Dragă Traiane, Traian Băsescu.

Mă adresez aşa, mai puţin protocolar, nu preşedintelui României, ci politicianului care acum candidează la funcţia supremă în stat.

La fel ca toţi românii, am observat şi eu că ai dezvoltat o obsesie în ceea ce mă priveşte. Reuşeşti performanţa, deloc uşoară, de a-mi rosti numele de cel puţin 7-8 ori în orice intervenţie publică, indiferent de context sau de subiectul dezbătut.

În aceste condiţii, trebuie să admiţi şi tu, ai o problemă.

Sigur, nu puţini cred că eşti sfătuit să interpretezi un rol care, poate, ţi-ar suplimenta şansele electorale. Recunosc cinstit, eu nu cred în această variantă.

Intensitatea privirii tale, voluptatea pronunţării obsesive a numelui meu mă determină să cred că situaţia ti-a scăpat de sub control. Eşti posedat de idee, te macină, te consumă, te epuizează. Şi rezultatele se văd: ţi-ai pierdut tonusul, te descurci tot mai greu, ai obosit.

Traiane, hai să rupem pisica! Sau, dacă vrei tu, motanul!

În 2004 ai venit la Grivco să negociem. Erai împreună cu Teodor Stolojan şi, spui tu, „cu căciula în mână”. Nici atunci presa nu a fost invitată, informată sau prezentă. Sigur, înţeleg că dacă se fac în lipsa presei, dar în prezenţa lui Traian Băsescu, negocierile, chiar şi la Grivco, sunt transparente şi în interesul românilor.

Îmi amintesc detaliat tot ce am vorbit atunci.

Ce nu reuşesc să-mi amintesc, pentru că nu am dat niciodată importanţă unor astfel de amănunte, este cine a stat în capul mesei, cine în stânga şi cine în dreapta. Am observat, însă, că tu eşti foarte sensibil la asemenea detalii.

Nu vrei, Traiane, să spui românilor şi să-mi aminteşti şi mie cum am stat noi la acea întâlnire?

Aş întreba presa, dar, din păcate, repet, presa nu a ştiut nimic.

Cu sinceritate,

Dan. Dan Voiculescu

(Pleacă şi către presă, dar m-am grăbit întâi la blog. Reflexe schimbate!)

60 COMENTARII

  1. oooooooooo mainile in aer pt mister Voiculescu a iesit la lupta…….. bravo . nu stiu daca au avut vreun efect postarile mele dar mai important e faptul ca a dat dovada de curaj ….. bravo si inca o data bravo . basescu asa poate fi batut . dandu-i-se peste bot si o sa vedeti ca numai indrazneste sa mai muste si sa fuga „ca un maidanez” daca imi aduc bine aminte .
    nu imi retrag nici un cuvant din critica anterioara (din postul cu Grivo netransparent) pentru ca o consider adevarata insa de data asta va felicit la fel de sincer cum v-am criticat . bravo .
    Vreau o Romanie LIBERA condusa cu inteligenta , profesionalism si bun-simt .

  2. 02.11.2009″Pe pedelisti ii lasa nervii!” :))
    Ceea ce a facut Cristian Preda in seara asta, la Realitatea TV, nu este decat o tactica de campanie, pe care probabil o vor aborda toti portocaliii.
    SCRISOARE DESCHISA CATRE TRAIAN BASESCU DIN PARTEA
    FOTOGRAFULUI JAPONEZ KIYOKO HORVATH.
    ACEASTA SCRISOARE CUPRINDE O EXPERTIZA OFICIALA A UNEI COMPANII JAPONEZE SPECIALIZATE IN EFECTE SI TRUCAJE DE FILM .DOCUMENTUL ESTE SEMNAT SI NOTARIZAT.
    EA PROBEAZA CA GESTUL INCALIFICABIL SE A LOVI UN COPIL SURPRINS INTR-O SECVENTA VIDEO, ESTE REAL SI NETRUCAT.
    SCRISOAREA DESCRIE DEASEMENEA SOCUL SI INDIGNAREA DUPA PRZENTAREA PE NHK ( UN FEL DE BBC JAPONEZ ) DIN PARTEA MEDIEI SI OPINIEI PUBLICE JAPONEZE. EA DEMONSTRAZA CA PREZENTA ACESTUI MARDEIAS DE PORT NU ESTE ACCEPTABILA IN LUMEA CIVILIZATA.
    ACEASTA SCRISOARE VA FI POSTATA IN CURAND PE
    http://devanewyork.blogspot.com/
    SEMNEZ
    KIYOKO HORVATH OSAKA JAPAN

    AGRESIVITATEA- persoanele politice pot deveni mai agresive ca rezultat al implicării şi tipului de joc politic cu Tara si Ppopul.Emoţiile primare ( bucurie explozivă, tristeţe, furie şi frică) trăite în jocul pentru cucerirea nehotaratilor -pentru aobtine votul lor Delirul este rezultatul unei transformări psihopatologice a gândirii care sfârşeşte prin a transforma întreaga personalitate, activitate, conduită a bolnavului respectiv. Ceea ce caracterizează delirul, nu este faptul că el este neinteligibil pentru ceilalţi oameni, din punct de vedere logic, ci faptul că bolnavul îl acceptă ca pe o certitudine care nu poate fi schimbată. Paranoia este o boala psihica grava in care bolnavul isi creeaza o personalitate proprie nereala pe care o justifica cu o aparenta logica. delirul de grandoare, de marire, poate fi o concluzie falsa a bolnavului pe fondul ideii de persecutie sau sa apara chiar de la inceput;

    Paranoicul nu pastreaza ideile delirante pentru sine, ci cauta sa-i convinga pe cei din jur de realitatea lor. Cand ideile delirante s-au stabilit, s-au sistematizat, cel mai bun tratament este scoaterea bolnavului din mediul sau de viata, administrarea de medicamente care linistesc bolnavul (sedative), o activitate fizica placuta.!!

    IATA DE CE TREBUIE SCOSI DIN POLITICA ACESTI DEMENTIAI PDL_lui ,ORI INTREG PARTIDUL IN AFARA LEGII!!

  3. d-l Voiculescu,
    Daca a-ti dori sa ne lamuriti si pe noi de ce este atat de disperat ca pierde functia tov. presedinte Basescu? Nu vad motivul pt care se coboara atat de jos, s-ar fi putut comporta cu demnitate. Era de mult clar ca pierde.

  4. Iata cum, dle Voiculescu, iesiti la luminca exact ca dnii Vantu si Patriciu ! (la lumina adica din discretia autoimpusa).

    Oare Traian Basescu nu are dreptate ? Faceti orice, nu mai tineti cont de nimic, folositi trucaje ieftine (ma rog, cred ca dl. Patriciu a cheltuit ceva, insa asta este, trebuie sa investesti ca sa castigi :) ca sa iasa Mircea Geoana. De ce oare?

    Pe 6 decembrie votaţi Geoană. Votaţi FSN. Votaţi Rusia. Martirii din decembrie ‘89 vă vor mulţumi.

    P.S. Sper sa fiti „democrat” si sa publicati comentariul meu.

  5. ce tupeu.. blog…. ia sa faceti un post cu justificarea ratei imbogatirii dvs… aiurea.. mizerie…toti sunteti mizerie…

  6. De ce nu publiucati comentariul meu? Chiar va deranjeaza critica ?

    Ma intreb oare cum o sa fie Regimul Geoana…. Liniste…. Hotii au nevoie de liniste pentru a fura.

  7. Acum cinci ani l-am crezut apt,
    Si v-am rugat “Votati Schimbarea!”
    Acum cand stim cum e de fapt,
    Revin si strig, “Votati SCAPAREA!”

    Cam atat…

  8. Lupta intre moguli -Tiranul (mogulul mogulilor) si mogulasii (Voiculescu,Vantu,Patriciu).
    PS-De Popoviciu,fratii Paunescu,asfaltangii&co.,nu zice nimeni nimic?aaaaa,uita-i astia sunt mogulii cei buni:-))

  9. Din capul listei vreau sa mentionez ca sunt anti-psd, dar mai presus de toate sunt anti pdl, anti basescu!
    In cazul de fata, scopul scuza mijloacele, cu totii vrem cu orice pret sa scapam de marinar, sa plece pe mare -cu barca, flota nu mai are- odata pt totdeauna.
    Totusi, de ce dracu gasim toti asii astia numai in campanie electorala? de ce nu s-a tras in el si inainte de campanie?
    Repet, sunt atat de pornit impotriva lui basescu, incat simt ca-mi respira aerul!!! Dar tot nu pot sa nu ma intreb, de ce dracu asteptati campanii electorale sa scoateti la iveala marlaniile clasei politice?
    Te rog, domnule Voiculescu, lumineaza-ma. Sunt convins ca presa -anti basescu- mai are atatia asi in maneca… de ce nu-i scoateti? de ce nu jucam cu cartile pe fata, odata pt totdeauna.
    Sunt atat de mari interesele/riscurile?
    Astept cu deosebit interes un raspuns.

  10. Asta e ceva de genul…te recunosti ca esti un mizerabil si incerci sa arunci cu mizeria din care esti facut si in altii. Zici ca a fost si Basescu la grivco acceptand automat ca asta e o chestie condamnabila. Deci tu, dane, admiti ca esti un manipulator ordinar si incerci sa il tragi si pe basescu in mizeria ta.

    Din pacate nu se poate. De ce nu se poate? Pentru ca basescu a batut palma cu tine transparent…pentru un motiv transparent. Daca o facea pentru ceva ascuns sau daca se obliga la ceva fata de tine…nu ratai ocazia sa dezvalui acuma orice intelegere ilicita pe care ai fi avut-o cu basescu.

    Dar, dane, din nefericire pentru tine si pentru restul celor care v-ati imbogatit pe spatele romaniei si a romanilor…basescu nu a facut nici o intelegere ascunsa nici cu tine si nici cu altcineva. Oricat va scremeti si oricat incercati sa dezinformati si sa manipulati…realitatea e una si este evidenta pentru oricine are un gram de creier in cap.

    Daca a fost basescu la grivco…a fost ca sa cladeasca o majoritate pentru romani….acuma cand a venit geoana…a venit sa pupe in fund pe oricine numai ca sa iasa presedinte. Geoana este cel mai manipulabil om din cati mi-a fost dat sa vad. E incredibil ca exista romani care voteaza cu un astfel de individ.

  11. Acum cinci ani l-am crezut apt,
    Si v-am rugat “Votati Schimbarea!”
    Acum cand stim cum e de fapt,
    Revin si strig, “Votati SCAPAREA!”

    (Co)Autori: Andrei Plesu, Mircea Dinescu, Renate Weber, Adriana Saftoiu, Calin Tariceanu, Crin Antonescu, sa…

  12. d-le voiculescu, esti un mare magar. de ce minti? numai d-ta spui ca au fost negocieri netransparente, cind toata lumea isi aduce aminte de acele negocieri. de faptul ca d-ta ai parasit corabia psd cu catel si purcel, oare de ce? nu mai puteai obtine nimic din partea lui nastase, care era oricum pe faras. riscai sa il urmezi. oricum, dupa 6 decembrie, vei urma d-ta, ti-o garantez. pina atunci iti urez sa te bucuri, cit mai ai timp de averea strinsa cu atita truda. poate vei pleca si d-ta in mauritius, impreuna cu patriciu, se pare ca va prieste climatul mai cald, cind in casele romanilor se dardaie de frig datorita politicii voastre iresponsabile. a psd+pc.

  13. Felicitari domnule Voiculesc. In sfarsit ati iesit la lupta. Cel putin eu cred ca Basescu nu a cunoscut modul in care a tot atacat persoana dvs. Dar nici nu cred ca s-a asteptat sa raspundeti atacurilor marinarului. Eu sper sa continuati modul in care veti da publicitatii felul in care s-au facut acele intalniri si in ce mod. Este foarte important sa vedem cum a inceput totul si cum de ataca un lucru la care el a fost primul care a participat. De ce GRIVCO? Publicitate (imaginara) pe spatele dvs domnule Voiculescu. Sper sa il terminati definitiv. Ca noi cei care am patit-o eu unul da sa il putem da in judecata. Acum ne putand face acest lucru, deoarece este presedinte si asta dintr-o greseala imensa din partea poporului. Cu stima un fan al Antenelor si Al Dreptatii. Achim Marian

  14. D-le Mogul :) o constatare, miercuri si joi, inteleptul carmaci rostea cuvantul „MOGUL” la tot minutul. L-ati mai auzit de vreo 2 zile rostind cuvantul „mogul”? I-a mancat pisica (motanul :) ) limbuta ???

  15. revin cu un comentariu care m-a lasat interzis cumplit …. azi dupa amiaza am iesit la o cafea cu cineva … „sa terminam odata pentru totdeauna cu mafiotii astia din PSD” …. cum adica a fost intrebarea mea …. „cum a terminat Hitler cu evreii” a venit raspunsul… m-am cutremurat …a cazut cerut pe mine … incet incet am revazut in minte fragmente de campanie de genul „www.romaniantipsd” „daca ei castiga tu pierzi” clipuri pe youtube…etc din campania portocalie si am inteles de unde are inspiratie interlocutorul meu… mister Voiculescu nu se poate sa nu trageti un semnal de alarma …riscam sa ajungem sa legitimam mesaje de tip extremist fascist/bolsevic … va rog sa aveti in vedere ce va spun … cine stie cati oameni saraci cu duhul o mai fi indoctrinat agentul oranj … va rog aveti putere media … NU EXTREMISMULUI!

  16. Offf, Dane, se pare-din ceea ce se scrie pe blog- ca nu prea esti simpatizat, respectat . Nu de catre toata lumea, cel putin… La subiect:
    Marcheaza teritoriul, delimiteaza-l, ia pozitie, primeste lupta( idei, pareri, opinii, dezvaluiri, acuze, amenintari)din partea adversarului si, dupa cum te cunosc si cat de puternic esti, vei castiga, fara tagada. Ceea ce faci acum, prin aceasta provocare deschisa, clarifica, in buna masura, toata ” povestea” Grivco. Si asta nu-i putin lucru, fara indoiala. Cat despre bogatia acumulata, averea multiplicata , mediatizata puternic de presa, si nu numai, imi confirma, inca odata, ca nu m-am inselat niciun moment in ceea ce te priveste. Cat de puternic esti! Destept, priceput de exceptie, capabil, organizator si conducator innascut etc. Iarta-ma daca suna exagerat, nu exprim decat realitatea, lucruri concrete( trasaturi) ce sunt evidente pentru oricine doreste sa le vada. Cam atat, ca plictisesc si adun oprobriul opiniilor, nu? Cu respect…

  17. Basescu urla ca i se ia jucaria , n-a stiut s-o imparta cu ceilalti. Cine e calic, isi maninca din buric. Dar VANTU e genial (altfel nici n-ar fi facut atita malai): IL cheama pe presedintele tarii la firma(realitatea), il lasa sa se ciorovaiasca cu angajatii, sa il insulte cu spume la gura, si in acelasi timp face bani si audienta pe seama lui :)))))) , privind relaxat din biroul lui cum se umple contul , pe prestatia presedintelui agitat si patetic ….trebuie sa recunoastem, Vantu are clasa … asteptam cu interes sa-l invitati si la Antene , e o buna sursa de venit:)

  18. Domnule Dan Voiculescu daca te crezi atit de curat in tara asta te rog sa ai curajul sa apari la tv,dvs si sa ne spui si noua romanilor de unde ai avut bani sa-ti faci asa o avere.Esti disperat ca daca nu iese la alegeri Geoana vei fi pus la zid de noi .Cred ca bogatia trebuie sa o justifici daca te simti curat

  19. Domle Voiculescu, ……nea Basescu cu caciula in maini mai are o saptamana de mandat si cam gata cu visul de presedinte acuma arunca in stanga si in dreapta cu noroi, dar degeaba ca nu tine :)

  20. Nu inteleg cum nu realizati sa sunteti unul dintre cei mai urati romani { probabil intre primii trei }.In locul matale m-as ascunde in codru, as lasa balta miliardul de euro si m-as atarna intr-n copac !

  21. Cred ca se va rupe matza / motanul / pisica pe 6 dec.

    Pana atunci o sa tot avem bannere cu iliescu si vanghele (cum zice base) si tot felul de replici acide in diferite medii.

    Pana si pe site-urile de joburi au aparut mesaje postate ba de sustinatorii PSD (www.netjobs.ro >> http://netjobs.ro/locuridemunca-joburi-cautam-persoane-ascultatoare–job-temporar-pana-pe-6-dec-afisare-9566.html), ba de cei ai PDL (www.bestjobs.ro >> http://www.bestjobs.ro/locuri-de-munca-angajam-editor-video-cu-mai-multa-experienta/39117/editor+video/5)

  22. N-am inteles nimic din aceasta scrisoare. Sa spuna Basescu in ce pozitie a stat, pe cine a avut in dreapta sau stanga? Ce relevanta are?
    In ce fel se rupe motanul? Am crezut ca e un apel la o adevarata demonstratie, „hai sa le zicem cum te rugai de mine, cum vorbeai tu urat, cum ziceai hai ba Dane, da-o-n mortii ma-sii, il fac pe cofetar viceprim, pe Stancev la industrii si masonu la IMM-uri”…
    Sau „ba Dane, ce a ajuns si tara asta, s-o impartim acum ca intre securisti…”
    Am sperat ca-l aveti inregistrat pe o caseta cum e el porcos si cum se caca-n interesu national.
    Asa, doar sa facem pe glumetii, cu motanii si pisicile…

  23. Constat cu stupoare ca sunteti neinteresant.
    Pentru unii.
    Cum, numai 2 – 3 injuraturi aici, pe blogul mogulului ?
    Sa inteleg ca nici postaci cu spume la gura nu mai au portocalii ?
    Slabut.
    Ma asteptam la un val de injuraturi, explicatii sterile, intrebari puerile s.a.m.d.
    Cand colo, nimic !
    Slabut !
    Astia nu au invatat inca ca o tara cu oameni bogati, cu multi oameni bogati, este o tara bogata ?
    Nu au invatat inca ca, numai capitalul autohton ne poate scoate din rahat ?
    Am impresia ca panica portocalie a devenit pandemie portocalie.

  24. DE CE AFOST ALES TOLONTAN -DE CATRE- BASESCU?????
    În opera sa cea mai cunoscută, Principele , descrie metodele prin care un principe poate dobândi şi menţine puterea politică. Acest studiu, care a fost privit, adeseori, ca o sprijinire a tiraniei şi despotismului unor conducători, precum Cesare Borgia, este bazat pe credinţa lui Machiavelli că un suveran nu este constrâns de normele etice tradiţionale: “Se pune astfel problema dacă este mai bine să fii iubit decât temut, sau invers. Răspunsul este că ar trebui să fii şi una şi alta; dar întrucât este greu să împaci aceste două lucruri, spun că, atunci când unul din două trebuie să lipsească, este mult mai sigur pentru tine să fii temut decât iubit.” În viziunea sa, un principe ar trebui să fie preocupat doar de putere şi să se supună doar regulilor care duc spre succes în acţiunile politice.
    PENTRU CA SE AUZISE CEVA DESPRE RESPECTIVA CASETA cu coplul agresat , ELENA UDREA –A FOST FOLOSITA ANTERIOR( . .2009) DE CATRE BASESCU PENTRU A AMENINTA PE ZIARISTII CARE AU FOST LA LOCUL FAPTEI PREZIDENTIALE SI A-I SATAJA DACA SE ALATURA REGIZORULUI RADOCEA -CARE A RECUNOSCUT DEZVALUIREA AGRESIUNII BASESCIENE. FOLOSIREA DE CATRE BASESCU A INSTITUTIILOR STATULUI IN ALT MOD DECAT ESTE PREVAZUT IN LEGE, ESTE –ESTE EVIDENT O FAPTA DE MARE CORUPTIE
    Amintiti-va de spusele Elenei Udrea referitoare la capul in gura dat de Traian Basescu, pe vremea cand era primar general al Capitalei, unui om de afaceri ce urma sa fie demolat? Asta e „PRESEDINTELE PREFERAT DE EVREI SI TIGANI SI ALTI INFRACTORI CA EL !! CODUL PENAL DENUMESTE IN ARTICOLUL 1 “INFRACTORI” PE CEI CARE SAVARSESC INFRACTIUNI!!!
    Turcescu, prins cu diurna-n sac de Elena Udrea
    Urmăriţi înregistrarea începând cu 17min 30 sec. Şi când te gândeşti că oameni de soiul ăsta fac spume că a dat Ministerul Turismului diurne… Transcriptul îl găsiţi aici.
    Acum, ca să lămurim şi celebra problemă a diurnelor de la Ministerul Turismului: în presa română există un mare număr de japiţe ajunse în posturi de semi-răspundere, genul de inşi veniţi la Bucureşti cu bagajele într-o sacoşă de rafie, şi dispuşi să lingă oricât, să toarne oricât şi, în general vorbind, să se prostitueze în orice fel (inclusiv la propriu) pentru a intra în graţiile şefului ăl mare, oricare ar fi el. Ei bine, ăştia, când ajung să aibă şi ei cât de puţină putere, consideră că toţi cei aflaţi sub ei în ierarhie trebuie să se comporte la fel cum s-au comportat ei pentru a ajunge şefuleţi. Printre practicile curente intrând, dacă vă vine să credeţi, şi ÎMPĂRŢIREA DIURNEI, sub o formă sau alta, cu şefuleţul.
    Ziariştii care refuză acest gen de practici au suprize de genul primirii răspunsului standard: “nu sunt bani acum, pleaca şi tu fără diurnă”, sau, mai rău “păi cum să pleci acum, când cutare e în concediu şi trebuie făcute materialele X şi Y”?
    E, ştiind de toate chestiile astea, Dan Matei Agathon a avut prin 2001 ideea de a găsi o formă legală pentru ca Ministerul Turismului să plătească diurnele jurnaliştilor acreditaţi. Sigur, n-a făcut-o din filantropie, şi se poate discuta în ce măsură acest act de captatio benevolensis i-o fi determinat pe unii sî scrie mai cu blândeţe despre diverşii miniştri plătitori de diurnă. Dar această găselniţă a ministrului ar fi fost imposibilă fără jigodeala din redacţii.
    Ori, în condiţiile astea, a-l vedea pe Turcescu, individ care a luat diurna cu ambele mâini, făcând spume pe acest subiect, mi se pare cel puţin grotesc.
    P.S. Dacă mă mai enervez puţin, poate public lista redactorilor-şefi plini şi adjuncţi care au luat diurnă de la Ministerul Turismului. Ăştia puteţi fi siguri că au luat diurna şi de la ziarele sau posturile la care lucrează, şi sunt nume interesante pe acolo.

    O problemă actuală: diurna Udrea
    Tiberiu Lovin 22 Iulie 2009, 14:31 pm • Categoria: DEZBATERI
    Catalin Tolontan sustine ca au fost incalcate toate codurile profesionale atunci cand jurnalistii au primit diurna de la Ministerul Turismului. Doamna Elena Udrea s-a trezit ieri seara sa declare la Constanta ca este o practica mostenita de pe vremea lui Agathon si ca este “o ipocrizie fara seamna sa acuzi angajatii trimisi in deplasare”. O mostenire practicata si de celelalte ministere, dupa cum lasa sa se intelega.
    Sa punem asadar cap la cap declaratia exclusiva a Elenei Udrea pentru Constanteanul, afirmatia lui Tolo, declaratia pe care mi-a dat-o Agathon azi, hotararea de guvern privind diurna, codul deontologic si declaratia Biroului de Presa furnizata tot pentru Reporter Virtual. Acum avem o poveste rotunda din care fiecare intelege ce vrea. Raman intrebarile: au fost cumparate stiri astfel sau nu? E spaga diurna legala sau doar o abatere de la Codul Deontologic? Merita infierati toti jurnalistii care s-au plimbat prin lume cu x ministere pe bani publici atat pentru transport si cazare, cat si cu diurna pentru mancare de la institutii publice? Eu prezint datele, iar voi trageti concluzia.
    “Mai multe redactii de ziare si televiziuni au facut cercetari interne in ultimele zile. Au descoperit ca unii, nu toti!, dintre ziaristii acreditati pe linga Ministerul Turismului (MT), au acceptat sume de bani oferite de MT “cu titlul de diurna” pentru deplasarile internationale. Gsp a confirmat informatia dinspre media si din surse MT. La anumite actiuni unde s-au impartit bani a participat si Elena Udrea. Citeva redactii, care au definitivat investigatia interna, au luat decizia concedierii jurnalistilor. Sumele nu sint mari, intre 20 si 30 de euro pe zi, dar informatia a socat. Ea fusese recunoscuta de MT ca urmare a unei intrebari a Jurnalului National, dar se referea numai la deplasarea de la Paris, din timpul turneului Roland Garros. Atunci, ministerul a admis ca a platit 8.000 de euro pentru deplasarea ziaristilor, bani in care este inclusa si diurna. Redactiile acordasera si ele diurna oamenilor lor”, a spus Tolo pe blogul sau.
    “Legat de diurne, diurnele se platesc din 2001. Ministerul Turismului are aceasta procedura, aceasta posibilitate inca din anul 2001, de cand domnul Agathon era ministru si avea o echipa puternica si numeroasa de jurnalisti, cu care mergea peste tot. Noi am scos , intre timp, de la minister listele cu jurnalisti si toate posturile inca din 2008. Este o procedura pe care am preluat-o. Nu s-a intamplat doar de 6 luni si, in plus, dumneavoastra, ca jurnalisti, stiti ca nu aveti nici o putere”, a dcelarat Elena Udrea pentru Constanteanul.
    “Diurna legala la deplasarile externe este stabilita in H.G. nr. 518/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.
    Diurna acordata salariatilor trimisi in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar acordata si stabilita in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 518/1995 cu modificarile si completarile ulterioare; aceasta are rolul de acoperire a cheltuielilor de hrana, a celor marunte uzuale, precum si a costului transportului in interiorul localitatii in care isi desfasoara activitatea salariatul, indemnizatie zilnica in valuta. Diurna in valuta se diferentiaza pe doua categorii si se acorda la nivelul prevazut pentru fiecare tara in care are loc deplasarea. Diurna pentru Franta este de minim 35 Euro/zi”, de pe Avocatnet.
    “Este o aberatie sa spui ca astfel au fost platite stirile. Exista intr-adevar din 2001 o astfel de Hotarre de Guvern, probabil modificata intre timp in functie de valoare, prin care jurnalistii primeau atunci 35 de dolari pentru deplasarile in strainatate in delegatiile in care am fost si eu. Erau bani exclusiv pentru mancare. Noi asiguram cazarea si transportul, dar cu masa se descurcau ei cu banii”, mi-a declarat Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului.
    “Jurnalistii au primit aceeasi diurna ca mine si alti functionari. Este o suma acordata exclusiv pentru mancare, pentru ca noi scris in invitatie ca asiguram transportul, cazarea si mancare. Exista un cadru legal. Nu credem ca astfel au fost cumparate stiri. Nu pot sa va spun momentan valoarea diurnei, dar este reglementata prin lege. Intru in sedinta, dar voi reveni cu detalio”, mi-a declarat Luminita Kohalmi, consilierul ministrului Udrea in relatia cu presa, in jurul orei 12.45. Nu a revenit. Astept.
    “Jurnalistul nu va accepta daruri în bani sau în natura sau orice alte avantaje care îi sunt oferite în considerarea statutului sau profesional”, articol extras din Codul Deontologic al Jurnalistului (adoptat in 2004)de pe site-ul CRJI.
    ”În exercitarea profesiei şi în relaţiile pe care le intreţine cu autorităţile publice sau cu diverse societăţi comerciale, ziaristului îi sunt interzise înţelegeri care ar putea afecta imparţialitatea sau independenţa sa. Nu trebuie acceptate nici un fel de privilegii, tratamente speciale, cadouri sau favoruri care pot compromite integritatea ziaristului”, articol extras dn Codul Deontologic al Clubului Roman de Presa.
    Elena Udrea a dezvăluit lista instituţiilor de presă care au beneficiat de diurnă din partea MT 03 aug 2009, 23:30 | REALITATEA.NET
    „Vă aduc aici lista cu ziariştii care au beneficiat de diurne din partea ministerului şi aici mă refer la asigurarea transportului, a cazării şi a mesei”, a dezvăluit Elena Udrea în cadrul emisiunii 100% moderată de Robert Turcescu.
    Elena Udrea a explicat despre diurnele acordate jurnaliştilor de la diferite trusturi media din 2001 până în prezent, printre jurnalişti figurând şi Robert Turcescu, realizator al emisiunii 100%.
    „Chiar dacă ziarişti din toate trusturile media şi de presă au beneficiat de cazare, transport şi masă în cadrul deplasărilor organizate de Ministerul Turismului, nu cred că am cerut nici unui ziarist să aibă vreo atitudine pozitivă la adresa mea. Elena Udrea a fost un om tocat timp de patru ani de zile şi a existat şi există o campanie mediatică împotriva mea, pentru că în ultimele şase luni am avut parte de sute de ştiri şi articole în presă cu conţinut negativ la adresa mea”, a declarat Elena Udrea.
    Elena Udrea a acuzat PNL că a cheltuit peste 9 milioane de euro pentru acţiuni de promovare în Spania prin agenţii guvernamentale, faţă de 380.000 de euro, suma cheltuită de Ministerul Turismului în concertul de la malul mării.
    „Eu am cheltuit 380.000 de euro într-un pachet de evenimente, iar în acest pachet a intrat şi scena de care vorbeşte presa, dar trebuie să specific că Ministerul Turismului nu se ocupă de achiziţionat scene, ci se ocupă de achiziţionat evenimente, iar suma cheltuită de mine pentru promovare a adus milioane de euro la bugetul statului datorită numărului de turişti prezenţi la evenimentele organizate”, a afirmat Elena Udrea.
    Elena Udrea a explicat şi modul în care au fost cheltuiţi banii publici la concertul de la malul mării.
    „Pentru concertul de la malul mării cu Goran Bregovic, Ministerul Turismului a cheltuit suma de 42.000 de euro, iar spotul pentru promovarea turismului românesc a fost o gratuitate în cadrul unui parteneriat public-privat, iar sumele care vor fi cheltuite pentru difuzarea lui au fost atribuite legal în urma bugetului alocat”, a explicat Elena Udrea.
    Elena Udrea a mărturisit că nu a fost încă invitată la comisie dar aşteaptă să-i ofere Ludovic Orban explicaţii.
    „Aştept să-mi ofere Ludovic Orban mai multe explicaţii, printre care aş vrea să aflu cum de s-au cheltuit în timpul guvernării PNL peste 20 de milioane de euro în achiziţionarea de maşini pentru Poşta Română”, a spus Elena Udrea.

    Academia Caţavencu a publicat lista cu beneficiarii diurnel
    SCRIE TOLONTAN PE BLOG Ministerul Elenei Udrea a platit, repetat, “bani de buzunar” unor jurnalisti
    22 July, 2009 |
    UPDATE: Liberalii au cerut azi Comisie Parlamentara de Ancheta pentru Elena Udrea.
    Mai multe redactii de ziare si televiziuni au facut cercetari interne in ultimele zile. Au descoperit ca unii, nu toti!, dintre ziaristii acreditati pe linga Ministerul Turismului (MT), au acceptat sume de bani oferite de MT “cu titlul de diurna” pentru deplasarile internationale. Gsp a confirmat informatia dinspre media si din surse MT. La anumite actiuni unde s-au impartit bani a participat si Elena Udrea. Citeva redactii, care au definitivat investigatia interna, au luat decizia concedierii jurnalistilor.
    Sumele nu sint mari, intre 20 si 30 de euro pe zi, dar informatia a socat. Ea fusese recunoscuta de MT ca urmare a unei intrebari a Jurnalului National, dar se referea numai la deplasarea de la Paris, din timpul turneului Roland Garros. Atunci, ministerul a admis ca a platit 8.000 de euro pentru deplasarea ziaristilor, bani in care este inclusa si diurna. Redactiile acordasera si ele diurna oamenilor lor.
    Evenimentul din Franta ramine si acum un mister decontat cu 70.000 de euro. Pentru ca MT a platit acei bani pentru a promova turismul romanesc in strainatate, dar el a fost reflectat in Romania, nu in Europa! Ziarele frantuzesti au ignorat partida improvizata de tenis Nastase – Udrea.
    “Paris nu a fost exceptia, ci regula”, sustin surse din Ministerul Turismului. “Acesti bani sint dati ziaristilor la fiecare actiune, dar nu ca diurna, pentru a ar fi ilegal, ci din fonduri conexe, protocol, de pilda. Cei care accepta semneaza o hirtie. Sint reprezentantii posturilor tv, televiziunilor de stiri sau ziarelor generaliste. Au fost si destui ziaristi care au refuzat”, descrie cineva modul de operare.
    “Secretele doamnei Udrea”
    Situatia din Ministerul Turismului este atipica. Elena Udrea este singurul ministru din Guvern “care pur si simplu nu apare in sediu”. Ea are cabinetul la Palatul Victoria, desi sediul ministerului se gaseste in zona Garii de Nord, in Palatul CFR. “De luni de zile n-am vazut-o, nici nu stie cum arata oamenii ei”, spune un angajat din minister.
    “L-a imputernicit legal pe secretarul de stat Sorin Munteanu sa semneze in locul ei, iar secretarul general Gheorghe Nastasia a devenit ordonator de credite”. “In privinta ziaristilor, deciziile se iau de la cabinetul din Palatul Victoria, pentru ca preocuparea principala a sefei noastre este propria imagine”, a incheiat functionarul. La intrebarea gsp din timpul Roland Garros, adresata Luminitei Kohalmi, consilier al Elenei Udrea, “cit au costat spoturile de la Eurosport?”, raspunsul a fost “Gratis”. “Cum gratis?”. “Aceastea sint secretele doamnei Udrea”, a sunat replica de la minister.
    Traian Basescu finantat de GRU a provocat caderea guvernului CDR

    Ofiterii SIE loiali, activi pe spatiul fostelor tări sovietice, au făcut mai multe informări în Centrala SIE, despre “lucrătura” de la Bucuresti. Toate au fost blocate. Nu au ajuns nici la Seful Serviciului de Informatii Externe (SIE) din acea perioadă Cătălin Harnagea, nici la presedintele tării. Avertizorii au fost dati afară din SIE sub diferite pretexte. Mai târziu, acestia au informat Președintia, Comisia Parlamentară de Control SIE și alte instituții despre trădare si corupție. Nu au fost luati în seamă. Ba mai mult, au fost prigoniti si trecuti în rezervă fără drept de pensie.

    Bani de la GRU pentru căderea guvernului Ciorbea

    În perioada 1996-1997, petrecerile de la cabana de protocol a Directiei Silvice Hemeius, de lângă Bacău s-au înmultit. Cabana se află acum în Parcul de la Hemeius, o unitate de cercetare de 50 ha apartinând Institutului de Cercetări si Amenajări Silvice București (ICAS), aflată sub tutela Romsilva.

    Presa locală a scris pe larg despre chiolhanele udate din plin cu băutură si animate de moldo-rusoaice, ale unor politicieni aflati la putere atunci ca si acum. Articolele respective nu au fost luate în seamă de presa centrală sau pur si simplu au dispărut de pe Internet. Mai multi politicieni, alături de ofiteri Spetsnaz (trupe speciale ale Armatei Rosii care actionează în spatele frontului, împotriva inamiculu) si GRU au pus la punct acolo strategia de prăbusire a guvernării CDR. Emil Constantinescu dăduse un semnal prea brutal de apropiere de structurile euro-atlantice.

    Cel putin două partide politice au primit, la scurt timp, sponsorizări în bani prin intermediul băncii PROMEX, filiala din Moscova, prin care serviciile secrete rusești derulează de mai multi ani, activităti în România si Ucraina. Mai exact, filiala de pe strada Ilinka nr.13 a băncii PROMEX, ulterior mutată ceva mai sus pe strada Maroseyka 1, 9/2 în vecinătatea faimoasei piețe Liublianka.

    În perioada 1996-1997, banii au fost transferati în România cu acordul presedintelui al filialei PROMEX generalul Mihail Gorbunov (fost angajat în Centrala Serviciului Secret al Armatei Sovietice GRU). Gorbunov este căsătorit cu o româncă Silvia si este prieten la cataramă cu miliardarii Abramovici si Hodorkovski. După ce a devenit actionar majoritar la Promex Bank, a vândut actiunile si s-a reprofilat. În momentul de fată detine una dintre cele mai mari firme rusesti de transport gaz lichefiat din Rusia. Legătura cu filiera moldovenească a afacerii era asigurată de un amiralul GRU, fost director General Adjunct al Razvarujenia – Romtehnica rusilor, al cărui nume nu-l dezvălui. Deocamdată. Ofiterul a fost reprezentant al agentiei în Spania si Franta si a fost printre altele si sef al Razvarujenia la Cairo, filială prin care se promovau exporturile de armament rusesc in zona orientului mijlociu. Se pare că în fostul sediu al băncii de pe Ilinka, oficialii de la Kremlin au mutat o mare parte a arhivelor KGB.

    Despre aceste afaceri, pot da relatii Nistor Vasile, fost vicepresedinte si actual presedinte PD-L Bacău, Mihai Darie fost ofiter DIE, secretar executiv PD la acea dată si un apropiat al acestora, M.P. Cebotari. Omul de afaceri “basarabean” a fost garda de corp a unor importanti demnitari rusi, ofiter Spestnaz,apoi agent GRU sub acoperire cu experientă îndelungată în misiuni grele în tări ca Irlanda si Iordania. În vârstă de 50 de ani, Cebotari învârte afaceri cu motorină si alti combustibili, materii prime si materiale din Rusia pe teritoriul României. Recent se văita că niste românasi cu bisnisuri din domeniul real-estate i-au tras clapa dispărând cu o sumă mare de bani. Desi se laudă că ar fi moldovean, constraspionajul detine date certe că Cebotari s-a născut în Rusia, activând cu preponderență la Vladivostok. si-a luat cetățenie moldovenească, pentru a activa cât mai usor pe teritoriul României. Prima sotie locuieste la Moscova. Ultima misiune din 2008 a lui Cebotari s-a desfăsurat în Sri Lanka, la Colombo.

    “Aveam treabă… A trebuit să mă duc!”, spune zâmbind Cebotari despre misiune. Serviciul de Informatii Externe îl are în atentie pe Cebotari de cel putin 10 ani, permitandu-i totusi să actioneze pe teritoriul României datorită sprijinului politic PDL.

    Despre „trădarea de la Hemeius” a fost informat în amănunt si Petre Roman, sef al Partidului Democrat la acea dată. În cursul anului 2007, fostul premier declara că pe teritoriul României au rămas zeci de mii de agenți GRU si KGB, dezvăluind legăturile apropiate dintre securistul D.I.E. Marin Antonescu(fost sef filiala PDL Dambovita) si Traian Băsescu.

  25. Traian Basescu este Zeus sau Zeus se crede Traian Basescu ?

    – Traian Basescu nu se imbata de la bautura, bautura se imbata de la Traian Basescu

    – In al doilea mandat ca presedinte Traian Basescu va anula Legea Gravitatiei.

    – Traian Basescu nu are acces la Internet, Internetul are acces la el.

    – Universul a fost creat in urma unei aliante politice realizate de Traian Basescu

    – Diavolul si-a vandut sufletul lui Traian Basescu

    – Traian Basescu nu invata de la viata, viata invata de la Traian Basescu

    – Aflat cu vaporul pe mare, Traian Basescu a inecat odata un peste.

    – Traian Basescu poate sa faca orice promisiuni dar trebuie sa fii gaozar ca sa pretinzi sa si le si respecte.

    – Daca nu era Traian Basescu, ne inecam cu totii in flegmele lui Ciutacu.

    – Traian Basescu nu imparte lumea in oameni buni si oameni rai ci in oameni care fura pentru el si oameni care fura pentru altii.

    – Elena Udrea este o Doamna. Ea nu face de obicei sex oral dar pentru Traian Basescu face o exceptie.

    – Traian Basescu nu imparte oamenii in sustinatori si adversari ci in radumorari si victorciutaci.

    – Traian Basescu nu are nevoie de calea ferata sau autostrazile lui Berceanu, fiind Superman, el se deplaseaza doar pe calea aerului.

    – Traian Basescu nu cauta sa faca aliante cu partidele ci toate partidele cauta sa faca aliante cu Traian Basescu

    – Nu exista zile cu soare si zile cu ploaie ci zile in care Traian Basescu este fericit si zile in care el este trist

    – Traian Basescu are puterea de a-i face pe toti dusmanii lui sa crape in chinuri dar fiind iertator ii lasa sa traiasca, de aceea Mircea Badea inca mai are emisiune la Antena 3.

    – Traian Basescu este perfect, mai ales atunci cand greseste.

    – Traian Basescu ar putea sa vindece toate bolile de pe pamant, dar nu este lasat de Hrebenciuc, Iliescu si “Vanghele”.

    – Nu exista oameni care l-au votat pe Traian Basescu si oameni care nu l-au votat, exista doar oameni iluminati si oameni care plutesc in bezna prostiei lor.

    – Magistrati nu sunt procurori si judecatori ci oameni care asculta de comenzile lui Traian Basescu si oameni care nu asculta

    – Traian Basescu are puteri magice, poate face sa dispara flota Romaniei si poate face sa apara milioane de euro in conturile lui si ale familiei sale, din “vanzari anterioare”

    – Muscatura de mogul este mortala. Singurul om care are antidotul este Traian Basescu.

    – Traian Basescu are ambii ochi identici, mai putin stangul.

    – Un om i-a lustruit odata pantofii lui Traian Basescu atat de bine, incat acel om se numeste acum Emil Boc

    – Nu exista lesbiene ci femei care nu l-au cunoscut inca pe Traian Basescu

    – Tu traiesti bine pentru ca exista Traian Basescu.

    – Cand era copil, Traian Basescu a facut pipi intr-o balta, acum acea balta este Marea Neagra.

    CONCLUZIE :

    Culmea prostiei romanesti : Tara condusa timp de 5 ani de Traian Basescu sa arate catastrofal si tot sa fie destui prosti care sa-l voteze. Din pacate…

  26. ma depaseste, zau… nu inteleg de ce angajatii d-vostra de la Antena 3 simt nevoia sa i numeasca pe cei care au alta parere decat a lor „ultrasi portocalii”. as putea fi si comunista, si fascista, tot nu le-ar da lor dreptul sa ma judece.. adica, ei sunt mai buni ca noi, restul muritorilor? .. care din ei? Gadea, de nu stie sa zica knockout si uneori, sa scrie corect? Ciutacu, caruia ii „curge scuipat din gura de prost?” (btw, sper ca nu i inregistrata la OSIM expresia)

    nu tin cu Basescu, in principal pt ca imi amintesc inregsitrarea domnului Cocos cu un anume jurnalist, pe care incerca sa l cumpere cu un aparat foto, poate-poate n-o mai scrie de nevasta-sa ci de Mitrea… si pt ca „isi da demisia in 5 minute” iar apoi isi pierde ceasu`.. & co.

    dar asta nu ma face sa l vad negru tot timpul, si nici sa consider ca orice zice/face il transforma intr-un nenorocit . pai asa, daca e sa ne gandim cum luau unii energie de la Rovinari si Turceni sub pretul DE PRODUCTIE !?!?! , atunci , cu aceeasi oca, si aceia (aka d-voastra) is negri in orice fac?

    dumnevoastra aveti suficient pt d-voastra, familie si inca 10 generatii (o zic cu nitica invidie, nu altfel) . de ce nu o batranete linistita la Monaco? are vreun sens lupta cand deja ati castigat?

    uff, m am lungit, si am dat-o si pe filosofie

  27. Draga Dane,

    De ce nu-i aduci aminte lui Traian ca inainte de ’89, trebuia sa fii cu „ochi albastri” 100% (adica pe stat de plata secu’, cu functie si grad…) pentru a pleca la „post” in strainatate?
    A condamnat comunismul – mare scofala!!!
    Cand va condamna si „securismul”?
    Probabil in urmatorul mandat, daca-l va obtine!

  28. Daca iese presedinte Traian Basescu ca motan Felix ce veti face cu soriceii-comentatori de la ” Sinteza zilei ” ? Eu n-am votat niciodata dar prin felul hilar al acestora de a face jurnalism, demn de anii stalinismului, m-au convins sa ma duc sa-l votez pe Traian Basescu.

  29. Poate ar trebui mai multa lume sa-si faca curaj sa scoata adevarul la suprafata despre bese.,parerea mea este ca la prost trebuie sa-i spui ca-i prost…dl.-le Voiculescu cred ca ar fii timpul sa spuneti mai multe

  30. Tolerati, Umiliti si Obiditi in Romania, tara mea iubita, de straini

    E 1 Decembrie, zi importanta pentru mine, ca roman. Poate nu va comunica mult randurile de mai jos, de aceea va recomand sa cititi « «printre randuri » Voi descrie oameni si situatii din hipermarketul xxxx, loc al nelibertatii, al scalviei, intr-o Romanie libera…

    Sefii de raion, nu toti, doar unii cu menirea clara sa te inhibe n porniri intelectuale, cu scopul de a te determina injurios, fireste la adresa lor, au mers, in general, de taranoi, astfel ca mandria in simbioza cu prostia isi dau mana spre a te duce in ispita de a bea cel putin o bere in cinstea faptului ca poti evada din context, exact cand vrei tu… adica dupa orele de sclavie.

    Il privesti, atent, iar el se incrunta, nu prevesteste nimic, nici macar lumina cotidiana din ochii lui; seful lui, inalt si atat, recluziunea ochilor este aceeasi precum a sa, pai cum d altfel, se puteau incrucisa altfel doua randuri de ochi???

    Altii, sefi peste sefii de raion cand mergi si tu ca tot omul intr un loc in care toti au acelasi rahat, te intreaba ironic si umilitor, daca nu sunt pampersi???; asta, nu inainte de a spune ca raionul arata groaznic, fireste dupa ce ti ai asezat marfa. Cu siguranta nu importa ca nu iei binevenita pauza de la sclavie – pentru el importa ca prin functie poate sa si discrimineze si sa umileasca pana la santaj, sau sa angajeze or sa dea afara pe oricine, dupa cum il taie capu…

    Deloc culmea este faptul ca oamenii rasar in acest loc, al plantatiei contemporane, odata cu criza economica. Ei sunt, printre noi toti, fascinanti si veseli, cu voie buna, iti dau binete, la inceput timizi, mai apoi intre doua glume. Acestora le voi spune mereu ca sunt oameni faini, alaturi de care ti e mai mare dragul sa lucrezi – uiti pentru o clipa, datorita lor, de sclavia hypermarketiana, promovata de altii, care isi bat joc de tot ce poate sa insemne ambianta placerii de a lucra…

    … Inventarul, un avatar de atavisme tabloidizante pentru orice tip de sclavaj; ce legatura au merchandiserii cu asa ceva??? Incepe la ora 21 si se incheie in cel mai fericit caz la ora 4, cand nici macar cainii comunitari nu mai bantuie Clujul, numeri si cantaresti totul, calculezi si conglomerezi aproape totul ; cand ai terminat, daca ai noroc si nu vin sefii, mari poti sa te lasi dus de ispita fugii, acasa; daca nu ai noroc, te prinde linistit ora 7, cu zorii nu doar incercanati ci si cu irosirea clipelor indelungii rabdari; si se mai mira lumea ca aici la , hypermarket, injuratura s a savarsit ca sport national…

    Un caz, aparte : lucratorul comercial generic, caruia i se cuvine totul – sau ma rog, asa considera el – pentru ca iti coboara un palet sau, in lipsa ta, pune marfa ; trebuie sa ai un aport de la 5 la 10 maximum 30 lei, in cel mai banal caz, un energizant, suc sau bere dupa orele de job ; daca, desi ai de aranjat marfa, iti cere sa il ajuti si nu te poti imparti, iti reproseaza amenintator ca nu mai vezi tu marfa pusa la raft; ciupeala, de la cuttere la orice poate sa ii aduca mai mult, iar daca ai facut eroarea regretabila sa mergi dupa program la cumparaturi, te urmareste si vrea sa vada ce ai luat in cos, apoi iti reproseaza « zici ca nu ai bani dar uite ce cumparaturi ti ai facut »… Iar in cazul in care ii imprumuti bani ei sunt pe deplin uitati, cu savarsire…

    Alt caz aparte: lucratorilor comerciali, pur si simplu, adica, oamenilor de baza care se elibereaza din sclavia hypermarketiana, li se ofera renegocierea. Insa, nu, nu, nu mai vor sa ramana, si, cu prima ocazie, fug, tocmai pentru ca sunt satui si nu mai suporta, clar fara vreun dor pentru acest decor de shaormarie ordinara…

    La intrarea in magazin esti palpat si pipait, strans de fund, de unele blonde cu savarsire vulgare la vorba si fapta, care iti modifica ora de intrare dupa cum vor ele si le auzi suspinul in urma pasilor tai, ca uite nu il prind pe asta ca fura, vreodata;

    Sa va descriu putin vizita de lucru a francezilor. A inceput prin dublarea efectivelor de curatenie, ture de noaptea iar pe zi ne impiedecam, unii de altii ; cred ca au scos de la naftalina maturile si curatatorile, si, astfel, iata toate erau « curatate si inmiresmate », vb unei reclame tembele; candva, cand am avut nevoie de o carpa am mers si am cerut pentru cateva clipe, fireste cu clara intentie de a o restitui ; mi-a fost data in scarba, iar sefu de la curatenie, ala mare, mi-a dat un raspuns negativ, peste umar si stalcit – deh, la Hypermarket nu se vorbeste decat maghiara corect, dulcea limba romana doar conjunctural. Asadar, la venirea francezilor pana si la mancarea gatita era un altfel de miros, mai placut ; cu totii erau crispati, sefii cu deosebire nervosi sau aroganti, cand nu erau in preajma vizitatorii. Cand erau in preajma doar privirea le trada aceste resentimente de crasa ura si dispret, fireste fata de lucratorii comerciali, chiar si fata de cei aserviti lor. Unul din vizitatori era, deloc suprinzator, maghiar, doar unul parea a fi francez sadea, cel putin asta am vazut. Cand au venit cu seful fara de tara al hypermarketului si erau doar ei, vorbeau in maghiara; cu totii erau infiorati si deloc surazatori, nu le lipsea birouasticilor ura si aroganta, dublata de resentimente si pofta, teribila de umilire;

    Managerul, maghiar, stalcitor de limba romana si unuia caruia nu i ajunge faptul ca I se rupisime de restul, vine cand si cand pe raioane si se ia de tot ce misca anost si ambiguu, insa nu intelege cum de nu sunt suficiente lize, cum de la partea de spaghette nu exista grilaj despartitor, asa ca sa nu te mai chinui sa le asezi jumate de h; un jeg…

    Alt caz, tot de lucrator commercial: unul, maghiar inca mai sustine, tot la acel hypermarket ca romanii au venit in Ardeal ca sclavi si mai mult cand a plecat un coEtnic de pe raion se plangea ca ramane raionul fara maghiari…

    Iarasi si iarasi va descriu jegul de sub presul curat la suprafata, adica despre acel oarecare maghiar, care la un hypermarket din Cluj Napoca, Romania, isi bate joc sau tolereaza impreuna cu altii, sefi si ei, mai ales si ades de (pe) romanii angajati, ba chiar si de unii maghiari, fiindca asa intelege el sa isi garanteze slugarnicia unora, prin frica, ciocoismul altora, prin perfidie reciproc avantajoasa, avand ca baza turnatoria ordinara ; mi e sila de acestia din urma, pupatori si lingatori care isi conserva joburile, dupa cum imi este greata de cei fricosi sa spuna NU unui astfel de ipochimen, care, odata arogat intr un functie inalta isi permite nu doar glume de prost gust ci si un comportament josnic pentru orice OM avand facultatile mintale integre…

    El, acel maghiar oarecare, nu realizeaza ca lumea il respecta si aparent il iubeste tocmai din false motive ; probabil ca este mai usoara tirania peste ceilalti decat iubirea de aproapele si grija fata de departele…

    Acelasi hypermarket, la cluj, pe fond de vizita de lucru portocalie, azi nu a venit ipochimen 3 in locul cu pricina, astfel ca a fost liniste, la Tg. Muresc, U” Cluj a facut egal, Nationala a castigat in deplasare un amical, a jucat Pantilimon in poarta;
    Cazul de inspiratie marinelistica: inainte de vreme am aranjat, obligat fiind, fireste, de imprejurari spatiale, borsec ; altfel, nu mi mai primeam marfa gestionata de mine, la raft – deh, era apa firmei la care este slujbas fiul celui numit al 3 lea individ in hypermarket din Cluj Napoca, iar cand lipseste, altul trebuie sa se ocupe de apa borsec, eventual tuborg sau skol, c asa i in acest caz « special »; daca nu te implici, adica sa faci ce zice, fie direct, fie prin interpusi, care nu au vreun interes sa isi refuze sefu, al 3 lea om in hypermarket, nu ti da posibilitatea sa ti pui si tu marfa, si asta pentru ca nu accepti sa i pui marfa fiului, angajat si el- dupa ce altii au fost inlaturati tocmai ca fiul sa fie acolo; oricum borsecilor si tuborgilor le convine contextul, firesc, atata vreme cat fiul este acolo, iar tatal la pupitru… In fine, concluzia ar fi ca daca nu esti sclav de substituire nu ai nici cea mai mica sansa; esti brusc si subit amenintat, cu acel “las ca ti o arat eu”, “nu ti mai cobor marfa” , “nici eu nu te ajut daca nu ma ajuti tu”; acestea fiind replicile clasice si suportabile in acustica; si asta doar pentru ca sefu vrea ca marfa cu pricina sa fie clar mai bine ingrijita decat restul, doar c asa vrea el “sa ne radem”… Daca apuci sa ii reprosezi faptul in sine, omul 3 iti pune interdictie, c asa vrea el « sa ne radem », daca il superi cu asa ceva omul 3 cauta mereu sa te streseze si sa te vizeze si desigur ca da, vin sa il ajute si aezii ciocoiti sau admiratorii perfizi, pentru ca acolo nimeni nu il iubeste, in fapt gravitationalii sai sunt manati de aceleasi interese precum el – doar dospirea este ierarhica… Astfel dupa bunul lui plac, ramai sau pleci, c asa are el chef, doar este seful si vorba unui coleg « are mare putere de vreme ce a ajuns pe postul respectiv si nu i bine sa te pui cu astfel de ipochimeni, care la o adica te pot exclude din context »…
    Fireste seful 1, seful 3 si altii comunica in maghiara, desi in preajma suntem si dintre cei straini in tara romaneasca ; pe seful 1 il inteleg, oarecum, ca vine din ungaria, dar, celalalt, a stat o viata la Cluj Napoca, in inima Ardealului, pamant romanesc, dar nu se vede deloc faptul ca a stat intr un oras din Romania…
    Si totusi, ce s a schimbat in 89 ? S a deschis apetitul unor ipochimeni spre bataia de joc a celor ce mai au cand si cand “idei filosofice”… d aia acei care au o sansa sa scape, pleaca din acel hypermarket cum pot mai repede…

  31. Domnule Voiculescu eu sunt un student din Cluj care indiferent ce s-ar spune despre dv, tot am incredere in actiunile pe care le intreprindeti. Valoarea unui om se vede prin ceea ce a construit. Cred ca va intereseaza viitorul tarii deoarece nu aveti nevoie de banii statului asa cum au Videanu si Berceanu. Astia fura tot in frunte cu Base si peste 5 minute te mint in fata. Sunt mandru de curajul de care dati dovada. Eu impreuna cu toti prietenii mei votam anti Basescu, sper ca toata lumea sa-si dea seama in ultimul ceas ca cel mai mare rau pentru romania este Traian

  32. Comunistule cu totii avem o problema cu tine si cei care au distrus tara.
    Nu imi pasa ca unii ma vor numii un alt „distrus” al acestei tarii, eu ma adresez oamenilor care au puterea de a vedea adevaraul fara televizor, adevarul acestei tari, o ruina creata de niste comunisti infometati dupa 90′ . Rog pe toti cei care traiesc in fata televizorului sa ia o pauza scurta si sa se plimbe prin tara asta sa vada ruinele create in vremea lui Iliescu, cu mult inainte ca Basescu sa fie presedinte.
    Va garantez ca aceasta masca, Geoana, nu va avea nevoie mai mult de 5 ani sa distruga ce a mai ramas, iar cei ce vor pierde sunteti VOI, oamenii normali care nu aveti depozite de bani furati, veti traii in saracie si mizerie, asta e doar inceputul daca nu va treziti!

  33. Domnule Voiculescu,
    Sunt modestul autor al unor incercari in versuri (prietenii le numesc poezii) pe teme de actualitate si – prin bunavointa dumneavoastra – am nevoie de un punct de vedere si de un sfat privind calitatea lor, daca merita sa incerc publicarea lor intr-o forma oarecare si care ar fi pasii de urmat.

  34. Domnule Dan Voiculescu,sunt o pensionara a carei pensie este afectata de criminalul Traian Basescu,va multumim ca luptati pentru pensionari si doresc sa-i invingem pe acesti nemernici care ne doresc moartea,ca ei sa domneasca in huzur,dar nu gandesc ca viata este numai una indiferent ca este Traian Basescu sau pensionar. Va Multumim ! Va Multumim !

  35. In primul rand doresc sa va spun ca v-am urmarit zile in sir la realitatea si antena 3 si mi-am dorit nespus sa intru in partidul dumneavoastra,sa militezi pentru drepturile oamenilor si sa-i sustii e ceva minunat….mai ales daca o faci fara interese proprii.

Comentariile sunt închise.