.

118 COMENTARII

  1. Îți stă mintea-n loc când te gândești că nu există o lege atât de necesară precum cea a controlului provenienței averilor care nu pot fi justificate. Serios, în ce țară trăim?

  2. Dacă tot a fost îngropat în Parlament proiectul de Lege referitor la controlul averilor dobândite ilicit, poate se gândește cineva să îl reia și să îl transforme în inițiativă cetățenească. Sunt convins că multă lume își dorește această lege.

  3. Era imposibil ca proiectul dumneavoastră să devină lege cu o clasă politică atât de coruptă precum cea din perioada aceea.

  4. Inițiativa era cu atât mai valoroasă cu cât venea din partea unui om de afaceri cu o avere considerabilă, ceea ce arată că nu îi era deloc teamă pentru modul în care a obținut-o.

  5. Nu putem decât să sperăm că umaniștii vor avea suficientă influență în următorul legislativ încât să reia cele două proiecte și să le transforme în legi.

  6. Bine că devin legi tot felul de inițiative tâmpite fără nicio legătură cu realitatea însă legi cu adevărat importante sunt ascunse și îngropate.

  7. Felicitări pentru inițiativă domnule Voiculescu, mai ales în perioada asta când lumea se chinuie să ajungă de la salariu la salariu ar fi foarte bine să existe o astfel de lege.

  8. Și să nu te umfle râsul când îi vezi pe neputincioșii de la ANAF cum se umflă ei în pene și declară că o să controleze averile cetățenilor obișnuiți? Când adevărata problemă e constituită de averile celor puțini dar obținute fraudulos. Acolo nu se bagă, că se lasă cu scandal.

  9. Câtă nevoie am avea de dumneavostră acum în Parlament, foarte puțini oameni ar avea curajul să vină cu o astefel de propunere absolut necesară, după părerea mea.

  10. Cu actuala clasă politică nu cred că ar fi vreo șansă ca o astfel de lege să fie implementată, dar e dătăttor de speranță că cineva ca de statutul dumneavoastră se luptă pentru o astfel de inițiativă

  11. Eu unul aș vota o astfel de propunere și sunt convins că ar fi mulți ca mine, e absolută nevoie de o asemenea lege

  12. Dumneavoastră, domnule Voiculescu, ați luptat dintotdeauna pentru bunăstarea românilor! M-aș bucura dacă măcar jumătate din politicienii acestei țări ar gândi la fel.

  13. Aveși dreptate dl. Voiculescu! Organele statului trebuie să lase pătrunjelul și să se ocupe de corupția cu adevărat importantă din țară!

  14. România ar beneficia real de o asemenea lege, deci probabil nu va fi implementată, vă luptați să mutați munții din loc domnule profesor.

  15. Poate nu e prea târziu, ar fi extraordinar de utilă această lege și cu siguranță românii și-ar dori o astfel de lege

  16. stau si ma intreb oare de ce nu am avut pana acum o asa lege care sa-i controleze putin la averea stransa.

  17. va multumesc din suflet pentru implicarea de care dati dovada zilnic si pentru ca sunteti alaturi de poporul roman.

  18. majoritatea politicienilor romani au strans o avere uriasa intr-un timp foarte scurt iar asta nu este normal intr-o societate cum este romania.

  19. foarte multi politicieni au fost trasi la raspundere cu privire la averile lor insa neexistand un cadru legislativ lucrurile au ramas neterminate.

  20. cred ca a sosit vremea ca si in romania sa existe o forma de control a averilor demnitarilor din tara noastra.

  21. din cate se vede romania a devenit un taram al imbogatirii rapide atunci cand se ocupa functii importante in stat de aceea este mare nevoie de o lege care sa controleze acest fenomen.

  22. daca pana acum nu s-a facut nimic in acest sens cred ca este timpul pentru a lua atitudine si pentru a face lumina in ceea ce priveste gradul de avutie al persoanelor care ocupa functii in statul roman.

  23. verticalitatea financiara a politicianului roman nu exista si asta o stiu foarte multi dintre romani.

  24. totul trebuie sa plece de la noi de la cetatenii de rand pentru a face o romanie frumoasa si invidiata de toti.

  25. exemple de averi ilicite sunt multe in romania si cam toate sunt facut in timpul mandatului lui basescu.

  26. este de noaptea mintii cum s-au facut averile in romania mai ales cei care au avut putere de conducere.

  27. inca din cele mai vechi timpuri in societatile care doreau sa se dezvolte au existat persoane care au pus interesul personal mai presus de cel statal.

  28. chiar in aceste momente romania are mare nevoie de o lege care ne arate la noi toti care a fost sursa veniturilor unor politicieni romani.

  29. romanii o duc foarte greu si nu este normal si etic ca cei care ne conduc sa cunoasca o imbogatire fulminanta si pe verticala.

  30. este foarte bine ca s-au facut demersuri pentru a afla si populatia ce averi impresionante au strans unii alesi ai neamului.

  31. va felicit si va apreciez domnule profesor pentru ca sunteti alaturi de cetatenii de rand si ii sprijiniti cu astfel de initiative.

  32. acest fenomen al averilor ilicite trebuie stopat numai printr-o lege,dar asa putem face ca lucrurile sa intre pe un fagas normal la noi in tara.

  33. trebuie sa participe la acest proiect si initiativele cetatenesti pentru ca asta ne priveste pe noi toti.

  34. romanilor chiar ca le-a ajuns cutitul la os si nu mai pot indura aceasta umilinta venita din partea celor de la putere.

  35. O initiativa foarte buna, domnule Voiculescu! Pacat ca politicienii nostri isi urmaresc doar propriile interese…

  36. „Stop averilor ilicite” – un nume perfect pentru o inițiativă cetățenească care să devină lege. Eu cred că s-ar aduna semnăturile necesare fără nicio problemă.

  37. Am pierdut aproape 20 de ani, e adevărat, dar nu cred că e prea târziu pentru un astfel de proiect legislativ. Internetul din 2005, sub latura lui de social media, era în epoca de piatră. Acum însă poate fi un instrument extrem de eficient, de aceea cred că există o șansă bună ca proiectul să devină realitate dacă se viralizează ideea în media socială.

  38. E aproape de necrezut că cele două proiecte nu au devenit legi. Singura explicație este că nu s-a dorit ca cele două să devină realitate.

  39. o idee magnifica,ea trebuie pusa imediat in aplicare pentru ca numai asa putem sa avem un control al celor pe care noi i-am ales.

  40. cu implicare si devotament pentru tara cred ca se pot face multe lucruri frumoase pe meleagurile noastre.

  41. fara a avea o strategie romaniei ii este foarte greu sa avanseze iar legea aceasta este un prim pas inspre o dezvoltare de durata.

  42. cred ca un instrument de control ar fi de mare folos acum romaniei cand lucrurile au inceput sa se clatine din ce in ce mai mult.

  43. pentru a ne revenii ca si tara si popor trebuie sa avem o lege ca aceasta,numai asa putem sa avansam inspre dezvoltare.

  44. de prea multa vreme romania a fost furata de cei care au avut parghiile statale in mainile lor si au facut numai ce au vrut ei.

  45. am toata increderea ca se va materializa aceasta lege si ca lucruri noi vor iesii la suprafata cu privire la averea unora din politica damboviteana.

  46. cand se pierde simtul ratiunii si masurii se ajunge si astfel de ipostaze in care cu greu se pot justifica averile stranse intr-un timp foarte scurt.

  47. lacomia unora duce direct la scaderea nivelului de trai a altora si la subnutrirea unei tari si a unei societati care ar fi putut devenii prospera.

  48. trebuies sa luam exemplul tarilor dezvoltate numai asa putem sa ne aliniem lor inclusiv pe tema controlului averilor ilicite.

  49. situatia a devenit atat de grava in romania incat romanii nu mai accepta sa fie mintiti de cei de la putere care strang averi impresionante.

  50. romanii sunt cei care au de suferit in urma incompetentei si interesului personal al conducerii acestei tari.

  51. ar fi un mare pas inainte pentru romania daca am avea o lege care sa controleze sursa veniturilor averilor la cei care sunt pusi in functii cheie in statul roman.

  52. sunt perfect de acord cu dumneavoastra domnule profesor si abia astept sa se adopte si sa se implementeze o asa lege si la noi in tara.

  53. stau si ma intreb oare unde le este constiinta celor care incearca sa se imbogateasca pe spatele romanilor care platesc taxe si impozite.

  54. un lucru este cert,aceste avutii ilicite trebuiesc stopate pe un cadru legislativ puternic si transparent.

  55. timp de 30 de ani fiecare politician roman a facut numai ceea ce a vrut el,iar de aici rezulta si averile acestea ametitoare.

  56. s-a ajuns mult prea departe cu aceste averi ilicite iar acum romania trece prin momente grele si ar fi bine daca am avea un control in acest sens.

  57. sunt perfect de acord cu dumneavoastra si noi cetatenii de rand sustinem ideea unei legi in acest sens.

  58. politicienii romani ar trebui sa ia aminte si sa inceteze sa se mai imbogateasca pe spatele romanilor.

  59. atunci cand iti lipseste constiinta te dedici la tot felul de lucruri care nu fac cinste firii umane.

  60. pentru cei de la conducere prioritate ar trebui sa fie traiul populatiei si nu interesul lor eprsonal.

  61. poporul vrea liniste si sa se ajunga cat mai repede la un numitor comun in ceea ce priveste combaterea acestei crize inflationiste prin care trecem.

  62. E corect, averile astea uriașe trebuie luate la control în primul, nu veniturile infime ale populației, așa cum a anunțat ANAF-ul că intenționează să facă de la 1 iulie.

  63. Grupurile ilegitime de interese care tocmai se formau în 2004 sub oblăduirea direct a lui Traian Băsescu și a amantei sale, Elena Udrea, nu aveau niciun interes ca cele două legi să vadă lumina zilei. Aceasta este povestea pe scurt.

  64. Păi vă mai mirați că nu a devenit lege, cu cel mai mare hoț din țara asta proaspăt ales președinte? Eu nu.

  65. Las că se face ANAF-ul că lucrează și destructurează mafia pătrunjelului, ce nevoie avem noi de legi făcute cu cap?

Comentariile sunt închise.