Am citit cu mult interes postarea Grupului de Investigații Politice din data de 20 septembrie 2022.

„Camelia Bogdan A Primit 310.000 Dolari „Ajutor Financiar” De La Rațiu

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Camelia Bogdan a primit 310.000 de dolari cu titlu de „ajutor financiar” de la Fundația Rațiu, în 2021. Președintele Fundației Rațiu este Nicolae Rațiu, un om de afaceri cu mari interese în România, iar la momentul în care a primit banii Camelia Bogdan nu își pierduse încă definitiv funcția de judecător, fiind doar suspendată din magistratură.

În 23 mai 2022, după excluderea definitivă din magistratură, Camelia Bogdan a depus o declarație de avere, la încetarea funcției de judecător.

Potrivit acestei declarații, Bogdan a primit în ultimul an suma de 310.000 dolari de la Fundația Rațiu (Londra), cu titlul de „ajutor financiar” pentru „finalizarea unui masterat în Business și Finance Law în mai 2022, George Washington University Law School”.

Suma apare la rubrica „Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit” din declarația de avere.

Pe lângă „ajutorul financiar” primit de la Rațiu, Camelia Bogdan a mai beneficiat în 2021 de peste 75.000 dolari burse din Statele Unite, de 40.000 lei restituiri salariale și de alte sume de bani. Cu toate acestea, Camelia Bogdan declară că nu are nici un fel de active financiare (conturi, depozite, plasamente ș.a.m.d.) mai mari de 5.000 euro.

Potrivit declarațiilor de avere anterioare ale Cameliei Bogdan, aceasta a mai primit de la Fundația Rațiu 25.000 USD în 2019, 40.667 dolari în 2020. În total, între 2019 și 2021, Camelia Bogdan a primit de la fundația lui Nicolae Rațiu 375.500 de  dolari.

Camelia Bogdan a depus ultima declarație de avere în urmă cu 4 luni, dar „instituțiile statului” par să nu fi observat suma uriașă primită de aceasta de la Fundația Rațiu.

Ce s-ar fi întâmplat dacă un alt judecător suspendat, un fost parlamentar, sau un fost ministru ar fi declarat că a primit, într-un singur an, un „ajutor financiar” de 310.000 dolari de la fundația unui om de afaceri cu 19 firme în România?

Ce ar fi făcut DNA, Parchetul General sau ANI într-un astfel de caz?

Unde ar fi fost acum acel judecător suspendat, fost parlamentar sau fost ministru?”

Mă întreb dacă va putea explica vreodată Camelia Bogdan pentru ce a primit cadou suma de 375.000 dolari.

83 COMENTARII

  1. S-ar putea ca asta să fie plata retroactivă pentru deciziile pe care le-a luat când presta pentru Băsescu și îi condamna adversarii politici.

  2. Deci ăsta a fost prețul pe care l-a plătit Cameliei Bogdan sistemul băsist putred de corupt pentru condamnarea dumneavoastră în dosarul ICA. Am înțeles.

  3. Dacă era oricine altcineva în locul Cameliei Bogdan, demult s-ar fi pus în mișcare ANI, CSM sau DNA. E ciudat de câtă protecție se bucură această stranie judecătoare. Să fie oare din cauza sentinței pe care a dat-o în procesul Telepatia? Iar banii aceștia pe care îi tot primește de-o vreme încoace să fie o plată mascată?

  4. Doamna magistrat se pare că are probleme grave. Fără glumă, cum să accepți asemenea „cadouri” din partea unui om de afaceri?

  5. Până și mafioții de duzină au metode mai subtile de a spăla banii. Culmea ironiei e că Camelia Bogdan, pe vremurile întunecate în care era judecător și nenorocea oameni, se ocupa tocmai cu recuperarea banilor provenind din infracțiuni.

  6. Ce mă miră din cale afară este faptul că acest lucru era public încă din luna mai și nici o instituție a statului nu a găsit de cuviință să o deranjeze pe Camelia Bogdan cu ceva. Ciudat.

  7. Să fim serioși, nimeni nu primește asemenea cadouri fără să dea sau să fi dat ceva în schimb. Doar nu trăim într-o poveste. Madam e clar plătită pentru ceva. Nu știu pentru ce, dar instituțiile de profil ar trebui să fie ceva mai interesate de speța asta.

  8. ca o ironie…cred ca aceste atentii sunt un ajutor pentru camelia bogdan sa treaca iarna mai usor ca si asa se anunta o iarna foarte grea.

  9. cel ce a dat banii astia se astepata sa recupereze de trei ori mai mult cel putin..aici cred ca este adevarata manevra cu aceste ,,cadouri,,.

  10. intr-o perioada cand romania se afla in plina criza de orice tu sa primesti asa atentii,cadouri sau cum s-or numii ele chiar ca este extrem de suspect.

  11. asta o vad ca pe-o sfidare pe fata asa cand romanii o duc greu cineva primeste cadouri colosale,totusi specia din care facem parte este….de neinteles.

  12. Nici nu știam că există asemenea Mecena în țărișoara noastră. O mai finanțat și pe altcineva ilustrul urmaș al lui Rațiu, sau Camelia Bogdan e proiectul lui de suflet, muza lui specializată în recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni (sic).

  13. Știm cu toții pentru ce a fost de fapt plătită Camelia Bogdan. Pentru aportul ei la imensul, uriașul abuz judiciar care s-a petrecut în dosarul ICA. Și nici măcar nu cred că ăștia 310.000 de dolari sunt ultima tranșă. O să mai urmeze.

  14. M-a uimit întotdeauna tupeul și nesimțirea acestei doamne! Pare aproape autistă dacă e să te iei după lejeritatea cu care comite niște lucruri incredibile pentru un magistrat: să iei bani de la o parte dintr-un proces pe care tocmai îl judeci, să accepți sute de mii de euro de la un om de afaceri, WOW e de balamuc!

  15. Nu degeaba le interzice legea magistraților să aibă afaceri sau legături cu oamenii de afaceri. Cum ar mai putea avea cineva încredere în soluțiile unui judecători când se știe că sunt cadorisiți cu asemenea sume.

  16. Și nu e la prima abatere doamna Bogdan. Tot pentru primirea unei sume de bani de la o firmă a fost exclusă prima oară din magistratură.

  17. ANI nu a găsit nimic în neregulă cu faptul că un magistrat, fie el și suspendat din activitate, să primească atâta bănet de la un om de afaceri? Straniu rău.

  18. Nu se poate așa ceva, n-are cum. Cum să te coste o bursă, chiar în America 375.000 de dolari? Banii sunt pentru altceva, clar. Sper să aflăm într-o bună zi pentru ce a fost cadorisită Camelia Bogdan cu aproape o jumătate de milion de dolari.

  19. Dacă era judecător, chiar și suspendat, nu avea dreptul să primească foloase materiale de la oameni de afaceri. Că ea le numește „cadouri” nu schimbă cu nimic situația. Ce a făcut Camelia Bogdan atrage după sine excluderea din magistratură.

  20. Ceva e total în neregulă cu această judecătoare. Eu nu am mai auzit până acum de vreun judecător dintr-o țară UE să primească asemenea sume de bani de la oamenii de afaceri.

  21. Mă întreb cum de ANI și ANAF nu găsesc nimic suspect la aceste „cadouri” primite de un magistrat. Poate totuși anchetează speța și încă nu fac publice rezultatele, dar slabe speranțe.

Comentariile sunt închise.