1. Merge (a mers) la școală. Ani mulți. A citit, a învățat, și-a luat examenele.
  2. Muncește. Măcar 5 zile pe săptămână. Real, serios, cu sens.
  3. A învățat ca singura scurtătură spre succes este drumul drept.
  4. Știe să se relaxeze. Cu cine și cum îi place, lăsându-i și pe ceilalți să facă la fel.
  5. Are exercițiul îndoielii carteziene. Nu-și confundă propriile convingeri cu adevăruri absolute.
  6. Nu împarte lumea, artificial și simplist, între buni și răi.
  7. Înțelege că orice mesaj adevărat, natural, viu, are cel puțin două planuri. Le cercetează pe fiecare.
  8. Simte că violența – fizică, de limbaj, simbolică – este determinată de un deficit al agresorului.
  9. Nu urăște pentru că nu îi este frică.
  10. Gândește cu mintea ei, imună la tipare și manipulări.

România deșteaptă este discretă. Ocupată. Dar, chiar dacă nu are timp să posteze mereu pe Instagram sau Facebook, nu-i scapă nimic din ceea ce contează.

România deșteaptă există. Și vede dincolo de mizele subiective ale prezentului.

România deșteaptă este trecutul, prezentul și viitorul României. Restul sunt doar mode, manipulări, stereotipuri perisabile.

N.B. Apropo de stereotiputile prezentului: în perioada următoare, voi încerca aici, pe blog, să analizez câteva.

7 COMENTARII

  1. Ma invart la pct.6″nu imparte lumea,artificial si simplist,in buni si rai”,e de discutat aici,mult de tot!O prima impresie ca raul acopera si bunul,cedezi pana prinzi curaj sa combati si trebuie sa traim o perioada cu raul ca sa apreciem bunul!Spunea aseara Badea,exemplul unui procuror a carui nevasta il sfatuia s-o ierte pe kovesi pentru cosmarul trait!Sunt de acord cu Badea,nu e moral sa ierti,eu vin si spun ca numai Dumnezeu iarta,desprinderea de pamant si vesnicie,aici,pe pamant,functionam prin legi,rigori ale vietii noastre,lasate de EL pentru evolutia noastra!Sunt om,daca sufar pe nedrept,nu iert,educatia,invatatura de la parinti nu ma lasa!Nu pot ierta,lasa,raul sa se extinda,prin mine,prin tine,prin cei cativa care inteleg sa facem ceva pentru a nu perpetua raul cu un simplu iarta-ma,emotional dar cu scopul atins!Cateva matanii dupa o criza de constiinta nu rezolva,si astea vin tocmai ca suntem creati de Dumnezeu!De asta spun,e profund!Cu respect!

  2. romania desteapta chiar exista in ciuda obstacolelor puse ea este in fiecare dintre noi si incearca in fiecare zi sa devina mai buna mai intelegatoare si mai rabdatoare

  3. DOAR pentru romanii inteligenti, care pot verifica pe ei insisi Adevarul celor prezentate mai jos:

    Daca doriti o justitie Dreapta si Independenta, o clasa politica Responsabila si dispusa la dialog, o Administratie eficienta si receptiva la doleantele cetateanului si o Mass-media care sa nu mai accepte Minciuna si Manipularea, atunci TREBUIE sa intelegeti si sa sustineti NECESITATEA ca toti cei cu responsabilitati publice sa depuna un juramant de Responsabilitate care, pentru magistrati, pentru ocupantii celor mai inalte functii in Stat si pentru formatorii de opinie, sa se incheie astfel:

    „”Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri si sa ma lipseasca pe mine si pe toti cei dragi mie de sanatate si fericire!
    Asa sa ma RASPLATEASCA Dumnezeu!””

    „Cele asumate mai sus” reprezinta conditionalitatile pe care deponentul se angajeaza sa le respecte.

    Pentru toti ceilalti juramatul de Responsabilitate se va incheia astfel:

    ””Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra mea si a tuturor complicilor mei (intre care pot si fi membri de familie!) cele mai cumplite nenorociri si sa ne lipseasca de sanatate si fericire!
    Asa sa ne RASPLATEASCA Dumnezeu!””

    Ce spuneti dragi romani inteligenti, sunteti interesati de o justitie Dreapta si Independenta, de o clasa politica Responsabila, de o Administratie eficienta si de o Mas-media curata???

  4. Dl. DAn Voiculescu,scris frumos.Am citit,ca cel ami bien va simtiti cand daruiti.Si eu,daruiesc picturi cu emsifear dreapta a creierului ale mele,v-am lasta si dvs. vre-o dou,la fundatia dvs,de lang stadionul Dinamo,nu stiu daca au ajuns la dvs. DAr ar trebuii sa traiesc si eu,deaci dac avreti sa ma ajutati ,eu va daruiesc picturi; http://www.promo-art.ro/elemer_urkon.html

  5. Nu exista! Este o impresie fara legatura cu realitatea si vedem asta din situatia actuala. Urmarile perioadei 1930-1970 nu pot fi indepartate, datorita faptului ca distrugerile sint mult prea mari si nu mai sint reversibile. Adaugirile ultimilor 30 de ani au cimentat situatia facind-o definitiva.

  6. Mai mulți români care se știau că sunt la zi cu datoririle către ANAF, au primit o notificare prin care au fost anunțați că au de dat statului sume restante pe ultimii 5 ani pentru asigurările de sănătate. Statul nu a ținut cont dacă persoana respectivă a avut salariu minim sau dacă a fost plecată în străinătate.
    Mii de contribuabili au fost anunțați că trebuie să plătească diverse sume la ANAF, pentru asigurările de sănătate. Fisc-ul nu le-a dat prea multe explicații și a stabilit ca termen de plată data de 30 iunie. În caz contrar, ar urma executarea silită, informează stirileprotv.ro.
    Atât românii care au avut venituri foarte mici, din dividende sau dobânzi bancare, cât și cei care au muncit în străinătate, s-au trezit că sunt buni de plată.
    Spre exemplu, Mircea Suceavă şi-a depus economiile în bancă şi, în 2015, a încasat o dobândă de 12 lei. Acum, după 4 ani, a aflat de la ANAF că trebuie să plătească statului suma 348 de lei.
    În situația lui Mircea sunt mii de români care au aflat că trebuie să plătescă statului contribuția la sănătate corespunzătoare salariului minim pe economie, chiar dacă veniturile lor au fost foarte mici.

Comentariile sunt închise.