ( are 9 ani ) iubeste foarte mult pisicile si ma roaga de mult timp sa-i aduc o pisica acasa . Hraneste toate pisicile din parc . Desi i-am luat multe pisici de plus , nu este multumita . Nu am fost hotarata sa-i iau o pisica , pana cand nu l-am vazut pe Felix in ziar . Sunt convinsa ca va fi fericita , si deja caut un pisoi asemanator in cazul in care Felix va ajunge la alt camin .
    Toate cele bune.

  27. chiar nush ce sa scriu.am vazut ca toata lumea isi doreste acest pisoias,dar nu mai mult decat mine.imi doresc compania acestui pisoias adorabil

  28. Stiti cati pisoi si catelusi asa mici ca Felix sunt abandonati pe strazi si prin gunoaie? Stiti ca oameni necunoscuti, care nu sunt in vreo asociatie de protectia animalelor si care au – in cele mai multe cazuri – un venit de mizerie, salveaza zeci de astfel de animalute abandonate, in fiecare an?

    Intrati doar de curiozitate pe un forum, la sectiunea „Urgente”: http://www.animale.ro/forum/forumdisplay.php?f=68

    Daca fiecare dintre oamenii politici ar face un gest caritabil pentru a salva un animalut, asa cum ati facut dvs., lumea ar fi mai buna. Propuneti-le colegilor dvs. acest aspect si ganditi-va chiar dvs. la acest lucru.

    Sper ca motanelul Felix a fost adoptat intr-o familie iubitoare.

  29. Buna Ziua,
    Este superb motanelul si m-am indragostit de el la prima vedere! Imi plac foarte mult animalele, in special pisicile. Consider ca asta este conditia de baza. In rest ii pot oferi toate conditiile si in special ma ofer sa-l iubesc, ca fara iubire nici o fiinta nu poate trai!

  30. intrati pe 4animals.ro iubitorii de animale..cine vrea sa devina voluntar sau sa ajute prin orice mijloace fie ele materiale sau nemateriale e binevenit.

  31. EU AM ACASA O PISICA CARE SIAR DORI FOARTE MULT UN PARTENER DE JOACA..ESTE PERSANA SI CRED CA SAR INTELEGE FOARTE BINE…DE MULT IMI DORESC UN MOTANEL ASA TIGRAT…VA ROG DATI-MI-L MIE!!!!!!!!!

  32. Il iau eu :X:X.am citit ieri in ziar despre el si aseara lam visat si aqu mam trezit q gandu la blogu dvs sa va zic sa mil dati mie.de curand am mai avut un motan dar era batran si…:( a murit si miash dori un altu k sal inlocuiasca pe mitzi :(.Numele desigur k tot Felix va fi :X.Eu stau in Campulung si cred k pot ajunge in Bucuresti in weekend.Astept un raspuns

  33. Buna ziua.
    Sunt o mare iubitoare de animale dar mai ales de pisici. Am avut o pisica dar am castrat-o si am dat-o pentru ca nu avea cine sa ii dea medicamentele. Eu, mama si bunica ne dorim de mult un motanel pui.Cand l-am vazut in ziar m-am indreptat spre calculator si acum va scriu. Este un motanel tigrat si foarte frumos. Pisicuta pe care am avut-o era neagra, asa ca ar fi nemaipomenit daca acum am avea un motanel tigrat. La mine in casa ii pot oferi toate conditiile. Stau la curte asa ca daca va vrea sa plece un pic afara sa se plimbe nu o sa ma tem pentru ca bineinteles am si gard destul de inalt. Am jucarii, litiera etc.

  34. Tot eu revin.
    Daca considerati ca mai este nevoie de un prieten o voi face fara nici o problema. Voi vorbi cu o colega de a mea si ne va aduce un motan sau o pisica. Fac orice imi sta in putinta sa infiez motanul Felix. e-mailul meu este [email protected].

  35. Buna ziua. Am vazut ca aveti un motanel foarte frumos pe care doriti sa-l dati spre adoptie. Sunt foarte interesata sa-l iau. Cum pot sa intru in posesia lui?

  36. Stimate Domnule Voiculescu,

    Sunteti un iubitor de animale. Si noi suntem, o familie obisnuita din Corbeanca. De cateva luni traim sub amenintari din partea unui vecin care ne terorizeaza, amenintandu-ne ca ne da foc sau ca ne va obliga sa evacuam cateii pe cae i-am cules de pe strada, fie accidentati intentionat de masini pe strada Dorului, fie ca sa-i salvam din diverse campanii de otravire. Precizez ca am oferit acestor 28 de patrupede hrana, ingrijire medicala, adapost din resurse proprii, cheltuind peste 1500 lei lunar. Daca am avea posibilitatea am cumpara un teren in alta localitate mai putin populata si mai putin nobila decat Corbeanca unde sa amenajam un adapost de animale. Din pacate nu este posibil deocamdata, pana nu ne recuperam creeantele acumulate din cauza crizei. Va cer sprijinul pentru a contracara actiunile acestui vecin, fiindu-mi foarte teama ca ar putea otravi animalele (nu ar fi prima data). Ieri, 2 August 2009, acest individ, impreuna cu alt „domn” care fara a avea o legitimatie s-a recomandat a fi consilier local s-au catarat pe gard, m-au insultat in spatiul public si m-au amenintat ca „MAINE MA EXECUTA PERSONAL”. Avand familie si copii nu pot sa iau in gluma aceste amenintari, mai ales ca au avut loc in prezenta tuturor, inclusiv a fiului cel mic in vrasta de 9 ani.
    Va rog inca odata, daca se poate sa ma ajutati, avand in vedere ca sunteti o persoana influenta in Corbeanca,si daca majoritatea nu face nimic pentru animale, atunci macar sa fie lasati in pace cei care incearca sa faca ceva.
    Cu stima,
    Andreea Ionescu

    Telefon 0753335913

  37. Tante cu cei 28 de caini, daca tu poti sa imi spui mie ca acei caini nu latra toata noaptea si toata ziua si ca la tine se aude bazaitu mustei atunci da ai vecini anormali sincer. In caz contrar…pai ce te miri fratele meu???Eu am la bloc vreo 15 caini idioti care se dau pana si la copii, deci nu fac nici o diferenta, desi sunt ingrijiti si etc, asa ca nu au motive sa fie asa rai si prosti. Si crede-ma oricat as iubie eu animalele…m-am gandit de multe multe ori foarte serios sa ii otravesc…si stii de ce????PEntru ca latra TOATA NOAPTEA!!!!!!! acum de ce sa fiu eu obligata sa stau treaza doar pentru ca s-a hotarat o dementa cu familia ei de dementi sa adune toate javrele la bloc???PEntru ca atunci cand vin hingherii ii ascunde dar ea femeia are balconul pe spate asadar noaptea nu sta treaza sau nu se trezeste din 10 in zece minute fiindca jegurile alea latra la luna sau la masini sau la pietre…ea nu ii vede cand trec copii de 6 ani cu bicicleta prin fata geamului urland ca o sirena cu 4 caini alergand cu spume la gua dupa el….nu pe ea o doare in fund…probabil la fel ca si pe dvs….oamenii nu mai conteaza, conteaza mai mult javrele astea nenorocite. Copii nu pot dormi, oamenii care merg a doua zi la 7 la munca nu pot dormi, batrani si asa mai depare nu pot dormi si trec cu frica pe acolo pentru ca ‘hai sa ii salvam pe toti’ nu e asa???

  38. La câte oferte ați avut aici de adopție, eu cred ca ar trebui să botezați în fiecare săptămână câte un motan Felix și sa-l dați spre adopție. Măcar așa s-ar mai salva ceva suflete amărâte fără nici o vină.

  39. Buna ziua.
    Domnule Dan Voiculescu, ati spus romanilor amarati, la emisiunea sinteza zilei din data de 08.11.2010, ca ii rugati sa va telefoneze la 021.460.20.68 si/sau sa va scrie pe e-mail [email protected].
    Eu am sunat mereu la acest numar, dar este in permanenta ocupat, indiferent de ora din zi la care am incercat.
    V-am scris si un mail, dar tot degeaba, nu mi-a raspuns nimeni.
    Sunt convinsa ca ambele „canale de comunicare” au fost luate cu asalt de cei necajiti (ca mine) si „coada” la care trebuie sa stau este mare.
    Va rog tare mult sa ma contactati. Este o chestiune „de viata si de moarte” – s-ar putea sa fie chiar la propriu.
    Cu speranta,
    Angelica

Comentariile sunt închise.