Tragicele recorduri zilnice de îmbolnăviri și decese cauzate de Covid-19 și avertismentele disperate ale medicilor impun o unică prioritate națională: salvarea vieților omenești!

Conform bilanțului oficial de azi, 22 octombrie, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat încă 4902 de cazuri noi de Covid-19, iar medicii vorbesc deschis de imposibilitatea de a mai prelua cazuri noi!

Amintesc că, în urmă cu o lună, se înregistrau, în același interval, doar puțin peste 1000 de cazuri noi! Avem, așadar, de 5 ori mai multe cazuri în doar 30 de zile!

În acest ritm, ce se va întâmpla peste două săptămâni dacă numărul de cazuri se va dubla? Câți părinți, bunici, tineri și copii vor aștepta, sufocați de virus, să se elibereze un pat la terapie intensivă? Și, ce înseamnă, de fapt, “eliberarea” unui astfel de pat? Răspunsul este cutremurător.

În acest context, este evident că, în următoarele 60 de zile, sunt vitale următoarele direcții:

  1. recrutarea personalului sanitar de specialitate;
  2. achiziționarea de aparatură medicală performantă;
  3. suplimentarea masivă a capacității de internare și tratament în unitățile sanitare.

Statul român, instituțiile publice, mass-media și societatea civilă se află în fața unui test decisiv: fie renunță la conflictele interne inutile și își alocă solidar toate resursele pentru  a reduce la minim numărul de victime omenești, fie ignoră iresponsabil miza uriașă a acestui moment și contribuie la producerea unei catastrofe umanitare fără precedent.

27 COMENTARII

  1. salvarea de vieti omenesti este cu siguranta o prioritate insa cei din conducere nu prea fac nimic in acet sens

  2. explozia de cazuri de covid19 este si din cauza oamenilir care nu au respectat distantarea si masurile igienice in vigoare.

  3. in afara de vechile masuri cei din guvern nu vin cu nimic in ajutorul populatiei si asa speriate de cresterea numarului de infectari.este strigator la cer asta.

  4. acesta pandemie la lovit toate sectoarele de activitate existente si nu stiu cum ne vom revenii din asta.

  5. lipsa paturilor pe terapie intensiva si a aparatelor de ventilatie este o problema majora in mai toate statele lumii afectate de covid19.

  6. din pacate cei care ne conduc nu stiu cum sa reactioneze in fata unui virus care incet incet pune stapanire pe toata romania.

  7. destabilizarea romaniei cred ca a fost pregatita cu mult timp inainte sa vina acest virus si ne-a cam prins pe picior gresit.

  8. romanii nu mai suporta aceasta bataie de joc din partea presedintelui iohannis mi se pare ca ne ia prea in ras pe toti.

  9. numarul cazurilor se inmultesc pe zi ce trece si asta denota o lipsa de responsabilitate din parte cetatenilor dar si din partea autoritatilor care nu pot face fata.

  10. marea noastra problema este ca ne-am prea ,,distantat,, unii de altii si nu mai avem nicio empatie fata de cei care lupta cu virusul prin spitale.trebuie sa fim solidari si sa respectam procedurile daca vrem sa iesim cu bine din acesta pandemie.

  11. marionetele care fac figuratie prin guvern nu au nicio pregatire sa faca fata pandemiei de covid19 sunt depasiti total.

  12. cand ai iubire de tara faci orice sa o scoti la lumina dar cand vrei sa o arunci in fundul prapastiei faci exact ceea ce face orban si cu tataru.

Comentariile sunt închise.