Regulamentul concursului poate fi descarcat aici iar cartea in format pdf pentru download aici.

** Pentru mai multa transparenta, postez, mai jos, textul integral al regulamentului:

Regulament de organizare a concursului de eseuri:
 Art. 1. Participantii la concurs: Concursul este destinat tuturor cetatenilor cu varsta peste 18 ani.
Prin înscrierea la concurs participanţii îşi exprimă acceptul cu privire la termenii şi condiţiile de particiare din prezentul regulament.
Condiţii de participare
Art. 2. Participarea presupune redactarea unui eseu pe tema: „Lupta politica dintre Dan Voiculescu si Traian Basescu” prin prisma urmatoarelor evenimente:
–          Alegerile prezidenţiale din 2004 si desemnarea lui Traian Băsescu ca preşedinte (promisiunile din campanie, episodul „Dragă Stolo”, sloganul „Să trăiţi bine”)
–          Disensiunile cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Schimbările pe care începe să le implementeze în sistemul de justiţie
–          Momentul rapirii jurnalistilor din Irak
–          Intrarea Elenei Băsescu în politică
–          Prima suspendare din funcţie (2007)
–          Minciunile lui Traian Basescu
–          Alegerile prezidenţiale din 2009, duelul cu Mircea Geoană, filmuleţul cu lovirea copilului
–          Măsurile de austeritate şi protestele de stradă
–          Rolul Curtii Constitutionale in ramanerea lui Traian Basescu in functia de Presedinte.
Art. 3. Vor fi considerate valide numai eseurile care vor fi insotite de o scurta prezentare a autorului lucrarii care va contine obligatoriu: datele de contact si o scurta descriere a biografiei personale.
Modul de organizare al concursului
Art. 4. Concursul incepe pe data de 26 martie 2014 – data lansarii cartii. La aceeasi data, pe blogul personal al autorului – http://danvoiculescu.net/blog va fi publicata varianta electronica a cartii (in format pdf pentru download).
Art. 5. Eseurile vor fi transmise pana la data de 9 aprilie 2014, ora 24.00.
Art. 6. Vor fi eligibile pentru înscrierea în competiţie doar eseurile care îndeplinesc următoarele condiţii:
6.1. Sunt redactate în limba română.
6.2. Sunt originale şi respectă drepturile de autor.
6.3. Eseurile vor avea 2-4 pagini, în format A4, cu font Times New Roman, dimensiunea caracterului 12, spaţiat la 1 rând şi ½.
 Art. 7. Fiecare persoana se va inscrie in concurs o singura data, cu un singur eseu.
Art. 8. Eseurile vor fi transmise prin poşta (pe str. Garlei nr. 1B sector 1 Bucuresti – cu mentiunea „Concurs eseuri”) sau prin e-mail la adresa [email protected] până la data limită comunicată.
Art. 9. Organizatorul va desemna castigatorii concursului în termen de maxim 30 zile de la data expirării termenului limită de transmitere a acestora.
In analiza eseurilor vor fi luate in calcul: creativitatea, capacitatea de analiza, obiectivitatea si autenticitatea.
 Premiile concursului 
Art. 10. Cele mai bune trei eseuri vor fi premiate cu: Premiul I – 2.500 de euro, Premiul II – 1.500 de euro, Premiul III – 1.000 de euro.
Art. 11. Premiile vor fi inmanate de Organizator castigatorilor prin remiterea sumelor corespunzatoare fiecarui premiu. Participantii vor fi rugati sa prezinte o copie a cartii de identitate si sa confirme in scris primirea premiilor.
Art. 12. Participarea la concursul vizat de prezentul regulament implică acceptarea fara pretentii ca eseurile să poată fi făcute publice de către Organizator.

6 COMENTARII

  1. Ma numesc BARTUS ZOLTAN,locuiesc in municipiul TARNAVENI,jud. MURES si as dori sa particip la concurs. Sunt nascut in anul 1951,in acest oras,unde urmez scoala,pana la terminarea liceului si unde voi incepe si serviciul,datorita nereusitelor la examenele pentru facultate.In anul 1977,m-am casatorit cu MOICA LUCIA,cu care am 3 copii.In 1981 ne-am mutat la Tulcea,unde am muncit si urmat cursurile scolii de maistri,unde voi munci pana in 1998,dupa care voi reveni in orasul natal,datorita decesului mamei si a bolii de care suferea tata(cancer la colon-a decedat i decembrie 2000).La Tulcea am fost ales lider de sindicat,datorita recunoasterii de catre colegii mei,a spiritului de dreptate si luptei duse pentru apararea drepturilor angajatilor,indiferent de functie.Acuma sunt pensionar,dar munca grea in care am muncit,a lasat urme in ceea ce priveste sanatatea mea. In continuare raman un om interesat in apararea drepturilor noastre si impotriva nedreptatilor care sunt indreptate impotriva tuturor,in special in ultimii 10 ani !!!

  2. A aparut pe blogul Dv. o tiz-a a mea… :)
    De fapt vroiam sa intreb daca pot scrie eseul in programul de editare WordPad ?

  3. @ Dan Voiculescu

    CORESPONDENŢĂ COMERCIALĂ

    Am comentat în versuri de trei ani, orice postare ,
    Ţinând să-mi fie în epigrame, decentă înţepătura ;
    Şi fiindcă n-am primit vreun ban, pun o întrebare :
    Îmi poţi da o adresă … la care să-ţi trimit factura ?
    (Stric şi eu aşa o vorbă … căci nu mă doare gura)

  4. Doboserule, normal ar fi ca tu sa platesti, deoarece poluezi acest spatiu cu subproductii ridicole. Daca ceea ce publici tu aici sunt epigrame, inseamna ca eu sunt telecabina pe care a construit-o de pomana Pinalti si Udreanca la voi in Piatra Neamt.

  5. @ Cotroceanu

    Imi pare rau ca unii nu au simtul umorului sau sunt de-a dreptul nesimtiti precum … telecabina lui Pinalti.

Comentariile sunt închise.