Un articol din Jurnalul National pe care nu-l înțeleg. „Profit”, „nefiscalizare”, agitațiune și spirit dilematic – pentru ce?
În România anului 2015, acatistul și lumânarea pentru sănătate dau dimensiunea evaziunii estimate la 23 de miliarde de euro pe an ?!
Pentru mulți români, pelerinajul din aceste zile reprezintă ultimă speranță în mai bine. Într-o societate săracă, în care omul de rând care are conștiință și moralitate este marginalizat, rolul Bisericii este semnificativ. O minimă educație spirituală asigură echilibrul unei națiuni. Un om care are repere valoroase face alegeri corecte.
Orice societate are nevoie, în egală măsură, și de spirit critic, și de repere pozitive. Acționând echilibrat, fără tensiuni, fără excese, Biserica poate oferi modele utile societății românești.
N.B. În acest context, i-am trimis Patriarhului Daniel un mesaj referitor la disponibilitatea de a susține intensificarea implicării sociale a BOR.
De acord cu reperele valoaroase, dar dvs ati vazut grila de programe ce o aveti? Ati vazut „reperele valoaroase” ce sunt promovate la trusturile dumneavoastra? In situatia aceasta, cum puteti mentiona repere valoroase cand dumneavoastra promovati anumite repere.. ce pozitive nu pot fi numite
Intr-adevar, stim cu totii ca mereu ati actionat cu frica de Dumnezeu…
Ai fost curios ce scrie angajatul tau pocait, directorul A3, pe pagina lui de FB? Ai vazut cum ia in daradere cultul ortodox? E vreo manevta stalinista? V-ati inteles precum „cel bun si cel rau”.
Intra-adevar degeaba esti la puscarie atat timp cat angatii iti duc la comanda ura si desbimarea.
Sper sa le fie de folos „moastele” tale pe viitor.
Cu bune si cu rele, nu-i treaba pocaitului tau sa comenteze Biserica Ortodoxa.
Raspopitul Gadea sa-si vada de penticostalii lui, ca nu le-a comentat nimeni obiceiurile si nu le-a luat nimeni sarmaua de la gura.
“Romania se va reabilita cu adevarat, doar dupa ce se vor finaliza cel putin 1000 de procese penale pentru coruptie la nivel inalt.”
Pai poate ar trebui, domnule profesor, sa urmariti mai atent politica fatisa de discreditare a religiei crestine si a Bisericii Ortodoxe Romane, pe care o duce, de multi ani, trustul dumneavoastra de presa: presa scrisa, radio si televiziuni, care „intr-un gand si intr-o fapta”, lanseaza atac dupa atac, unul mai abject si mai neintemeiat decat altul. Poate atunci, ati intelege mai bine de ce se intampla unele lucruri rele. Dumneavoastra si nu numai. Sunteti un om ce se apropie de o varsta venerabila si, dincolo de politica, afaceri si altele, sunteti, cu siguranta, un intelept, a carui experienta de viata a inabusit demult teribilismele. De fapt, nici nu e vorba despre teribilism sau revolta. Si nu cred ca dumneavoastra nu ati observat ca aceasta politica anticrestina, la nivel mondial, si anti-ortodoxa, la nivel national, este una bine orchestrata, dincolo de registrul politic sau de orice alta natura. Oameni de presa cu opinii politice si nu numai total diferite, care-i transforma uneori in adevarati dusmani, se intalnesc cordial in tabara anticrestina si anti-ortodoxa si brusc, „canta pe acelasi glas” in aceasta privinta, aprobandu-se unul pe altul. De dreapta sau de stanga, socialisti sau liberali, basisti sau anti-basisti, adversari ideologici sau de-a dreptul dusmani pe viata si pe moarte, se aliaza neconditionat intru hulirea unor valori istorice si traditionale si a constiintei care a tinut neamul nostru unit peste granite vremelnice si dezradacinari. Eu cred in libertatea de exprimare a fiecarui om, mai ales a jurnalistilor care informeaza societatea si pot deveni formatori de opinie, dar cred si in raspunderea pe care o are, de pilda, un sef de trust de presa, de facto sau in scripte, pentru tot ce emana acel trust catre societate. Raspundere in fata lui Dumnezeu si a oamenilor. Inchei spunandu-va ca ma gandesc uneori la dumneavoastra. Nu stiu daca ce vi s-a intamplat si vi se intampla este drept sau nu. Dar cred ca Dumnezeu poate indrepta orice, iar apropierea de El, chiar si in ultima clipa, ne poate ridica deasupra pacatelor noastre si ale celorlalti. Si Brancoveanu a fost bogat si nedrept, uneori … . Va doresc, domnule profesor, sa nu deznadajduiti si sa aveti credinta si rabdare. Doamne-ajuta!
Comentariile sunt închise.