Dupa ce, sase ani, i-a atacat pe romani pe categorii socio-profesionale (pensionari, bugetari, jurnalisti, profesori, medici etc), Traian Basescu a decis, de ieri, ca intreg poporul roman nu are performante, fiind, pur si simplu, “limitat”! Aceasta opinie a fost exprimata de la Covasna de Presedintele Romaniei, nu de Laszlo Tokes, nu de Viktor Orban, nu de o grupare europeana de extrema dreapta.

Asadar, dupa 6 ani de esecuri pe linie, de catastrofe economice si dezastre diplomatice, Traian Basescu, fire analitica, a identificat cauza prima a crizei: poporul roman.

Analizand logic, niciun presedinte rational, echilibrat, clinic sanatos, nu si-ar putea acuza astfel propria natiune.

Si, totusi, Traian Basescu poate. Poate ca nu e rational, echilibrat sau clinic sanatos. Poate ca ar fi cazul ca Traian Basescu sa isi caute un alt popor, mai putin “limitat”.

Poporul roman nu il “merita” pe Traian Basescu. Serios: chiar merita mai mult.

41 COMENTARII

  1. Citatul complet: „Cum poţi să faci un stat social dacă economia, şi scuzaţi-mă că o spun, chiar poporul are performanţe limitate? Muncim 8 ore, când vom învăţa să nu mai lăsăm 3 milioane de hectare nemuncite. Că nu vin miniştrii să are pământul, nici să-l cultive. Când vom învăţa că decât să stau la cârciuma satului mai bine bag plugul în hectarul şi jumătate din spatele casei? Trebuie să ne hotărâm să fim performanţi!”

  2. acest individ nu mai are limite. este un tupeist ordinar si nu are ce sa mai caute in fruntea statului. sa fie presedintele oxigenatei udrea sau prietenului bercea mondialu. nu presedintele romaniei, nu presedintele poporului roman.

  3. Uite cum ajung si eu sa fiu de acord cu Basescu. Poporul asta chiar e limitat. Ca daca nu era limitat nu il vota pe el presedinte. Adica sincer, cum poti sa il votezi daca nu esti macar imbecil? Dar pe langa cele cateva milioane de imbecili care l-au votat, care sunt doar majoritatea din minoritatea care voteaza, poporul asta nu se poate spune ca are si o multime de oameni inteligenti dar care s-au saturat sa mai sustina pe cineva ptr ca ” sunt toti o apa si un pamant”.Trecand peste asta, trecand peste faptul ca in tara in care unii mor de extenuare la servici presedintele ne face lenesi, uluitor e faptul ca el se plange ca oamenii nu isi lucreaza pamantul. Adica subventii de la stat aproape zero, costurile mai mari decat profitul, dar oamenii nu isi cultiva pamantul din lene. Omul asta a uitat complet ca in alte tari dezvoltate subventiile sunt atat de consistente incat asta a generat campanii ptr tarile din lumea a3-a unde se pare ca ne incadram si noi, de genul „Make trade fair”? Omul asta nu stie ca de fapt cele mai capitaliste dintre tarile civilizate au o politica protectionista fata de proprii producatori, in timp ce Romania se pare ca este la nivelul tarilor din Africa ? Pai statul asta incapabil sa isi sprijine agentii economici de cine e condus de 2 mandate? Dar eu am o singura curiozitate. Ce stat cu o populatie care nu e limitata l-ar fi ales pe el presedinte? Ca ma gandesc eu ca francezii de exemplu care au cu totul alta istorie a miscarilor populare decat noi, pentru asemenea declaratii treceau peste fortele de ordine si il linsau. Sau ca sa pastreze traditia poate il decapitau direct. Dar la noi, nimic ptr ca la noi ne-am obisnuit ca toti conducatorii nostri iubiti, sa isi permita sa trateze cu superioritate poporul care a fost atat de prost incat i-a ales.

  4. am impresia ca basescu asta considera ca suntem sclavii lui pe plantatie. si poate sa faca orice cu noi. lua-l-ar suspendarea sa-l ia!

  5. Asa e, poporul asta chiar merita mai mult, dar numai dupa ce se mai „curatza” la minte, pt ca a decazut ingrozitor…
    TB a luat-o razna, asta se poate vedea cu ochiul liber, dar n-oi fi sugerand acuma, ca tu, stimate domn, oi fi ce merita poporul…ca nici cu dumneata ta nu-mi e rusine, strigai ca din gura de sarpe si amenintai ca dai in judecata pe cine te mai acuza de ( stim si noi si tu ce) si cand colo Verdict Clar!!
    sa fim seriosi, draga domnule, acesta pata nu s-o stergi niciodata din trecutul tau, cu toate bursele si fundatiile dumitale ( actiuni admirabile altfel); nu esti si nu vei fi credibil niciodata!

  6. Brandul Basescu a trecut in cativa ani, de la a fi un brand autentic si credibil la a fi un brand toxic si nociv pentru poporul roman.

  7. Si fica dansului face parte tot din popor .
    Ce-ar fi sa ne dea exemple din familia dansului de cum ar trebui sa se intample in fiecare familie din popor ..
    Acu mai fara perdea sa ne scuteasca de talentul dansului de analist ca nu toti suntem prostii lui .

    Felicitari domnului presedinte pentru o fica ata de minunata precum EBA , abia astept sa vad care va fi ala de va lua o astfel de podoaba rara .

  8. Eu l-as intreba de ce face totusi asa de putine vizite prin tara., pe plan extern am inteles ca nu-l baga nimeni in seama…dar intern? ca tot se lauda ca au priza la popor….sau fuge si de propriul popor?

  9. traian basescu da vina pe romani, pe moguli, presa…..astea sunt „motivele” pt care Romania merge prost, e naiv daca are impresia ca cineva il mai crede. Salvarea Romaniei = suspendarea lui traian basescu.

  10. Cred ca ne dorim cu totii ca acest element nociv sa dispara cat mai curand posibil din politica romaneasca.

  11. Mda, poate fi incadrata perfect interventia locatarului flotant de la Cotroceni in ciclul: Din grohaielile cu iz de doaga ale Intaiului Mahmur al Tarii. Limitatii sunt la el in curte: balbaita si gangavita de EBA si ii judeca pe toti dupa chipul si asemanarea avuta in fata atatia ani.

  12. eu ma asteptam la asa ceva . pur si simplu face ce vrea muschii lui pentru ca se crede egal cu un zeu . in toata mizeria asta eu pe un om l-as impusca : Geoana! daca statea naibii linistit poate aveam alta soarta noi toti .a trebuit sa il manance in gaura maro sa se duca la Vantu cu o seara inaintea alegerilor prostanacul pamantului .

  13. Bai fratilor voi nu sunteti normali din cate vad. Toti care ati scris pe acest blog sunteti aia care il pupa in fund pe Felix turnatorul. Asta este in stare sa iti sufle si in carici numai sa ii dai un vot. Voi nu vedeti parsivenia din El?
    Ce a spus basescu si ce interpreteaza turnatorul…sictir!!

  14. Domnule Dan Voiculescu, mie in locul dvs. mi-ar fi rusine sa fac o asemenea denigrare la adresa presedintelui. Daca sunteti un exemplu al poporului roman nu ati plati niste „martalogi” care citesc poezii revolutionare pe antena 1 si 3 , nu as face donatii publice sa vada lumea ca am bani . Si in legatura cu poporul roman, TB, avea si are mare dreptate, suntem niste imputiti pt ca acceptam sa ne uitam la oameni ca dvs. care nu fac nimic altceva decat sa intareasca o zicala veche „Hotul striga ,hotul”.

  15. Stim doar sa ne vaicarim , sa ascultam politicienii doar pentru a-i contrazice si orice fac , nu fac bine pt ca asa spune la tv si radio . Nu suntem in stare sa mai muncim nici pe jmatate din cat munceam pe timpul lui Ceausescu si totusi vrem bani , multi bani … pai pe ce ? Hai la munca si vom vedea ca o sa apara si roadele . Pamantul tarii din care comunistii plateau tribut rusilor si din care mai traiam si noi , acum e abandonat si cumparam de la altii ca e mai usor asa. Hai sa nu ne mai vaicarim si sa punem osul la treaba indiferent cine e presedinte , nu-ti baga nimeni in traista nimic de pomana , s-a terminat pomana , e criza . ‘In Italia , jumatate din cati au venit s-au pus pe furat si ne-au facut de ras pe noi si tara din care facem parte . Hai sa ne trezim la realitate , nu Basescu a jignit tara , este parerea intregii uniuni europene , el a spus doar un adevar . Hai sa ne vedem fiecare treaba si sa ne intrebam : ce putem face noi pentru tara , nu doar tara pentru noi .

  16. REPLICĂ MIORITICĂ

    Domnul din Cotroceni – numitul JON*,
    Hulit de gloată, ca cel mai prost bufon,
    Cu un IQ subunitar, barem la un ratat,
    Autosurghiunitul din Covasna, limitat,
    Inspiră milă, silă , poporul îl înjură ;
    Fac coadă muritorii să-i bage ceva-n gură.
    Grăbiţi se-nscriu pe lista primului bărbat,
    Prea scurtă pentru plebe, cu număr limitat.
    ……………………………………………
    Ca să vă răcoriţi, am să dezvălui taina :
    Leguma JON* se va retrage în… Ucraina.

  17. „ EL POATE ”

    Eu îl cred pe Băsescu că le ştie pe toate ,
    Vom trăi bine, de ţara din criză o scoate ;
    Dar ca totul să meargă exact ca pe roate ,
    N-ar fi de-ajuns ca-n whisky el să înoate.
    (Deşi un marinar ca el, îs sigur că poate)

  18. @ Dumitrescu Ligiana: Da, insa povestea caderii acestui „brand” nu-i o poveste oarecare de marketing: se masora in mii de drame ale romanilor.

  19. @ Vasile: Cateodata, cel mai important lucru pe care il poti face pentru tara este sa schimbi liderul care o duce la dezastru.

  20. Transmisia live pe internet la antena3 nu functioneaza. Nici comentariile nu pot fii puse in sectia sau blogul emisiunii.

    http://antena3.ri/live.php

    Se mai rezolva chestia asta sau nu” ma gandesc ca poate cei care-s in strainatate sau la cei care vor sa vada emisiunea pe internet… Se poate anul asta?

  21. AU FĂCUT-O DE OAIE

    Boc dă şi se-nfoaie
    Ordonanţe o droaie,
    Pe noi ne jupoaie.
    Politica-i zoaie
    Ca iodu-n apa de ploaie
    Şi-n laptele de oaie.
    Reforma-i greoaie,
    Lacrimi curg şiroaie.
    În lume-s războaie,
    Moartea-i vioaie,
    Dricuri trec convoaie.
    Vara-s şuvoaie,
    Brazii se-ncovoaie,
    Asfaltul se-nmoaie,
    N-avem nici pietroaie
    Sau măcar pisoaie,
    Şi mergem prin noroaie.
    Pe străzi sunt gunoaie
    Căci nu-s măturoaie,
    Nelegiuţi-s puhoaie
    Ieşiţi din muşuroaie;
    Curve-n păpuşoaie ,
    La buric cu acioaie
    Ca nişte dodoloaie
    Dar invocând puroaie .
    E gol prin butoaie,
    Căci n-au pus altoaie
    Deşi bani-s purcoaie.
    Şi nu-i, de bere, orzoaie
    Nici două linguroaie
    Cât pentru o lighioaie .
    Iar prin buduroaie,
    Sau prin brădoaie
    Ori barem prin oloaie,
    Nu-s oase de-o cintoaie.
    Dar suflăm în dârloaie
    Ca-n nişte oboaie,
    Şi cântăm din cimpoaie
    Pe langă bijoaie ,
    Că şi-a tras Videanu căsoaie,
    Şi silicon Eba-n buzoaie,
    De zici că-s buboaie
    Când se zgâmboaie.
    Nuţa-i fată arzoaie
    Pe tocuri, în zăvoaie
    Sau chiar prin păloaie
    Şi ca o bârzoaie,
    Uşor se despoaie
    Ca la doftoroaie
    Dacă-i dai o foaie,
    Căci ea e ghionoaie
    Iar şefii-s gogoloaie,
    Ce-şi fac din nas biloaie
    Şi-o iau la ţurloaie,
    La ea de se bâzgoaie.
    Dar lor li se-ndoaie
    C-au făcut-o de oaie.

  22. La ce ne putem astepta de la un presedinte care isi uraste propriul popor? In niciun caz la vremuri mai bune. Imi permit totusi sa fiu de acord cu presdintele si sa afirm ca da, poporul roman este limitat pentru ca a ales un astfel de specimen ca presedinte al Romaniei.

  23. Comentariile pe care le-am citit,
    Aproape la fiecare, m-am crucit !
    Adica cum, presedintelui care isi chinuie poporul,
    Ii cresc „actiunile”, cand face pe denigratorul ?
    Atatia ani cat ne-a jefuit,
    A dovedit ca este un om de nimic !
    Un bun presedinte ar trebuie sa fie,
    Un bun exemplu de carmuire,
    Si nu un neobosit calau,
    Ce nu mai pridideste sa ne faca rau.
    Chiar imediat dupa alegeri, a dat fuguta,
    Ca pe buzunarele romanilor, sa se dea huta.
    Nici nu ajunsese bine la guvernare,
    Ca s-a si pus pe „defrisat” buzunare !
    A luat painea de la gura copiilor,
    Pentru bunastarea acolitilor !
    Nici de sanatatea cetatenilor nu i-a pasat,
    Si numarul spitalelor le-a decimat !
    Am ajuns un popor de oameni bolnavi si goi,
    Pe viata noastra, Base isi face ale sale „nevoi” !
    Un presedinte, caruia nu-i pasa,
    Ca oamenii nu au ce pune pe masa !
    El stie doar cum sa ne umileasca,
    Cum sa ne dea cu tifla si sa ne ponegreasca.
    Nu-l preocupa iesirea poporului din criza,
    Ne-a lasat viata in deriva o pe banchiza.
    Mai nou, cica i s-ar fi aprins un bec….
    Ce bec ? Cand din cauza rautatii lui, este un zevzec ?
    Cica, alti bani ar fi gasit…
    De unde naiba, cand o tara intreaga, a saracit ?
    O tara, in care ne mor cetatenii de foame,
    Cat ai sa-i mai rabzi, Doamne ?
    Iti vine ca pe un trib de canibali, sa-i infometezi,
    Si in mijlocul lor, pe Base sa-l parasutezi,
    Avand asupra lui doar cateva ingrediente,
    Pentru a-i scuti pe canibali, de a-i pune condimente !

  24. Poezie corectata, din cauza faptului ca Mos-Iepure, a fost prea indignat si greselile nu le-a mai vizualizat.

    Comentariile pe care le-am citit,
    Aproape la fiecare, m-am crucit !
    Adica, presedintelui care isi chinuie poporul,
    Ii cresc „actiunile”, cand face pe denigratorul ?
    Atatia ani cat ne-a jefuit,
    A dovedit ca este un om de nimic !
    Un bun presedinte ar trebuie sa fie,
    Un bun exemplu de carmuire,
    Si nu un neobosit calau,
    Ce nu mai pridideste sa ne faca rau.
    Chiar imediat dupa alegeri, a dat fuguta,
    Ca pe buzunarele romanilor, sa se dea huta.
    Nici nu ajunsese bine la guvernare,
    Ca s-a si pus pe „defrisat” buzunare !
    A luat painea de la gura copiilor,
    Pentru bunastarea acolitilor !
    Nici de sanatatea cetatenilor nu i-a pasat,
    Si numarul spitalelor le-a decimat !
    Am ajuns un popor de oameni bolnavi si goi,
    Pe viata noastra, Base isi face ale sale „nevoi” !
    Un presedinte, caruia nu-i pasa,
    Ca oamenii nu au ce pune pe masa !
    El stie doar cum sa ne umileasca,
    Cum sa ne dea cu tifla si sa ne ponegreasca.
    Nu-l preocupa iesirea poporului din criza,
    Ne-a pus la toti viata in deriva, pe o banchiza.
    Mai nou, cica i s-ar fi aprins un bec….
    Ce bec ? Cand din cauza rautatii lui, este un zevzec ?
    Cica, alti bani ar fi gasit…
    De unde naiba, cand o tara intreaga, a saracit ?
    O tara, in care ne mor cetatenii de foame,
    Cat ai sa-l mai rabzi, Doamne ?
    Iti vine ca pe un trib de canibali, sa-l infometezi,
    Si in mijlocul lor, pe Base sa-l parasutezi,
    Avand asupra lui doar cateva ingrediente,
    Pentru a-i scuti pe canibali, de a-i pune condimente !

  25. Si in curand, gratie modului in care il conduce, va fi un popor infometat, ceea ce pentru el e mai periculos decat unul „limitat”.

  26. Stimate domn,

    Va transmit cateva informatii referitoare la modalitatea in care se face evaluarea in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, pentru care se semneaza miercuri, 20 aprilie, primele contracte.
    Am depus, impreuna cu asociata mea, un proiect in cadrul acestui program, firma fiind inscrisa in primii 60 de aplicanti.
    Conform informatiilor din ghid, evaluarea planurilor de afaceri urma sa se faca in baza principiului “primul venit-primul servit”.
    Am monitorizat zilnic site-ul AIPPIMM, constatand ca evaluarea nu se face conform principiului mentionat, ci in baza unor criterii numai de ei stiute. Asa se face ca sunt propuse spre contractare planuri de afaceri de la pozitia 61, 80, 82 …..764.
    Ca sa va convingeti, va transmit si link-ul: http://programenationale2011.aippimm.ro/listaretineri/1/ ).
    Va rog sa observati ca nici macar cel care a depus primul plan de afaceri nu a iesit din evaluare.
    Am sunat la cei care evalueaza proiectele si mi s-a spus ca se finanteaza intai cei care nu au solicitat credit. Mentionez ca sunt doua scheme de finantare in cadrul programului: una care implica 50% alocatie financiara nerambursabila+50% credit si una care presupune 50% alocatie financiara nerambursabila+50% contributie proprie (pentru cei care dispun de bani si nu au nevoie de credit).
    In oricare dintre cazuri, Guvernul Romaniei nu acorda mai mult de 10.000 de Euro.
    Dupa discutia telefonica, intru pe site si descopar o informare – http://www.aippimm.ro/articol/comunicate/informare-privind-stadiul-implementarii-oug-6/ .
    In care spune negru pe alb: “Aprobarea de principiu a finanţării planului de afaceri se face în ordinea din Registrul Unic Electronic(RUE) şi în limita bugetului alocat”.
    Astazi am intrat din nou pe site si am gasit si explicatia – http://www.aippimm.ro/articol/comunicate/invitatie-de-presa/

    Banuiesc ca nu puteau sta la masa Boc si Ariton decat cu niste baiesti bine alesi, care sa declare ce fabulos este programul, in timp ce semneaza cu zambetul pe buze contractul de finantare.
    Stiti ce e frustrant? Ca totul e pe fata. Nu ma indoiesc ca vor da finantare tuturor celor care au depus planuri de afaceri. Insa, nu e normal sa fim tratati cu dubla masura. Cred ca ar trebui sa cerem ca regulile sa fie respectate.

    Un tanar intreprinzator.

  27. Trecerea haotica de la un punct de vedere la opusul sau, iar apoi viceversa, fara a fi fortat de anumite imprejurari si fara a-si motiva oscilatiile contradictorii este apanajul turnatorului comunist Basescu care nu da socoteala nimanui pentru actiunile lui.

  28. „Omul” are probleme mari. Iar noi, din cauza lui, si mai mari. Chiar daca am merita conducatori mai buni, va spun sincer ca nu cred ca mai scapam de actualii. Cand ii aud cat de siguri sunt de viitorul ingrozitor pe care ni-l pregatesc (vorbesc ei de 2012-2014), cand vad ca nu reusim sa ne mobilizam sa le mai punem macar cate o frana la masurile astea demente pe care le adopta, cand nu e zi fara sa zica sau sa faca ceva care sa ne invenineze viata, ma doare ceva interior cumplit si simt ca ma sufoc. Nu stiu daca o fi inima sau fac vreun atac de panica, cert este ca simt dureros sufleteste lipsa de speranta.
    P.S. Si nici nu i-am votat vreodata.

  29. Vedeti ca un angajat de-al dumneavoastra a indraznit IN SFARSIT sa ia atitudine si sa va raspund asa cum meritati. Il cheama Bendeac, e talentat (deci nu aveti cum sa-l dati afara) si a pus punctul pe i.
    PS, ne-am plictisit sa tot vedem pe antena3 ca pana si pentru dinamica placilor tectonice (miscarea lor) este responsabil Traian Basescu. Altceva nu mai avem in program? Realitatea a lesinat o batrana, antena 3 nu poate sa lesine pe nimeni in direct ?

  30. Traian Basescu poate pentru ca nimeni nu-l opreste, se simte intangibil…dar si cand o sa cada de pe piedestal o sa-l doara tare

  31. Filiala din Spania a Partidului Conservator îl acuză pe Traian Băsescu că a cedat în fața șantajului UDMR și a acceptat introducerea conceptului de regiune în noua Constituție.”După Sabin Gherman, episcopul extremist Laszlo Tokes, călăul lui Avram Iancu, extremistul Csibi Barna, și după UDMR și PCM, președintele Traian Băsescu a adoptat și el ideea reorganizării administrativ-teritoriale a României pe regiuni, de parcă toate problemele României au fost deja rezolvate în cei aproape șapte ani de zile de când ocupă această funcție și a mai rămas doar una singură de rezolvat, federalizarea României. PC Spania respinge ferm orice demers al președintelui Traian Băsescu prin care se cedează șantajului UDMR, formațiune cultural-politică care militează de peste 20 de ani pentru reînființarea Regiunii Autonome Maghiare din perioada stalinistă, remodelată conceptual sub denumirea de Ţinutul secuiesc. Atragem atenția președintelui Traian Băsescu asupra faptului că adoptarea unei noi Constituții trebuie să fie rezultatul unui demers în care să fie implicați toți actorii vieții publice din România: societate civilă, partide politice, specialiști în drept și simpli cetățeni”

  32. Ioana Basescu, a rezervat la OSIM denumirea: “Miscarea Populara”!!!!!!!!!! Poftim? Se pune de un nou “Plan” o alta “Lucrare” in familia Basescu? :)
    Cine mai spune ca saptamana Patimilor va fi linistita, greseste!

  33. ‘Si, totusi, Traian Basescu poate.’ – Da, pt ca este tatar si ar fi jurat (se povesteste) sa faca tot ce-i sta in putinta sa distruga acest popor ‘limitat’. Stiti vreo masura luata de el care sa infirme ‘ceea ce se povesteste’? Restul se confirma.

  34. Domnule Voiculescu, recunosc sincer ca nu ma mai pot uita la Antena 1 si 3. M-am identificat o perioada de timp cu Antena 1 deoarece am lucrat la Antena 1 Targoviste de la lansare pana in 2001. Am fost fortata conjunctural sa plec. Pentru mine Antena 1 era televiziunea mea de suflet. Din pacate acum am tendinta de a o scoate din memorie (a mea si a telecomenzii). Pentru ca nu mai suport aparitiile gen Grecu, Gadea, Ciutacu, Badea si anticipez tonul si subiectul discutiilor din emisiuni. Antena 1 nu mai este un brand cu care sa ma mandresc asa cum o faceam acum 10-11 ani.
    Sunt de acord cu afirmatia presedintelui. Pentru ca romanii care pot face performanta nu au mijoacele necesare sau nu sunt lasati sa faca. Iar majoritatea nu este capabila de performanta. Si spun asta dupa ce cativa ani am lucrat in alta tara, de pe alt continent, unde eram stimulata sa fac performanta. Si nu eram stimulata de stat, de prim-ministru sau de conducatorul tarii.

Comentariile sunt închise.