Traian Basescu nu va demisiona. Si-a pierdut, deopotriva, ratiunea si onoarea. Nu se mai poate controla. Este epuizat politic si intelectual. Sufera de sindromul dictatorului in agonie. Se lupta cu institutiile fundamentale ale statului, presa libera, „agenturili straine” si fantoma comunismului. Traian Basescu a devenit un pericol pentru democratie, libertate si normalitate. A devenit un pericol chiar si pentru el insusi. In consecinta, trebuie suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul personal.

Prin numirea in functia de Ministru de Externe a domnului Cristian Diaconescu, membru UNPR, in locul domnului Teodor Baconschi, membru PDL, fara aprobarea Parlamentului, presedintele Traian Basescu a incalcat articolul 85 din Constitutie care prevede că „dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului”,  numirea unui ministru se face „numai pe baza aprobării Parlamentului”.

Dar, disperat sa-si salveze functia, Traian Basescu incalca sistematic Constitutia Romaniei, indreptandu-se implacabil spre o noua suspendare, dupa cea din anul 2007.

In mod evident, cat timp va mai detine functia de presedinte, Traian Basescu va ataca tot mai violent presa, Opozitia, protestatarii, militarii, politistii, pensionarii si pe orice cetatean lucid care indrazneste sa ii ceara demisia.

De altfel, sunt convins ca, si in „interventia” de astazi, Traian Basescu se va rafui cu sistemul politic desi, de 22 de ani traieste si prospera in acest sistem, se va rafui cu presa, desi si-a subordonat televiziune publica si un urias aparat propagandistic, se va rafui cu securitatea, desi a recunoscut ca a colaborat constant cu securitatea, „dand un camion de note”, se va rafui cu comunismul, desi a fost inalt functionar in regimul comunist, se va rafui cu cei corupti, desi el insusi si-a „aranjat” o vila in centrul Capitalei.

De fapt, Traian Basescu nu mai vorbeste de foarte mult timp cu romanii. Vorbeste numai cu si despre sine. Daca il veti asculta si astazi, veti intelege ca fiecare acuzatie pe care o lanseaza i se potriveste perfect.

39 COMENTARII

  1. Domnule Senator,

    de cate ori se vorbeste ca basescu si-ar putea da demisia, ma bufneste rasul. Credeti ca un individ capabil sa intoarca nava in larg cand aproape ca acostase, pentru motivul de a scapa de marfa de contrabanda, deoarece ochiul lui de „vultur” sesizase o agitatie anormala in port (securitatea il astepta pe tarm), deci credeti ca un individ de genul asta lasa din mana „jobul” vietii lui?
    Nu va demisiona decat pe catafalc.
    Dupa parerea mea, circul cu baconsky si inlocuirea lui cu un UNPRist fara acordul Parlamentului, este doar o momeala menita sa va tina cat mai mult in Parlament. Bineinteles ca PSDul care joaca la doua capete vor sari in barca suspendarii…etc.
    Jocul asta murdar din politica Romaneasca va „pateaza” cu fiecare zi ce trece. Deja opozitia, din cauza lunilor de inactiune, a avut dificultati sa se „conecteze cu strada”. E timpul ca PNL-PCsa sara din barca pe care trocul PSD-PDL o gauresc zi de zi, cu voiosia bataii de joc. Nu puteti castiga o batalie in care un aliat joaca la doua capete si adversarul nu respecta „regula jocului”.
    Demisiile in Parlament, si intrati in campanie electorala.

  2. Sclifoseala lui Băse, mă duce cu gândul la un nepot care a fost prins de-a lui bunică, furându-i pensia şi neştiind cum să scape basma curată, a început să orchestreze nişte smiorcăieli interminabile. Deciziile luate de guvernul Băse-Boc, mă determină a-i cataloga ca neonazişti portocalii.
    Asemănări sunt multe, dar iată doar două: hitleriştii i-a deposedat de bunurile de valoare, pe toţi cei care nu erau arieni, iar pdl-iştii a măcelărit salariile şi pensiile; atât naziştii cât şi pdl-ul i-au maltratat pe cei care nu aveau aceleaşi convingeri politice.
    Diferenţieri: pe când ss-iştii îî gaza cu gazul Cyclon B, actualii îî îmbolnăveşte cu emanarea gazului nesimţirii, jignind electoratul cu limbaj de mahala.
    Băse va continua să arunce „pisica moartă” în „curtea” opoziţiei, demonstrând că are un caracter de cea mai joasă speţă, continuând să spună că de fapt el este „un îngeraş în cer la închinat” şi nicidecum „un demon deghizat în sutană”, milogindu-se protestatarilor să-l înţeleagă că în viitor, „vom trăi bine”.

  3. BASESCU INVINS DE NEINVINS !
    Domnule Voiculecu
    Va felicit. Spuneti insfarsit adevarul. Basescu nu va pleca nici cu pistolul la tampla. Find incoltit undeva in fundul buncarului el nu are alternative de ales.
    Se forbears neincetat de demitere si suspendare etc etc.
    Dar nimeni nu vede adevarul
    Basescu sta agatat de o creanga de copac. Impreuna cu el este agatata si Romania. Nimeni nu are puterea sa scuture putin copacul.
    Opozitia este impotenta, clasa politica este pe duca, manifestantii sunt prea putini iar clasa de mijloc coloana vertebrala a unei societati democratice este abia in formare.
    Vidul politic este mai mult decat periculos. Fascimul de culoare verde rosie bate la usa. Occidental vrea liniste si pace.
    Ramane singura institute in care tara are incredere. Armata. Numai ea are puterea si constinta morala de a scutura copacul. Sa-i uram succes.

    articol complet pe blogul personal

  4. „…asa este, si un LUCID precum CTP…” zise Neo
    :D )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    (se observa, domnule profesor universitar doctor Dan, ca „gandirea” dvs. are mare lipici/trecere/magnet la imbecili. oare se explica prin faptul ca paduchii trag la paduche si tembelii la turnator ? )

  5. Ieri, la investirea lui Diaconescu, Basescu arata mai schimonosit ca oricand, iar termenul ‘rational’ e din ce in ce mai indepartat de omul asta.

  6. Aveti dreptate. Subscriu. Din pacate, opozitia nu a dat dovada pana acum nici de fermitate, nici de consecventa. De mai multe ori s-au lansate strangeri de semnaturi pentru demiterea lui TB, initiative despre care apoi nu s-a mai auzit nimic. Acum 10 zile s-a deschis un site http://www.uslonline.ro/petitie/ pentru semnaturi online pentru suspendarea presedintelui, Deja s-a ajuns la peste 100.000 de inscrieri. Sper ca site-ul este pe bune si nu o diversiune portocalie pentru defularea electoratului. Daca este pe bune, de ce nu este popularizat corespunzator ???

  7. MARE SUPĂRARE

    – Ce părere ţi-a făcut Traian Băsescu în seara asta ?
    – Un nenorocit ! Iar mi-a mâncat serialul de la 18:25 programat la tv…

  8. FIFTY-FIFTY

    Urmărindu-l la TV ca simplu telespectator ,
    Am remarcat la Zeus o chestie bizară :
    Respinge acuzaţia unora c-ar fi un dictator ,
    Dar n-a negat c-ar fi … javră ordinară .

  9.   O ATENTIONARE IMPORTANTA PENTRU MOGULUL CELOR MULTI !    
    GANDISMUL SOSESTE LA ANTENA3 !
    Acum cateva secunde era sa cad depe scaun. Un om cu chelie dar fara
    cap pe numele Snekher sa aratat undignat de aparitia in piata Universitatii
    a unui erou pe nume Alexandru Gheorghe in UNIFORMA. Acest om nu este unul obisnuit
    ci unul din „purtatorii de cuvant” al emisiunilor Antenei 3.
    Intr-o tara in care sta pe un butoi de pulbere ideile lui Mandela si Ghandi castiga teren. Se aplauda cu inversunare gestul de a da trandafiri unor huligani
    mascati pe nume de jandarmi. Cuvantul de ordine este lupta impotriva violentei !
    Domnule Voiculescu
    Sunt pentru libertatea de expresie. Dar nu cand comentatorii dumneavoastra
    se ridica flagrant impotriva interesului sucietatii romanesti. Va rog in interesul general si in interesul nepoteilor dumneavoastra dati imediat afara acest personaj. Sper ca atentionarea mea sa fie privita cu atentie.
    Sper ca Antena 3 sa devina de la un comentator al strazii un purtator de cuvant
    al stazii.

  10. ERATA IMPORTANTA :
    Sper ca Antena 3 sa devina de la un comentator al strazii, un purtator de cuvant
    al strazii.

  11. CERTIFICAT DE INTERNARE PENTRU UN NERO MIORITIC !
    Stimate mogul
    Citesc cu atentie editorialele dumneavoastra. Find specializat in terorism si transport ilegal de armament ,vizitele dumneavoastra de lucru la gradinite nu ma fac sa lacrimez. Ma minunez de adeziunea dumneavoastra fanatica la ceva care exista doar cu numele. Numita opozitie. Fara sa fiu un admirator al dumneavoastra ci doar partizan politic, de data aceasta am fost impresionat.
    A-ti lasat marmelada politica deoparte si ati schimbat borcanul…… spunand lucrurilor pe nume.
    BASESCU TREBUE INTERNAT.
    Sunt obisnuit cu nebunii. Cam toti artistii inclusiv eu, sunt loviti la cap.
    Dar acest Nero mioritic sau carpatin este un nebun diferit. Un nebun extrem de periculos….pentru poporul Roman.

  12. DUPĂ UN DISCURS PENIBIL

    Prins în corzi de puţinele întrebări acceptate, Preşedintelui Băsescu care o bâlbâise 40′ şi la propriu şi la figurat, i-au scăpat doi porumbei voiajori :
    – acceptă că demisia lui este o soluţie deşi este convins că Preşedintele nu trebuie să demisioneze în perioada de criză ;
    – poate să ceară referendum, „când va fi momentul”, în legătură cu prezenţa lui ca Preşedinte.
    Discursul acestuia care este un gunoi întors trebuie abandonat de toţi amatorii de gargară pentru a nu intra în jocul perfid al temporizării acţiunilor veritabile.
    Băsescu va pierii pe mâna lui, de arma reactivată a Pieţii Universităţii la care nu trebuie să se renunţe chiar dacă vremea rea va necesita schimburi de manifestanţi.

  13. […] A lucrat din greu (mă rog, nu el, scribii comunicatori) la două discursuri. Unul nerostit, păstrat în mânecă sau bun de aruncat la gunoi. Poate fi citit la Tolo. Al doilea, ascultat aseară de națiunea telespectatoare, cam pe când Emil Hossu „cădea secerat” în holul teatrului Nottara. Despre debitare cuvântare, Paleologu zis Pleașcă spune că e de magistru. Moshe – că e de matol. Voiculescu, anticipând, că e… de ospiciu. […]

  14. CAUCIUCURILE DE IARNĂ ŞI-AU FĂCUT DATORIA

    Da. Sub acoperirea unor legi bibilite au umplut buzunarele unor firme agreate de putere,
    efectul practic fiind „pipi”- blocarea miilor de maşini, care aşteaptă numai mila Cerului. Unde este hulita armată a Republicii Socialiste România care ar fi intervenit prompt şi eficient ? Unde sunt dispoziţiile preventive ale guvernanţilor urmărite de Poliţia rutieră care să fi limitat circulaţia auto înaintea declanşării supliciului meteorologic ?
    Băsecule, halal modernizare a României cu care te mândrişi aseară ! Comandamentul instituit a fost condus de Boc…Se şi vede.
    Pentru toate astea, şi restul vă adresez un sincer HAI SICTIR !

    PS : Şi cănd te gândeşti că este doar o simulare în aşteptarea dezastrelor viitoare. Treziţi-vă căcăcioşilor ce vă daţi cu parfum !

  15. IARNA NU-I CA VARA

    Locomotiva electrică a trenului IC 582 plecat din Constanţa la 7:20 cu sosire regulată în Buc.N la 9:52 a deraiat datorită modernizării lui Traian Băsescu, rupând un stâlp de electificare, cam la 60 km de Capitală, şi datorită unui absorbant îngheţat scăpat din tulvurii doamnei Anca Boiangiu, interpus între şină şi roată. Cei 200 călători mulţi cu bilete la avioane cu plecare din Henri Coandă, sunt în..aer.

  16. romanii din diaspora vor sa vada antena1 pe net :) de ce ati dezactivat serviciul video pentru cei dinafara romaniei? cat de neprofesionist. nu suntem vizitatori care valoreaza ceva nu? multumesc pentru raspuns in prealabil

  17. Scuze pt.off topic, dar te apuca pur si simplu greata!!!
    Emil Boc da la lopata pe un drum inzapezit (singurul maimutoi civil printre militarii care degajau drumul).
    Vorba lui Mircea Badea: „asa ceva…?”
    Ce o fi vrut sa demonstreze?

  18. ESCHIMOŞII

    Băsescu Traian : Micuţule, ce crezi despre ciumpalacii din Piaţa Universităţii care vin şi la – 23°C ?
    Emil Boc : Şefu, sunt eschimoşi angajaţi de Dan Viculescu .
    Traian Băsescu : Şi ce acte au asupra lor ?
    Emil Boc : Documente româneşti, Şefu : „Ieşi afară javră ordinară” şi „Jos Băsescu”!
    Băsescu Traian : Micuţule, unul din noi doi trebuie să pleci…

  19. Locotenentul Alexandru Gheorghe: „Sunt urmărit!“
    http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Locotenentul_Alexandru_Gheorghe-_-Sunt_urmarit_0_634736766.html

    Domnule Senator,

    Victor Ponta considera ca George C. Maior trebuie mentinut la conducerea SRI si dupa ce USL castiga alegerile.
    De la impuscarea lui ceausescu pana la inscaunarea lui G. C Maior la SRI, abuzurile noii securitati nu au atins cotele alarmante de acum.
    Eu imi pun intrebarea: cat de competenti sunt acesti „urmaritori” ai locotenentului Alexandru Gheorghe, daca se vad de la o posta si reactioneaza ca niste bolnavi psihici cand sunt demascati? Ce fac in cazul in care au nevoie sa urmareasca adevaratii raufacatori?
    Isi poate permite Romania Austera sa plateasca asa un „serviciu” care face politie politica si e si incompetent pe deasupra?
    Daca ponta ajunge prim ministru, e moral ca nasul lui sa fie seful SRI?
    Nu spun sa se „rupa” USL, pentru ca aveti nevoie de o majoritate parlamentara sa „reparati” legile asumate de boc dar spun ca ponta nu este votabil. Ca mine gandesc multi, cam toti care urasc „serviciile” iar in ziua votului lehamitea cred ca ne va face sa fim cat mai departe de urna de vot. Daca USL nu e o „schimbare” a clasei politice, atunci nimic nu e.

  20. MACABRĂ

    Emil Boc lopătează un troenel în care descoperă o Dacie 1310 S cu doi ocupanţi decedaţi.
    – Cine sunt dom Prim Mimistru ?
    – Preşedintele şi d-na Urdea – sărăcţa – care cu devotament îi sufla aer cald în cap…
    – Ş-acum ce facem ?
    – Anticipate „la termen” ! să se bucure Voiculescu care trage ploile.
    – Zăpezile, Sefu.

  21. @ MIHAELA

    POLICALIFICARE

    Se afirmă Boc în orice meserie, ca un pioner ,
    Lăsându-se văzut ca ţapinar, cosaş şi dirijor ;
    Pârtie face cu lopata-n drum, ca un cantonier
    Şi-n curând, de Zeus va fi uns, ca … vidanjor.

    P.S. Mă voi strădui să-ţi urmez sfatul deşi uneori îmi vine să plâng pe bune. :)

  22. Moto : „Nu poate fi iubit cineva
    care nu iubeşte pe nimeni”.
    „Indiferenţa este esenţa lipsei de
    umanitate”.

    BOC(CIU) MOMENT

    Luaţi seama măi băieţi,
    Furaţi tot, cât mai puteţi,
    Altfel cel ce nu e gata
    Promit să-l iau cu „lopata”.

    FMI când va da colţul
    Seful îmi va rupe clonţul ;
    Chiar Olteanu grăi, jur,
    Vom primi picioare-n cur.

    Nu ascensiunea frântă, ,
    Veşnicia-i mă-nspăimântă,
    Cugetă sărmanul Boc,
    Convins că nu-i dobitoc !

    Adio dragă lopată,
    Puşcă şi cureaua lată.
    Adio rustică coasă,
    Cât mi-ai fost de drăgăstoasă.

    Ţară care eşti în beznă
    Şi nivel uşor sub gleznă,
    Eu care te-am scos din criză
    Plec ca ursul pe banchiză…

    Când să te modernizez
    Jon* mă scoate să şomez.
    Dar mare e Cel de Sus
    Traiane eşti ca şi dus !

  23. Ai făcut, deja lista neagră cu jurnaliştii… Fereşte-te să li se întâmple ceva ” cu vreun fir de păr” pt că o să dai TU socoteală, ştii ?

  24. V-am mai spus ca sunteti un bun vizionar si asta nu intelege t.basescu si viseaza doar comploturi si lovituri de stat si tradari. S-a bazat prea mult pe influenta sa asupra serviciilor si, cred eu, asta doar pentru ca dna E.Udrea este buna prietena cu seful de la CNSAS care e si jurnalist catavenc -Mircea Dinescu.
    Pacat ca S.R.I. ii ofera lui dosare in devenire.Pacat pentru memoria uslasilor ucisi de cei de-acelasi sange intr-o lupta civila nedreapta.

Comentariile sunt închise.