Pare ok domnul senator, desi mie imi dau de gandit cei care schimba partidele in functie de…vreme. :)
Nu stiu daca are o buna activitate in teritoriu si care-i sunt alegatorii sai… ?!
…paduche la paduche trage.
paduche la paduche trage.
pare o achizitie destul de buna pt pc. mult succes
o achizitie buna…si cred ca vor mai veni parlamentari in PC
Au inceput sa sara din barca PDL-ului …. ii spalati, ii uscati si reciclati … gata sunt deja fete mari … :) :) :) Culmea … doreste sa participe la un proiect politic solid si serios …. Poate ar trebui putina penitenta mai intai
nistor este un om politic echilibrat…cred ca este un foarte bun negociator
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
Denuntul penal al dlui Constantin Tapus este un fas juridic. El nu poate sa aiba, logic vorbind, vreo urmare de ordin penal.
Cazul dvs. particular privitor la decizia definitiva si irevorabila data pe numele dvs. pune o serie de probleme de interes public asupra carora ma voi opri, succint, aici.
De 20 de ani – mai precis de 19, de cand exista Curtea Constitutionala – nu i-a trecut nimanui prin cap, inclusiv nici dlui. prof. univ. Ioan Deleanu, autorul celebrei lucrari „Justitia constitutionala”, care este – ori trebuie sa fie – efectul unei decizii de admitere de catre Curtea Constitutionala a unei exceptii de neconstitutionalitate. Si aceasta fiindca nimeni nu a pus intrebarile POTRIVITE in legatura cu ratiunea unei asemenea exceptii.
Iata prima intrebare: ce este, pana la urma, o decizie a Curtii Constitutionale privitoare la o exceptie de neconstitutionalitate?
Cand este sesizata cu o asemenea exceptie, Curtea Constitutionala este chemata sa realizeze o EXPERTIZA. Mai clar spus, ea este chemata sa expertizeze dispozitia legala contestata ca fiind neconstitutionala si sa decida daca, intr-adevar, aceasta contravine textului, dar si spiritului, logicii interne ale Constitutiei.
Asadar, Curtea Constitutionala este in aceasta directie un expert.
Avand la dispozitie expertiza Curtii Constitutionale sub forma unei decizii prin care se decide ca textul atacat este intr-adevar neconstitutional, subiectul care a ridicat exceptia – vorbesc aici despre exceptiile ridicate in fata instantei judecatoresti – trebuie sa ceara instantei un anumit lucru, pe care insa nimeni nu l-a cerut in acesti 20 (respectiv 19) ani. Caci, intr-adevar, care este ratiunea, care este motivul pentru care un subiect de drept ridica in fata instantei o exceptie de neconstitutionalitate?
Apoi: care sunt efectele unei decizii de admitere a unei exceptii de neconstitutionalitate? Repet: EFECTELE.
In cazul dvs. – dar nu numai in cazul dvs. -, Curtea de Apel Bucuresti a evaluat, a inventariat in mod gresit efectele.
Unul din efectele corecte ale unei decizii de admitere a unei exceptii de neconstitutionalitate este acesta: dispozitia legala declarata neconstitutionala nu poate sa aiba pentru viitor nici o consecinta juridica.
Consideratiile anterioare sunt aplicabile oricaror incidente de ordin constitutional produse sub forma unor exceptii de neconstitutionalitate.
Al dvs., Valeriu Mangu
TREBUE STOPATA MIGRATIA POLITICA !
TRBUE SCHIMBAT A LEGEA ELECTORALA !
Legea electorala ar putea fi modificata in asa fel incat un parlamentar care paraseste un grup parlamentar sau este exclus din el, sau din partid, sa-si piarda mandatul, si sa se realeaga, daca mai poate, imediat intr-o noua competitie electorala partiala. Aceasta solutie mi se pare i buna, pentru ca mercenarul s-ar gandi de doua sau de mai multe ori daca poate risca sa-si tradeze electoratul sau partidul.
OPRITI MIGRATIA PARLAMENTARA,
Migraţia politică a ajuns un flagel .
CONSPIRATIA TACERII IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN CONTINUA
DUPA PUBLICAREA RAPORTULUI CIA – PERICOL DE EXPLOZIE NUCLEARA
AM FOST SUSPENDAT DEPE BLOGUL DAN VOICULESCU !
s-a dublat numarul senatorilor PC :)
Un gest deosebit al lui Nistor. Va avea de lucru insa, in PC.
@mogul: nu fi rau..zi „la mai mare” :-)
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
(urmare)
Consecinta de care vorbeam anterior este cea avuta in vedere de Curtea de Apel Bucuresti in ceea ce priveste Decizia CNSAS din 2006 – dar, probabil, cazul nu este singular. Dar o decizie de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale NU produce doar aceasta consecinta, ci multe altele. Mai precis, problema se pune in cazul actelor de executare a dispozitiei neconstitutionale infaptuite INAINTE de momentul aparitiei deciziei de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale – sunt acestea legale sau nu? Exista ele din punct de vedere juridic?
Ei bine, domnule profesor si senator, aceste acte de executare sunt INEXISTENTE din punct de vedere juridic! In particular, deciziile CNSAS de politie politica – ori chiar deciziile prin care se constata necolaborarea etc. – anterioare aparitiei deciziei de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale sunt inexistente din punct de vedere juridic.
Cvasitotalitatea specialistilor in Drept echivaleaza, in ceea ce priveste efectele, o decizie de neconstitutionalitate cu abrogarea, dar nu-i asa. Din ratiuni care stau ascunse in textul si, respectiv, logica interna a Constitutiei, o decizie de neconstitutionalitate inseamna, in ceea ce priveste efectele, mai mult decat abrogarea. O decizie de neconstitutionalitate nu numai ca paralizeaza dispozitia legala atacata, ci paralizeaza si actul de executare infaptuit potrivit acesteia, dar, mai mult, anuleaza actul de executare, ceea ce face ca toate efectele sale juridice produse in trecut sa fie nelegale. Cu alte cuvinte, o decizie de neconstitutionalitate are efecte si in ceea ce priveste trecutul, dar nu in mod direct, ci indirect.
O asemenea concluzie este, neindoielnic, de interes public si poate sa aiba consecinte dintre cele mai spectaculoase.
Al dvs., Valeriu Mangu
Cu siguranta vor mai urma si altii exemplul lui Nistor ( la PC ) si al lui Bordeianu (la PNL ). Ieri, in Camera Deputatilor, noua PDL-isti au votat pentru adoptarea declaratiei politice care condamna afirmatiile unor oficiali maghiari privind autonomia. Cu siguranta cei noua sunt ardeleni cu coloana vertebrala si/sau parlamentari responsabili.
Am urmarit aseara Sinteza Zilei pe Antena3 in care sa vorbit despre cazul Teo Peter: In WikiLeaks spune ca Basescu a promis unui ambasador American ca soldatul care la ucis pe Teo Peter nu va face nici macar o zi de puscarie in Romania!!! Daca e adevarat ce spune WikiLeaks atunci Gigi Becali,Dan Diaconescu, Sorin Ovidiu Vantu, acesti domni cate zile de puscarie au facut? Si nu au ucis pe nimeni! Doar asa de propanganda! Stiu ca Basescu sa pus bine cu Licuriciu,dar eu ii doresc domnului Basescu viata frumoasa cat va mai trai si cand va da coltul sa se duca Dracului el,nevasta lui si cele doua fice, in veci vecilor Amin. Imi cer iertare pentru aceste cuvinte la adresa presedintelui dar mie imi place omul om si porcul porc…
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
(urmare 2)
Afirmatia – si concluzia – de mai sus, potrivit careia o decizie de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale modifica in mod indirect trecutul este, intr-adevar, spectaculoasa. Voi da aici o demonstaratie de bun-simt, nu numaidecat logica.
In conditiile in care Curtea Constitutionala decide, sa zicem, astazi, 30 martie a.c., ca o lege este neconstitutionala nu trebuie sa tragem numaidecat concluzia ca pana la acest moment legea a fost constitutionala. „Veninul” constitutional – ca sa folosesc sintagma dlui prof. univ. Ioan Muraru, Avocatul Poporului – exista in lege din momentul nasterii ei, atat ca noi am aflat despre existenta acestuia abia astazi, prin intermediul respectivei Curti, ca urmare a expertizei sale facuta asupra legii. Problema este, pe un exemplu, similara cu o expertiza ginecologica: daca abia astazi am aflat, in urma unei astfel de expertize, ca un caine este, sa zicem, de sex masculin, nu inseamna ca pana astazi a fost de sex feminin ori ca n-a avut sex. Cainele este inca de la nastere de sex masculin, atat ca noi am aflat abia astazi acest lucru, in urma expertizei.
Constitutia nu ingaduie, potrivit principiului suprematiei ei, principiu inscris in mod explicit si expres in textul ei, producerea unor situatii neconstitutionale, indiferent ca acestea s-au petrecut in trecut ori in viitor. Tot atat de adevarat este ca o lege se bucura de prezumtia de constitutionalitate, dar o asemenea prezumtie nu poate fi, in raport cu principiul enuntat mai sus, decat relativa.
Voi da acum un exemplu la limita, dar instructiv in economia temei abordate. Anume, sa presupunem ca printr-o lege este (re)introdusa pedeapsa cu moartea, pedeapsa altfel interzisa in mod explicit si expres de Constitutie. Cum, mai nou, judecarea unui proces nu se mai suspenda pe perioada cat o exceptie de neconstitutionalitate se afla la Curtea Constitutionala, ar insemna ca o instanta poate sa condamne la pedeapsa cu moartea. Sa presupunem ca o asemenea sentinta a devenit definitiva si ca a fost dat ordinul de punere in executare. Dar ce se intampla daca dupa acest ultim moment apare decizia de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale? Este dusa la indeplinire sau nu sentinta?
Cazul este similar deciziilor CNSAS date sub legea veche, declarata, dupa cum stim, neconstitutionala.
Concluzia avansata in finalul postarii anterioare are insa si efecte dintre cele mai spectaculoase: ce se intampla, de pilda, cu actele interne ale, de exemplu, CNSAS emise sub legea veche, cea neconstitutionala – state de plata, acte de vechime a angajatilor etc.? Rezulta ca si aceste acte sunt inexistente si atunci angajatii ar trebui sa returneze banii primiti ca salarii, sa nu beneficieze de vechime in munca etc. Astfel de situatii periciliteaza stabilitatea raporturilor juridice nascute sub legea veche, produce insecuritate juridica s.a.. S-ar infrange asadar o serie de principii mari ale Dreptului. Raspunsul este acesta: chiar daca o asemenea situatie este de natura sa produca o serie de consecinte de genul celor enumerate mai sus, ele nu pot fi opuse principiului suprematiei Constitutiei, care are preeminenta in raport cu toate celelalte principii constitutionale, ale Dreptului, in general.
Al dvs., Valeriu Mangu
Are dreptate dl.Nistor. PC are un potential de crestere destul de important.
In decursul vietii mele, am intalnit o multime de oameni pe care i-am pus pe un piedestal si i-am divinizat. Cu alte cuvinte, am avut incredere oarba in cinstea lor, dar m-am inselat amarnic. La proxima ocazie, si-au dat arama pe fata si prin comportamentul lor, mi-au demonstrat ca : „Nu tot ce zboara, se mananca”, fapt ce mi-a lasat un puternic gust amar, in legatura cu omenia semenilor nostri. Cand un om isi schimba optiunea politica, cu atata usurinta, nu prea cred a fi lucru curat. In momentul in care, eu, un umil iepure batran, am un crez politic pentru un partid, cand nu-mi convine ceva, imi exprim parerea in cadrul sedintelor si caut sa indrept lucrurile pe fagasul cel bun, dar nu-mi parasesc partidul, sarind ca iepurele din laptuca in laptuca. Sa dea Dumnezeu sa fie totusi un om bun, care si-a investit gresit increderea in partidul din care a facut parte si sa nu tradeze interesele PC-ului, determinandu-ne astfel sa gandim cu amaraciune: „Tradare-tradare, dar sa o stim si noi !”.
Poate dl Nistor le-a mai dat idei si altora de prin PDL, sau UNPR…Poate un Diaconescu,…si-ar mai recupera putin din onoarea pierduta prin trecerea la UNPR.
@ Codrin a fost odata un copacel numit partid .. crescut dintr-o samanta buna aruncata de padurar intr-o padure deasa si potrivnica
a iesit din pamant firav ca o promisiune evoluand frumos spre copacel care saracul creste si el cum poate dar creste . insa padurarul doar pentru ca a aruncat samanta si il mai uda din cand in cand il taie de la jumate pentru ca nu ii place directia in care i-au crescut ramurile ….si saracu copacel iar se chinuie sa creasca … si tot asa pana saracul copacel schingiut incet incet moare
daca padurarul ar fi avut intelepciune il lasa de 8 ani sa creasca acum era un copac zdravan la care nu prea poti sa tai cu foarfeca ce vrei tu insa de la care te poti astepta sa culegi ceva fructe delicioase , sa te odihnesti cand stapanul soare dogoreste sau sa te ascunzi in spatele trunchiului sau gros de sagetile braconierilor cei rai . acel copacel ar fi devenit un copac falnic si ar fi ramas pe picioarele lui si dupa ce padurarul batran nu va mai fi iar urmasii lui i-ar fi admirat creatia ….
sa vedem, asa ar trebui sa fie in mod normal –
PC devine o forta incet, dar sigur, am vazut ca multi incep sa-si dea seama de acest potential de crestere
sa treaca cat mai multi, pdl e o cauza pierduta de multa vreme, cei destepti stiu unde sa se duca
ar fi bine ca si altii sa-l urmeze pe domnul nistor
Vasile Nistor – un exemplu de urmat.
TOTUL DESPRE PROIECTE
Îl rog pe Nistor să-mi vândă un pont direct
Şi promit să dau un spriţ când iau chenzina :
Cum se numeşte firma ce i-a făcut proiect
La casa lui egală-n suprafaţă cu … grădina ?
P.S. Pentru edificare puteti consulta declaratia de avere a d-lui senator de Bacau, Vasile Nistor aici : https://www.senat.ro/DeclaratiiAvere.aspx
Din continutul acesteia rezulta in mod extrem de ciudat ca suprafata casei sale, construite in anul 2004, este perfect egala cu cea a terenului cumparat in anul 2000, respectiv de 437 m.p.
Dl Nistor ar trebui sa munceasca de 2 ori mai mult fata de un membru de rand, din simplul motiv ca pana in prezent a pus si el umarul la dezastrul socio-economic al Romaniei sustinand in Parlament de fiecare data initiativele legislative marete a Guvernelor BASESCU/BOC.
Ma intreb de ce a durat atat de mult sa i se umple paharul…In orce caz , personal eu nu prea am incredere in tradatori (chiar daca au trecut de partea noastra).
….Ce parere aveti de proaspatul independent Dl.Mircia Giurgiu ?
Eu cred ca atunci cand a renuntat la a mai fi independent de Cluj-Napoca si a decis sa intre in PD-L a fost o greseala pe care ar putea s-o corecteze intrand in PC.
Parerea mea.Iar PC ar castiga un barbat cu multa priza la populatie.
Sper din tot sufletul sa se anunte la stiri ca si Dansul intra in randurile PC-istilor curand.
Va doresc O Seara Frumoasa !
Noi poporul ,
suveran şi conştient de marea noastră putere
şi încredințati că vocea noastră este legea cea supremă , care-i deasupra oricărei alte legi
şi peste orice impuneri şi condiționări străine nouă ,
noi :
…desfidem şi scuipăm în față justiția criminală băseskară , mongolă , hitleristă şi moşieră .
şi spunem răspicat , ca să se ştie :
Noi îl vom elibera pe Voiculescu , care ne e prieten şi apărător
Noi , nu politicienii cei trândavi şi îmbuibați
Noi , nu „justițiile” impuse nouă de străini din alte zări .
De ghiutănştaini şi criminali .
Noi , nu judekățile trucate , securiste .
Noi îl vom elibera pe Voiculescu . Care ne e prieten şi apărător
Noi , nu politicienii cei trândavi şi îmbuibați
Comentariile sunt închise.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă furniza o experiență completă de navigare. Continuând navigarea sunteți de acord cu această politică
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
În ultimele zile de campanie electorală, cei care simt că pierd teren încearcă să creeze teme false, să denatureze adevăruri, să se cațăre pe umerii altora.
Am citit în social...
Descoperă mai multe la Întâlnire cu Dan Voiculescu
Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.
Pare ok domnul senator, desi mie imi dau de gandit cei care schimba partidele in functie de…vreme. :)
Nu stiu daca are o buna activitate in teritoriu si care-i sunt alegatorii sai… ?!
…paduche la paduche trage.
paduche la paduche trage.
pare o achizitie destul de buna pt pc. mult succes
o achizitie buna…si cred ca vor mai veni parlamentari in PC
Au inceput sa sara din barca PDL-ului …. ii spalati, ii uscati si reciclati … gata sunt deja fete mari … :) :) :) Culmea … doreste sa participe la un proiect politic solid si serios …. Poate ar trebui putina penitenta mai intai
nistor este un om politic echilibrat…cred ca este un foarte bun negociator
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
Denuntul penal al dlui Constantin Tapus este un fas juridic. El nu poate sa aiba, logic vorbind, vreo urmare de ordin penal.
Cazul dvs. particular privitor la decizia definitiva si irevorabila data pe numele dvs. pune o serie de probleme de interes public asupra carora ma voi opri, succint, aici.
De 20 de ani – mai precis de 19, de cand exista Curtea Constitutionala – nu i-a trecut nimanui prin cap, inclusiv nici dlui. prof. univ. Ioan Deleanu, autorul celebrei lucrari „Justitia constitutionala”, care este – ori trebuie sa fie – efectul unei decizii de admitere de catre Curtea Constitutionala a unei exceptii de neconstitutionalitate. Si aceasta fiindca nimeni nu a pus intrebarile POTRIVITE in legatura cu ratiunea unei asemenea exceptii.
Iata prima intrebare: ce este, pana la urma, o decizie a Curtii Constitutionale privitoare la o exceptie de neconstitutionalitate?
Cand este sesizata cu o asemenea exceptie, Curtea Constitutionala este chemata sa realizeze o EXPERTIZA. Mai clar spus, ea este chemata sa expertizeze dispozitia legala contestata ca fiind neconstitutionala si sa decida daca, intr-adevar, aceasta contravine textului, dar si spiritului, logicii interne ale Constitutiei.
Asadar, Curtea Constitutionala este in aceasta directie un expert.
Avand la dispozitie expertiza Curtii Constitutionale sub forma unei decizii prin care se decide ca textul atacat este intr-adevar neconstitutional, subiectul care a ridicat exceptia – vorbesc aici despre exceptiile ridicate in fata instantei judecatoresti – trebuie sa ceara instantei un anumit lucru, pe care insa nimeni nu l-a cerut in acesti 20 (respectiv 19) ani. Caci, intr-adevar, care este ratiunea, care este motivul pentru care un subiect de drept ridica in fata instantei o exceptie de neconstitutionalitate?
Apoi: care sunt efectele unei decizii de admitere a unei exceptii de neconstitutionalitate? Repet: EFECTELE.
In cazul dvs. – dar nu numai in cazul dvs. -, Curtea de Apel Bucuresti a evaluat, a inventariat in mod gresit efectele.
Unul din efectele corecte ale unei decizii de admitere a unei exceptii de neconstitutionalitate este acesta: dispozitia legala declarata neconstitutionala nu poate sa aiba pentru viitor nici o consecinta juridica.
Consideratiile anterioare sunt aplicabile oricaror incidente de ordin constitutional produse sub forma unor exceptii de neconstitutionalitate.
Al dvs., Valeriu Mangu
TREBUE STOPATA MIGRATIA POLITICA !
TRBUE SCHIMBAT A LEGEA ELECTORALA !
Legea electorala ar putea fi modificata in asa fel incat un parlamentar care paraseste un grup parlamentar sau este exclus din el, sau din partid, sa-si piarda mandatul, si sa se realeaga, daca mai poate, imediat intr-o noua competitie electorala partiala. Aceasta solutie mi se pare i buna, pentru ca mercenarul s-ar gandi de doua sau de mai multe ori daca poate risca sa-si tradeze electoratul sau partidul.
OPRITI MIGRATIA PARLAMENTARA,
Migraţia politică a ajuns un flagel .
CONSPIRATIA TACERII IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN CONTINUA
DUPA PUBLICAREA RAPORTULUI CIA – PERICOL DE EXPLOZIE NUCLEARA
AM FOST SUSPENDAT DEPE BLOGUL DAN VOICULESCU !
s-a dublat numarul senatorilor PC :)
Un gest deosebit al lui Nistor. Va avea de lucru insa, in PC.
@mogul: nu fi rau..zi „la mai mare” :-)
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
(urmare)
Consecinta de care vorbeam anterior este cea avuta in vedere de Curtea de Apel Bucuresti in ceea ce priveste Decizia CNSAS din 2006 – dar, probabil, cazul nu este singular. Dar o decizie de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale NU produce doar aceasta consecinta, ci multe altele. Mai precis, problema se pune in cazul actelor de executare a dispozitiei neconstitutionale infaptuite INAINTE de momentul aparitiei deciziei de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale – sunt acestea legale sau nu? Exista ele din punct de vedere juridic?
Ei bine, domnule profesor si senator, aceste acte de executare sunt INEXISTENTE din punct de vedere juridic! In particular, deciziile CNSAS de politie politica – ori chiar deciziile prin care se constata necolaborarea etc. – anterioare aparitiei deciziei de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale sunt inexistente din punct de vedere juridic.
Cvasitotalitatea specialistilor in Drept echivaleaza, in ceea ce priveste efectele, o decizie de neconstitutionalitate cu abrogarea, dar nu-i asa. Din ratiuni care stau ascunse in textul si, respectiv, logica interna a Constitutiei, o decizie de neconstitutionalitate inseamna, in ceea ce priveste efectele, mai mult decat abrogarea. O decizie de neconstitutionalitate nu numai ca paralizeaza dispozitia legala atacata, ci paralizeaza si actul de executare infaptuit potrivit acesteia, dar, mai mult, anuleaza actul de executare, ceea ce face ca toate efectele sale juridice produse in trecut sa fie nelegale. Cu alte cuvinte, o decizie de neconstitutionalitate are efecte si in ceea ce priveste trecutul, dar nu in mod direct, ci indirect.
O asemenea concluzie este, neindoielnic, de interes public si poate sa aiba consecinte dintre cele mai spectaculoase.
Al dvs., Valeriu Mangu
Cu siguranta vor mai urma si altii exemplul lui Nistor ( la PC ) si al lui Bordeianu (la PNL ). Ieri, in Camera Deputatilor, noua PDL-isti au votat pentru adoptarea declaratiei politice care condamna afirmatiile unor oficiali maghiari privind autonomia. Cu siguranta cei noua sunt ardeleni cu coloana vertebrala si/sau parlamentari responsabili.
Am urmarit aseara Sinteza Zilei pe Antena3 in care sa vorbit despre cazul Teo Peter: In WikiLeaks spune ca Basescu a promis unui ambasador American ca soldatul care la ucis pe Teo Peter nu va face nici macar o zi de puscarie in Romania!!! Daca e adevarat ce spune WikiLeaks atunci Gigi Becali,Dan Diaconescu, Sorin Ovidiu Vantu, acesti domni cate zile de puscarie au facut? Si nu au ucis pe nimeni! Doar asa de propanganda! Stiu ca Basescu sa pus bine cu Licuriciu,dar eu ii doresc domnului Basescu viata frumoasa cat va mai trai si cand va da coltul sa se duca Dracului el,nevasta lui si cele doua fice, in veci vecilor Amin. Imi cer iertare pentru aceste cuvinte la adresa presedintelui dar mie imi place omul om si porcul porc…
Domnule profesor si senator Dan Voiculescu,
(urmare 2)
Afirmatia – si concluzia – de mai sus, potrivit careia o decizie de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale modifica in mod indirect trecutul este, intr-adevar, spectaculoasa. Voi da aici o demonstaratie de bun-simt, nu numaidecat logica.
In conditiile in care Curtea Constitutionala decide, sa zicem, astazi, 30 martie a.c., ca o lege este neconstitutionala nu trebuie sa tragem numaidecat concluzia ca pana la acest moment legea a fost constitutionala. „Veninul” constitutional – ca sa folosesc sintagma dlui prof. univ. Ioan Muraru, Avocatul Poporului – exista in lege din momentul nasterii ei, atat ca noi am aflat despre existenta acestuia abia astazi, prin intermediul respectivei Curti, ca urmare a expertizei sale facuta asupra legii. Problema este, pe un exemplu, similara cu o expertiza ginecologica: daca abia astazi am aflat, in urma unei astfel de expertize, ca un caine este, sa zicem, de sex masculin, nu inseamna ca pana astazi a fost de sex feminin ori ca n-a avut sex. Cainele este inca de la nastere de sex masculin, atat ca noi am aflat abia astazi acest lucru, in urma expertizei.
Constitutia nu ingaduie, potrivit principiului suprematiei ei, principiu inscris in mod explicit si expres in textul ei, producerea unor situatii neconstitutionale, indiferent ca acestea s-au petrecut in trecut ori in viitor. Tot atat de adevarat este ca o lege se bucura de prezumtia de constitutionalitate, dar o asemenea prezumtie nu poate fi, in raport cu principiul enuntat mai sus, decat relativa.
Voi da acum un exemplu la limita, dar instructiv in economia temei abordate. Anume, sa presupunem ca printr-o lege este (re)introdusa pedeapsa cu moartea, pedeapsa altfel interzisa in mod explicit si expres de Constitutie. Cum, mai nou, judecarea unui proces nu se mai suspenda pe perioada cat o exceptie de neconstitutionalitate se afla la Curtea Constitutionala, ar insemna ca o instanta poate sa condamne la pedeapsa cu moartea. Sa presupunem ca o asemenea sentinta a devenit definitiva si ca a fost dat ordinul de punere in executare. Dar ce se intampla daca dupa acest ultim moment apare decizia de neconstitutionalitate a Curtii Constitutionale? Este dusa la indeplinire sau nu sentinta?
Cazul este similar deciziilor CNSAS date sub legea veche, declarata, dupa cum stim, neconstitutionala.
Concluzia avansata in finalul postarii anterioare are insa si efecte dintre cele mai spectaculoase: ce se intampla, de pilda, cu actele interne ale, de exemplu, CNSAS emise sub legea veche, cea neconstitutionala – state de plata, acte de vechime a angajatilor etc.? Rezulta ca si aceste acte sunt inexistente si atunci angajatii ar trebui sa returneze banii primiti ca salarii, sa nu beneficieze de vechime in munca etc. Astfel de situatii periciliteaza stabilitatea raporturilor juridice nascute sub legea veche, produce insecuritate juridica s.a.. S-ar infrange asadar o serie de principii mari ale Dreptului. Raspunsul este acesta: chiar daca o asemenea situatie este de natura sa produca o serie de consecinte de genul celor enumerate mai sus, ele nu pot fi opuse principiului suprematiei Constitutiei, care are preeminenta in raport cu toate celelalte principii constitutionale, ale Dreptului, in general.
Al dvs., Valeriu Mangu
Are dreptate dl.Nistor. PC are un potential de crestere destul de important.
In decursul vietii mele, am intalnit o multime de oameni pe care i-am pus pe un piedestal si i-am divinizat. Cu alte cuvinte, am avut incredere oarba in cinstea lor, dar m-am inselat amarnic. La proxima ocazie, si-au dat arama pe fata si prin comportamentul lor, mi-au demonstrat ca : „Nu tot ce zboara, se mananca”, fapt ce mi-a lasat un puternic gust amar, in legatura cu omenia semenilor nostri. Cand un om isi schimba optiunea politica, cu atata usurinta, nu prea cred a fi lucru curat. In momentul in care, eu, un umil iepure batran, am un crez politic pentru un partid, cand nu-mi convine ceva, imi exprim parerea in cadrul sedintelor si caut sa indrept lucrurile pe fagasul cel bun, dar nu-mi parasesc partidul, sarind ca iepurele din laptuca in laptuca. Sa dea Dumnezeu sa fie totusi un om bun, care si-a investit gresit increderea in partidul din care a facut parte si sa nu tradeze interesele PC-ului, determinandu-ne astfel sa gandim cu amaraciune: „Tradare-tradare, dar sa o stim si noi !”.
Poate dl Nistor le-a mai dat idei si altora de prin PDL, sau UNPR…Poate un Diaconescu,…si-ar mai recupera putin din onoarea pierduta prin trecerea la UNPR.
@ Codrin a fost odata un copacel numit partid .. crescut dintr-o samanta buna aruncata de padurar intr-o padure deasa si potrivnica
a iesit din pamant firav ca o promisiune evoluand frumos spre copacel care saracul creste si el cum poate dar creste . insa padurarul doar pentru ca a aruncat samanta si il mai uda din cand in cand il taie de la jumate pentru ca nu ii place directia in care i-au crescut ramurile ….si saracu copacel iar se chinuie sa creasca … si tot asa pana saracul copacel schingiut incet incet moare
daca padurarul ar fi avut intelepciune il lasa de 8 ani sa creasca acum era un copac zdravan la care nu prea poti sa tai cu foarfeca ce vrei tu insa de la care te poti astepta sa culegi ceva fructe delicioase , sa te odihnesti cand stapanul soare dogoreste sau sa te ascunzi in spatele trunchiului sau gros de sagetile braconierilor cei rai . acel copacel ar fi devenit un copac falnic si ar fi ramas pe picioarele lui si dupa ce padurarul batran nu va mai fi iar urmasii lui i-ar fi admirat creatia ….
sa vedem, asa ar trebui sa fie in mod normal –
PC devine o forta incet, dar sigur, am vazut ca multi incep sa-si dea seama de acest potential de crestere
sa treaca cat mai multi, pdl e o cauza pierduta de multa vreme, cei destepti stiu unde sa se duca
ar fi bine ca si altii sa-l urmeze pe domnul nistor
Vasile Nistor – un exemplu de urmat.
TOTUL DESPRE PROIECTE
Îl rog pe Nistor să-mi vândă un pont direct
Şi promit să dau un spriţ când iau chenzina :
Cum se numeşte firma ce i-a făcut proiect
La casa lui egală-n suprafaţă cu … grădina ?
P.S. Pentru edificare puteti consulta declaratia de avere a d-lui senator de Bacau, Vasile Nistor aici : https://www.senat.ro/DeclaratiiAvere.aspx
Din continutul acesteia rezulta in mod extrem de ciudat ca suprafata casei sale, construite in anul 2004, este perfect egala cu cea a terenului cumparat in anul 2000, respectiv de 437 m.p.
Dl Nistor ar trebui sa munceasca de 2 ori mai mult fata de un membru de rand, din simplul motiv ca pana in prezent a pus si el umarul la dezastrul socio-economic al Romaniei sustinand in Parlament de fiecare data initiativele legislative marete a Guvernelor BASESCU/BOC.
Ma intreb de ce a durat atat de mult sa i se umple paharul…In orce caz , personal eu nu prea am incredere in tradatori (chiar daca au trecut de partea noastra).
….Ce parere aveti de proaspatul independent Dl.Mircia Giurgiu ?
Eu cred ca atunci cand a renuntat la a mai fi independent de Cluj-Napoca si a decis sa intre in PD-L a fost o greseala pe care ar putea s-o corecteze intrand in PC.
Parerea mea.Iar PC ar castiga un barbat cu multa priza la populatie.
Sper din tot sufletul sa se anunte la stiri ca si Dansul intra in randurile PC-istilor curand.
Va doresc O Seara Frumoasa !
Noi poporul ,
suveran şi conştient de marea noastră putere
şi încredințati că vocea noastră este legea cea supremă , care-i deasupra oricărei alte legi
şi peste orice impuneri şi condiționări străine nouă ,
noi :
…desfidem şi scuipăm în față justiția criminală băseskară , mongolă , hitleristă şi moşieră .
şi spunem răspicat , ca să se ştie :
Noi îl vom elibera pe Voiculescu , care ne e prieten şi apărător
Noi , nu politicienii cei trândavi şi îmbuibați
Noi , nu „justițiile” impuse nouă de străini din alte zări .
De ghiutănştaini şi criminali .
Noi , nu judekățile trucate , securiste .
Noi îl vom elibera pe Voiculescu . Care ne e prieten şi apărător
Noi , nu politicienii cei trândavi şi îmbuibați
Comentariile sunt închise.