În ultimul timp am fost ținta unor atacuri de presă, unele probabil comandate politic iar altele determinate fie de egoism, invidie și răutate, fie din lipsă de comunicare. Prin atacuri nedrepte am fost asociat unor jafuri economice sau șantaje politice.

Declar public că atât jaful economic cât și șantajul politic sunt în detrimentul României și a românilor, fapt pentru care îmi repugnă și le condamn ferm. România are nevoie de o clasă de mijloc și nu de o clasă privilegiată, îmbogățită prin fraudă și eludarea legii.

Sunt deschis comunicării și pot fi contactat pentru clarificări.

La începutul anului am declarat, de la tribuna celui de al treilea Congres al Partidului Umanist, că mă retrag din prim-planul comunității oamenilor de afaceri pentru a mă dedica activității politice. Imediat după aceea m-am retras de la președintia Asociației Oamenilor de Afaceri din România, una din cele mai reprezentative organizații profesionale patronale.

Am făcut acest lucru din onestitate, ca urmare a faptului că în România oamenii politici pot face afaceri dar oamenii de afaceri nu pot face politică. În România nu există o competiție, în mod anormal, competiția a fost și este încă între oamenii politici și oamenii de afaceri.

În opinia mea oamenii de afaceri care au demonstrat seriozitate sunt cei mai îndreptățiți să facă politică deoarece, așa cum au demonstrat că pot realiza bunăstare pentru firmele lor, tot așa pot realiza bunăstare și pentru societate.

În ceea ce îi privește pe oamenii politici, aceștia trebuie să aibă un crez care să se refere la bunăstarea oamenilor și pentru aceasta ei, oamenii politici, trebuie să fi depășit pe scara Maslow nivelul nevoilor de bază și de asigurare a zilei de mâine.

În ceea ce mă privește, după retragerea de la președinția AOAR, astăzi fac al doilea pas pe calea clarificării dihotomiei Om de afaceri – Om politic. Am luat hotărârea să renunț la dreptul de administrare pe care îl am în calitate de proprietar majoritar al Grupului GRIVCO, grup pe care l-am înființat în anul 1991 cu un capital de 30.000 de dolari provenit din suma economiilor personale ale celor 18 parteneri ai mei. Astăzi Grupul GRIVCO valorează peste 200 milioane de dolari și este unul din importantele holdinguri private din România.

Pentru a evita în viitor orice fel de asociere a mea cu alte activități decât cele politice, administrarea patrimoniului GRIVCO va fi făcută prin Executiv, de către cei trei copii ai mei Corina, Camelia și Radu împreună cu vechiul și bunul meu prieten Lazăr Mihai. Ei vor răspunde în viitor de destinele Grupului și sunt convins că o vor face cu profesionalism și onestitate.

Dan Voiculescu

3.10.2001

57 COMENTARII

  1. siguranta unei tari este asigurata de oamenii care o conduc daca acestia isi vad doar interesul lor propriul este foarte grav.

  2. romania trece prin momente foarte grele si acum principala grija a celor care conduc acesta tara ar trebui sa fie sanatatea populatiei.

  3. eu sunt de parere ca se face un schimb de generatii in politica damboviteana,insa vin oameni care nu sunt pregatiti suficient pentru a face fata la o asemenea responsabilitate.

  4. Și eu cred că e important să intri în politică după ce ai arătat că ești în stare să creezi bunăstare în plan economic.

  5. Mulți politicieni din România sunt politicieni doar cu numele. Adevăratul lor scop este acumularea averilor prin intermediul pârghiilor politice folosite în interes propriu.

  6. conglomeratul de idei venite din partea celor care sunt la putere au bagat intr-o incertitudine totala aceasta tara.

Comentariile sunt închise.