Am venit de la cimitirul Belu.
La mormântul Marelui Eminescu erau circa 100 de oameni.
Ce este dureros este că dintre ei doar zece erau din generația post decembristă.
Am început să ne uităm eroii și asta este grav.
Să facem ceva, orice, pentru păstrarea fibrei naționale.

111 COMENTARII

  1. Din păcate, dacă ar fi să întrebi pe tinerii din ziua de azi, mulți dintre ei nici nu știu când s-a născut Eminescu.

  2. Tinerii din ziua de astăzi nu sunt interesați, din păcate, de istoria acestui neam. Fiecare generație care apare este din ce în ce mai puțin patriotă.

  3. ,,luceafarul,, poeziei romanesti trebuie sa ramana in constiinta noastra nationala ca punctul de reper in cladirea natiunii romanesti.

  4. ma uit in jurul meu si imi vine sa plang cand vad atata superficialitate referitoare la adevaratii nostrii eroi nationali.poate lucrurile se vor schimba in bine si vom stii si noi sa ne pretuim cu adevarat valorile nationale.

  5. as vrea sa ma insel si sa nu fie adevarat dar cred ca sunt tineri azi in tara noastra care nu stiu cine a fost eminescu poate ca unii dintre ei nici nu a auzit de numele sau.

  6. despre mihai eminescu se pot spune foarte multe insa cel mai important lucru,dupa parerea mea,ar fi ca a reusit sa aduca neamului romanesc o identitate.

  7. cu siguranta un asa poet, cum a fost si este in continuare pentru poporul roman, ii trebuiesc mai multe ore pradate la clasa pentru a putea fi pe deplin inteles.

  8. prin poezia sa eminescu provoaca o stare de spirit si niste trairi care nu se pot verbaliza sau descrie in cuvinte.este ceva unic.

  9. educatia nu se face numai la scoala ci se poate face si acasa si le putem vorbii copiilor si nepotilor nostrii despre valorile noastre national culturale.

  10. de foarte multe ori stau si ma intreb,oare unde am gresit noi ca si popor sa minimizam asa personale magnifice?trebuie sa ne aplecam interesul inspre lucrurile cu adevarat importante pentru acest popor sa reusim sa ii redam speranta prin cultura si identitate nationala.

  11. periplul lui mihai eminescu prin cultura romaneaca a fost ca un taifun care in degringolada sa a aranjat in asa fel lucrurile incat tot ceea ce a fost inainte s-a transformat in adevarate capodopere ale literaturii si poeziei romanesti.

  12. spiritul creator al poetului a fost un ocean care pur si simplu s-a revarsat prin penita sa inundand inimile si sufletele celor care il citesc.

  13. cu totii suntem constienti de amprenta senzationala pe care si-a lasat-o eminescu asupra culturii si spiritului romanesc.

  14. intotdeauna am spus ca,, daca vrei sa cunosti poporul roman in cel mai mic detaliu citeste-l pe eminescu,,si acolo vei gasii si intelege toate nuantele care ne caracterizeaza pe noi toti.

  15. structura poeziei lui eminescu este pur si simplu anatomia facuta de el asupra perioadei respective prin care am trecut cu totii.

  16. indemnul sau ,prin poezie, la verticalitate si identitate nationala este unul unic cu o valabilitate chiar si in ziua de azi.

  17. sunt un pasionat de poezie eminesciana si pot spune ca acestea sunt adevarate parghii pe care poate merge romania inspre o dezvoltare culturala de neimaginat.

  18. un mare cronicar spunea despre eminescu ca,, este un fluviu de intelepciune care in iuresul sau cladeste adevarate imperii,,.

  19. gandirea eminesciana trebuie sa fie la baza invatamantului romanesc mai ales acum cand trece prin momente foarte grele.

  20. romania are o istorie atat de frumoasa si de bine incarcata in evenimente incat nu trebuie sa uitam de cei care au cladit-o.

  21. cu siguranta trebuie sa ramanem conectati la energia transmisa de poezia lui eminescu daca vrem sa mai avem inca un rost pe acest pamant.

    • Este foarte bună observația dumneavoastră, poate în viitor vom reuși să readucem scânteia artistică a acelor vremuri la viață.

  22. E demoralizant, aveți dreptate. Mă gândesc că acesta poate fi și un semn al adâncii tristeți și oboseli din societatea românească. Când cei mai mulți își fac griji încontinuu cu privire la plata facturilor, la prețurile tot mai mari, la situația cu pandemia, etc. etc. lucrurile care țin de cultură trec pe locul doi, din păcate

  23. Ați identificat bine criza prin care trecem ca popor. Eu sunt optimist, totuși, sper să ne revenim și din asta, am încredere în noi ca popor.

  24. Eu cred că 15 ianuarie ar trebui să fie chiar Ziua Națională, nu doar Ziua Culturii Românești. Până la urmă un eveniment precum existența lui Eminescu este mult mai rar decât o revoluție politică, oricât de importantă ar fi aceasta. Dacă aș fi într-un partid politic, sau într-un ONG important, declararea zilei de 15 ianuarie ca zi națională ar fi unul dintre obiectivele mele importante.

  25. Respectul pentru valorile naționale înseamnă și respect pentru propria persoană. Asta arată foarte bine ce părere au cei mai mulți oameni despre ei înșiși. E dureros.

  26. Aveți dreptate, dar și autoritățile au partea lor de vină aici. E vorba de poetul național, totuși, ar fi trebuit să pregătească mai multe evenimente, să marcheze cum se cuvine această zi importantă.

  27. Îmi amintesc că citeam în postările dumneavoastră că satisfacerea nevoilor spirituale ale unui persoane este mult mai importantă comparativ cu satisfacerea nevoilor materiale și că acest lucru arată gradul de evoluție al unei persoane, pe de o parte și a întregii societăți din care face parte ca individ, pe de altă parte. Acest 15 ianuarie 2022, arată exact la ce nivel suntem ca societate, unul de la baza piramidei, nivelul la care nici măcar necesitățile materiale de bază nu pot fi acoperite.

  28. Să nu uităm că Eminescu nu a fost doar un poet genial, ci și un patriot desăvârșit. Cu atât mai trist e să constatăm că încet, încet existența sa alunecă în uitare.

  29. inainte in mediul scolar se punea mare pret pe studiul operei lui eminescu dar astazi lucrurile nu mai sunt la fel si este un lucru foarte trist.

  30. nevoia de cultura in romania scade pe zi ce trece iar asta va avea un impact major asupra viitorului acestei tari.

  31. Aveți dreptate, din an în an a fost tot mai puțini oameni la mormântul lui Eminescu de 15 ianuarie. Cred că prin postări precum cea a dumneavoastră lucrurile se pot schimba în bine, totuși

  32. Când un popor își ignoră trecutul și valorile lui, își ignoră prezentul. Și își ignoră prezentul pentru că nu mai crede în niciun viitor bun.

  33. Da, chiar aici am ajuns. Dacă era vreun manelist celebru se îmbulzea lumea ca la tigăi gratis. Foarte trist.

  34. de sute de ani cultura romaneasca a rezistat vicisitudinilor timpului si cred ca va dainuii mereu pentru un viitor stralucit al acestei tari.

  35. opera lui eminescu ar putea reprezenta parghia prin care sistemul nostru educational ar cunoaste o imbunatatire semnificativa.

Comentariile sunt închise.