Astazi, 17 iulie, jurnalistul Liviu Avram a scris un editorial in ziarul Adevarul cu titlul “O veste trista pentru Dan Voiculescu….”

Articolul, foarte bine documentat de altfel, vorbeste despre diferenta dintre spalarea de bani si tainuire.

Interesant este faptul ca articolul imi este, in totalitate, favorabil iar vestea trista este, de fapt, o veste buna.

Punctual,

  • Editorialul spune ca si spalarea de bani si tainuirea sunt infractiuni consecutive, precedate de o infractiune principala, asa-numita infractiune-predicat.

Dl. Liviu Avram trebuie sa stie ca pentru aceasta infractiune principala eu nu am fost judecat de Tribunalul Bucuresti, motivarea judecatoarei Gratiela Constantin nefacand nicio referire daca sunt sau nu vinovat pentru aceasta infractiune (“In temeiul disp. art.11 pct. 2 lit. b raportat la art. 10 lit. g din CPP inceteaza procesul penal pornit impotriva incupatului V.D. pentru infractiunea prevazuta de art. 13 din Legea 78/2000 cu aplicarea art.41 alin.2 din CP, constatand implinit termenul de prescriptie speciala prevazut de art. 124 din CP rap la art. 122 din Cp” – Sentinta penala nr. 701/26.09.2013, p.470).  Asta, in pofida faptului ca, in cursul procesului de la Tribunalul Bucuresti, am solicitat, iar instanta a admis, continuarea procesului penal pentru aceasta infractiune.

  • Autorul articolului acuza GRIVCO ca a cumparat la un pret mic un patrimoniu de 8 milioane de euro. Cum au crescut cele 8 milioane de euro la 60 de milioane de euro, nu poate explica nimeni.
  • Preluand din lucrarile stiintifice ale doamnei judecator Camelia Bogdan, autorul ofera schema clasica de spalare de bani:

O persoană are un miliard de lei obţinut dintr-o infracţiune. Cumpără o casă cu două miliarde, dar plăteşte cu acte doar un miliard, iar celălalt miliard, obţinut din infracţiune, îl dă la negru vânzătorului. Apoi mai pune un miliard ca să renoveze casa şi o revinde – oficial, nu la negru – cu trei miliarde. Infractorul justifică astfel cu act de vânzare cumpărare autentic cele trei miliarde primite, în care e inclus şi miliardul obţinut din infracţiune, acesta din urmă fiind astfel spălat.

Inca de la inceput, autorul trebuie sa stie ca eu n-am avut niciun miliard obtinut dintr-o infractiune si ca eu nu am platit nimic la negru nimanui.

Ii multumesc pe aceasta cale, la modul cel mai sincer, domnului Liviu Avram cu precizarea ca spalarea de bani presupune doua lucruri : sa existe bani negri pe care vrei sa-i speli si, mai ales, (asta ar fi spalarea) sa incerci ascunderea lor, adevarata natura a provenientei – asa cum scrie, de altfel, la art. 29 alin. 1 lit. b din Legea privind combaterea spalarii banilor.

DECI, atata timp cat nu sunt bani negri si nu se realizeaza o operatiune de ascundere sau disimulare a adevaratei naturi a provenientei lor, nu se poate pune, sub nicio forma, de catre nimeni cu buna credinta, problema spalarii banilor.

49 COMENTARII

  1. Si eu am fost surprinsa de acuzatiile ce Va sunt aduse, mai ales ca stiu si eu ca sunteti absolvent al A.S.E. Bucuresti.

    Exact asa este cum spuneti, dar in tara noastra au aparut expresii noi dupa evenimentele din decembrie-ianuarie 1989- 1990 si a intrat pe piata romaneasca a… muncii expresia „spalare de bani” . Si a inceput sa fie folosita cu mult zel si daca e cazul si daca nu, din pacate.

    Sper ca nu este nevoie sa apelez la prietena mea absolventa de drept de la Viena si implicit ca aveti advocati buni.

  2. Nivelul propagandei basiste este extrem de scazut si in consecinta nu putem emite pretentii de la acestia.

  3. Observ dorinta propagandistilor basisti de a va pune intr-o lumina proasta, observ un fel de atac la imaginea omului Voiculescu, insa toate incercarile disperate ale acestora nu fac decat sa scoata la suprafata marsavia cu care trateaza aceste subiecte. Un lucru este cert, acestia nu trebuie sa se bucure de prea multa atentie.

  4. rautati la adresa dumneavoastra au fost, sunt si or sa mai fie. atata timp cat domnul presedinte nu conteneste sa va adreseze injurii si acuzatii nemotivate, si angajatii dumnealui din presa vor face acelasi lucru. va doresc sa aveti inca putina putere si rabdare de a va pastra integritatea in fata acestor oameni, pentru ca in scurt timp toate aceste agresiuni vor lua final. atunci va urma dulcea satisfactie impotriva acestor propagandisti mincinosi

  5. Nu ma mira ca in aceste vremuri tulburi apar unii ,,cunoscatori”,mai ales ca este de la acest ziar,cu fumigene.Pe mine m-ar interesa mai mult cum a facut familia,colaboratorii si sponsorii cucului atatea delicte ascunse deocamdata,dar care sper ca vor iesi la iveala si isi vor primi pedepsele meritate !!!

  6. Prietena mea este absolventa de drept la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, specializata in probleme de drept al afacerilor, sectiunea pentru tarile din sud-estul Europei la Universite Paris II -Pantheon-Assas , din cate retin eu. Pe facebook o gasiti cautand-o pe dna. Felicia Ursa. Locuieste de ani buni la Viena si urmareste cazurile judiciare care apar in mass-media romaneasca atunci cand are timp.Daca nu este disponibila ea, sunt sigura ca imi poate recomanda un advocat bun dintre colegii ei in cazul in care advocatii romani nu fac fata – cum am vazut in cazul cu verisoara. :(

  7. CINEASTUL LUAT IN SUTURI
    @ Victoria
    Intradevar a-si dorii sa scriu o carte despre ispravile de arme si
    mai ales de armament al Presedintelui.
    El este bazat pe DOSARUL CRIMINAL TRAIAN BASESCU- TRAFIC DE ARMAMENT SI LEGATURI CU TERORISMUL INTERNATIONAL.
    I-m propus domnului Voiculescu sa ma sponsorizeze.
    Chiar pe acest blog.
    Probabil ca este invidios …….
    Traian devine prin cartea mea o celebrutate mondiala.

    PS Spuneti ca spun prostii. Va asigur ca specialistii dela FBI, Departamentul de Stat sunt de alta parere.
    Chiar in aceasta dimineata am discutat cu o doamna de la Ambasada Americana dela Bucuresti.
    Oricum multumesc pentru atentie.
    Da altfel si serviciile romanesti a-m acorda atantie…….
    Vezi fotografia mea din spitalul de urgenta New York
    Urmareste ROBERT HORVATH DEVA BLOG pentru alte
    prostii terminale.

  8. VESTI DIN CE IN CE MAI BUNE PENTRU VOICULESCU

    Spuneti ca articolul din Adevarul este o veste buna,
    Nu sunt avocat dar ca doar cineast consider vestea primita de dumneavoastra
    ca o veste proasta . Chiar foarte proasta.
    Va amagiti degeaba

    VARANUL ESTE NEVINOVAT
    Cu riscul de a ma repeta,
    Toate acuzatiile la adresa lui Voiculescu in acest caz sunt nefondate si lipsite
    de probe. La fel ca acuzatia de santaj.
    Din pacate pentru el justitia este la comanda politica.

    PS Nu ma dezic de cele afirmate anterior ……
    Vezi blogul personal.

  9. @ Geta
    Sunteti o prea veche admiratoare a lui Dan.
    Faptul ca acesta a absolvit A.S.E va umple mintea si trupul de mandrie.
    In ultima postare vorbiti de prietena din Viena…
    Cu riscul de a fi cenzurat va dau un sfat
    Nu pomeniti de acest oras…..

  10. @ Constantin
    Multa lume va pleca spre Jilava.
    Inghesuiala mare. Basescu, Nastase, Ponta etc.
    Probabil ca statul roman va investii in creiarea de noi penitenciare
    care sa adoposteasca clasa politica actuala.

  11. @ Remetanu

    ” in scurt timp toate aceste agresiuni vor lua final. atunci va urma dulcea satisfactie impotriva acestor propagandisti mincinosi ”

    Ce vreti sa spuneti prin
    ” in scurt timp ” ?
    Un an doi. Poate cinci. Va rog clarificanti de urgenta…..

  12. ASTEPT CAM DE MULT UN RASPUNS ……CAM DE MULT

    SENATUL ROMANIEI
    Vice Presedinte
    ULTIMATUM OFICIAL
Domnule Voiculescu
Este o ultima incercare de a intra in comunicare cu dumneavoastra.

    Este vorba de trei memorii 1 Dosarul Criminal si de terorism Basescu adresat catre FBI
    2 Sezizare catre Interpol al Crimei Basescu din portul francez Rouen
    3 Armele romanesti AK 47 vandute la sfertul pietii duc la milioane de morti si refugiati in Africa si 30.000 de morti la granita SUA si Mexic.

    Singura institutie de la care nu am primit vreun raspuns este Parlamentul Romaniei reprezentat de dumneavoastra ca Vice Presedintele Senatului.
Exista doua posibilitati extrem de grave. Memorile nu ajung la dumneavoastra sau dumneavoastra le ignorati.
    Amintind numai un punct de acuzare din MEMORIUL CATRE FBI care cuprinde 62 de pagini RACHETELE ROMANESTI AU DOBORAT 14 HELICOPTERE IN IRAK SI AFGANISTAN UCIGAND 140 DE MILITARI AMERICANI este cazul sa deschideti o ancheta parlamentara,
Materialele amintite apar pe blogul ROBERT HORVATH DEVA BLOG.
In cazul in care nu raspundeti la acest mesaj nu pot decat sa va consider ca partea unei unei conspiratii la cel mai inalt nivel. Aceasta conspiratie este indreptata impotriva intereselor statului si a aliatilor Romaniei.
Nu ramane decat sa ma adresez tuturor forurilor institutionale romanesti si straine. Fac acest lucru in calitate de cetatean SUA si ziarist specializat in terorism si transport ilegal de arme,
Incepand de maine acest caz cu caracter criminal ,scapa de controlul meu si intra in atentia forurilor competente……
    Cu sinceritate
    Robert Horvath Deva

    PRESEDINTE DEVARTES FILM INTERNATIONAL
    TOKYO NEW YORK


  13. NU AM PRIMIT NICI ASTAZI UN RASPUNS….
    SI NU VOI PRIMII NICIODATA !

    Momentul este potrivit pentru daramarea lui Basescu. De data aceasta creiarea
    pe teritoriul Romaniei un imperiu financiar Al QUEDA cu intreprinderi care sa acopera traficul de tigari si alcool, trimeterea de sute de teroristi catre de campurile, eliberarea a unui grup extrem de periculos. si alte activitati nu va mai fi tolerata
    de SUA, stat al carui sunt cetatean.
    Bazat pe o declaratie a guvernului SUA din 2009 prin sub secretarul de stat pentru terorism
    Stuart Levey am atentionat prin Ambasada guvernul Romaniei. Politia a trmis sezizarea despre activitatea Al Queda condusa de seful organizaiei din Europa si curierul personal a lui Ben Laden catre Diicot.
    Timp de doi ani agentura de terorism sa bucurat de sprijinul logistic al serviciilor
    romanesti. Sa mers atat de departe incat departamentul arab din seviciul a organizat la New York a organizat o o expozitie cu caracter salbatic antisemit al terotistului libian Amar Ambaki.
    Prima arestare sa facut pe 31 Decembrie 2001 . Orice comentariu este de prisos.
    Toate documentele Dosarului de Terorism Basescu remis serviciului de investigatii au ajuns la cererea mea .in posesia in posesia dumneavoastra. Ca sa fiu sigur le-am duplicat si le-am transmis catre site -ul personal ca si pe blogul dumneavoastra.
    Facand jocul terorismului international nu ati confirmat primirea materialului . Nu mai lungesc povestea. Ambasada a confirmat retrimiterea materialului catre dumneavoastra.
    Concluzie : Aveti doua posibilitati in fata dumneavoastra
    In calitate de Vice Presedintele Senatului deschideti o ancheta parlamentara si chemati pe Presedintele Basescu sa dea explicatii sau va declar oficial ca facand parte dontr-o larga conspiratie. Raspunsul dumneavoastra trebue sa soseasca inante de 2 pm ora NY.
    In caz contrariu va voi da pe mana organizatilor specializate americane.
    Doctrina SUA este clara. Cine ajuta sau gazduiete pe teroristi este considerat…terorist.
    Scrisoarea mea catre INTERPOL Washington, U.S National Central Bureau (USNCB) in care pe langa altele……. va sta la dispozitie incepand de marti pe blogul meu

    Robert Horvath Deva

    Presedinte Devartes Film International/

  14. CINE ESTE ROBERT HORVATH DEVA ?
    Fragment din cartea

    ” Daca treci prin camera mortii”
    autor Victor Nicolae NY.
    „Printre locurile de anchetă ale Securităţii, era şi o veche sală de sport, golită de echipament. În mijlocul ei, se afla o simplă masă de lemn, de obicei goală, şi două scaune. În spatele anchetatorului, pe un perete ucigător de alb, trona portretul uriaş, supradimensionat, al lui Nicolae Ceauşescu. Privirea lui fixă m-a urmărit zi şi noapte, mult timp după aceea – îşi aminteşte astăzi, în exclusivitate pentru ‘New York Magazin’ operatorul şef al televiziunii române din anii ’70. Anchetatorii mai oboseau şi ei, dar aveau grijă ca la plecarea spre alte treburi de-ale lor să mă lase în grija celor mai negre gânduri. Atunci am încercat să pătrund în mintea, sau în lipsa de minte, a acestui ţăran / neţăran extrem de şiret, de care depindea ‘ziua de mâine” a peste 20 milioane de oameni. Pe mine mă obseda întrebarea dacă mai prindeam oare această ‘zi de mâine’? Cu cât mă speriam mai tare că totul depindea de o fracţiune de secundă pe muchia cuţitului, de o toană sau de câteva rânduri aşternute din oboseală pe-o hârtie, portretul dictatorului creştea în dimensiune şi importanţă funestă. Încercam uneori, ca în transă, să văd ce scrie pe coala destinului meu. Pentru mulţi dintre cei care au trecut prin această veche sală de gimnastică, de box sau de lupte, hotărârea finală depindea de anchetatori, de rezultatul lor final în urma anchetei. În cazul meu, între mine şi personajul atotputernic proiectat pe perete nu se mai aflau nimeni şi nimic. Uneori, în disperare, i-aş fi cerut scuze pentru curajul de a-l înfrunta direct, încercând chiar să-l conving de inconştienţa mea. Iar în alte zile mă copleşea mândria de a fi avut această îndrozneală. Încercam să-i conving pe toţi anchetatorii că, în cele 5 / 6 minute în care s-a făcut cel mai important film despre Ceauşescu, m-a dominat doar instinctul de operator cu camera-n priză, nu un obiectiv voit politic. Acesta este de altfel şi adevărul. Anchetatorii păreau că mă cred, mulţumiţi de un răspuns ce umplea o etapă a interogatoriului. Lucrurile se complicau însă la o altă întrebare, la care nu am dat răspunsul niciodată: De ce am trimis materialul filmat despre preşedinte Serviciului Francez? Scurtul film încă nedevelopat de mine mi-a schimbat destinul, pe o dorinţă mereu vie de a nu uita nimic. Trebuie să recunosc faptul de a nu fi ghicit atunci că tocmai aceste câteva minute de filmare ar fi reuşit să schimbe şi soarta lui Ceauşescu, împingându-l cu încă un pas spre zidul de la Târgovişte. Totul a început într-o zi friguroasă de toamnă, la Scorniceşti, unde liniştea unei ploi mocnite a fost întreruptă de girofarele maşinilor negre ale convoiului prezidenţial.”

    Va urma daca nu intervine cenzura

  15. O VESTE FOARTE PROASTA PENTRU DAN VOICULESCU

    Viitorul presedinte al Romaniei a fost decorat de Presedintele Gemaniei.
    El este un apropiat al cancelarului Merkel.
    Ea l-a recomandat calduros lui Obama.
    Cine al recomanda pe plagiatorul prostovan si mincinos.
    Doar Antena 3 .
    Președintele Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, a fost decorat, miercuri, în cadrul unei ceremonii găzuite de clădirea misiunii diplomatice a Berlinului la București, cu Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania în grad de Cruce de Ofițer.
    Ce decoratia va acorda lui Ponta domnul Dan Voiculescu si pe cine intereseaza ?

  16. … vă spun despre :

    – NĂPÂRKA CEA BĂSISTĂ –

    Români ! Priviți-vă drept în ochi duşmanul , năpârka cea băsistă .
    Cum mănâncă , cum bea , cum chefuie , cum vă sfidează !
    Cu 500 de securişti şi securiste dupa el , plătiți regeşte cu 7000 de Euro pe lună fiecare.
    Securişti şi sepepişti deghizați în oameni ! Îmbrăcați precum poporul.
    Ce farsor , ce zdreanță hâdă . Ce mongol !
    Acum se îndoapă ! Dar vouă v-a luat lefurile !
    Acum bea băuturi fine şi scumpe , de 700 de euro sticla ! Dar vouă v-a luat pensiile !
    Acum joacă de bucurie pentru relele ce v-a facut ! Dar vouă v-a luat spitalele !
    Acum se plimbă-n iahturi şi-n elicoptere , ca nababii ! Dar pe voi v-a jegmănit de ultimul ban
    …de nici de trenuri prăpădite nu vă mai ajunge.
    Acum şi-a cumpărat (din banii voştri !) moşii întinse , latifundii boiereşti . Dar pe voi vă batjocoreşte-n orice clipă , sfidându-vă cu avuția lui .
    Acum se bucură ca un nemernic văzâd luxul puhav şi deşănțat în care zac , se tăvălesc şi se răsfață otrepele lui dragi , boarfele , lepădaturile , escroacele ,”prințesele” !!
    Suratele infecte , prea-tăvălitele-n incest , în curvaslâc şi-n furturi :
    analfabeta Ebă . cea ciochistă .
    şi aialaltă , Ioana . Cea cutră , kurvă ,”notară” şi borfaşe.
    Acum în plus a apărut şi fătătura asta nouă , scârboasa de Raisă …
    Dar TOTUL e pe banii şi pe munca voastră .
    Şi în disprețul şi-n desconsiderarea voastră.

    ……şi nu se va opri cât va fi viu şi nebăgat pe veci în ocnă şi-n coșciug !

    Români ! Cât veți mai răbda să îl vedeti batjocorindu-vă ?
    Români ! Cât veți mai răbda să vă sfideze cu neruşinare ?
    Români ! Strămoşii noştri n-ar fi răbdat în veci ocara asta . . .
    Români ! Aflați că dacă e lăsată fără şbilț , această bestie turbată de mongol vă va stârpi până la unul.
    Doar e jurat să facă asta .
    Români ! Cât îl veți mai răbda fără să-i plătiți cu vârf şi îndesat ?
    Şi pentru toate nemerniciile-i de fiară ?

    Români : depinde doar de voi . DE VOI ! . ! . !


  17. Moşierul băsescu a furat şi-a jefuit o țară care era în agonie .
    Țară adusă chiar de el în prăbuşenie şi-n distrucție cruntă . Şi-n disperare şi-n lipsă de speranță …

    Moşierul băsescu a luat morfina de la căpătâiul canceroșilor.
    Şi coaja de pâine de la gura orfanului.
    Şi ultimul bănuț al bătrânei văduve.
    Şi-a râs de ei ! Şi i-a batjocorit !
    Şi-n timp ce chinuia poporul , familia lui se-ndestulá .
    Îşi cumpărau moșii , conace .
    Făceau festinuri , nunți obraznice şi „boierești” , sfidând poporul.
    Se ospătau mâncând cu şapte guri !

    Moşierul băsescu a ucis poporul pentru bani.
    Bani cu care şi-a îndesat familia nesătulă şi prădașe . De-au dus-o ca-n poveşti , în luxuri şi-n răsfățuri grandioase , moşieresti . Ca-n paradis !
    Bani din care a dat ruşfet umflat la Ghiutănştaini , pentru ca aceştia să îl ție aici , în funcție.
    De unde să-i servească pe EI . Și nu pe noi , Poporul .
    De unde să-i îmbuibe pe EI şi plozii lor obezi şi retardați .

    * * *

  18. Vă rog citiți un text frumos , de referință . Care se lăfăie în voie pe blogul „faimosului” Turcescu .

    citiți aici : http://www.turcescu.ro/2014/07/reteaua-sgg-conas-bani-publici-dna-si-corpul-de-control-al-lui-victor-ponta-fotografii-in-exclusivitate-legaturi-incredibile-si-contracte-suspecte/comment-page-2/#comment-11759

    textul despre care fac vorbire poartă numele „FILIMON CU PILA LUNGĂ”
    Lui i-a plăcut . L-a apreciat !
    Sper să vă placă şi vouă .

    Post scriptum : tot acolo veți găsi şi alte texte . La fel de frumoase .
    Dat fiind rigorile acestui blog … nu se pot publica aici . Însă le veți găsi acolo , în coteața lui Turcescu !!!
    Vă voi da link-urile necesare . Şi asta tot timpul şi-n fiecare zi !!!

  19. @ Domnule Serban
    Citesc zilnic cu uimire comentariile dumneavoastra.
    A vazut si trait multe in viata.
    Am intalnit oameni in jur de lume ,dar nici-unul ca dumneavoastra.
    Nu va inteleg dar va respect,
    Va adresez o intrebare doua sperand sa inteleg cine sunteti si
    ce doriti .

    – SUNTETI CEL MAI MARE PUPINCURIST DIN ISTORIA MODERNA
    SAU SUNTETI CEL MAI IMPORTANT MISTOCAR DIN………….?

    – COMENTARIILE DUMNEAVOASTRA POT FI CITITE SI INVERS ?

    Uneori inteleg si apreciez ce spuneti
    VARANUL ESTE DE AUR
    Aveti perfecta dreptate. Nimeni nu va va contrazice
    afirmand ca
    VARANUL ESTE DE ARGINT, BRONZ SAU DE…… TINICHEA

  20. @ SERBAN
    Propuneti varanului de aur sa ma convinga sa nu mai scriu.
    Ideia este valoroasa
    Sper sa fie aplicabila si pentru dumneavoastra.

    Mai facem si noi un ban

  21. DAN VOICULESCU IN ATENTIA DIPLOMATIEI SUA

    (ROMANIAN DESK OFFICER AT DEPARTMENT OF STATE)
    Am avut o discutie de 25 minute despre cazul Voiculescu.
    Am primit informatii interesante despre „viitorul ” acestuia.
    In curand
    o desvaluire bomba.
    In caz de cenzurare deschideti Robert Horvath blog

  22. INCREDIBIL DAR ADEVARAT :
    MAFIA BASESCU IL DA IN JUDECATA PE ZIARISTUL ROBERT HORVATH DIN NEW YORK ! MOTIVUL : DESVALUIREA SPARGERII EMBARGOULUI CU SUDANUL !

    IN PREMIERA ABSOLUTA : DOCUMENTUL AMENZII CARE DOVEDESTE
    CA ROMANIA A INCALCAT EMBARGOUL ONU CU SUDANUL !

    DATORITA DENUNTULUI CONTRACTUL PENTRU AVIOANE F-16
    ANULAT !

    COMPANIA BASESCU,DEGERATU,UNGUREANU
    SEDIUL CENTRAL AL MAFIEI ROMANE DE ARMAMENT !
    On the webiste of MIC & ASSOCIATES
    Gen. Constantin Degeratu
    Managing Director and CEO for Defense and National Security – MIC & Associates

    Retired four-star gen. Constantin Degeratu ended his tenure as Senior Security and Defense Advisor to the President of Romania Traian Basescu on December 31, 2009.
    General Degeratu will oversee, advise, manage and implement all aspects of Defense and National Security work from MIC & Associates in East Central Europe and worldwide, particularly with its US clients.

    GUVERNUL SUA NU POATE PRIN LEGE SA SEMNEZE CONTRACTE
    CU FIRME SAU GUVERNECARE AU INCALCAT LEGISLATIA SUA !

    A Romanian-American journalist, Robert Horvath, says on his blog that MIC & Associates will assist the U.S. companies in the sale of the equipment for the F-16s which Romania will buy to modernize its air fleet.
    ROMANIA A INCALCAT EMBARGOUL CU SUDANUL !
    HE SAYS MIC & Associated HAS BEEN FINED FOR BREAKING THE EMBARGO VITH SUDAN.
    He posted the penalty notice below:

    AMENDA IN SUA

    PENALTY NOTICE
    Dear Mr. Minovici:
    A Prepenalty Notice („Notice”) , copy enclosed, was issued by the
Office of Foreign Assets Control („OFAC”) to MIC & Associates („Company”) for
 prohibited transactions relating to Sudan,
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R.
Adam Szubin
Director
Office of Foreign Assets Control
 ANUNT
    PENTRU POSTAREA BE BLOGURI AL ACESTUI COMUNICAT OFICIAL ( FRAGMENT ) COMPANIA MIC ASOCIATES AVAND LA CONDUCEREA PE GENERALUL DEGERATU A ANUNTAT DAREA MEA IN JUDECATA. ACEASTA MASURA NU SE PUTEA FACE FARA ORDINUL SAU ACORDUL SEFULUI MAFIEI DE ARMAMENT ROMANE TRAIAN BASESCU !
    IN COSECINTA VOI PUNE IN APLICARE UN CONCEPT BIBLIC ” OCHI PENTRU OCHI „.
    IN ACEST FEL VOI SCOATE CEL DE AL DOILE OCHI ………. LASAND PE PRESEDINTE NOSTRU CHIOR SI FARA SERVICI !
    Robert Horvath Deva ziarist SUA

  23. Va doresc sa treceti cu bine prin incercarile din aceste zile. Stapanul lovelelor va fi, intr-o buna zi, pus la pamant cu propriile arme. M-as bucura sa contribuiti la asta.
    Sunteti un om responsabil si de onoare.
    E bine ca ati descris in carte contributia dumneavoastra la jocul politic, mitul Varanului nu trebuie sa devina obsesiv.

  24. UN COMANDANT NATO RACOLAT DE MAFIA FRATILOR BASESCU !
    In timp ce Dan Voiculescu tace si da in judecata pe toata lumea.

    ROBERT HORVATH NEW YORK : AMBASSY OF UNITED STATES BUCAREST – ROMANIA IN ROMANIA FUNCTIONEAZA O URIASA MAFIE ARMAMEMTULUI CONDUSA DE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU.

    EA ESTE CEA MAI GRAVA AMENINTARE PENTRU DEMOCRATIE, AVAND URIASE SUME DE BANI LA DISPOZITIE EA CONTROLEAZA TOATE INSTITUTILE STATULUI …JUSTITIE, PARLAMENT, GUVERN, PRESIDENTIE.
    O MARE PARTE DIN COMPANII INVOLVATE IN ACTIUNI ILEGALE SUNT FIRME AMERICANE SAU MIXTE.
    ALE INTRA IN PERIMETRUL LEGII AMERICANE. IN ACESTE COMPANII ACTIVEAZA FOSTI OFITERI SUPERIORRI AI ARMATEI AMERICANE. VA

    ROG DE URGENTA DESCHDETI O ANCHETA. ROBERT HORVATH DEVA JURNALIST DE INVESTIGATIE SPECIALIZAT IN TERORISM SI CONTRABANDA DE ARMAMENT. PRESEDINTE DEVARTES FILM INTERNATIONAL…. CETATEAN SUA IN ATENTIA : Col. Bruce West Senior Defense 0fficial / Defense Attaché Col. Kevin Leek Chief, Office of Defense Cooperation Brian Lutz
Attaché, U.S. Secret Service Troy Larson
Regional Security Officer ……………………………………………………… …………………………………………………………… ……………………. President Basescu”s Brother, Involved In The Arms Industry President Traian Basescu chairs Defence Council, Mircea Basescu involved in defence & security businesses

    OFITERI SUPERIORI AI ARMATEI AMERICANE RACOLATI DE MAFIA
    BASESCU IN TIMP CE ANTENA 3 SE OCUPA…….

    The best known of them is Virgil L. „Duz” Packett, a Member of the Advisory Council of Navigator Development Group. Virgil Packett was Commander of the NATO SFOR in Bosnia after 2003. In this capacity, General Packett commended the Romanian troops in 2003 for their performance in Bosnia Herzegovina.

  25. DOMNULE VOICULESCU VA ROG SA DATI IN JUDECATA
    EVENIMENTUL ZILEI

    IATA CE SPUNE DESPRE DUMNEAVOATRA

    MERGE PREA DEPARTE

    RUSINE SI IAR RUSINE !

    „EVENIMENTUL ZILEI ”
    ARUNCA BOMBA :
    Tot recent un jurnalist american a afirmat că „Ultimul cec trimis de americani către statul român în care Ceauşescu avea un comision de 20% nu a mai ajuns. E evident că Dan Voiculescu a furat averea lui Ceauşescu” Jurnalistul Robert Horvath a spus că banii pe care i-a luat Dan Voiculescu se aflau în conturile firmei Crescent. Aceasta avea ramificaţii în Atena şi în Viena, dar cea mai puternică reprezentanţă era cea de la Bucureşti, condusă de Dan Voiculescu. El a mai lansat şi o ipoteză şocantă: Dan Voiculescu ar fi implicat în moartea fratelui lui Ceauşescu. Toate acestea şi încă multe altele, legate de Dan Voiculescu, se întâmplă de doar câteva zile. Deşi el are un trust de presă destul de puternic, nu răspunde multelor acuzaţii care i se aduc. Cu excepţia faptului că l-a acţionat în judecată pe jurnalistul american, Dan Voiculescu susţine că toate acuzaţiile la adresa sa sunt politice şi din când în când solicită suspendarea Preşedintelui.

  26. Domnule Profesor in tara dv. FACTURA DE CURENT ELECTRIC a devenit COMANDA IN ALB.Furnizorul (cu OK de la Stat) scrie ce vrea.Guvern,Parlament,Presedintie
    sunt mana in mana la business.Nu e nicio cearta cand se ia de la cetateni.
    Ca fura nu e nou.Ca vor mai fura e clar.Dar ca un contract de drept CIVIL e facut hartie igienica ? Fara CONTRACT ce sunt cetatenii tarii dv. ? Slugi oare ?

  27. O veste trista este ca Basescu ocupa Cotroceniul in mod abuziv, desi de drept trebuia demis!!!

    Analizati cu atentie “ARTICOLUL CU ERATA”!!!
    LOVITURA DE STAT
    a fost data prin nerespectarea prevederilor “ARTICOLULUI CU ERATA”, de catre judecatorii CCR!!!
    Ei l-au impus spre a fi respectat si chiar ei nu l-au respectat!!!
    Conform “ARTICOLULUI CU ERATA”, asa cum a fpst el formulat de legiuitor, coroborat cu art 36 din constitutie, reiese clar ca:
    LISTELE ELECTORALE PERMANENTE cuprind, dintre cetatenii ROMANI cu drept de vot (“DE LA varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv” ….), numai pe aceia

    “CARE AU implinit varsta de 18 ani pana in ziua referendumului inclusiv”.
    De drept “ARTICOLUL CU ERATA” ii favorizeaza pe cei 7,4 milioane de alegatori si conform prevederilor sale, corect aplicate, referendumul trebuia validat!!!
    In conditiile prevederilor “ARTICOLULUI CU ERATA”, asa cum a fost formulat de legiuitor, cvorumul de prezenta la referendum s-a indeplinit intr-o proportie de peste 100%.
    Lovitura de stat s-a dat prin Hotararea CCR nr. 6 din 21 august 2012, de drept, incorecta!!!

  28. TRANSPARENȚĂ TOTALĂ

    Doar banii albi – negri, nici un cent ,
    A spălat la greu Mogulu’- în neștire ;
    Dar el a fost tot timpul transparent ,
    Deci degeaba-i acuzat…de tăinuire .

  29. Cum e viata asta , patronul este chemat prin tribunale , iar angajatii huzuresc cu masini de lux si vacante exotice ! Ia uitati-va pe pagina de facebook a lui Badea sa vedeti ce Nisan de lux conduce ! Sa-i fie de bine vorba aia , treaba e ca mai bine-i sa fii angajat decat patron , patronu este plin de griji , iar angajatul huzureste pe banii patronului cu masini de lux si vacante exotice ! O fi bine asa ?


  30. regimul moşieresc traian-băsist este bazat pe închisori .
    pe sekurități
    pe represiune nemernică , fascistă.
    pe propagandă deşănțată , mincinoasă . ce-i susținută cu ticăloşie din bani furați de la popor .
    şi din alți bani , din banii crimei : din bani străini , din bani grețoși . din bani clociți , fătați de diavol .
    din bani ai spionajului şi ai trădarii . veniți din viziuinile şi din cotloanele străinătățurilor sabotoare şi duşmane nouă .
    … bani de iude , de pacepe . bani cu chip de ghiutănştaini . de bildărbergi .
    acest regim politic e nepasător şi sfidător cu orice fel de realitate , indiferent de cum ar arăta aceasta .
    acest regim rânjeste hâd în fața oricărui argument .

    acest regim este duşman de om şi de popor .
    ACEST REGIM FASCIST VA FI ZDROBIT . ŞI NIMENI DINTRE CEI CE-AU FOST CU EL NU VA SCĂPA ÎNTREG .

    <<>>

  31. CINEASTUL ROBERT HORVATH DIN SUA PRIMESTE O SCRISOARE DELA
    CANCELARA GERMANIEI ANGELA MERKEL !

    Scrisoarea de multumire venita cu intarziere are un caracter confidential.
    Ea nu contine vesti bune pentru Dan Voiculescu numit in scrisoare
    “Rasputinul dela Bucuresti ”

    Iata o postare pe aceasta tema cu multe luni in urma
    Robert Horvath Deva Blog

    SATURDAY, JULY 14, 2012

    UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT ! GUVERNUL GERMAN CERE INCHIDEREA ANTENEI 3 AM PRIMIT UN MESAJ OFICIAL DIN PARTEA AMBASADORULUI GERMAN IN SUA
    ” UN ATAC NEPERMIS LA ADRESA POPORULUI GERMAN ”

    Revin cu un fapt uluitor . La principala statie de televiziune din Romania Antena 3 afiliata la CNN sa organizat un atac fara precedent impotriva poporului
    german si al doamnei Merkel. Aceasta actiune fara precedent sa bucurat de participarea Presedintelui Romanie Antonescu. S-a mers atat de departe incat s-a afirmat direct ca Cancelarul German a facut parte din Stasi, echivalentul german al securitatii lui Ceausescu. Antonescu nu a infirmat acuzatia facuta de Victor Ciutacu dand chiar de inteles ca este de acord cu afirmatia acestuia.
    In calitate de jurnalist am luat legatura cu atasatul oficial al presei germane de la New York. In cursul acestei dimineti am
    avut convorbiri telefonice cu consulul german la New York
    Busso von Alvensleben care m-a asigurat ca acest caz a intrat
    in atentia autoritatilor germane .
    Am trimis in calitate de cetatean SUA, un cetatean al lumii libere am trimis un protest anbasadorului german la Washington, Peter Ammon .
    Romania face parte din E.U si din NATO. Asistam la o incercarea unui grup anti occidental de a reintoarce istoria si a introduce Romania din nou in sfera de influenta rusa. Nu ramane decat sa amintesc declaratiile fara echivoc al
    agentului KGB , Andrei Marga in fata parlamentului roman.
    “Vladimir Putin este un om foarte competent si ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti.”Am avut amandoi, cu domnul Crin Antonescu, ocazia sa fim primii vizitatori la Putin ca premier
    Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov, care imi spunea ca rusii cred ca vor sa cucereasca teritorii. Si i-am aratat cat de gresita e aceasta perceptie ”
    Nu ramane decat sa adaug ca acest bun prieten detine gradul de general si sef de departament in serviciul secret rusesc.
    La Vorbe Grele Citez din memorie
    Ciutacu : Sunt nepot de rabin …aproape ingropat de viu de germani. Poti avea incredere in poporul german si in doamna Merkel………….
    ……………….
    In partea doua a interviului ATENTIE ATENTIE ATENTIE
    CIUTACU : …ESTE ANUL IN CARE CANCELARUL DE AZI AL GERMANIEI DOAMNA MERKEL A SEMNAT CONTRACTUL CU STASI
    PRESEDINTELE ROMANIEI CRIN ANTONESCU : NU STIU…POATE.
    Robert Horvath
    Deva Nipon PRESS

  32. Domnule Voiculescu
    Va trimit o noua victima.
    Va rog a da in judecata fara intarziere…..

    NEW YORK TIMES

    DAN VOICULESCU IN ATENTIA CELUI MAI IMPORTANT ZIAR
    DIN S.U.A !

    Eastern Europe Struggles to Purge Security Services
    By CRAIG S. SMITH
    BUCHAREST, Romania — Communism is gone and democracy is well implanted in the countries of the old Warsaw Pact, but the Soviet era’s security services are still sending shudders through the region nearly two decades after the fall of the Berlin Wall.
    The case of Alexander V. Litvinenko, the former K.G.B. agent who was poisoned in London , would not seem out of place here, where a death threat in Romania, and unbroken silence on several unsolved murders provide clues to the continued presence of the secret services today.
    Some members of the secret police remain in place. Others took advantage of the state-asset fire sale that came with the dismantling of centrally planned economies and are now quietly powerful players.
    “In ’89, only Communism was killed, but the former state security and Communist Party chiefs took the economic power,
    ATENTIUNE :
    The file of Mr. Voiculescu of the Conservative Party was found just after he was nominated to become deputy prime minister.
    Dan Voiculescu, a media mogul and president of the Conservative Party, denied for years that he had Securitate ties and successfully sued several journalists for suggesting otherwise. But earlier this year, the National Council for the Study of the Securitate Archives, a government group that is checking the pasts of elected officials, civil servants and members of civil society, announced that Mr. Voiculescu had indeed acted as a secret police informer under the code name Felix.
    Mr. Voiculescu has since admitted that he collaborated, though only “two or three times for economic espionage.” He said others involved with the Securitate stole assets or used their connections in other ways to accumulate wealth.

  33. JOS PALARIA VARANE !

    Oana Stancu l-a făcut praf pe Victor Ponta, în direct la Antena 3
    Oana Stancu a șters pe jos, miercuri seară, în direct la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, cu premierul României, Victor Ponta.

    O miscare inteligenta a Varanului ….vor urma si altele.

    ROBERT HORVATH SUA iulie 24th, 2014 a spus:
    PONTA ESTE DESFINTAT LA ANTENA 3 !
    DESCHIDETI DAN VOICULESCU BLOG.
    SUNT ZECI DE POSTARI IN CARE A-L SFATUIESC SA SE DESLIPEASCA
    DE PONTA ….OMUL RUSILOR.
    ACESTA ESTE DOAR INCEPUTUL ! GARANTEZ !

  34. Vreau să-l văd pe BĂSESCU CRIMINAL DE STAT (mongol şi moşier)
    şi pe familia lui şperțară , detracată şi prădaşe.
    Fără cei 5000 de sekurişti care-l păzesc acuma ceas-de-ceas.
    Gorile zise „sepepişti”.
    Bine plătiți .
    Cu 7000 de euro pe lună . Fiecare !
    Îi ține boiereşte , ca pă mahări … că dé , îi e prea-scumpă viața ! Când are-n saci atâtea-şi-atâtea bogății .
    Averi uriaşe , moşiereşti şi criminale , furate de la noi , poporul !
    .
    .
    Dar , după ce-și va termina huzmetul în care l-au ținut şi proțăpit străinii sabotori ai româniei dedimpreună cu ghiutănştainii cei venali … va rămâne cu maximum 12 dulăi de pază .
    Şi vreau să-l văd ATUNCI cam ce-o să facă .

    Că vine încercarea AIA MARE peste el .
    aia ultimă . definitivă .

  35. – COMUNICAT –

    Noi poporul iubim Antena 3 , unicul şi cel fără de egal stindard al libertății Românilor .
    Noi poporul decretăm : „Varanul-cel-de-aur” este cel mai mare şi cel dintâi dintre Români , cel ce a binemeritat etern de la națiune.
    Şi cel ce a fost primul şi cel mai de seamă apărător al nostru , al poporului .
    În contra diktaturii sălbatice , sekuriste şi fasciste . Clocită şi pusă-n aplicare de caiafa şi arnăutul ce zace ascuns şi fraudulos la Cotroceni , făcând pe „preşedintele” străinilor . Al ghiutănştainilor şi al potăilor de peste mări şi țări . Al sabotorilor , spionilor şi prăbuşitorilor de neam şi de popor de pretutindeni şi nu al nostru , al românilor ! Al nulandelor şi-a altor soiuri de putori şi arătări .

    ≡ ≡ ≡

    În același timp :
    Noi , poporul , îl declarăm pe moşierul Traian Băsescu CRIMINAL DE STAT şi duşman al oricarei ființe vii .
    Îi jurăm URĂ VEŞNICĂ şi dincolo de mormânt .
    Şi răzbunare lui şi familiei lui hidoase , pasmarghioale , moşiere şi mongole .
    Îi datorăm REVANŞĂ FĂRĂ ÎNDURARE , fără limite şi până în adâncurile beznei.
    ….
    ŞI NIMENI ŞI NIMIC NU-L VA PUTEA SALVA DE CE-L AŞTEAPTĂ.
    Nici „europele”, nici ghiutănştainii
    Nici diavolii şi nici cristoşii
    Nici gropile , nici morții , nici poparii

    Nici zeii şi nici Dumnezii ! ! !

  36. Pentru vermina fascistă şi băsistă , criminală , etern trădătoare , duşmană de om şi de popor.
    Indicație :
    Păi ce mai stați , urmăriți „Varanul” . Prindeți-l . . . E spion , e spion … ! ! ! …
    O să vă umple Băsescu de decorații frumoase . Pentru faptele voastre „mărețe”.
    Veți fii eroi !
    Vă vor invidia şi regii şi întelepții .
    Vă vor adora femeile , în ciurdă ! Îşi vor vinde bijuteriile ca să vă plătească , ca să fiți ai lor !
    Ca să beneficiați de dulcile lor favoruri !
    Vă va iubi poporul.

    La cât sunteți de „deștepți” , la cât sunteți de abili , la cât de simplu e totul … mă şi mir cum de n-ați făcut-o până acum.

  37. Liviu Avram , vrea sa spuna el ceva…

    “O persoană are un miliard de lei obţinut dintr-o infracţiune. Cumpără o casă cu două miliarde, dar plăteşte cu acte doar un miliard, iar celălalt miliard, obţinut din infracţiune, îl dă la negru vânzătorului. ”

    Ati spus ca ati cumparat ICA cu bani din banca. Corect, dar daca cineva demonstreaza ca (sau se chinuie sa demonstreze) ca banii din banca provin dintr-o infractiune?? Ca de exemplu… un santaj la ala cu apa minerala….

    Nu stiu datele, dar nu m-ar surprinde ca „santajul” cu reclama la apa minerala sa fie „pozitionat” in preajma datei cumpararii ICA….

  38. Horvath go home… A fost credit bancar.. Nu poti intelege ca se poate si corect sa faci afacerile in Romania.
    Refuzul de a accepta probe, este cel Mai grav. Evaluarea o mascarada, ICA si cei 5 mil drept de folosinta calculat si ala tras de par, ar fi fost normal. Ce cauta sediul Grivco, Antena 3? Nu l ar mai rabda Dumnezeu.

  39. Este de neimaginat tot ce vi s-a intamplat. Atata nedreptate, o caricatura de proces in care sa un ai dreptul de a te apara, refuzul probelor si mai ales refuzul unei evaluari corecte, impartiale facuta de un specialist … o rusine.
    Dar eu vreau sa cred ca va veni si ziua in care cineva va face dreptate si mai ales vor plati pentru tot raul si pentru toata suferinta provocata.
    Domnule profesor, suntem mii de persoane care va iubim si va respectam.
    Cu mult drag va urez multa sanatate si putere sa treceti cu bine aceasta perioada -care va lua sfarsit cat mai curand speram.
    Cu respect, Tamara Avadanei

  40. D-le Voiculescu ,
    nu va cunosc decat din spusele altora si ceea ce am citit , prin urmare nu va pot judeca .Indiscutabil sunteti un om inteligent si asta nu numai datorita faptului ca regimul comunist s-a folosit de D-stra in domeniul comertului exterior .Iar in ceea ce priveste utilizarea trustului Intact in lupta cu Basescu & compania asta este problema matale . Ceea ce vreau sa spun in incheiere este ca Antena 3 in campania electorala prin partizanatul ei pro-Ponta ,de atunci , acum ti-a facut un mare rau , iar speranta unei gratieri de la Malai Mare s-a dus . .Asa ca obisnuiti-va cu detentia ca o sa fie lunga si nasoala . Va doresc putere si mai ales multa sanatate . ps. Fratele lui Ceausecu de la Viena a murit asa cum stiti , consolati-va ca inca sunteti in viata !!

  41. dle profesor sunt un cetatean oarecare la pensie si am avut timp sa privesc la televizor mai ales la antena 3. acum privitor la condamnarea dv politica, eu nu l-as mai angaja ca avocat pe dl mateut. din 1000 de motive. as apela la toate probele pe care antena 3 le-a dat publicitatii in acesti ani as insista sa clarificati cu ministerul agriculturii care nu avea nici o atributie in acet dosar si cu impostorii de ciolos si constantin apoi cu procurorii si bogdan. si in paralel sau apoi cu basescu . acum despre basescu daca aveti curiozitatea sa cititi iata ce va relatez acest individ este un impostor carev a stat la cotroceni dupa suspendare 2,3 ani pri subminarea parlamentului si cu complicitate criminala a lui ponta,dragnea, antonescu si zegrean . fapte conf art3 din hotararea parlamentului nr34/6 iulie 2012, daca referendumul nu era validat parlamentul trebuia sa decida calea de urma. cine a hotarat in locul parlamentului subminandu-i autoritatea ? pai ccr la presiunea lui basescu si coldea care a amenintat-o cu dosarul de securista pe aspazia cojocaru si cu ordinul lui ponta si antonescu ca parlamentul sa nu-si faca atributia conform art3 mentionat! vedeti ticalosul si ticalosii care clameaza corectitudinea? daca ar fi cineva pe care dv sa va bazati vsa aduca la lumina aceasta ticalosie! cu respect si va doresc multa sanatate 19 iulie

Comentariile sunt închise.