Am văzut că Guvernul a împrumutat 4 miliarde de dolari cu dobândă de 6,75% pe cinci ani, 7,22% pe zece ani și 7,67% pe 30 de ani.
Ca economist mă întreb și vă întreb: până când ne vom împrumuta și achita datorii?
Oare se gândesc cei care fac împrumuturi în numele nostru cine le va achita?

101 COMENTARII

  1. acestea mai devreme sau mai tarziu trebuiesc achitate….si sa vedem atunci care va fii situatia economica a romaniei.

  2. situatia economica a tarii noastre este una dezastruoasa si cred ca rambursarea acestor imprumuturi o vom face noi din taxe si impozite foarte mari.

  3. in urmatorii 10 ani romania va cunoaste o criza demografica fara precedent din cauza traiului foarte greu pe care-l avem.

  4. sistemele bancare mondiale se confrunta si ele cu mari crize numai noi ca si tara ne imprumutam la asemenea dobanzi exorbitant de mari.

  5. este un vechi proverb romanesc care spune asa ,, unde nu-i cap vai de picioare,, si cred ca se potriveste perfect cu situatia romaniei din acest moment.

  6. ma ingrojesc aceste dobanzi….nu trebuie sa ne mai imprumutam asa de masiv pentru ca riscam sa devenim o colonie.

  7. cand avem investitii zero ale statului roman si ne imprumutam masiv nu vad o redresare doar pe imprumuturi a romaniei ci o cadere a ei in gol.

  8. trebuie sa ajutam micul intreprinzator roman nu sa bagam bani in buzunare straine platind imprumuturi facute fara cap.

  9. sumele astea de bani ne fac bine doar pe o perioada scurta de timp insa redresarea romaniei trebuie gandita pe termen lung.

  10. Guvern iresponsabil. Chiar nu se găsește în țara asta nimeni care să se gândească la interesele noastre pe termen mediu și lung?

  11. Vom plăti pe aceste împrumuturi cu dobânzi uriașe mulți ani de-acum încolo. Mă întreb cu cât a fost îndatorat de către Guvern până acum fiecare român. Cred că suma depășește lejer 1.500 de dolari.

  12. Guvernul: „Aceste datorii cu dobândă uriașă nu sunt ale mele, nici ale urmașilor mei, ci ale urmașilor urmașilor voștri”.

  13. Știrea aceasta vine în contradicție directă cu raportările triumfaliste ale guvernanților cu privire la performanța economiei.

  14. Întrebarea mea e de ce mai aven nevoie de astfel de împrumuturi cu dobândă relativ mare, daca cei de la putere se tot laudă cu creșterea economică. Nu ar trebui să ne descurcăm și fără aceste împrumuturi?

  15. Numai dobânzile plătite anul trecut, deci înainte de acest nou împrumut, au fost de 30 de miliarde de lei, cu 60% mai mari decât în 2021. Cineva ne ia de fraieri rău de tot.

  16. România, unul dintre cele mai sărace state din Uniunea Europeană, plătește cele mai mari dobânzi din UE. Ceva este profund în regulă cu treaba asta.

  17. una dintre solutiile de redresare a romaniei este sprijinirea intreprinzatorului roman si crearea de facilitati astfel incat sa se poata dezvolta.

  18. sistemele bancare isi urmaresc propriul lor interes si anume sa faca bani din orice…aici trebuie ca romania sa aiba mare grija.

  19. in romania nu mai este clasa de mijloc ,nu mai este echilibru acela care ne tinea uniti,totul este o mare degringolada.

  20. În 2022 împrumuturile făcute de Guvern de la bănci și de la populație au fost de 133 de miliarde de lei. Nu știu unde ajungem în ritmul ăsta, probabil la insolvență. Chiar, cum se numește insolvența când se referă nu la o rimă ci la țara întreagă?

Comentariile sunt închise.