sâmbătă, aprilie 27, 2024

Mesaj pentru Guvernul României

106
Faptul că ajutăm Ucraina are o logică strategică pe termen lung. Problema este ce facem pe termen scurt. Avem o structură oficială care să participe la planul de reconstrucție al Ucrainei? Dacă nu avem, să o facem urgent pentru că în curând nu vom avea loc la masa negocierilor.

Atenție la datoria publică

108
România are o datorie publică de peste 800 de miliarde de lei. Mai gravă este situația serviciului datoriei publice care pune în pericol deficitul bugetar asumat. Acum suntem în febra alegerilor, dar liderii responsabili trebuie să se gândească cum reducem pe termen mediu această datorie paguboasă. Avem cum, numai că trebuie ca viitorul guvern să își asume măsuri curajoase, cu demnitate, onoare și profesionalism.

Clasa de mijloc

115
Nu de mult am dat o definiție a clasei de mijloc, singura categorie socială care poate asigura o democrație autentică. Zilele trecute am văzut la Observator, la Antena 1, că circa 50% dintre români nu pot trăi din economii. Repet definiția clasei de mijloc: „persoană care poate trăi un an fără venituri curente”. Până când România nu va avea o clasa de mijloc puternică (circa 80% din populația activă) nu vom avea democrație reală.

Clarificări

100
https://www.facebook.com/watch/?v=2626942327474256 *preluat de pe Facebook

Dragoste necondiționată

104
Mai nou, sunt copleșit de iubirea celor doi cățeluși. O iubire caldă, o privire sinceră și un oftat care îți rupe sufletul când sunt mângâiați. Dana, fetița mea cea mai mică, are o fundație pentru solidaritate, care se ocupă și de cățeluși. Dacă iubiți animalele apelați la ea, pe adresa [email protected]. Dumnezeu să vă aibă în paza Lui.

Miliarde de euro

105
În 2023 România a plătit dobânzi de circa 6 miliarde de euro. Datoria publică națională este de peste 30 de miliarde de euro. Tehnica rostogolirii împrumuturilor este la modă și are efecte pe termen mediu și lung, dar plata dobânzilor se face anual de către noi toți, cetățenii în viață. Ce propuneți?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat

100
Am văzut afirmația domnului Radu Crăciun, președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România, citez : „chiar dacă pe termen scurt pot să apară și evoluții negative.....” Domnule Crăciun, nu există evoluții negative. Sau evoluții, sau negative. Ce să gândească românii care alimentează fondurile de pensii care pot evolua negativ? Pilonul II de pensii private administrează peste 126 miliarde de lei, circa 25 miliarde de dolari americani. Dacă ne uităm la randamentul mediu anual din ultimii 15 ani vedem că banii pensionarilor nu sunt investiți astfel încât să depășească inflația pe perioada analizată. Se impune ,cred, formarea unei comisii parlamentare, care să clarifice pericolul ca economiile românilor să nu se deprecieze în numele unui viitor de aur. Va fi o propunere în acest sens în forul legislativ.

Și ce dacă!

100
Am citit în revista „Income”, din ianuarie, că SUA are o datorie de 34 de TRILIOANE de dolari. Primul gând a fost: Și dacă nu plătește, ce se întâmplă, intră în faliment? Se duc creditorii cu tancurile să-și recupereze banii? Are cineva un răspuns?

Atenție

100
Am văzut în presă că nivelul averii financiare pe cap de locuitor în România este de circa 6.000 euro, în timp ce la nivel european media este de 60.000 euro. Vin alegerile europarlamentare, atenție pe cine votați, demagogii USR, extremiștii AUR, sau oameni valoroși care pot face ceva pentru reducerea acestei diferențe rușinoase.

Pericolul extremist populist

100
Vin alegerile și constat o stabilizare a partidelor extremiste și populiste. În același timp, constat o lipsă de reacție a celor două partide care guvernează astăzi Romania. Avem în Parlament partide de extremă stangă (USR) și partide de extremă dreapta (AUR). Am spus mai sus extremiste și populiste cu toate că ele sunt la fel de periculoase pentru stabilitate. Populismul este o strategie pentru atragerea voturilor care, dacă conduc la guvernare, vor promova extremismul. Adio toleranță, echilibru, progres, dezvoltare. Va triumfa „noi și ai nostrii” cum am mai văzut în istoria modernă hitlerismul și comunismul. Chiar nu am învățat din lecțiile istoriei? Chiar am uitat perioada recentă, când extrema stângă (USR) a promovat politica condamnării adversarilor politici prin metode mafiote? Am uitat ce a promis USR și ce a făcut, acum ascultăm liniștiți ce promite AUR. Nu este prea târziu, dar nici timp mult nu a mai rămas. Este nevoie urgentă de o strategie de țară care să evite pericolul extremist populist. Sper ca în perioada imediat următoare să se formeze o forță politică puternică, unită, pentru asigurarea stabilității în România.

Astăzi, Daniel Ionașcu face parastasul de un an pentru mama lui

12
Dragă Daniel, Sunt lângă tine, iată mesajul meu de astăzi: Dumnezeu are lângă El sufletele mari. Să se odihnească în pace!

De ce să cheltuim 4 miliarde de lei?

101
Acesta este costul celor patru rânduri de alegeri. Promit să vin cu o propunere detaliată. Acum, vă rog să facem alegerile locale în aceeași zi cu cele europarlamentare și cele parlamentare în aceeași zi cu cele prezidențiale. Să ne lumineze bunul Dumnezeu, Amin!