In timpul emisiunii Stirea zilei din 13 iunie 2011, am pus un pariu cu Ion Tiriac (”pe o ladă de… orice”) : eu sustineam ca autoritatile romane nu au solicitat nicio finantare din FEAG – fond european nerambursabil dedicat special sprijinirii persoanelor disponibilizate ca urmare a crizei economice; domnul Tiriac a sustinut ca e imposibil ca un asemenea Fond sa nu fi fost accesat de Guvernul Romaniei.

Din pacate, am castigat acest pariu.

Datele publicate pe site-ul Comisiei Europene confirma ca 18 state europene (inclusiv Germania, Franta, Italia, chiar si Bulgaria) au solicitat finantari din acest Fond, Romania nu a facut-o. In schimb, Guvernul a taiat salarii si pensii, a concediat absurd si s-a imprumutat cu peste 30 de miliarde de euro in doi ani.

Eu mi-am onorat promisiunea facuta in acea emisiune si i-am trimis domnului Tiriac toate datele referitoare la acest fond, inclusiv interpelarea pe care am adresat-o premierului Emil Boc.

Dupa ce a analizat informatiile primite, Ion Tiriac si-a onorat pariul. Am primit o lada de whiskey japonez Yamazaky (6 sticle). O sticla i-am facut-o cadou lui Gabi Firea, una o pastrez eu, iar câte două le ofer celor care vor raspunde corect la urmatoarele intrebari:

  1. Care va fi cursul oficial leu-euro stabilit de BNR in data de 1 august 2011? (atentie la evenimentele politice din Europa!).
  2. Cine va castiga turneul Wimbledon la masculin si feminin? (întreabare, evident, în onoarea lui Ion Tiriac :) ).

Data-limită pentru răspunsuri la prima întrebare este 15 iulie. Pentru a doua întrebare: 25 iunie.

79 COMENTARII

  1. evitand putin subiectul: Ati tot promis ca mai faceti publice documente de la dosar. pe cand urmatoarele dezvaluiri?

  2.  
    IN HIRAGANA
     エリシタリ
    IN KATAKANA
     フェリシタリ
    IN ROMAJI
     オんロマナ
    IN ROMANA
    Felicitari

    Alegand o lada de whiskey japonez Yamazaky a-ti dat o dubla lovitura. Tiriac bea numai licoare scotiana. O sa-i cada mustata.
    Kiyoko

  3. ti-o fi frica sa faci niste dezvaluiri adevarate:))
    ne tot promiti da nu ne arati nimic.
    te provoc sa te tii de promisiune!

  4. Erata din Tokyo
    Nu ati castigat nimic. Tiriac alegand o lada de whiskey japonez Yamazaky va luat la misto… stiind ca beti numai lichoare scotiana. Whiskey nostru este bun si extrem de ieftin. Tiriac stie sa castige puncte chiar si cand partida este pierduta.
    A-ti luat din nou „plasa „.
    Kiyoko

  5. Pentru ca voi avea in aceasta vara 2 aniversari speciale….merita sa-ncerc…
    La intrebarea 2. merita sa castige Maria Sharapova la feminin si Rafael Nadal la masculin si sper sa fie asa.
    (La intrebarea 1….ma mai gandesc.)

    Este trist ca tara noastra nu are oameni competenti intre bugetarii din pozitii cheie.

    In alta ordine de idei, ce spuneti Dv. la coruptia din vami si politie – un rol important nu cumva il au si profesorii din unitatile de invatamant care i-au format pe acei slujbasi ? Poate ar trebui modificata sau programa sau adusi si acolo profesori germani, unguri… ?!

  6. BOC ARE DREPTATE
    Guvernul Roman are deplina dreptate. El nu poate cere fonduri europene pentru o
    o economie de tip african. Vezi Gabon, Bostwana care sunt inaintea noastra .

  7. BASESCU VA INVINGE MOGULUL PRIN K.O. TEHNIC

    Mogulule mereu castigator de pariuri.
    Propun si eu un pariu. De data aceasta pe o lada scotiana si nu de lichioare japoneza ieftina. Basescu va va invinge prin K.O.tehnic. Publicul romanesc va aclama victoria asupra asupra mogulului. Asociera dumneavoastra de cuvantul ZAHAR va va fi fatala si nu va veti ridica de la podea …niciodata.

  8. NUD CU DEDICAŢIE

    Fă-ţi D.V. o poză nud din spate,
    Şi dă-i-o lui TB, la Cotroceni :
    „Ca să mă vezi în fundul gol fârtate,
    Prin Constituţia-ţi de trei coceni,
    O şti paiaţă Jon* că nu se poate…
    De te-ai târâ şi-n cioate şi în coate !”

  9. 1. EURO ajunge la paritate cu dolarul
    2. Maria Sharapova la feminin si Rafael Nadal la masculin.
    Felicitari, l-ati „luat” pe Tiriac! Am vazut emisiunea si mi-a placut foarte mult.
    Cu respect,

  10. „Din pacate, am castigat acest pariu.”

    Domnule Senator,
    eu zic ca Adrian Sobaru este cel care trebuie sa decida pedeapsa lui boc, nu Codul Penal!

  11. Domnule Dan Voiculescu,
    Eu nu beau whiskey, chiar dacă e japonez, însă ştiu pe cineva care nu numai ca l-ar bea, dar l-ar bea în cinstea dvs. De aceea vă rog să îmi permiteţi să mă înscriu în concurs, cu urmatorul pronostic: deşi aş vrea să câştige una dintre tenismencele noastre sau Victor Hănescu (unde eşti tu, Năstase, Doamne…), cred că gloria va fi a lui Rafael Nadal şi a Carolinei Wozniacky.
    Cât despre cursul leului, n-aş putea să mă pronunţ. Nu mă pricep la economie, mă pricep doar sa fac economii.
    Multe urari de bine!
    Alina

  12. @Andon
    Daca nu a-si fi citit ca jumate din populatie nu are acces la toaleta ……v-as fi recomandat laxativ puternic.

  13. 1.Cursul valutar va fi de 1 Eur = 4.27 lei . Dar se va observa o scadere usoara dupa 15 iulie urmand ca, dupa 1 august sa creasca iar (mai exact dupa 10, pana in 13-15 august).
    2.Rafael Nadal la masculin, Caroline Wozniacki la feminin

  14. @ Admin sau Voiculescu
    chiar nu vedeti ca au disparut de pe blog oamenii cu opinii calificate ? chiar nu sesizati ca blogul a devenit un cos de gunoi in care un singur personaj descalificant isi varsa mizeriile drept urmare lumea evita sa mai intre …
    Daca tot e democratie poate il invitati la antene sa va faca audienta . sau il luati acasa sa va umple viata de frumusete . dar e greu sa auzi de spam sau offtopic .

  15. BĂRFE ŞI MOFTURI

    Zic unii că e slab, că-i un fel de vin pelin
    (Exact ca mâţa când n-ajunge la slănină) ;
    Dar eu nu dau crezare nici celor ce susţin
    Că whisky-ul nipon are gust de … cocaină .

    P.S. Pronosticul meu privind câştigătorii Turneului de la Wimbledon :
    Roger Federer, Caroline Wozniacki

  16. foarte interesant concursul si mai ales premiul. o sa ma gandesc zilele acestea si revin cu un raspuns

  17. Daca tot ati deschis subiectul pariuri eu as paria pe traian basescu ca pe un cal traian ca va distruge si istoria moderna a Romaniei.
    Adica o va reforma in stil…anii ’50.
    Ce spuneti :
    1.va face maiestatea sa, regele Mihai infarct la implinirea celor 90 de ani
    2.va emigra traian basescu dupa ce nu va mai fi presedinte.

    Ia ne jdu atveta.

  18. Bun bun…si whisky-ul japonez are ceva traditie. cam de pe la 1899, prin districtul Osaka. Daca nu ma insel, Yamakazi Distillery este prima distilerie nipona (fondata de Suntory). Multumim master blender-ului, „nasului din Osaka”, Shinjiro Torii.

  19. Yamazaki e concurata serios de Nikka…datorita incapatanarii tanarului Taketsuru care a ales whisky-ul in locul sake-ului (familia lui fiind proprietara unei fabrici de Sake inca din indepartatul 1733). Masataka Taketsuru a deprins arta distilarii la Universitatea din Glasgow, unde a studiat chimia. Apoi s-a intors in Japonia, la Hokkaido, si a construit fabrica de bauturi distilate. Asa au aparut si Yoichi (1934) si Miyagikyo (1969).
    Din cate stiu, localurile din Hakushu (acestea apartinand distileriei Suntory), au astazi cea mai mare productie de whisky din malt din lumea, cu 55 de milioane de litri pe an.

  20. Domnule senator,
    Va scriu aceste randuri off-topic,si tin doar sa va multumesc,in numele meu,a familiei mele si a catorva cunostine de aceeasi parere,pentru modul in care ati ”construit” acest trust de presa.Sper sa fiti constient de faptul ca unii,nu stiu daca multi,va sunt recunoscatori pentru ca ultima speranta de democratie si oarece libertate in tara asta mai exista si in mare masura datorita trustului dvs,implicit dvs si putinilor jurnalisti cu onoare si demnitate din tara asta.
    Cu mult respect si cu speranta ca veti reusi ceea ce v-ati propus,
    va multumesc,

  21. „Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat, pentru Mediafax, că în cadrul consultărilor de la Cotroceni s-a discutat despre o variantă de reorganizare administrativ-teritorială a ţării cu opt judeţe, plus Harghita şi Covasna, acestea rămânând separat, în actuala formulă.”

    Domnule Senator,
    basescu a zis ca e necesara reorganizarea teritoriala sa reduca cheltuielile de la buget si birocratia. Adica pentru maghiari poate face o exceptie si le lasa judetele asa cum sunt, SEPARATE, dar pentru mine si restul romanilor nu poate face acest favor? Adica eu nu am voie sa am cele 39 de judete romanesti separate dar ungurul are voie. De cand in tara mea ungurul are drepturi mai multe decat romanul? Adica cand e vorba de ungur se face cum vrea ungurul si cand e vorba de roman se face cum vrea Basescu.
    Eu spun NU la 8+2 si DA la 39+1! Sa le uneasca judetele lor si pe ale mele sa le lase in pace!
    Numa’ sa faca asta, 39+1, ca apoi strig tare ca le da Tinutul Secuiesc…Basescule, nici cum nu-i bine, de aia trebuie sa faci REFERENDUM!

  22. Wimbledon
    masculin – Rafael Nadal
    feminin – Serena Williams

    Cat despre cursul BNR trebuie sa recunosc ca o sa mai astept pana sa dau o preconizare.Din simplul motiv ca in caz ca va uitati pe graficul evolutiei euro-leu de e site-ul BNR http://www.cursbnr.ro/grafic-valute si zilele de imbibate in scandal politic , cu oarecare teme economice , puteti observa o stransa legatura.
    In urma acestei mici observatii si a faptului ca viata politica romaneasca este un adevarat haos , pot presupune ca pana la 1 august fluctuatiile cursului valutar vor fi foarte mari.Mai aproape de 1 august o sa dau si eu o valoare a acestui curs.
    Sa nu uitam de infuziile de valuta a guvernatorului si de obisnuitele scandaluri a unor persoane cu functii extrem de importante in companiile de stat dar si private.
    Oricum in iulie astetati-va la fluctuatii si poate o miscare strategica a BNR in momentul in care acasa se vor intoarce o parte din cei plecati peste hotare in micile lor vacante prin tara natala.Lucru ce afecteaza extrem de mult cursul valutar.

  23. @MOGUL CEL MIC DE CARTIER FOARTE MARGINAS ,

    Va cer scuze pentru aparitia mea pe acest blog si in aceasta viata. Marile personalitati ale blogului Voiculescu printre care straluceste vocea si scrisul dumneavoastra nu trebue deranjatae de nici-o virgula sosita de peste ocean . Sunteti primul si ultimul geniu tridimensional…sunteti recunoscut in viata,iveti fi rescoperit dupa moarte, si probabil in momentul in care a-ti razbit printre picioarele mamei..universul a tremurat……. putin.
    Ultimul meu film sa chemat APOLLO Zeul soarelui cu care sunteti in concurenta. Va rog deschideti
    http://tracilslatton.blogspot.com/2011/03/film-about-sculptor-sabin-howard-by.html
    Urmeaza un film de lung metraj despre a doua venire a fiului domnului in zilele noastre.Titlul provizoriu este JESUS IN NEW YORK dar dupa postarea dumneavoastra cu adevarat mesianica …voi schimba titlul si locul actiuni. Va ofer cu alte cuvinte rolul principal in filmul …….JESUS LA BUCURESTI.
    Coloana sonora in loc de Bach ….Salam si manele cat cuprinde.

  24. ATAC FARA PRECEDENT IMPOTRIVA ROMANIEI , A ISTORIEI SI DEMNITATII NATIONALE !

    PRESEDINTELE ROMANIEI

    Domnule Presedinte

    A sosit momentul sa fiti impuscat. !
    Nu este o figura de stil sau o exagerare jurnalistica. Dimpotriva . Atacul dumneavoastra impotriva istoriei Romaniei si a Regelui Mihai dovedesc ca lucrurile au scapat de sub control si trebue apelat la masuri de urgenta. Mentionez ca asistam la un atac fara precedent la adresa aliatilor care au luptat impotriva Axei hitleriste. Nu in ultimul trebue reliefat batjocorirea suferintelor evreilor si a altor nationalitati din aceasta perioda.
    A sosit momentul sa fiti inpuscat !
    Ma numesc Robert Horvath Deva si sunt de meserie cineast. Pentrul fimul Razboiul rece a inceput la Hotel Ambasador care documenteaza perioada din jurul Actului de la 23 August am studiat arhivele americane si am contact prin asociatia pensionarilor CIA pe martorii evenimentelor . Sunt un unic specialist al acestei perioade,
    ACTUL DE LA 23 AUGUST A FOST O ACTIUNE A REGELUI MIHAI CU SERVICIUL SECRET AMERICAN OSS. LA JUMATATE DE ORA DE LA DISCURSUL REGELUI MIHAI……4 AVIOANE ALE ARMATEI AMERICANE AU TRANSPORTAT I60 DE AGENTI SUB COMADA COMANDORULUI WIESER DE LA ISTAMBUL LA BUCURESTI.
    RUSII SI PARTIDUL COMUNIST AU FOST ANUNTATI IN ULTIMUL MOMEMT.
    Regelui Mihai i sa promis un tratat de ocupatie asemanator Austriei, cu trupe americane, egleze, franceze si ruse de garda cu schimbul in fata palatului.
    Tradarea Romanuei sa facut la Yalta si nu la Bucurest.
    Sunt gata sa predau aceste documente si relatarile martorilor oculariAcademiei Romane.
    Regele MIHAI a fost un erou si o personalitate marcanta a celui de al doilea Razboi Mondial.
    Atacul impotriva Romaniei si genocidul impotriva cetatenilor acestei tari trebue oprit pana nu este prea tarziu pentru toti.
    Fac un apel la demnitatea dumneavostra . Parasiti vaporul care se scufunda si veti fi iertat. A sosit momentul adevarului pentru dumneavostra si pentru cetatenii acestei tari. Nu mai este loc de intors.

    Domnule Presedinte al Romaniei Traian Basescu

    A sosit momentul sa fiti impuscat !
    Cu toata sinceritatea
    Robert Horvath Deva cineast
    Presedinte Devartes Film International New York Tokyo

    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  25. 1. As sconta pe a valoare de 4,07 EUR/RON.
    2. Nadal vrea sa-l devanseze pe Frederer si ii dau sansele. Pentru feminin o sa raman la Simona Halep, doar de!

  26. Robert Horvath nu e decat o nulitate cu ifose de artist si jurnalist de investigatie.
    In realitate el e un mare nesimtit si un foarte mare onanist.

  27. cu siguranta, unul dintre cei care au comentat pe blog la acest post, este si basescu. a vazut whisky…imediat a actionat

  28. Eram convinsa ca veti castiga pariul..;) Dvs nu va bagati aiurea in discutii, mereu veniti cu divezi concrete!

  29. Eu asi bea dar n-am ce bea si atunci va zic asa :
    Federer mascul feroce il-va-ntrece pe maestrul Djokovich,iar la fete draga Vera Zvonareva va iesi invingatoare luptand contra altei rusoaice.

    Cursul la 1-august 2011 -4,12,sau 4,15.

  30. La intrebarea 1 raspunsul este …. din 5 cifre si o virgula -asta este, inca, o certitudine. :)
    p.s.era mai simplu daca ati fi intrebat…care va fi …pretul benzinei in data de 1 august 2011 … :) .Pentru euro…nu am inca un pronostic.

  31. Demonology Voiculescu, incep sa cred ca intrebare cu euro este o intrebare capcana :)
    As putea zice ca incep sa ma intreb…. va mai exista moneda euro?!

  32. Se reporteaza oferta daca nimeni nu a pariat bine pentru castigatorii turneului de la Wimbledon? :)

  33. […] Pentru că la tema ”Wimbledon” din concursul initiat aici nu avem un câstigător regulamentar, premiile merg în mod discretionar către doi prieteni vechi […]

  34. :) Imi cer un picutz de scuze ! … :) Intrucat in secunda urmatoare in care V-am scris pronosticul meu pentru cotatie am stiut ca, de fapt, va creste valoarea unui leu raportat la euro, imi dati voie sa dau ultimul, da’ ultimul meu pronostic -promit, in acest context !- in data de 31 iulie pentru data de 1 august ? Sau…. in 1 august pot sa Va scriu cat va fi pretul oficial de vanzare-cumparare euro-leu (romanesc,evident :) , adica cumparare-vanzare leu-euro ? :)

    Intrucat nu ati specificat daca este vorba de cursul leului romanesc sau a leului moldovenesc…. si imi doresc mult si a doua sticla de whiskey -am chefui… :) … nici nu stiti cat de fain stim noi chefui -inca :) – ….

    p.s.imi cer scuze pentru confuzionalitate -daca ea exista- dar aseara am avut niste musafiri care ne-au adus So-We -un fel de tzuika coreeana made by a company from Seul, dar din bambus, cu o tarie de 30 grade…. yumy-yumy… :) :)

Comentariile sunt închise.