Am o idee pe care vreau să o comentez cu cei interesați.

Conceptul se cheamă ”NEW SOCIAL-MEDIA”

Întrebarea este dacă oamenii își doresc acces și la ALTFEL de platforme social-media?

Rog vizionați acest filmuleț:

Sursă: ALEPH News, emisiunea ”Ia să vezi”, cu Valeriu Suhan.

Aștept comentariul vostru.

81 COMENTARII

  1. In mod evident este necesara o noua “social-media”. Este una dintre marile nevoi ale societatii de astazi. Cred insa ca va fi greu ca aceasta sa raspunda “cerintelor” omenirii, din ce in ce mai dornica de afirmare (nimic rau in asta), dornica de a arata ceea ce nu este (cred ca nu e nimic nou in asta) sau de a dezvalui prea mult din ceea ce au (cerc de prieteni, familie, trup etc). Si atunci, ca intr-o spirala este foarte posibil ca in cativa ani, chiar si cu o new social media sa se ajunga exact in punctul in care suntem azi, la aceeasi problema.
    Pe de alta parte, o noua “social-media” mai opaca, cu bariere, nu va avea succes si nu va fi suficient de mult frecventata.
    Eu ma intreb daca nu cumva actuala social media reprezinta, la fel ca si clasa politica, fix oglinda societatii in care traim.

  2. cred ca se contureaza la orizont o noua era in social media…acum ramane de vazut care sunt punctele forte si cele slabe.

  3. statul roman,dupa cum a zis si presedinte,este unul esuat…imi pare rau sa stiu ca tara mea este neputiicioasa in fata necazurilor care apar.

  4. sunt firme specializate in combaterea acestui fenomen insa hatisut fiind prea mea le este foarte greu sa stopeze in totalitate tavalugul din online.

  5. corectitudinea informatiilor din mediul online lasa de dorit si de multe ori te fce sa nu mai intelegi absolut nimic.

  6. sunt de parere ca situatia este una dramatica si expunerea prea agresiva in mediul online ne poate aduce nu numai beneficii ci si multe rele.

  7. totul tine de fiecare persoana in parte,care este gradul sau de expunere si cat vrea sa ofere celorlalti cu care socializeaza

  8. sper sa se gaseasca solutii in acest sens pentru ca daca lucrurile vor merge asa si in continuare nu va fi bine pentru copii nostrii.

  9. sunt foarte multe persoane care au conturi false insa este foarte greu sa iti dai seama cu toate ca specialistii au recomandat unele mici tehnici de a vedea daca este o persoana reala sau nu.

  10. mediul online are niste caracteristice foarte tentante pentru foarte multi dintre noi insa trebuie sa avem mare grija la ceea ce ne raportam si cui permitem sa cunoasca detalii din viata noastra.

  11. impactul mediului online asupra tinerilor,pe langa beneficiile aduse,scoate in evidenta si aspecte mai putin frumoase.

  12. modul nostru de viata pe care-l avem,alergatura aceasta prin cotidian ne face sa nu bagam in seama ceea ce se strecoara printre noi

  13. exista un vechi proverb romanesc care spune asa ,, nu exista padure fara uscaturi,, si se potriveste perfect in acest sens.

  14. conexiunea intre persoane in mediul online este atat de mare incat nu exista modalitate de a controla asta pana in momentul de fata.

  15. este greu sa ne pronunatam la ce modalitati de combatere am putea folosii pentru ca orice ar aparea nou sub soare in secunda doi se gaseste ceva care sa contracareze.

  16. eu cred ca fiecare familie in parte trebuie sa stea de vorba cu copii lor si sa le explice pe intelesul lor nu sa ia tot felul de informatii trunchiate de pe net si sa nu le inteleaga sensul.

  17. daca vom sta inchisi in cochiliile noastre si vom asista pasiv la ceea ce se intampla nu cred ca este o solutie plauzibila.

  18. Eu cred că mulți oameni dezamăgiți de actualele platforme de social media și-ar dori un altfel de interacțiune socială și ar fi gata să îi dea o șansă. Ca să aibă succes o astfel de nouă platformă, va trebui să știe cum să evite greșelile pe care le-au făcut actualele platforme. Mult succes.

  19. E mare nevoie de o platformă de social-media care să informeze corect și să limiteze cât mai mult propagarea informațiilor false sau a tâmpeniilor de tot felul. Aș vrea să fie posibilă.

  20. evitarea greselilor din partea nostra care duc la asemena intamplari cred ca ar fi o modalitate destul de plauzibila pentru a evita eventualele probleme.

  21. O platformă de social-media sănătoasă va avea mare nevoie de moderatori mulți și inteligenți dacă vrea să fie de succes și să nu devină un teren fertil pentru toți dezaxații și dezinformatorii. Mă tem că cele două lucruri nu prea merg împreună.

  22. specialistii in domeniul online indeamna cu totii la cat mai putina informatie data de noi celor care vor sa stie despre noi diferite lucruri.

  23. În clipa de față, văzând dezastrul pe care l-au produs în România platformele de social-media prin nenumărate campanii de fake-news și dezinformare, încrederea mea în genul acesta de lucruri este aproape de 0.

  24. Pentru mine, cel mai important aspect al oricărei noi platforme de social-media ar trebui să fie acesta: cum veți face să nu devină o tribună a dezinformării?

  25. Îmi pare rău, pentru mine social-media a ajuns să fie sinonimă cu dezinformarea intenționată sau cu prostia ajunsă la cote de nesuportat. Eu nu cred că e posibil prea curând un alt tip de social-media, deși as vrea să nu am dreptate.

  26. social-media nu intotdeauna reprezinta un fluviu de informatie,ea scoate in evidenta si latura sa mai putin frumoasa.

  27. trebuie sa discernem binele de rau si minciuna de adevar,numai asa putem sta linistiti ca in mediul online nu ni se poate intampla nimic.

  28. Dacă e într-adevăr ALTFEL decât cele care există acum, da, cred că ar fi de dorit o nouă platformă de social-media.

  29. consider ca pandemia ne-a apropiat si mai mult de social-media si am gasit in acest domeniu un nou refugiu insa trebuie gentionat cu mare grija acest lucru.

  30. confidentialitatea in social-media poate fi sfaramata foarte usor de aceea trebuie avuta in vedere capacitatea noastra de a face diferenta chiar si in online de calitatea oamenilor cu care interactionam.

  31. noul concept de social media cred ca ne-a prins putin nepregatiti si nu prea stim cum sa ne pozitionam fata de acest fenomen.

Comentariile sunt închise.