În opinia mea, efectul negativ al globalizării determină creșterea inegalității. Iar, în mod evident, efectele acestei inegalități sunt mai pregnante în perioade de criză.

Concluzia mea este că sistemul capitalist în forma sa monopolistă nu va rezista ca sistem.

După mai mulți ani a venit și confirmarea Fondului Monetar Internațional care susține că austeritatea este rea și datoriile sunt bune.

Deci globalizarea și austeritatea pun în pericol creșterea economică.

Este o necesitate istorică apariția unei noi paradigme care să contureze noul sistem politic, economic și social mondial.

Vorbesc despre sistemul umanist care va încerca să facă suma principiilor sistemelor de până acum și care va demonstra că pe glob există din abundență capital financiar și capital uman.

Ceea ce lipsește este inițiativa privată, dezvoltarea intensivă a antreprenorilor în paralel cu controlul sever al marilor corporații economico-financiare-bancare.

Am expus parțial această teorie și într-una din cărțile mele. Se pune problema schimbării paradigmei existențiale prin creșterea determinantă a rolului naturii umane în evoluția societății globale. În acest context, doresc să supun dezbaterii oamenilor de știință din domenii diferite o dilemă la care eu însumi nu am găsit răspuns: Cum promovăm creșterea competitivității și cum limităm efectele competiției? La scaraă globală, această dilemă trebuie elucidată cât mai repede cu putință.

Sunt deschis opiniilor și dezbaterilor, astfel încât împreună, cât mai repede, să reușim să oprim adâncirea prăpastiei care ar putea să ne producă mari prejudicii în următoarele decenii.

5 COMENTARII

  1. Stimate domnule, după părerea mea dilema dv. se rezolva foarte simplu având în vedere ca termenul de „globalism” este doar un eufemism pentru un sistem social-economic de eficienta maxima. De exemplu, dacă elvețienii produc cele mai bune și ieftine ceasuri atunci toată producția de ceasuri se muta in Elveția, dacă India poate produce trei recolte de orez pe an atunci tot orezul de pe planeta trebuie produs in India, etc.
    Este o cursa de tipul celei apărute in sec.19 in proiectarea motoarelor termice, se urmărește un niu maxim, totul este sacrificat pentru a obține rata maximala de creștere. Or, în lumea naturala singura entitate vie care mizează totul pe maximizarea creșterii este celula canceroasa. Creșterea exponențială de care sistemul zis neo-liberal are nevoie pentru a se menține pur și simplu nu este posibila în lumea reala. Problema se rezolva de la sine prin moartea parazitului odată cu organismul gazda.
    Critica marxista, care distinge etapele sistemului pornind de la capitalismul de dugheana, la monopolism, la imperialism și în final la războiul mondial este mai actuala ca oricând.

  2. Am mai spus si acum 7 ani unele dintre cele ce urmeaza, dar atunci nu ma baga nimeni in seama. Posibil, nici acum, dar cele prezentate de mine sunt acum de mare actualitate. 1) Planul Iluminatilor este globalizarea, *New Age”, dar cum aceasta e in intarziere, se insista cu artificii acceleratoare constituite din experimente reusite in alte zone si perioade (migrantii, de exemplu, sunt un catalizator in reactia de dizolvare a natiunilor, natiuni ce pot ingreuna procesele corespunzatoare; Soros, anexa a Iluminatilor, casier sau executant fidel, a „rezolvat” cu Merkel planul contracost in cauza); 2) Dupa experimentul masonic „SUA”, ar urma „SUE”, dar M.Britanie a fost scapata printre degete, „Turcia” s-a prins, Merkel a pierdut alegerile; marea problema e ca vine „tavalugul” celorlalte natiuni, numai ca acum e linistea dinaintea furtunii; 3) Vor fi facute si alte Uniuni pe celelalte continente (fara condimente), ca apoi sa se treaca la desfiintarea monedelor si introducerea sistemului de influentare si control al omenirii (care este cerut Iluminatilor); pentru aceasta oamenii vor fi cipati, in mod gradat (sa nu se prinda), cibernetic, electronic, bionic, informational (procese fara particula la baza); 4) Familiile Rotschild si Rockeffeler detin 80%, respectiv 20%, din RF SUA care tiparesc dolarii cu bonus de 20% (!!!), detin averea de secole a Vaticanului, iar lor se subordoneaza FMI si BM (iar de aici toate celelalte ramificatii financiare, economice, politice mondiale); numai Evelyn Rotschild are jumatate din averea globului la negru, adica 700 de trilioane de dolari; intrebarea e daca au bani sa finanteze conflicte, dupa ce le-au creat aproape pe toate pe glob, cel putin in ultimii 100 de ani (razboaiele mondiale, Vietnam, Laos, Israel, Palestina, Iraq, Afganistan, destramarea Jugoslaviei, Cehoslovaciei, Revolutie ’89, Euromaidan, Revolutia araba, teroristi, migranti sunt doar cateva); dar pentru refacerea zonelor dupa conflict, oare cine le imprumuta bani supravietuitorilor (cu dobanda) ? 5) Reteaua masonica combinata mondiala subordoneaza tot, infiltrandu-se, prin tot felul de ramificatii, in conducerea statelor (politic, justitie, administrativ) sau a organismelor principale mondiale, europene, in serviciile de baza mondiale (nu conteaza regimul daca e de stanga sau de dreapta, dimpotriva, pot crea si mai multe conflicte din care sa iasa bani), servicii care regleaza economia alba, tragand din cea neagra; gradul 33 e o bagatela cu care pacalesc multi acoliti, acum ajungandu-se si la gradul 99, iar intre Cavaleri de Malta (cum sunt si familiile celor doi mari, dar si Base), Cavaleri Templieri, Lojele masonice diverse, CFR, Consiliul de la Roma, Bildenberg, Trilaterala si alte mijloace de a pacali elitele au gasit ECHIVALENTE; peste acestea sunt familiile regale, anexele Iluminatilor (Soros, Morgan, Openheimer, Bush, Clinton, Wargburg s.a.), iar, in final, Iluminatii (Rotschild, Rockeffeler);
    La noi, stiti: terminarea economiei pentru a se crea piata de desfacere altora, reducerea armatei pentru a crea dependenta coloniala, cumpararea ieftina a resurselor cunoscute (dar, mai ales, a celor necunoscute publicului), cumpararea terenurilor, ca in cadrul viitoarelor regionalizari ai autonomii (cumulate cu pierderea suveranitatii statale) sa nu mai stii cine si ce va face in aceasta zona; intre timp, pacalirea tineretului cu libertati individuale, uneori exagerate, tocmai pentru a nu le sta mintea la lucruri mai complexe, ce le vor gestiona… ati ghicit. Pentru toate acestea, utilizati ochelarii de cal ” New Age”
    PS: Heckerii de la DCLeeks au spart si email-urile din ultimii 20 de ani ale (ai) lui Soros si se confirma toate acestea, Soros fiind un bun soldat, un bun „executant” din/in cadrul Globalizarii, regasindu-se in majoritatea evenimentelor. De ce se vrea infiintarea Uniunilor ? Un alt motiv este simplu, pentru a nu cadea sub incidenta legilor statelor ca grupari infractionale interstatale si a nu se trezi condamnati, pana vin Baietii cu bani multi sa-i scape. Soros, in preajma alegerilor, are o cadere de energie. Oare ce-o fi, si cum se determina ? Tema pentru acasa, pentru Baieti…

  3. Am gasit un material interesant pe „roncea.net”: „Kovesi, tinta Mosad. Reteaua ruso-evreiasca (,) care a jefuit Romania.” Astept si alte pareri…

  4. Desi unele lucruri au fost depasite, mai ales nivelul averilor, o informatie valabila la un moment dat:
    „Illuminatti – stapanii lumii”, „descopera.ro”

    „Nobilimea Neagra are Mafia la degetul mic.
    Autori si cercetatori in domeniul periculos al societatilor secrete si al conspiratiilor globale, precum David Icke, Ryan Burke, Juri Lina, Morgan Gricar, A. Ralph Epperson, Jan Van Helsing, Fritz Springmeier, Serge Monaste sau Vernon Staufer sunt de parere ca Illuminati dirijeaza intreaga activitate mondiala prin intermediul asa-numitei Nobilimi sau Aristocratii Negre. Insasi societatile secrete de rang secund precum Cavalerii Templieri, Iezuitii, Maltezii, Francmasoneria, Partidul Nazist si cel Comunist, Organizatiile Thule si Ordo Templis Orientalis, Grupul Bilderberg, Comisia Trilaterala etc. ar fi conduse de membrii Nobilimii Negre. Chiar si in istoria oficiala este binecunoscuta perioada de trista amintire din istoria Venetiei si Genovei, perioada in care Nobilimea Neagra si-a facut aparitia publica pentru prima oara in secolul al XII-lea, preluand monopolul afacerilor.

    Oamenii i-au numit Nobilimea Neagra datorita cruzimii, lacomiei si lipsei totale a oricarui atribut moral sau crestinesc. Printr-un sir nemasurat de crime, violuri, rapiri, santaje, terorism, jafuri si chiar magie neagra, au anihilat orice forma de opozitiepentru a-si atinge scopurile. Cu trecerea timpului au devenit incredibil de bogati, puternici si influenti. Descendentii acestora ar detine si in prezent monopolurile asupra comertului mondial si sunt adevaratii stapani ai Mafiei italiene. Autorul Fritz Springmeier, in lucrarea „Bloodlines of the Illuminati”, enumera cele 13 familii care alcatuiesc forul conducator al Nobilimii Negre: Astor, Bundy, Collins, DuPont, Freeman, Kennedy, Li ( din China!), Onassis, Rockefeller, Rothschild, Russel, van Duyn si casa Merovingiana. Cercetatorul John Coleman, care a studiat istoricul Nobilimii Negre, afirma ca radacinile lor pot fi urmarite dincolo de oligarhii medievali ai Venetiei. Acestia ar fi avut origine asiatica si s-ar fi casatorit cu membrii caselor regale europene, inca de acum peste 800 de ani.

    Evenimentele s-ar fi intamplat in urma unei marii victorii a unor triburi nomade de origine asiatica din zona Volgai asupra invadatorilor arabi musulmani. Imediat dupa batalie, viitorul imparat bizantin, Constantin al V-lea, s-a casatorit cu o printesa din acele triburi. Fiul lor a fost faimosul imparat Leo al IV-lea. Membrii familiei de Medici precum si Papa Pius al XII-lea au facut parte la randul lor din Aristocratia Neagra. Cultul lor era de sorginte satanista, evidentiat prin practici avansate de magie neagra. La o privire mai atenta, reiese ca aceste metode de magie neagra sunt la originea tuturor tehnicilor de influentare si manipulare a maselor de oameni. Aceasta in ciuda faptului ca imensa masinarie de propaganda oficiala se ascunde sub motive asa-zis stiintifice, in care declara ca Diavolul nu exista, iar religiile nu sunt altceva decat o forma de misticism sub care se ascund oamenii saraci cu duhul. „Cel mai vechi truc al diavolului este acela de a spune ca el nu exista”, spune o maxima a inteleptilor crestini…

    Aceeasi masinarie de propaganda cu orientare „stiintific-atee” a avut grija sa indoctrineze societatile vestice inca din anii ’50-’60, cu ideea ca nu exista forte supranaturale si fenomene paranormale, iar magia nu ar fi altceva decat un derizoriu fenomen de circ si variete.

    Ce vor de fapt Illuminati?
    Majoritatea covarsitoare a cercetatorilor si autorilor din domeniul istoriei neoficiale si teoriilor conspirationiste, cad de acord in privinta faptului ca Illuminati lucreaza pentru indeplinirea unei adevarate succesiuni de Noi Ordini Mondiale. Noua Ordine Mondiala este formata de fapt din mai multe etape de oranduiri sociale care isi succed una altora pana in momentul in care absolut toti oamenii vor fi controlati, insemnati si folositi dupa bunul plac al celor care conduc lumea. Ultima forma a Noii Ordini Mondiale ar fi aceea in care Illuminati vor restrange numarul oamenilor de pe planeta de la cateva miliarde la cateva milioane. In acest scop vor crea razboaie, crize alimentare, noi boli si virusuri fara leac.”

  5. Nu prea sunt multe de spus in ceea ce priveste globalizarea ” , n-am hotarato noi si nici nu prea ne putem opune , am si eu o varsta 53 de ani..si am trecut si prin sistemele de invatamant si in urma unei tumori canceroase am ramas fara stomac cu ceva ani in urma…asa ca am lovit personal si de sitemul de sanatate si cu problemele administratiilor si functionarimea ei…cred ca doar cei rau voitori pot sa spuna ca ” merge”…, eu sunt din Cluj Napoca si cu problemele ” altor nationalitati ” sunt la curent .., ce vreau sa adaug la cele spuse de dumneavoastra draga domnule Dan Voiculescu…este faptul ca ..Dumneavoastra cu puterea dumneavoastra materiala si media n-ati reusit sa nu itrati la puscarie siodata cu dumneavoastra altii Romani la fel de nevinovati ca dumneavoastra .asa ca noi Romanii ” normali ” nu putem face mai nimic , suntem un popor sarac si bolnav..si orice ” bunavoita ” a oricarei oranduiri…multi traiesc doar din asa ceva …si ca noi Romanii sunt peste 80 la suta din populatia lumii…cu toate ca se munceste din ce in ce mai mult si mai automatizat , cei 20 la suta care detin puterea materiala in aceasta lume…conduc politic si economic tot restul , sunt sigur ca nu e bine asa ..dar vremea revolutiilor sau a rascoalelor cu coase si seceri..a cam trecut si cine detine puterea politica si economica a creeat si o armata care sa-i protejeze ,DOAMNE AJUTA-NE ..SA FIE BINE PENTRU TOATA LUMEA..DAR NU PREA MAI CRED , in Romania iei 200 de lei amenda doar ca te hotarasti sa demostrezi pentru orice si cu 4 nemultumiri..nu-ti mai raman bani nici de apa..in aceea luna.asa ca………O SA FACEM SI NOI CE O SA NE ZICA DIRECT SAU PRIN REPREZENTANTII NOSTRI ALESI SI NU PREA…CE O SA ZICA..CINEVA……

Comentariile sunt închise.