Un peisaj politic poate îngheta, uneori ani întregi sau decenii, fără mutatii semnificative. Si, apoi, poate ”exploda”, se poate restructura în câteva zile:  fulgerător, ireversibil, greu de controlat.

O astfel de perioadă părem să trăim azi – predictiile fiind foarte dificile din cauza mutatiilor rapide si profunde.

Iată de ce as vrea să provoc ”blogosfera” la o leapsă: cum va arăta scena politică românească peste exact o lună: anticipate, suspendare, guvern de tehnocrati, proteste prelungite?

Cel mai inspirat ”analist politic” nu are nevoie de premii: e un vizionar! :)

Leapsa mea pleacă spre: Bibliotecaru, Julius, Mihai Voicu, Mordechai, Ovidiu, Victor, Alina Gorghiu, Daniel Constantin, Groparu, Americanul, Ciulea si Turambarr. Si, desigur, spre orice comentator voluntar.

P.S. Păstrăm dovada! :)

42 COMENTARII

  1. Consider ca proteste vor continua indifent de starea vremii. Basescu trebuie sa isi prezinte demisia pentru a iesi din actuala criza politica in care ne aflam.

  2. Va prezint varianta cea mai de cosmar:

    Nu vor fi anticipate, alegerile vor fi la termen, va castiga USL.
    Se instaureaza noul Parlament, Basescu il pune pe Ponta presedinta, in sinea lui crezand ca scapa de suspendare.

    DAR Ponta ce face… chiar il scapa. Ramane prim-ministru, isi trage guvern nou format din PSD-isti, sustinut din Parlament de PDL si UDMR la care le mai da cate un post de Ministri, secretari de stat. Si nu are cum sa inceapa vreo operatiune de suspendare.

    Nu stiu, dar nu imi prea place atitudinea lui Ponta din ultima vreme. Hai ca s-a scapat o data, de trei ori… dar tot o tine in gafe de declaratie.

    Chiar as dori sa gresesc si in nici un caz sa se intample asa.

  3. Săptămâna viitoare va fi un pic de mişcare politică în PDL. Anumite personaje din PDL simt că vine o schimbare şi vor şi ei un pic pe la „butoanele guvernului” şi de aceea presează nişte demisii. Nu se va întâmpla nimic însă şi 1 martie ne va găsi exact în aceiaşi situaţie. Nu vor exista anticipate şi nici comasate, alegerile vor fi la termen.

    USL se va „umfla în pene” pentru că aparent creşte în sondaje ceea ce îi va aduce apoi mult sub 50%. În continuare USL nu va înţelege că cetăţenii au pornit o ofensivă împotriva ideii de politică şi, în consecinţă, nu va face pasul democratizării partidelor, adică, pe scurt, masa ia hotărârea politică şi aleşii din partid execută ceea ce spune masa (nu invers cum se întâmplă acum).

    Creşte mult interesul pentru partidele noi, dar apoi lume ase va prinde că şi la ei totul e de faţadă.

  4. LEAPSA CLASEI POLITICE REPREZENTAND PE COMUNISTI SI SECURISTI IA SFARSIT. ( pronostic politic)
    @ D.Voiculescu blog
    Romania devine neguvernabila. Neputand controla situatia occidentul il trimete pe Basescu la puscarie. La orizont un vid politic periculos.
    Occidentul pariaza pe Monarhia Constitutionala . Printul Nicolae varul printului Charles devine Regele Romaniei.
    Rezultatul alegerilor este contestat si armata organizeaza noi alegeri.
    Alexandru Gheorghe devine prim ministru dupa ce este comdamnat la 15 ani de puscarie conform Art. 397 -Actiuni impotriva ordinii constitutionale.
    Alianta USL cu servicile secrete ( vezi declaratia de loialitate a lui Ponta : Nu vom schimba conducera servicilor pentru ca lucreaza bine ) discrediteaza vechile partide. care dispar. Militari tineri sunt puse la conducerea serviculor.
    Elitele se reitorc acasa atrasi de ” miracolul economic „.
    Mogulul se retrage din politica, continund vizitele de lucru la gradinite.

  5. Va arata exact la fel ca acum, dar EXACT la fel
    ” Anticipate, suspendare, guvern de tehnocrati ” ? Vise umede, poate 1-2 ministri noi, doar atat.
    Proteste ? Inca nici macar n-au inceput, rabdare sa iasa romanul din primavara cu o gaura in buget mare cat gigacaloria.
    Plus o intrebare : jucati leapsa cu angajatii-bloggeri ? Misto trust :D

  6. Desi nu-mi face placere, cred ca componenta Guvernului nu va suferi prea mari modificari. Aceleasi formatiuni isi vor gasi locul in cadrul executivului.

  7. Moto : Dacă vopsit îi gardul
    Şi-nuntru-i leopardul
    Prefer cum face bardul,
    Să iau de bun hazardul.

    CHILOŢII ELEONOREI

    Eleonora colega mea de cameră are sexapil. Îi dau 4 bileţele numerotate de la unu la patru rugând-o să le pitească în chiloţii ei de sâmbătă 28.01.2012. Strecor stânga cu grijă, prind un bileţel, şi-l identific pe cel cu numărul 3. Zâmbeşte conspirativ cu gândul la cele trei numere…Putea să fie şi mai rău, îmi şopteşte primind o leapşă peste fundul ei fin. Mă asigură că-i place fantezia mea.
    Eu, singurul care ştie semnificaţia hazardului, descopăr că fix peste 30 de zile va fi duminică 26 februarie 2012, dată la care România va avea „GUVERN DE TEHNOCRAŢI” potrivit prospectivei din chiloţii Eleonorei…

  8. @ Anca M
    Nu ai dreptate. Crezi ca in USL exista numai Ponta?
    Apropo de Ponta, cred ca este doar o greseala de tastare cand ai scris „Basescu il pune pe Ponta presedinta”- si nu ma refer doar la „a”-ul din finalul cuvantului „presedinte”.

    @ Bibliotecaru
    Nu este oare o contradictie in ceea ce spui? „Cetatenii au pornit o ofensiva impotriva ideii de politica” (deci nu mai vor partide politice) nu este cumva anulat de „Creste mult interesul pentru partidele noi”?
    Cum sa creasca interesul fata de ceva ceea ce oamenii nu mai vor?

  9. UN LOCOTENENT STRICA LEAPSA POLITICA
    In lumea poltica anchilozata a aparut fenomenul ofiterului rebel.
    Ocidentul vrand insfarsit sa scape de Basescu foloseste acest tanar ca sa creieze agitatie in armata. Este evident ca arestarea lui va produce o reala
    revolta de data aceasta sprijinita de militari.
    Sper ca mogulul sa aiba o atitudine echidistanta fata de acest noua miscare
    din cadrul armatei. A inceput o larga miscare de discreditare a lui A.G si Antena 3 a cazut in cursa intinsa de servicii. Pana una alta am anuntat consulatul din New York ca am obtinut autorizatia politiei de a face greva foamei in fata cladirii
    de 16 etaje a diplomatiei securiste ,care se afla la colt de strada de cladirea ONU . Tinand seama ca in aceasta cladire se afla pe langa consulatul general se afla sediul ICR si pe 5 etaje Serviciul Extern sunt convins sa ca ma voi bucura de ospitaliatea si atentia specifica. Amanunte terminale pe blogul personal.

  10. Peste fix o luna, lumea o sa fie in continuare la Universitate. Poate vor incepe niste discutii timide despre anticipate care sa se organizeze odata cu localele. In rest, Boc tot ministru, Basescu tot presedinte. Si mai pun un pariu, legea electorala o sa treaca de parlament printr-o alta asumare a raspunderii.

  11. @ Biliotecarul a inceput sa citeasca carti. Analiza extrem de corecta.
    Scurta si la obiect.

  12. Basescu se simte acum ca dupa o mare cacare (scuzati-mi expresia). Precum dupa o cacare de pomina, d-aia care desi iti umple vasul wc pana la trei sferturi simti ca a mai ramas in interior un mic rahatel, o cireasa de rahatel care nu vrea chip sa iasa. Te tot gandesti intre timp de cate ori vei trage apa ca sa cureti mizeria, te scremi, te inrosesti la fata, pulsul creste si restul ala de rahatel nu iese nici de-al naibii.
    Cam asa arata Romania lui Basescu in prezent. E ultimul efort mediatic inainte de alegeri. Nu se va schimba nimic. Basescu doar cauta sa scape de acel rahatel incomod, sa-l arunce si pe ala pe fata Romaniei.

    Important este ca dupa alegeri sa nu mai raman rahat pedelist care sa pluteasca in vasul wc.

  13. Doua comentarii despre Antene pentru atentia dvs, in calitate de telespectator fidel:
    1. Nu este normal sa fie invitat la emisiunea desfasurata in paralel cu demonstratia impotriva exploatarii de la Rosia Montana doar Blanculesacu. El este un sustinator al proiectului, in mod fatis …de la un moment dat si nu cred ca a inceput sa faca acest lucru pe gratis. Este insa prezentat ca fiind o autoritate economica in loc de a fi prezentat ca un lobby-ist, ceea ce este evident ca este. Oameni ca el, Pieleanu, prof. Barbu (cu ochelasi, si altii intra la antene camuflati initial in opozanti ai regimului, isi construiesc popularitate, apoi vireaza, cumparati de Basescu, si ne intoxica pe noi cu mesaje favorabile puterii. Nu este corect sa fie prezentati ca independenti.
    2. Aud de multe ori in diverse emisiuni intrebari de genul: ce credeti ca se va intampla, ce va zice X, ce va face Y? Este o prostie sa te transformi un post de stiri intr-un post de predictii. Atunci care mai este diferenta intre vrajitiarea Capsunica, sau similar, si un post de stiri afiliat CNN? Destul de penibila situatia, dupa mine.

  14. @MIHAELA

    Calm… era doar o presupunere, doamne fereste de indeplinire, dar e fezabila. In USL nu e doar Ponta, dar in cazul unor alegeri la termen primele sunt cele Parlamentare+instaurare nou guvern. Ca mai e si Antonescu… pana in 2014 mai e mult iar mintea actualului presedinte inca functioneaza malefic si isi aplica aceeasi teorie: DIVIDE ET IMPERA, mai ales ca are ce sa destrame – ditamai coalitia de 70% USL.

    In cazul oricaror teorii un lucru imi doresc sa se intample: desteptarea romanilor sa dureze si sa vegheze asupra democratiei din tara, iar in caz de orice abuz din partea oricarei puteri aceasta sa o sactioneze imediat prin mijloace democratice.

    Imi doresc o responsabilitate civica din partea cetatenilor, a implicarii oamenilor de calitate in politica. S-a format o perceptie asupra politicii din romania, pe buna dreptate, de a fi o sursa de influenta, relatii, imbogatire prin contracte cu statul… cred ca oamenii nu se implica in actiune de vot si uneori mai zic ca „fura prin rotatie” din aceasta pricina.

    P.S. Scuza-mi greselile gramaticale – incerc sa verific dupa ce scriu, imi scriu ideile care imi vin in mod spontan, firesc… si cateodata ma mai grabesc :)

  15. @ Dan Voiculescu

    SUGESTII PENTRU 1 MARTIE

    Cu suspendarea lui Băsescu, ia-o încetişor
    Şi las-o mai moale şi cu scrutinu’ anticipat ;
    Mai bine ia-i o zgardă antipurici, mărţişor ,
    Una performantă … cu microfon încorporat !

  16. @ Andrei Oprea

    Ceea ce spui (iti doresti tu) este o mare prostie.
    PC este in USL, deci va avea reprezentanti in parlament, si chiar daca nu ar fi USL-ul, este in alianta cu PNL, deci tot va avea reprezentanti in parlament, fie ca-ti place, fie ca nu.
    Cand te orbeste ura, ratiunea o ia razna!

  17. Alegeri la termen (locale iunie, parlamentare noiembrie)
    Macovei Prim Ministru si guvern de tehnocrati in curand. Cresteri salariale si ale pensiilor 2012.
    PDL va initia o gramada de legi „reparatorii’, adica sa repare legile strambe de pana acum iar USL cu greva parlamentara va fi prinsa in sah. ( demisiile din Parlament erau mai onorabile… ).
    Raman la ideea mea dintr-un post anterior, basescu a initiat manifestatiile de protest.
    Opozitia a pierdut anul 2011 cu impartitul „blanii ursului din padure” in loc sa organizeze mitinguri de protest si sa ceara alegeri anticipate… in clipa in care anastase isi batea joc de sedintele Parlamentului. Acum e prea tarziu..e sah mat.
    La tot ce am scris, vreau sa adaug: Doamne feri sa am dreptate!

  18. Proteste prelungite.Vremea o sa se incalzeasca si mai multi oameni se vor alatura protestelor.Norocul actualei puteri ,a fost CHIAR VREMEA.Acum se afla in plina campanie de „imagine”.Boc ,da cu lopata,presedintele ne arunca „vrajeli” ,precum el STIE ca oamenii sunt nemultumiti,incearca DEODATA sa se transforme dintr-un presedinte jucator,intr-un presedinte CE SIMULEAZA MACAR DIPLOMATIA.
    Partidul PD incepe usor ,dar sigur, sa isi loveasca proprii conducatori.Totul se dezintegreaza ,dar NU IN RITM ALERT ci lent,ca si cand ar putrezi.
    Nu vor ceda puterea, vor incerca sa prelungeasca aceasta perioada , ca sa ajunga IN PERIOADA DE ALEGERI.Nu vor alegeri ANTICIPATE pentru ca atunci , chiar daca PD este un partid ce nu o sa mai ajunga vreodata la putere,macar parazitul de partid UNPR are o sansa.In cazul anticipatelor , UNPR devine UNUL din acele partide CE AU FOST INLATURATE „VIOLENT” DE LA PUTERE , prin efectul anticipatelor ( sa spera-am ca nu prin alte forme).
    Guvernul de tehnocrati , o sa fie o SI MAI MARE CERINTA A CELOR DIN STRADA,opozitia are si acum si o sa aibe si atunci o PROBLEMA in a alege ACESTI TEHNOCRATI.
    Suspendarea NU o sa aibe nici macar o putere.Opozitia poate miza , pe tradatorii din PD , dar daca fac acest lucru , POPULATIA A DOVEDIT ,CA NU UITA.Suspendarea nu are nici macar o sansa.Exista o varianta prin UDMR , dar sa nu uita-m ca ACESTIA SUNT PRINCIPALII VINOVATI ai mentinerii actualei guvernari,prin SUSTINEREA CELOR DE LA PD.
    Prezic : continuarea protestelor dar o marire a amplorii acestora , la nivelul INTREGII TARI.Din ce in ce mai multe persoane , ce fac parte din sistem , sau care NU AU VOIE sa devina parte a unor proteste INDIFERENT DE TIPUL LOR ( vezi cazul :locotententului,procurorului,judecatoarei) ,tot mai multe persoane de acest fel SE VOR ALATURA ACESTOR PROTESTE.

  19. corectat si aprobat de autor

    RENASTEREA POLITICA SI SOCIALA MOGULIANA !
    LEAPSA RETROSPESTIVA
    Mogulul se lumineaza la cap. Deschide CENTRUL ECONOMIC ROMANIA.
    Pe langa capitalisti romani, pe banii lui, mogulul lipeste vrei trei detinatori ai premiu Nobel. Acest centru pune baza unui program economic. Deschide tot pe banii lui BANCA INTREPRINZATORULUI ROMAN . Sprijina creiarea unui capitalist autohton. Partidul Conservator devine partidul clasei mijlocii in formare.
    Momentul crucial al acestei noi inoiri social economice este aparitia sa la Antena 3 Sinteza zilei unde declara inceputul unei noi revolutii : Revolutia Capitalista. Dupa amnistia generala a celor condamnati in procesul Basescu
    el a-si concentreaza atentia catre agricultura considerand fermierul roman ca motorul reindustrializarii tarii. Chema acasa pe cei care nu au mancat salam cu soia. Investitile celor aproape cateva milioane de romani americani , germani si israelieni devin motorul desvoltarii economice.
    Creierul si mana de lucru se intorc la casele lor.
    Pe plan social se produce o mutatie intradevar revolutionara. Valorile natiunii sus ,neamul prost jos. Sprijinul artei devine parte integranta a acestei renasteri nationale. Mogulul nu renunta la cultul personalitatii. In parcul valorilor romanesti
    se desveleste o statuie supradimensionata. In discursul inaugural acesta repeta a mia oara ca nu a fost colaborator al securitatii. La festivitate este prezent si Presedintele Romaniei Alexandru Gheorghe care apare intr-o uniforna
    alba.
    http://devanewyork.blogspot.com/2012/01/cineastul-robert-horvath-declara-greva.html

    Artistul Robert Horvath Deva paraseste occidentul si orientul retragandu-se cu sotia sa Kiyoko la Deva. El deschide sub cetate CENTRUL CULTURAL DEVARTES dupa modelul teatrului Salvator Dali din Figueras.
    http://www.devagallery.com/
    In timpul liber incearca sa-si inbunanatateasca gramatica si exprimarea scrisa cu ajutorul doamnei Mihaela.

  20. @ Anca M

    Cand am spus ca in USL nu este numai Ponta nu m-am referit la Antonescu, ci la colegii de partid al lui Ponta (adevarat este ca nu am fost mai explicita, si eu m-am grabit). Nu-mi vine sa cred ca ceilalti PSD-isti si-ar ucide partidul de dragul lui Ponta, asa cum au facut PDL-istii cu al lor, de „dragul” (a se citi de frica) lui Basescu.L-ar debarca pe Ponta cat ai zice „peste”!

    In privinta greselii asupra careia ti-am atras atentia, te rog nu mi-o lua in nume de rau, am vrut doar sa fiu sigura ca numai graba te-a facut sa scrii „presedinte” in loc de „premier”. Scuza-ma daca tonul meu a fost cam prea inchizitorial(citeste „tafnos”).
    In rest, sa auzim de bine si, de ce nu, sa ne mai confruntam in idei!

  21. UN GUVERN NOU-NOUŢ

    Prevăd, în primăvară, schimbări spectaculoase ,
    Căci Traian Băsescu va arunca, ce-i rău, la coş :
    Guvernul Boc Cinci va fi înlocuit cu Boc Şase
    Iar în locul Dnei Udrea va fi … Madam Cocoş !

  22. @ MIHAELA

    Citiţi cu atenţie ce am scris.

    Oamenii dezamăgiţi au două tendinţe, fie de a spune, precum cântecul, „mama lor la toţi”… fie de a se agăţa cu speranţă spre un curent nou în politică provocând creşteri artificiale, cum ar fi Partidul Poporului (care este un partid pur-sânge populist, deci fără o doctrină politică reală). Gândiţi-vă că Dan Diaconescu a mers cu o propagandă goală de tipul Legea Cojocaru, protestul împotriva taxei auto şi aşa mai departe, a strâns semnături după care a făcut o scamatorie şi a transformat semnăturile de adeziune la o lege menită să îmbogăţească poporul cu televizorul… în adeziune, ca membrii, la „partidul său politic”. Astăzi Dan Diaconescu pretinde că are mai mulţi membri de partid decât toate partidele la un loc. Evident că până la urmă balonul creşterii partidului domniei sale se va sparge, pentru că nu are în spate absolut nimic palpabil, decât o imensă minciună populistă de tip sistem piramidal (părerea mea).

    Valul de dezamăgire faţă de PDL va provoca o creştere aparentă a USL pe seama neparticipării la vot a susţinătorilor PDL, dar şi aceasta se va dezumfla.

    La 1 martie situaţia, per ansamblu, va fi cam la fel. În continuare se va cere demisia lui Traian Băsescu, în continuare se va zvoni că domnul Boc va demisiona…

  23. Basescu si clica lui de mafioti stau in fruntea tarii ca sa fure sute de milioane de euro. Consider ca ar trebui sa plece, iar in locul acestora sa vina oameni competenti care sa scoata tara din criza.

  24. Nu se va-ntampla absolut nimic! Liniste si pace, pentru guvernanti, evident!
    Ne vom exercita, in continuare, dreptul democratic de a striga degeaba.
    Alegerile vor fi la termen. Actuala opozitie va veni la putere si nu va face nicio branza (asta se vede de pe-acum, cand au inceput deja certurile pe ciolanul necastigat inca). De ce cred asta? Pai, Tariceanu s-a agatat 4 ani de ciolan, cu sprijinul PSD-ului, si, in loc sa-l lase pe Basescu sa acumuleze nemultumirile sociale (ca, hai sa fim seriosi, in perioada de boom economic, Romania a fost purtata de un vant puternic, cu viteza mare, dar la voia intamplarii, n-a avut o directie bine determinata, ca n-a avut cine sa i-o dea), i-a oferit inca un mandat pe tava (e primul presedinte ales consecutiv de doua ori). Apoi, sa nu uitam PSD-ul, care-a strigat in gura mare ca nu vrea UDMR-ul la guvernare, in 2008. Si, uite-asa, a capatat Basescu un aliat cu care sa scoata PSD-ul de la guvernare.
    Din PC au inceput sa plece oameni – de ce-or fi fost pusi pe liste, nu stiu. Din PSD si PNL au plecat o gramada si-au facut UNPR-ul – de ce-or fi fost pusi pe lise, nu stiu. Asta-i politica din Romania! De-aia apar PP-DD-uri, care fac 10% din prima, cat ai pocni din degete! Pacat! Mare pacat!

  25. Peste o luna sau peste un an trebuie sa fim alaturi de poporul umilit de pedelisti si cel mai imoprtant trebuie sa avem inteligenta sa nu ne mai pacaleascsca smenarii portocalii
    ACUM INCEARCA FRUNZAVERDE ,CEL MAI CORUPT SI MAI ODIOS POLITICIAN DUPA BASESCU SA PACALEASCA OPOZITIA CU ASA ZISA LUI DIZIDENTA.
    ATENTIE LA URA LUI VENINOASA IMPOTRIVA CONSERVATORILOR,A LUI VOICULESCU SI A LIBERALILOR PE CARE O EXPRIMA LA FIECARE BETIE SI EVIDENT ATUNCI SPUNE ADEVARUL

  26. ACEST GUVERN INCOMPETENT TREBUIE SA PLECE. AVEM NEVOIE DE POLITICIENI COMPETENTI. AVEM NEVOIE DE UNIUNEA SOCIAL LIBERALA.

  27. Stimate D-le Voiculescu,

    pentru un pronostic privind schimbarea de peisaj politic in Romania imi lipsesc ultimii 15 ani de „realitate politica romana”. Poate daca as transferaintrebarea D-voastra la nivel de generatii as putea sa imi permit o predictie: NU SE VA SCHIMBA NIMIC atata timp cat noi cei din generatia X (nascuti la sfarsitul anilor 70 si inceputul anilor 80) vom sta impasibili mai mult preocupati de polemica si de a ne plange de mila decat de un real angajament politic. Ne place situatia de victima mai mult decat lupta pentru o situatie mai buna. Suntem pregatiti si cizelati pe la Paris,München si Viena, dar de aici de departe se poate urmari si critica mai usor. Peste 20 de ani poate nimeni nu isi va amiti de Basescu sau alt -escu,dar copii nostrii vor avea un gust amar si un repros intemeiat: unde am fost noi atunci cand in tara pe care ne laudam ca o iubim totul se ducea de rapa? Recunosc ca aceasta interventie in blogul D-voastra este mai mult un apel pentru mine. As putea si eu sa fiu activa in tara in care m-am nascut. Fara DACA! Neconditionat!
    Indiferent de trecutul politic sau nepolitic pe care il aveti, ceea ce va caracterizeaza ACUM si AICI este relevant.
    Si inca mai aveti o voce ca sa ne incitati la discutii!
    Cu tot respectul pentru efortul pe care il depuneti in cusca leilor si pentru noi cei de sub „soarele” vestului cu o viata optimala dar pe veci neimpliniti!

  28. Modalitatea de abordare a situatiei din Romania,de catre actuala putere,imi spune mie ca : PESTE EXACT 1 LUNA protestele vor continua in strada si chiar vor avea o mai mare amploare.
    Vor lua amploare datorita nemultumirii generale si modului in care puterea gestioneaza aceasta situatie dar si datorita incalzirii vremii.Actuala putere marjeaza pe faptul ca odata cu trecerea timpului PROTESTELE vor scadea in intensitate.Tocmai aceste proteste i-a luat prin surprindere,e mizand pe starea de „nepasare” civica a populatiei.Isi doresc ca protestele sa dispara,pentru ca O CADERE a actualelor partidice politice aflate la guvernare ,ar presupune si O DISPARITIE A LOR de pe scena politica.PD este in aceasta situatie,celelalte ar mai avea o sansa,precum UNPR si chiar UDMR,care au un public alegator CONSTANT,de 20 ani incoace.
    Premierul Boc , a dorit odata cu vremea si situatia in care sau aflat romanii in momentele de iarna , sa de-a o lovitura de imagine si astfel sa isi creasca popularitatea ,dar si sa incerce astfel sa STINGA protestele din strada.Din cate observ NU A REUSIT , ba chiar a INRAUTATIT situatia prin modul in care a gestionat aceasta „criza” impusa de situatia meteorologica.
    Protestele vor continua,vor lua amploare.PD spera ca odata cu trecerea timpului sa scada si intensitatea protestelor,chiar sa dispara si astfel sa ajunga la ALEGERI.Odata ajunsi acolo, acest partid mai are o sansa pe viitor ,mizand pe faptul ca nu a fost INLOCUIT prin forta strazii.Ei stiu ca sunt pierduti si NU AU NICI O SANSA la urmatoarele alegeri,totusi incearca sa mai salveze CE SE MAI POATE SALVA ,pentru ca odata ce au simtit gustul banilor de la buget , sa nu credeti ca doresc sa abandoneze aceasta senzatie.
    USL are acum un noroc chior si poate fructifica aceste proteste si actuala situatie a tarii in favoarea lor,totusi daca USL accepta din diferite motive in randul lor ,tradatorii ce parasesc PD , vor avea o scadere brusca in timpul VOTURILOR si increderea populatiei o sa devina egala cu zero.O astfel de situatie ar prelungi CRIZA in toate formele sale , politica,economica,sociala in Romania.USL trebuie sa trateze cu rabdare situatia ,pentru ca puterea este a lor deja , chiar daca NU au ajuns la vot inca.Totusi daca primesc in randurile lor , tradatorii ai regimului PD sau persoane care au facut parte din randul partidelor ce formeaza USL , au plecat la PD si acum vor sa se intoarca , o astfel de GAFA iar costa foarte mult pe cei din PD si nu le-ar asigura o infrangere decisiva la momentul alegerilor.Ar fi nevoiti sa recurga la diferite artificii politice ca sa detina majoritatea si sa isi asigure viitoare guvernare ,ca aceasta sa decurga CAT MAI LINISTIT POSIBIL.Aici faceam referire la scaunele de deputati si senatori,la parlament , guvern .

Comentariile sunt închise.