Am aflat zilele acestea cu tristețe că postările pe Facebook ale unui venerabil om de cultură nu sunt scrise de acesta, ci de o persoană care îi este apropiată și care se folosește de numele lui în scopuri mici, politice și personale.

Regret profund că un om ajuns la senectute este pus, fără voia lui, în această poziție ingrată. Acest om reușise să se rupă de un trecut care nu-i făcea cinste și avusese un comportament decent chiar în perioada 2004-2014, în care mulți intelectuali români și-au făcut un titlu de glorie din proslăvirea unui președinte bolnav de putere. (Numele lui nu apare, de pildă, între cei 60 de semnatari ai rușinosului „Apel al intelectualilor” din 2007, în care un politician corupt și abuziv era numit „un preşedinte pentru alte coordonate istorice”.)

O persoană care ar fi trebuit să-i fie alături, să îl respecte și să îl îngrijească, a decis însă să îl transforme pe acest om de cultură într-un produs de marketing, într-un instrument pentru promovarea unor interese meschine.

Nu am știut acest lucru până în urmă cu câteva zile și îmi pare sincer rău.

Așa cum am mai spus, respectul pentru persoanele în vârstă ține de esența unei societăți civilizate. Pentru cei care se folosesc de vârstnici și abuzează de încrederea lor, am un singur mesaj: Să vă fie rușine.

30 COMENTARII

  1. este ceva care depaseste imaginatia dar ar cam trebui sa nu ne miram ca azi cam orice este posibil.

  2. sa le fie rusine celor care se folosesc de numele altuia sa arunce cu cuvinte urate in stanga si in dreapta.

  3. un om ajuns la o varsta sa fie folosit in asa fel mi se pare ireal si imoral in acelasi timp.

  4. sa te folosesti de numele cuiva asta inseamna sa ai un caracter josnic si degradant sa le fie rusine celor care au facut asa ceva.

  5. in mediul online astfel de lucruri sunt din ce in ce mai frecvente insa de preferat ar fi sa nu se intample asa ceva.

  6. apelul la respect si decenta trebuie sa fie receptat de persoane care au in a lor caracterizare aceste atribute destul de rar intalnite.

  7. La varsta domniei sale, oamenii normali îi mulțumesc lui Dumnezeu că le-a dat atâtea zile de trăit in loc sa se lase folositi in scopuri de marketing

  8. Din pacate exista si oameni care se folosesc fara scupule cei batrani si nestiutori fara nici un fel de rusine

  9. Respectele mele peuntru cum ati abordat problema cu mult tact si intelegere, ar trebui sa invete si altii aceste aspecte

  10. Sunt absolut socata ca exista asemenea persoane care profita, ar trebui sa le fie rusine dar nu cred ca au ei au astfel de sentimente

  11. Aceste fapte arata cat de corupta este societatea noastra si cat de mult le lipseste unor oameni umanitatea, este nevoie urgenta de o schimbare.

  12. ,,a face valuri,,-a fi agitator era o meserie din trecut de care domnul mihai sora nu este strain deloc.

  13. sa te folosesti de numele unei persoane in varsta este ceva de nedescris in cuvinte si denota un caracter de ultima speta.

  14. unitatea si solidaritatea le lipseste romanilor de aceea se intampla astfel de lucruri care nu aduc cinste naturii umane.

  15. nu stiu daca cei care fac asa ceva au prea mult bun simt sau decenta,cred ca le lipseste cu desavarsire.

  16. nesimtirea a atins cote alarmante,bunul simt nu se mai gaseste la orice persoana cred ca este nevoie de un restart pentru ca societatea sa devina una mai buna si mai empatica.

  17. daca romania ar avea un sistem educational performant cred ca astfel de lucruri nu mai existau.pentru ca totul pleaca de la educatie.

  18. neputinta,frustrarea si egoismul sunt caracteristice persoanelor care se folosesc de numele altcuiva pentru a aduce atingere unor oameni pe care nici nu-i cunosc.

Comentariile sunt închise.