Saptamana trecuta am analizat situatia a 4 parlamentari PDL de Arges, inclusi intre cei 92 de actuali parlamentari PDL care, foarte probabil, vor ramane fara mandat dupa urmatoarele alegeri parlamentare.

Astazi, vom analiza situatia de la Bacau. Exemplu concret:

In colegiul 7 din Bacau, s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

– Constantin Avram PSD+PC 9713 de voturi, 39,05%.

– Vasile Gherasim PDL 7058 de voturi, 28,37% – câstigător.

– Ovidiu Relu Cojocaru PNL – 5606 de voturi, 22,54%.

Asadar, desi s-a clasat pe locul doi, domnul deputat Gherasim, de la PDL, a castigat la redistribuire pentru ca niciunul dintre candidatii din colegiu nu a obtinut 50% plus 1. Insa, daca adunam voturile PSD, PC si PNL, obtinem un rezultat de peste 61% pentru actuala Uniune Social Liberala. Asadar, sansele candidatul PDL sunt zero.

In această situatie sunt toti cei 3 deputati PDL de Bacau (Vasile Gherasim, Valerian  Vreme, Adrian Popescu), care, foarte probabil, vor fi surclasati de candidatii USL cu scoruri electorale de peste 50% plus unu din numarul de voturi.

92 – 4 (Arges) – 3 (Bacau) = 85.

Va urma

26 COMENTARII

  1. viitorul incepe sa sune mai bine, usl e ca si castigatoare..asta doar daca nu se schimba legea electorala pe ultima suta de metri

  2. @ Dan Voiculescu

    VREME CAPRICIOASĂ

    Iluzii-ţi faci de Gherasim, Popescu şi de Vreme ,
    Căci în post, cu ispita puterii diavolul te-ncearcă ;
    Te bucuri prematur, tratând uşor unele probleme ,
    Dar nu-i exclus de fel ca Vreme(a) să se-ntoarcă .

  3. 10 Aprilie 2011 – DATA ISTORICA PENTRU ROMANIA

    „Armonia Estudiantina castiga Marele Trofeu la Sanremo pentru prima data in istoria acestui prestigios eveniment muzical international. Au fost cei mai aplaudati si mai apreciati copii din Romania in tara mama a muzicii usoare, Italia. Mii de italieni si de romani au aplaudat in picioare prestatia artistica a celor 45 ingerasi care au uimit juriul de la Sanremo.

    Este un moment de bucurie pentru Romania si pentru copiii unei tari aflate in deriva ce le ofera prea putine sperante de viitor, prea putine motive de a zambi, si mult prea putine motivatii de a trai civilizat in propria tara…

    Dragi politicieni, dragi presedinti, dragi moguli si oligarhi… Zambiti, va rog !
    Copiii dumneavoastra v-au adus Marele Trofeu de la Sanremo ! V-au dat o lectie de viata despre cum se poate face performanta intr-o tara in care mediocritatea si manelismul sunt la ele acasa ! Iata cum acesti copii pe care dumneavoastra ii desconsiderati zilnic prin ignoranta dumneavoastra au reusit sa devina respectati si sa castige cel mai de pret lucru pe care nici dumneavoastra, nici averile dumneavoastra monstruoase nu il veti obtine vreodata: RESPECTUL UNEI LUMI INTREGI !

    Am avut bucuria imensa de a fi in mijlocul acestor 45 de ingerasi pe o scena istorica la Teatrul Ariston din Sanremo, in ziua de gratie – 9 Aprilie 2011 – cand impreuna am demonstrat intregii lumi ca noi, romanii, suntem niste copii minunati ai acestei planete si meritam acelasi respect ca si celelalte popoare. Am castigat acest respect prin munca, transpiratie si armonie in suflet si in gand ! Toti cei din jur ne-au imbratisat cu ochii in lacrimi si ne-au felicitat pentru momentul de inaltare pe care l-am adus prin glasurile noastre curate si prin sunetele magice ale unor viori fermecate, imbracate in armonia unui pian ale carui note s-au transformat pentru o zi in inimioare de copii rezonand impreuna pe frecventa iubirii.

    Ma inclin in fata acestor copiii de cristal ai mileniului in care vom pasi impreuna in a cincea dimensiune, nu peste multa vreme, catre un alt nivel energetic de traire si simtire universala. Suntem cu totii unul si ne intoarcem cu pasi mici, dar fermi, acasa…”

    Bogdan Oancea – Dirijorul Corului ARMONIA din Navodari
    http://www.bogdan-oancea.blogspot.com
    Mobil: 0744.45.19.39

  4. @Codrin nu s-a intamplat nimic din ceea ce nu stii la Horia . I-au stricat calculul aritmetic imbatabil a lui Voiculescu de mai sus:)) matematic USL avea 1 data si jumatate voturi la turul 2 decat PDL, au venit Crin si cu POnta special acolo si totusi a castigat portocaliul. Deci eu as zice sa termine cu calculatul fostilor parlamentari ca se umple de ridicol si rad de lesina portocalii

  5. Foarte buna analiza dumneavoastra, depinde insa si de cantitatea de peste imputit distribuita…Probabil acestea vor fi ocupatiile principale ale PDL-ului in campanie..

  6. Este corecta aceasta analiza. In anul 2012 vor fi foarte multi parlamentari pdl care nu vor mai intra in parlament.

  7. @mogul: calculul matematic e bun, dar viata reala nu functioneaza doar dupa reguli matematice. A venit criza incepand cu 2008-2009. PD-L cu aliatii la putere au inceput sa ia masuri de austeritate, respectiv „de relansare economica” dupa ceva timp.

    Parerea mea personala e ca ei se pregatesc de campanie electorala de ceva timp. Au facut calcule si au realizat ca au cheltuit prea mult in 2008 cu pomenile electorale. Asa incat mai bine ii saracesc, flamanzesc pe romani pentru a ii face sa accepte mai putin pentru voturi. Avand in vedere ca ei au sursele de finantare la dispozitie, calculul matematic nu isi mai are relevanta.

    Vor da mai multe pomeni electorale, dar cu o valoare mai mica. S-a vazut la Horia ca functioneaza.

    Mare pacat ca romanii nu realizeaza ce se poate intampla.

  8. Ma pune pe ganduri un singur aspect: siguranta lor ca vor castiga. Oare chiar atat de mare sa fie tupeul? Inseamna ca au cursuri speciale de a minti lumea in fata, pentru ca, credeti-ma, nu e un lucru usor.

    Imi aminteste de SIGURANTA prea mare lui Basescu, 06.12.2009, ora 20:58, inainte de exit poll, cand zicea „AM INVINS! Va asigur ca la ora 19:00 sondajele corecte aratau ca l-am depasit pe Mircea Geoana”.
    Pana si sondajul care era de parte PD-L-ului arata o egalitate (?!)

    http://www.youtube.com/watch?v=BAvx6Fu2Kis&feature=related

    Chiar daca toate numerele, sondajele, analizele il dadeau pe Geoana presedinte… Basescu era prea sigur de ceea ce spune si nu era doar un joc de scena. Ma intreb de unde aceasta certitudine?
    Sa fi fost mandatul adjudecat prin vizitele la o anumita ambasada?
    Oare vreo promisiune de a indatora Romania cu zeci de miliarde de euro sa-l fi facut din nou presedinte?

    Incurcate sunt legile politicii…

  9. Toti oamenii astia se vor reorienta catre alte partide daca vor sa mai aiba o sansa. .pdl s-a distrus singur

  10. Motto : Cine nu poate trage la rame, treage la…râmă !

    CIUDATE-S CĂILE DOMNULUI

    Crin : Victore, devi periculos ! Rromica a făcut pasiune pentru tine : tinerel, frumuşel, osos ; Jur (ist) !!! Iar te-a luat în buze, ieri.
    Victor : E-ntr-o dungă [afişată], colega…
    Crin : Ai probe ?
    Victor : Şi-ncă cum ! E-ndoliată verical cu o bentiţă neagră pe rochie, stânga spate, pe ruta “homoplat”-bucă-poale, başca ciorapi negri ; a la Podlogi 15.04.2011 !
    Crin : Te ţin sub lupă !!! Toamna se mârlesc “caprecoarnele” [preelectoral].

  11. @ Dan Voiculescu

    Domnule Voiculescu… este însă o problemă. Vasile Gherasim astăzi reprezintă un nume destul de cunoscut, personal îi asociez numele cu faţa (ceea ce este mare lucru la un candidat). Nu aş putea spune acelaşi lucru despre ceilalţi doi contracandidaţi de pe locul 1 şi 3. L-am căuta pe internet pe domnul Constantin Avram, primul clasat la alegerile 2008, şi, nici după ce am văzut fotografia, numele nu mi-a spus nimic. Nici măcar faptul că este membru PC (şi, sunt convins, absolut întâmplător aţi ales acest colegiu… altfel nu aţi fi luat acest colegiu „ca exemplu”) nu mi-a adus o amintire a activităţii politice a domniei sale.

    Ceea ce faceţi domnia voastră îmi aduce aminte de copilărie. În copilărie activitatea sportivă reprezenta marea parte a timpului liber. Astfel, la tot pasul exista o mână de „cunoscători” ai fotbalului care discutau, foarte aprins, în jurul unui joc de table şi a unui maldăr de coji de seminţe, soluţiile 1X2 de la pronosport. Domniile lor ţineau cont de rezultatul meciului direct din tur, dar şi de cel din anul trecut, de transferuri, de susţinătorii echipei în rândul personalităţilor PCR, funcţie de clasamentul provizoriu, de cine „cade”, de cine trebuie să ajungă „gheată de aur”… şi multe astfel de variante care transformau un om normal la cap în „specialist în fotbal”. Adevărata arta era însă ca, după ce se stabilea exact (dar exact-exact) cine câştigă fiecare meci, urma apoi să stabilească şi care sunt „surprizele” la rezultatele exacte. :D Aceşti „specialişti” nu ajungeau niciodată la toate rezultatele exacte, desigur însă, două sau trei ratări însemnau că stau totuşi restul bine, era un mijloc de încurajare… şi „clubul specialiştilor chibiţi de fotbal” se forma iarăşi şi iarăşi.

    Cam acelaşi lucru faceţi şi domnia voastră mai sus, vindeţi blana ursului din pădure.

    Eu vă sfătuiesc să faceţi altfel.
    1. Coborâţi activul de partid în stradă pentru a identifica ce legi importante vor ajunge pe masa parlamentarilor în perioada 2012-2016.
    2. Folosiţi cu cap timpul care mai este până la alegerile parlamentare pentru a gândi o strategie în legătură cu aceste legi importante.
    3. Stabiliţi un proiect comun PSD+PNL+PC coerent care să dea viaţă strategiei de la punctul 2
    4. Elaboraţi proiectele de iniţiativă legislativă (într-o formă numai bună de depus în Parlament).
    5. Pe perioada campaniei electorale mergeţi în faţa poporului cu aceste iniţiative explicându-le şi stabilind ce anume au ele benefic, ce anume aduc ele nou, care sunt şi dezavantajele.
    6. O dată aleşi de oameni pentru proiectele prezentate, respectaţi-vă promisiunea electorală şi mandatul dat de cetăţeni depunând aceste iniţiative în parlament şi, evident, susţinându-le apoi până la capăt.

    Este o metodă simplă şi democratică. Prin această metodă nu aveţi cum să minţiţi electoratul pentru că aceste iniţiative pot fi depuse de oricine ajunge să fie parlamentar.

    Dacă la alegeri vom vedea iarăşi promisiuni de tipul „totul va fi bine, mâinile-n aer şi ţipă cu mine!”, miile de kilometri de autostradă ne vor mânji iar timpanele în mod absurd.

Comentariile sunt închise.