Cu o frecvență săptămânală, aflu amuzat, de obicei de la prietenii mai conectați decât mine la știrile zilei, ce mișcări mai “pregătește Dan Voiculescu”. Cel mai recent exemplu: miercuri, 7 aprilie, “Național” își informează cititorii că “Dan Voiculescu îi face o curte asiduă Dianei Șoșoacă pentru a întări rândurile Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal)!”

Evident, știrea este FALSĂ!

Nu am avut niciodată contacte/convorbiri/intersectări, directe sau indirecte, cu persoana respectivă și nici nu intenționez să am! Din fericire, preocupările mele reale sunt concentrate în alte direcții. Foarte curând va fi publicat Tratatul Umanismului Pragmatic, lucrarea care sintetizează preocupările mele doctrinare din ultimii 30 de ani. Totodată, chiar în aceste zile, finalizez o altă carte – pe un subiect care, foarte probabil, va genera un interes semnificativ, atât în rândul publicului larg cât și între diverși “specialiști” – care sper să fie editată și publicată în a doua jumătate a anului în curs.

Iar în privința demersurilor Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), observ că există o dezmințire oficială și fermă, din 10 martie, prin care conducerea acestei formațiuni exclude orice negociere cu parlamentarul menționat!

Așadar, posibilitatea ca informația din Național să fie doar o greșeală nevinovată este practic inexistentă. Fie că autorul a fost, la rândul său, dezinformat, fie că a acționat din interese obscure, pare evident că știrea respectivă este un fake news incontestabil.

25 COMENTARII

  1. sincer nici nu stii ce sa mai crezi cand citesti diverse articole pentru ca majoritatea sunt incarcate de fake news.

  2. diana sosoaca este o persoana vocala dar cred ca in ppusl sunt persoane foarte competente si profesioniste care stiu sa-si faca treaba.

  3. in acest moment in romania este o mare degringolada si se scrie orice despre oricine,in general numai neadevaruri.

  4. se scriu astfel de fake news doar ca sa se produca evenimentul respedctiv dar slabe sanse dupa parerea mea.

  5. diana sosoaca a ajuns sa fie un nume destul de vehiculat in politica romaneasca dar nu cred ca are atata notorietate sa faca parte dintr-un partid atat de frumos.

  6. in ppusl sunt oameni foarte bine pregatiti si competenti imi plac foarte mult initiativele lor care vin in sprijinul cetateanului.

  7. senatoarea sosoaca trebuia asociata cu un nume si cu un partid puternic de aceea a rasarit acest fake news,dupa parerea mea.

  8. multe neadevaruri s-au scris de-a lungul timpului in presa de la noi iar asta o stim cu totii ca cei care scriu asa ceva,adica fake news,sunt jurnalisti care sunt in cautare de afirmare.

  9. marea problema este ca sunt din ce in ce mai multe articole fake news si este greu sa mai discernem adevarul de minciuna.

  10. mai ales acum in pandemie fake news-ul cred ca s-a simtit ca la el acasa.insa depinde de noi toti daca el va cunoaste o amploare semnificativa sau va disparea.

  11. eu nu cred ca a fost o greseala nevinovata din partea celor care au scris acest fake news ci a fost cu buna stiinta doar sa dezinformeze cititorii.

  12. pentru cei care scriu asa ceva si dezinformeaza populatia ar fi bine sa li se ridice dreptul de a mai practica aceasta meserie de jurnalist.cred ca ar fi o prima etapa de combatere a fenomenului de fake news.

  13. daca statul nu intervine ferm in diminuarea acestui fenomen de fake news vom avea de-a face pe parcurs cu o avalanda de astfel de articole mincinoase.

Comentariile sunt închise.