E greu. Al naibii de greu. Nu cred că am întâlnit, în blogurile trimise de voi, două sau trei care să nu merite atenţie şi sprijin.

Dar demnitatea de mogul prevede, în fişa de post, şi luarea unor decizii dificile. Aşa că am tăiat de pe listă aproximativ 60 de bloguri. Nu pentru că nu ar fi bune, ci pentru că le lipseşte „ceva”: un domeniu clar definit de interes, mai multe „postări”, un plus de atenţie la grafică. Îi sfătuiesc pe toţi cei „respinşi” să remedieze problemele până la următoarea strigare, care va avea loc peste trei luni.

Am păstrat pentru marea finală 24 de bloguri. În primul rând pentru a vă oferi tuturor ocazia să vă spuneţi părerea, să comentaţi, să votaţi (aşa cum mi-a cerut cineva într-un comentariu). În al doilea rând pentru a mai câştiga timp de lectură.

În cursul acestei săptămâni se va negocia cu cei care au trimis oferte pe adresa [email protected] . Până joi vă puteţi scrie opiniile. În week-end anunţăm premianţii. Cred că vom avea 6 sau 7 câştigători.

Iată finaliştii:

1. allandalla.blogspot.com (Pentru umor)
2. canalia.wordpress.com (Pentru originalitate)
3. nenea.ro (Pentru că e blogger adevărat)
4. bangkokdaily-dorian.blogspot.com (O poveste fascinantă)
5. elfuldelamare.wordpress.com (Pentru talent şi pentru afinităţi)
6. vochina.wordpress.com (Pentru implicare în comunitate)
7. rubenbudau.wordpress.com (Pentru valorile solide)
8. blogderomanfrustrat.blogspot.com (Ca să-i mai treacă din frustrare)
9. codrinpaveliuc.finantare.ro (Pentru competenţă)
10. iongiurca.wordpress.com (Pentru relaxare, autenticitate şi pasiunea pentru tenis)
11. ralukiaro.blogspot.com (Pentru că nu ştie să mintă)
12. interzis-fraierilor.blogspot.com (Pentru tinereţe)
13. mcgogoo.ro (Pentru tenacitate)
14. athenian-legacy.com/ro (Pentru că reprezintă un proiect util şi inteligent)
15. sisokoki.wordpress.com (Pentru combativitate)
16. gandurifeliate.blogspot.com (Pentru prospeţime)
17. cemerita.blogspot.com (Pentru idee şi stil)
18. exasperat.wordpress.com (Pentru că-i pasă)
19. revistadeblog.blogspot.com (Pentru alegerea subiectelor)
20. razicugura.wordpress.com (Un proiect interesant)
21. addsalu.wordpress.com (Pentru valori solide)
22. lamunculitza.blogspot.com (Un alt proiect interesant)
23. articolul30.blogspot.com (Pentru talent, umor, creativitate)
24.skorpionblog.wordpress.com (Pentru competenţă şi potenţial)

74 COMENTARII

  1. Votez pentru 1,6,12,13,14…bloguri care au o idee, continuitate…care,zic eu, pot face utilizatorul sa se intoarca stiind ca acolo poate gasi…

  2. Ce sa zic?:) Sa traiasca mogulu` si sa ma citeasca in continuare:P. Afinitati stiu ca exista, iar de talent sper sa te convingi singur (renunt la politete si te iau la discutie libera, sry:D).

  3. Domnule Voiculescu, poate pe viitor ne formăm o echipă de blogări şi dezbatem on-line situaţiile din comunităţile în care trăim, titlu „Cafeneaua Blogărilor” – dezbatere şi soluţii, Doamne ajută.

  4. Mie mi se pare nenea.ro mai mult decat bloger. Are un umor fin si la obiect. Va felicit ca l-ati ales printre finalisti.
    Succes!

  5. Felicitari finalistilor ! Sper sa castige cei mai buni !

    Se vede insa treaba ca Mogulu se pricepe la bloguri, cum ma pricep eu la cantat…adica destul de putin, judecand dupa felul in care arata unele dintre cele 24 de bloguri ramase in concurs si dupa continutul lor.
    Il sfatuiesc la randu’mi pe Mogul – pentru ca si el a tinut sa ne dea sfaturi – , ca il procesul de luare a deciziei finale in privinta castigatorilor, sa se consulte cu 2 – 3 persoane „mai avizate intr’ale blogosferei”, pentru a elimina din riscul unor judecati de valoare cel putin indoielnice.

  6. imi permit sa raspund la o intrebare pe care ati adresat-o altcuiva deoarece termenul de mogul este vehiculat destul de des pe acest blog.

    „Tu cum crezi ca sunt mogulii?”

    mogul=persoana de origine mongola din dinastia timurida adica descendenti ai lui timur lenk.Persoană foarte importantă cu puteri discreţionare.
    discretionar=puteri cu care este învestită, în cazuri excepţionale, o instanţă sau un reprezentant al ei, de a lua, din proprie iniţiativă, hotărâri sau măsuri care depăşesc cadrul legii(dex)
    la noi dupa mine nu exista moguli deoarece nu legea i-a investit cu puteri discretionoare ci ei insisi s-au autoinvestit

  7. Fara suparere, dar am deconspirat juriul care au ales blogurile din marea finala. Pentru cei nealesi singurul vinovat este cel din stanga imaginii http://sisokoki.wordpress.com/2009/06/02/cititori-de-nivel-inalt/ .

    Multumesc pentru apreciere de a fi ales, nu am scris pentru asta(desi a fost un imbold/o motivare), am scris pentru a-mi impartasi opiniile, pentru a promova idei, pentru a raspandi o analiza profunda si logica(sper), pentru a patrunde dupa perdeaua presei analizand stirile presei.

    Bafta tuturor in marea finala. :)

  8. eu mi-as da banii pt cei care comit blogurile de mai jos:

    vochina.wordpress.com
    codrinpaveliuc.finantare.ro
    iongiurca.wordpress.com
    athenian-legacy.com/ro

    normal ca sunt subiectiv, poate mai merita si altii, dar sigur, cateva alte nominalizari care intra in finala sunt in grava suferinta. chiar daca as avea banii mogulului si de 10 ori pe atat, sigur nu i-as da ca premii sau burse de blog (poate ca ajutoare sociale, dar asta e alta mancarica de peste) bloggerilor care:
    – ma plictisesc cu ceva ce seamana a jurnal personal infantil in care primeaza cum au dormit, ce au visat, amintiri din copilarie (scrise prost) – sunt curios cate astfel de la-la-eli citesc, la altii, chiar autorii consacrati…
    – s-au transformat intr-un fel de biblioteca; intretin blogul din copy-paste, nu mentioneaza nici sursa – unii sunt plagiatori suta la suta
    – sunt in litigiu evident cu limba romana (si nu ma refer la cei care mai incurca, asa, cate o tasta – doua din motiv de viteza) ci la cei care nu au invatat (nici la scoala, nici de pe net) ca subiectul se acorda cu predicatul la numar si gen (asa, de-al dracului), ca virgulele nu se pun cu galeata (chiar daca is gratis), ca s-a mai inventat alineatul (ca sa respire omul cand citeste si se poate rezolva problema cu un banal enter), ca numarul de „i” folosit necorespunzator in cateva cuvinte antipatice (gen copii-copiii, fii – fiii etc) zgaraie al naibii timpanul
    – ne prezinta si se reprezinta cu un fel de sorcove in care e totul o prastie, punand la un loc mere cu compot de pere (nici 5 % identitate)
    – nu ma iau de design ca si eu is bata la domeniul asta :))

    Da, m-am dat smecher (sau deontolog cum ar zice unii ultrasi) pt ca asa am vrut si… a fost pe banii mogulului nu pe ai mei…

    Bafta tuturor!

    p.s. – am gasit si explicatia; de la scoala pleaca totul

    27 de cataloage furate pot schimba directorii unui liceu din Tg. Neamt
    http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/2009/06/27-de-cataloage-furate-pot-schimba.html

  9. Inainte de toate, asa cum se cuvine, multumim gazdei noastre, pentru organizarea acestei competitii. Apoi, as dori sa imi exprim satisfactia nominalizarii in finala, fapt ce confirma viabilitatea proiectului nostru.
    Iar, in ultima instanta, doresc sa urez succes tuturor competitorilor. May the best blogger win :). Ziua buna

  10. Foarte bine! Eu îl susțin pe addsalu, numărul 21. Nu doar valori solide ci și un sporit simț al umorului prezent în mai toate artciolele dumnealui. Sper să fie printre cîștigători. Oricum, mult succes tuturor finaliștilor!

  11. Domnule Voiculescu, sper sa ma iertati ca sunt off topic. Va urmaresc blogul de cateva zile si tot aman sa va scriu pentru prima data.

    In primul rand, doresc sa-mi exprim respectul pentru actiunile pe care le intreprindeti ca om politic. Dvs ati realizat cel putin doua lucruri concrete, de care voi aminti acum, de unul dintre ele beneficiind si eu. Mai precis, am acum masina noua datorita efortului pe care l-ati depus dvs, in sensul rezolvarii problemei economiilor de dinainte de ’89 pentru masina. Motiv pentru care v-am si votat. Imi pare rau ca trebuie sa spun ca, dupa tradarea PSD, duminica voi vota, insa, PNL. Apreciez, de asemenea, sustinerea de catre dvs a repararii nedreptatii care s-a facut cumparatorilor de buna credinta, de la stat, a fostelor case nationalizate. Stiu ca se tergiverseaza elaborarea normelor metodologice.

    Sunt o telespectatoare fidela Antenelor. Ii apreciez si ii respect pe angajatii Intact, fiindu-mi mai usor sa-i enumar pe cei care , ma rog, nu prea-mi plac, decat pe ceilalti, mult mai numerosi. :)
    Printre cei care imi plac se numara si Maria Coman. Si nici nu-mi voi schimba radical parerea nici dupa ceea ce am auzit azi la ea si m-a deranjat. La o discutie despre impozitul forfetar, ea opina(ceea ce cred ca nici n-are voie) ca se pot plati un milion si ceva lei vechi pe luna. Ea a dovedit, astfel, cateva lucruri:
    1. nivelul ei financiar e mult peste banii pe care se chinuie sa-i scoata cei mai multi dintre patronii firmelor mici. Ii doresc sa fie asa mereu, sincer. Mogulu’ sa traiasca! :)
    1. crede ca toate firmele mici de comert se incadreaza la categoria 500 euro, total neadevarat;
    2. habar n-are economie si cum se poate obtine chiar si acea suma, in conditiile in care o firma este oricum impovarata de contributiile sociale pe salarii si de TVA;
    3. nu stie ce inseamna sa ai concurenta(de cele mai multe ori neloiala, din motive pe care nu le detaliez aici) din partea a-sa zicem- 10 hipermarketuri.
    Dar isi da cu parerea, contrazicand-o ( si ea!!) pe Adina Valean.
    Nu poate exista niciun argument in favoarea INLOCUIRII JUDECATII ECONOMICE CU BIRUL!

  12. Am citit si eu blogurile finaliste si mi-am dat seama cat de singuri sunt multi dintre ei,sau am aflat ca jurnalele on-line sunt in voga,jurnalul de calatorie in schimb cred ca nu prea mai are cautare,altii incearca cu umor sa fie un pic din Badea,si am vazut ca unii citesc mult de pe net informatii diverse.Personal singurul care m-a amuzat a fost nr.23-articolul30,parca,dar ce conteaza parerea mea.Intru pe blogurile tinerilor doar ca sa ma amuz si sa vad cam cum mai gandesc si alte generatii.Cei mai in varsta in general sunt sobrii si seriosi,trateaza doar subiecte importante-istorie,politica,economie,etc,cei mai tineri in schimb te pot face sa razi cu lacrimi si sa te relaxezi.Poate ca discriminez oameni seriosi cu bloguri bune,dar chiar avem nevoie de umor si de detasarea de probleme asa ca votez nr.23

  13. Doamnelor si domnilor, privesc cu mare interes lupta dumneavoastra cu Raul din tara. Spre deosebire de alte perioade, dinainte cu 10-20 de ani, acum Raul e personificat. Are trup, are chip, are tupeu, are o mare doza de nesimtire. Are tot ce poate avea Raul. Doar par, n-are!
    Lupta dumneavoastra cu Raul e justa, este in folosul tarii.
    Lupta dumneavoastra e nedreapta. Folositi mijloace legale, democratice. Raul n-are scrupule, va urmareste, va asculta convorbirile si telefoanele, stie dinainte ceea ce veti face. Desi nu cu acelasi succes de alta data, incearca sa fie cu un pas inaintea dumneavoastra. Privesc consternat cum, in loc sa atacati, va aflati mai tot timpul in aparare.
    Atacati! Intrati in ofensiva! In nici un caz sa nu slabiti ritmul dupa alegerile din 7 iunie. Sigur, motivarile sunt diferite. Socialistii au multi oameni implicati in “afaceri politice” cu Raul. Pe altii ii santajeaza. Romanii au inteles asta!
    Miza Raului este foarte mare. Demotivati-l. Raul stie ca, incepand cu 2010, alternativa la Cotroceni poate fi Jilava. Are multi complici. In Justitie, in structurile informative. Mizeaza pe faptul ca, prevalandu-se de o imunitate inventata de complicii sai, va scapa de pedeapsa urmare a prescrierii acesteia.
    Atacati, inteligent pentru ca voi aveti majoritatea!
    Constitutia este foarte clara.

    Incompatibilităţi şi imunităţi ARTICOLUL 84
    …………………….
    (2) Preşedintele României se bucură de imunitate. Prevederile articolului 72 alineatul (1) se aplică în mod corespunzător.

    Imunitatea parlamentară ARTICOLUL 72
    (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

    Nimeni in aceasta tara, parlamentari, ministri si nici presedintele tarii nu mai beneficiaza, potrivit noii Constitutii, de alta imunitate decat aceea in raport cu atitudinea si declaratiile politice.
    Asa zisa imunitate a Raului a fast inventata de complicii sai cu acordul clientelei politice. In urmatorii cinci ani, infractiunile de care se face vinovat, dovedite dupa ani de munca de catre Parchetul General, de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se vor prescrie.
    Trebuie sa recunoateti, o motivatie mai buna decat asta pentru a lupta, nu exista!
    Atacati-l cu armele lui. Doua dintre ele se afla in mainile dumneavoastra. Se numesc Codul Penal si Codul de Procedura Penala!
    Raul este singura persoana din Romania care, aflata intr-o demnitate publica, beneficiaza de imunitate pentru fapte de natura penala. Foarte bine! In acest moment nu puteti modifica Constitutia! Nu ii puteti da la o parte complicii. Dar, puteti avea o majoritate conjuncturala in Parlament.
    Modificati Codul Penal! … Pentru orice persoana publica care beneficiaza de imunitate in raport cu fapte de natura penala, savarsite in timpul sau inaintea exercitarii functiei publice, termenul de prescriere se prelungeste cu o perioada egala cu aceea a mandatului in care a beneficiat de imunitate.
    Asta inseamna ca Raul va pleca la drum stiind ca la sfarsitul perioadei, oricat de lunga sau scurta va fi aceasta, va trebui sa-si ia cateva schimburi curate la el.
    Aveti curaj? Faceti o pauza in confruntarea dumneavoastra politica, democratica, si dedicati-va unui obiectiv comun si important pentru Romania.
    George Serban,
    bloger
    PS: … si daca tot veni vorba, faceti-i Raului si o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata.Folosindu-si atributiile functiei si institutiile statului i-a inscenat liberalului Theodor Atanasiu o “facatura” ca sa poata scapa de un ministru incomod. Apoi, in acelasi mod, pentru ca vorbise despre niste matrapazlacuri cu “adevaratii baieti destepti din energie” i-a repetata aceeasi “facatura” conservatorului Codrut Seres. Invitati-l pe el, Raul, sa mai comita un “abuz in functie” cu ministrul pedelist Videanu care a fost condamnat de o prima instanta curajoasa.N-ar trebui suspendat pana la clarificarea situatiei?
    Bateti-va, liberali, conservatori si socialisti … neimplicati!

  14. Scuze! Am uitat! Bafta tuturor finalistilor! Mogulul hotaraste! Pentru voi el are painea si cutitul!

  15. Votez cu blogul nr. 1 intrat in competitie; ironia este cel mai fin umor si este pentru oameni inteligenti.

  16. Dupa o trecere rapida in revista pot spune ca imi plac blogurile 1, 2, 14 si 15.
    – 1 pentru ca este oarecum atemporal, te scoate din cotidian si are si subiecte serioase si din cele mai usurele
    – 2 pentru ca este direct, sincer si amuzant
    – 14 pentru ca e destept si mai aflu si eu chestii
    – 15 pentru spiritul critic si stilul direct.

    Multa bafta tuturor si felicitari pentru initiativa

  17. Acum am citit pe blogul cemerita.blogspot.com ca a intrat in finala… il citesc de ceva vreme si ma bucur pentru el. Chiar merita !!!

  18. Miroase a sustinere falsa p-aici… sper sa ma insel. O verificare a ip-ului ar fi o prima(si cea mai simpla) metoda de eliminare a falsilor sustinatori. :D nenea pare blogger adevarat.

    Bafta!

  19. wtf, dar nimeni nu voteaza cu mine?? sa imi pun si eu oamenii sa imi faca bannere sa ma sustina?:D rili, nu scriu rau:))

  20. Care sunt valorile mele? Buna intrebare. Cred ca este cea mai importanta intrebare care ar trebui,sa ne urmeze toata viata.Deci sa incepem:tot ceea ce fac,este pur egoist:asa as vrea sa-mi faca,celalalt mie.Cum as vrea sa se poarte omul din dreapta sau stinga mea,cu mine.Nu sunt vorbe goale,ci este pur si simplu,esente tuturor lucrurilor.Dar,cum putem trai asa? Numai cel ce are inlauntrul sau Divinul. Stiu ca traim in secolul 21,dar asta este momentul. De ce? Pentru simplul fapt,ca ne-am rasturnat,valorile. Nu mai stim pur si simplu ce sa facem. Iar goana dupa bani(oare,cu adevarat este vorba de bani?),care este de fapt o iluzie(cind mori nu duci nimic). Nu spun ca nu trebuie sa ia ambitii,sa evoluezi,dar sa stii cum. Acum ajungem la tv.(programe,prezentatori,invitati,teme.),ce facem ca sa avem audienta? Pina unde mergem pentru acest lucru.Sa nu uitam ca omul este foarte influentabil.Ceea ce formam,aceea avem.Sa nu ne miram atunci,ce conducatori avem.Trebuie sa evoluam,nu numai printr-un vocabular elevat(nici nu stiu,daca este cu adevarat o forma de intelectualitate in totalitate,ci o forma de-a manipula),ci printr-o statura morala dreapta.Eu consider ca esenta lucrurilor se poate expune prin putine cuvinte,pline de seva.Da sa fie da, nu sa fie nu,dragostea este dragoste nu pasiune,erotism,egoism,nematurizare-nu iti asumi responsabilitati,pentru ce faci-,manipulare,sus este sus ,jos este jos s.a.m.d. Ce simplu este totul,dar noua ne place sa complicam totul,oare de ce? Pentru a ne ascunde falsitatea,nimidnicia,golul,din launtrul. Cred ca am vorbit cam mult.Imi doresc,sa ne imbogatim cu adevarat toti,ca sa nu pierim ca rasa.Doresc tuturor o zi mai buna miine.

  21. Alex, cum sa nu complicam lucrurile? Asa evouluam. Asa ajungem sa ne cunoastem pe noi insine si sa mergem mai departe. Functioneaza si la nivel individual si la alte nivele…sau o fi niveluri?(nu mai stie vorbeste romaneste la mine)

  22. Mi-am aruncat un ochi peste blog-urile ramase in cursa. Tare ideea celor doi baietzi care si-au orientat intreg blog-ul spre a ne face sa intelegem kre-i treaba cu munculitza. E sugestiv blog-ul si prin imagini. Munculitza la putere. Bravo fratilor!!! ;)

  23. Citesc „cemerita” zilnic. Chiar merita, are si sare si piper si ma relaxeaza intotdeauna dupa o zi lunga la serviciu.

  24. As vota de 10 ori daca ar fi cu putinta pt http://exasperat.wordpress.com/
    Blogul e foarte limpede, usor de parcurs, iar punctul forte…TITLURILE editorialelor. Nu spun daca ce spune in ele e corect ori ba, dar trebuie sa recunoasteti ca titlurile sunt inspirate.

  25. @ adi, eu zic ca sa nu punem pe nimeni din prieteni noştri adi să ne voteze adevăratele valori oricum au să iasă la suprafaţă :) baftă tuturor.

  26. Văd că se poate aprecia și public munca unor jurnaliști … de altă factură… să fiou specific?
    De stofă rară… de caracter!

    Votez addsalu! Succes și în finale de acest tip cât mai des!

  27. Nu am idee de cand este emisiunea, dar mi se pare incalificabil ce ati facut, insultand-o in asa hal pe D-na Macovei. (emisiunea D-nei Firea pe Antena3) Si chiar de ati fi avut dreptate , nu asa se face din partea unui „domn” care va credeti. Dvs, pentru simplu fapt ca aveti un trust media, pentru ca aveti bani, va credeti stapanul lumii !!! Credeti ca puteti jigni pe oricine! Va inselati Domnule Voiculescu! NU mai merge cu MANIPULAREA, oricate TELEVIZIUNI ati avea!!!!
    Chiar credeti ca romanii sunt prosti si va cred toate balivernele ?!? Nici nu pot sa va spun cat va inselati!
    Sunt curios DACA SUNTETI BARBAT si aveti curajul sa raspundeti acestui comentariu sau dati bir cu fugitii ca si ceilalti „prieteni” ai „dvs”

    P.S. Feriti-va de puterea romanilor si nu mai vorbiti in numele poporului roman ca nu aveti nici un drept.

  28. Să umble cu căciula-n mână !?!? / Nu ar avea nici un motiv. Că pentru capul lui Băsescu / Căciula-i un prezervativ. /

Comentariile sunt închise.