Am probleme!
Mi-am pierdut pe undeva o tastă de la laptop. Si nici wireless-ul nu se mișcă grozav.
Amicul ”Bubu” mă sfătuiește să încerc un netbook; spune că, oricum, ”nu mă vede jucând vreun shooter virtual, îmi ajunge cel real – cu Băsescu”. Deci n-am nevoie de cine știe ce ”sistem”, doar de ”conectivitate”.
Voi ce spuneți? Laptop sau netbook?
Și care anume?

laptop_cat

46 COMENTARII

  1. Daca laptopul a fost sacrificat pentru acest blog, atunci eu cred ca a meritat :) Conceput ca un concurent serios pentru McBook Air de la Apple, eu va recomand acest netbook MSI X-Slim 340 ( https://bitplaza.ro/detalii/2020/ )
    Are doar 1.3 kg, ecran de 13.4″ led backlight, Lan 10/100/1000 Mbs,
    Wireless: IEEE 802.11 b/g/n, Webcam 1.3 Mpixeli integrata.
    Unealta ideala pentru bloggeri adevarati !

  2. o fi ars simultan cu notebook-ul lui Badea? :)Asta-i lucratura…provocare…:)

    nu ma pricep la asa fineturi., Recunosc…..dar presupun ca maestrul BUBU nu si-ar risca pielea recomandand ceva prost…stie el ce stie…iar oamenii din jurul unui mogul trebuie sa fie „meseriasi” in specializarile lor., ca e avocat, sofer sau IT-ist….cei mai buni.

  3. Pentru cineva dependent de internet as recomanda, bineinteles, un netbook.. un Vye e intotdeauna bun..uitati si un link http://www.pcfun.ro/sisteme/netbook/netbook-vye-mini-v-s41g-vye ca sa va faceti o idee…
    Dar pentru un om de afaceri care are „timp” si de altele as spune ca laptopul este indispensabil….un MacBook Air, nu atat datorita performantelor exceptionale (la pretul sau, alte laptopuri il depasesc), cat datorita sistemului de operare Leopard…
    Deci..luati laptop de la Apple…

  4. Notebook-ul este rentabil in deplasari,netul este plin de oferte,dupa cum am vazut pe net preturile,nu ar fii o problema pentru dumneavoastra,doar ca memoria este mult mai mica decat la un laptop,dar nici asta nu ar fii o problema! Exista stickuri de memorie super mari si pentru bugetul dumneavoastra,foarte ieftine.Dimensiunile notebook-ului sunt practice in deplasari,si din ce am citit de pe net accesul la internet este asigurat,transferul de date prin bluethooth printre cele mai bune.Dumneavoastra decideti ce va este mai util,in functie de nevoile dumneavoastra!

  5. Domnule Voiculescu, eu va recomand un laptop in locul unui netbook, si ca marca incercati un Samsung, aceste laptop-uri sunt de o calitate exceptionala.
    Eu am un Samsung R40plus de aproape doi ani si n-am avut nici cea mai mica problema cu el.
    Uitati aici niste idei: http://www.compari.ro/notebook-laptop-c3100/samsung/

    P.S. am crezut ca ati patit cu laptop-ul precum Mircea Badea in emisiunea de luni. :D

    Bafta si incercati sa analizati mai multe oferte inainte de a lua hotararea achizitionarii unui astfel de obiect!

    Toate cele bune!

  6. Chiar daca nevoia de performanta lipseste ( ceea ce inclina balanta in favoarea mult mai ieftinului netbook ) recomandarea mea ar fi scurta si clara : laptop . De ce ? Detalii puteti afla cu un simplu search pe Google ; in principiu laptop-ul este mai fiabil si pe termen lung isi va dezvalui cu siguranta avantajele fata de „fratele mai mic” . In ceea ce priveste producatorul / modelul preferinta personala este Sony . Satisface atat nevoia de stil cat si cea de putere . S-ar putea sa apara si contestatari ai aceste afirmatii dar Sony Vaio al meu ( VGN – FZ31Z ) nu m-a dezamagit niciodata ( il utilizez 10 – 15 ore pe zi de un an jumatate ) . Cu stima , NC

  7. Si eu am avut aceeasi dilema :) Pentru portabilitate recomand insa Netbook, si ce va trebuie. Acum depinde cat de „viclean” doriti sa fie acesta. Puteti incerca un ASUS Eee PC, sunt cei care au introdus acest concept. Luati unul cu un hard rezonabil, 160GB si cu windows XP deja instalat, ram sa fie maricel cca 2G.
    Mai este bun cel de la Vodafone, se numeste Log’n’Go, are deja in el modemul wireless.
    Succes :)

  8. Campania dedicate Luanei Popa dovedeste ca exita oameni cu suflet si generosi . Pentru ca implicarea dumneavoastra a fost peste asteptarile noastre site-ul dedicate acestei campanii s-a mutat de la http://www.luana.pers.ro la noua adresa http://www.citesteopoveste.com .
    In continuare pentru problema Luanei exista solutii , exista posibilitatea ca povestile pe care i le scrii sa ajunga la ea , iar aceasta posibilitate se aproprie cat mai mult strangand pana la acest moment 12000 de euro . Va multumim tuturor !!!
    “ Exista posibilitatea sa pot auzi la un moment dat povestile pe care vrei sa mi le citesti. Solutia pentru mine este sa face o operatie de implant cohlear iar costurile ajung la 25000 Euro .”

    Ajuta-ne sa strangem aceasta suma si Luana iti va citi peste 5 ani o poveste .
    Iti multumesc eu , mami si tati si toata familia si prietenii nostrii !

  9. HP Compaq 6730b

    15.4″ WSXGA+ / Core 2 Duo T9400 (2.53GHz)/ 2Gb / 160 Gb / DVD Super Multi / LAN / FM / Wi-Fi / BT / camera / Vista Business / 2.6kg

    Asta e notebook-ul meu de care sunt multumit.

    Oricum nu am inteles sensul intebarii dvs….cautati prin asta un consilier in probleme de IT? sau cel actual nu prea se pricepe? Stiu ca aveti consilieri buni si la un simplu telefon de-al dvs cel mai tare „agregat” va va fi adus in cateva ore in tara unde sunteti….. de ce noi?

  10. Cum care ? ….cel mai scump.Cand devalizezi conturile lui Ceausescu te mai uiti la cateva mii de euro?La aia ne uitam noi astia…muritorii de rand ce muncim noi insine pentru banii nostrii si facem rata la banca sa luam un rahat de Acer de vreo 20 mil.

  11. recomand Acer Notebook Acer AspireOne AO751h 160GB 1GB.
    USOR un pic peste 1 kg! Baterie 8 ORE – nu se mai ia incarcatorul ! Ecran MARE 12” ! Tastatura full-size! Este netbookul pe care mi-l doresc si eu la munca! Daca va hotarati la acesta poate il convingem si pe M.Badea si primim o reducere :)

  12. Pentru ca aveti cu ce… eu va recomand sa le alegeti pe amandoua… Si laptopu-u si netbook-u sunt utile in situatii diferite… Cand am fost in concediu mi-ar fi placut sa am un netbook… sau macar un smartphone… eu pe langa laptop mi-am mai achizitionat un smartphone…

  13. Sony Vaio de mai sus e la 6100 de ron. La 5500 vi-l pot aduce eu personal, in mana.

    Sau daca vreti sa fiti „cel mai tare din parcare”, sa moara si Basescu de ciuda, cu 3200 lire -tot personal, in mana- va aduc un Sony Vaio cu urmatoarele:

    Processor: Intel Core 2 Duo (T9900) 3.06GHz 6144KB (L2 Cache)
    Memorie RAM: 8192MB 800MHz DDR2
    Hard Disk: 500GB (1 x 500GB) 5400RPM Serial ATA Hard Drive
    Solid State Storage: Flash 128GB ,
    Optical Drive Type: Blu-Ray DVD SuperMulti
    Monitor: 18.4inch X-black LCD
    Network Interface: Ethernet 10/100/1000Mbps
    RF Network Standard: IEEE 802.11 a/g/draft n
    Bluetooth: Da
    Modem: 56 Kbps V.92/V90 56Kbps
    Placa video: NVIDIA GeForce 9600M GT with 512MB GDDR3
    Sistem operare: Microsoft Windows Vista Ultimate 64-bit
    Dimensiuni: 43.72cm (W) x 28.89cm (D) x 3.97cm (H) – Weight 3.95kg

  14. Da ar fi potrivit unul performant si pentru Badea, sa nu cumva sa ramanem fara el cu astfel de evenimente:))

  15. Stimaţi colegi care ne întâlnim pe blogul dl.Voiculescu :), chiar credeţi că nu are cine să-i spună dl. Voiculescu ce model şi ce configuraţie să-şi ia, aici e vorba de o părere între Laptop sau Netbook,
    eu merg pe mâna Laptopului. :)

    Cu bine,
    RuBen Budău

  16. @marius
    intr-adevar – un laptop serios pentru un domn serios.
    Cand o sa cresc mare si o sa fiu si eu mogul poate o sa-mi permit si eu unul Premium (care va fi la momentul respectiv)…momentan trebuie sa ma multumesc cu „jaful” meu..:)

  17. Eu votez pentru Sony Vaoi pe care vi-l aduce marius (de mai sus)! oferta lui „de criza” e buna! Mai negociati sa va si extinda garantia pe viata si ati rezolvat problema ODATA PENTRU TOTDEAUNA (ce bine suna asta :)) )

  18. şi eu mi-am pierdut bricheta de la volgă.mi-a venit în opţional, împreună cu radio-ul pe lămpi care prinde radio moskva. culmea, sînt mai liniştit acum. nina mă tot bătea la cap să mă las de fumat… încearcă să vezi şi părţile bune

  19. @ion iliescu
    pai cred si eu….tigarile BELOMOR KANAL (Беломорканал) sau KOSMOS nu prea erau bune!
    ca sa va improspatati memoria vizuala (poate va apucati iarasi de fumat), rog sa intrati pe acest link…daca va hotarati sa le mai incercati – va ajut cu logistica (doar un pachet, atat imi permit…(операция сигарета 3- operatia Tigareta 3 sa zicem)

    http://dic.academic.ru/pictures/wiki/files/66/Belomorkanal.JPG
    cu dvs as fuma o tigara impreuna.
    sa puna dna Nina samovaru’
    sanatate

  20. Dupa mine, nu va luati netbook nici daca sunteti amenintat cu tortura chinezeasca. Are un ecran nu cu mult mai mare decat Nintendo DS-ul din imaginea cu pisica. Tastele sunt oribile si mai mult va impiedica sa scrieti in loc sa va ajute. Procesoarele sunt vai de ele, ca vorb-aia, sa nu consume mult. Daca mai nimeriti si unul cu SSD, pocinogul este complet. Mai e pana vor fi si mai rapide decat hardurile magnetice, si mai fiabile.

  21. toată lumea
    toată lumea
    sare-acum cu miiinee!!!
    eu am un calculator din ăla solar, micuţ, de buzunar. să ştiţi că sînt foarte mulţumit de el.
    ice felix mai există? aia care făcea cip-uri, cobre-uri, hc-uri?

  22. @Cristian Munteanu: Si eu zic ca a meritat.
    @andron: Chiar sunt foarte buni.
    @Luci: Ma bucur ca ti-a placut. Pe curand.
    @McGogoo: :)
    @andron: Nu-i mai eficient sa ai 100 de consilieri buni?
    @thorhammer: Tare-mi place de tine.
    @Ion Iliescu: Domnule presedinte…
    @daniel v.: E un drept legal!
    @tasta săritoare: Pe mine ma-ntrebi?

  23. @dv
    noi tot nu am inteles ce calculator v-ati luat…..sau mai bine zis – de ce ne-ati intrebat pe noi…

  24. @dv cred ca m-am prins….
    a fost o forma fina de a ne intreba ce preferam cadou :):)… pentru festivitatea ce urmeaza …..

  25. daca nu s-a rezolvat intre timp problema eu va recomand cu caldura un macbook de la apple. presupun ca banii nu sunt o problema. este fantastic si foarte foarte stabil atat pe partea hardware cat si pe partea software.
    cu stima
    PS: nu lucrez la ei. am o asemenea jucarie si sunt very happy

  26. Vorba japonezului: get a Mac! Acum, lasand gluma la o parte, n-as da un Mac portabil pentru nici un alt laptop sau netbook. E stabil, e elegant, stilat, iti ofera tot ce iti poti dori de la un sistem.

  27. Campania pentru Luana a luat sfarsit . Suntem fericiti sa va anuntam ca s-au strans banutzii necesari implantarii .
    Totusi campania “Luana , citeste o poveste “continuua prezentandu-va cazurile prietenilor ei care momentan nu pot auzi . Astfel si Andreea poate citi o poveste .
    Multumim din suflet oamenilor speciali care au facut ca acest proiect sa gaseasca o finalitate si in acelasi timp sa ne dea speranta ca poate continuua sa ajute si alti copii , multumim ca ati renuntat la cate ceva pentru dumneavoastra pentru a ajuta acest ingeras , multumim pentru timpul acordat , pentru efortul celor ce au promovat aceasta campanie , pentru miile de mailuri si im-uri trimise catre listele de prieteni din calculatorul fiecaruia , pentru blogerii care au postat comentarii si care au spus povestea mai departe , multumim dansatorilor care au facut prin efortul lor sa miste o sala intreaga , multumim firmelor care intr-o perioada critica au gasit resurse sa sprijine aceasta idee .

    Va multumim

    http://www.citesteopoveste.com

    Andreea poate citi si ea o poveste …. campania continuua

Comentariile sunt închise.