Învăț pentru ultimul examen la Facultatea de Teologie.
Am găsit ceva întelept și vreau să îl împărtășesc cu voi.
În Efeseni 5, versetul 22-23 și în Coloseni 3, versetul 18 se spune că bărbatul este chemat să fie „capul femeii” și să o iubească pe femeie așa cum Hristos iubește Biserica, iar femeia este menită să se supună bărbatului.
Aceste cuvinte nu se referă la despotismul bărbatului sau la ținerea femeii într-o stare de sclavie, ci la întâietatea în responsabilitate, grija față de celălalt și iubire.
TEAMA FEMEII CĂSĂTORITE NU TREBUIE SĂ FIE DE PUTEREA BĂRBATULUI, CI DE PIERDEREA IUBIRII SALE.
Potrivit Sfântului Ioan Gură de Aur căsătoria este „o taină a iubirii”.

41 COMENTARII

  1. În ziua de astăzi relațiile bazate pe dragoste sunt din ce în ce mai rare, interesul, puterea financiară, dorința de a avansa cât mai mult în carieră au luat fața sentimentelor.

  2. Foarte frumos spus, femeia nu trebuie să fie sub bărbat, trebuie să fie alături de acesta și să îl sprijine.

  3. Biblia are multe învățături care ar trebui să fie asimilate de mai mulți. Felicitări pentru dorința de a învăța mai mult în viața și mult succes la examene!!

  4. Căsătoria se bazează pe respect și înțelegere, în ziua de astăzi e foarte greu să găsești aceste două componente indispensabile, de asta și despărțirile sunt mai dese în ziua de astăzi, e la început pasiunea care apoi dispare și nu rămâne nimic.

  5. aveti perfecta dreptate si cred ca introducerea orei de religie in scoli ar fii foarte benefica pentru viitoarele generatii.

  6. Foarte adevărat, căsătoria este „o taină a iubirii”, să ai lângă tine pe cineva care te iubește și pe care îl iubești este unul din cele mai frumoase lucruri.

  7. La fel de interesant si:
    “Soții, supuneți-vă bărbaților voștri ca Domnului, căci bărbatul este capul soției, precum Hristos este capul Bisericii și El este Mântuitorul trupului” (Efeseni 5:22, 23).

  8. Vine Petru și întărește rolul bărbatului în familie în 1Petru3:7. El spune: “Barbatilor, purtati-va si voi, la randul vostru, cu intelepciune cu nevestele voastre, dand cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor mosteni impreuna cu voi harul vietii, ca sa nu fie impiedicate rugaciunile voastre” Un vas mai slab nu înseamnă nicidecum slăbiciune, înseamnă delicatețe, sensibilitate. Sunt foarte multe sfaturi înțelepte în Biblie care sunt mereu de actualitate și din care avem ce învăța.

  9. Într-adevăr, poziția femeii creștine în familie și în societate este unul dintre lucrurile care cel mai adesea sunt înțelese greșit în ortodoxie și în creștinism în general.

  10. Adevăratul creștinism recunoaște demnitatea fiecărui om, deci și a femeii. Din acest punct de vedere, creștinismul este sinonim cu umanismul.

  11. Și tot Ioan Gură de Aur mai spune că „Femeia nu este sclava bărbatului, ea împarte cu el sceptrul stăpânirii, la amândoi le-a zis Dumnezeu „stăpâniți” .

Comentariile sunt închise.