Maslow vorbea de nevoi fiziologice- treapta 1 (hrană, adăpost, sănătate, etc.), nevoi de securitate – treapta 2 (justiție, stabilitate, evitarea pericolelor, siguranța zilei de mâine, etc.), nevoi de apartenență- treapta 3 (familie, prieteni, afecțiune, aderarea la diferite grupuri, etc.), nevoi de stimă- treapta 4 (auto-respect, loc în ierarhia socială, recunoaștere, apreciere, etc.), nevoi de auto-depășire- treapta 5 (dorința de mai bine, cunoaștere, estetică, împlinire, etc.).
A fost mult dezbătută ideea dacă este necesar în prealabil ca nevoile de pe treptele inferioare să fie satisfăcute pentru ca cele de pe treptele superioare să poată fi la rândul lor satisfăcute. Opinia lui Maslow, la care subscriu, este că acest lucru este necesar.

80 COMENTARII

  1. cred ca din toamna din treapta 1 a lui maslow o vom resimtii foarte mult si o mare parte din poporul roman.

  2. cu totii suntem diferiti si avem nevoi diferite insa in acelasi timp traim intr-o societate pe care trebuie sa o respectam si sa o sustinem.

  3. o motivatie foarte mare pentru romania ar fi sa treaca cu bine peste toate aceste crize care au venit peste noi si care au pus mare presiune pe poporul roman si pe nivelul lui de trai.

  4. ganditori ai vremurilor trecute au adus in lucrarile lor si umanismul pe care l-au reliefat ca fiind unul dintre stalpii foarte importanti ai unei societati care tind einspre prosperitate.

  5. motivatiile reprezinta acea trambulina care ne propulseaza la atingerea obiectivelor pe care ni le dorim si la care putem aspira.

  6. motivatia reprezinta o componenta foarte importanta si chiar este una declansatoare in realizarea de procese marete.

  7. schimbarea doctrinei de stat in romania este o necesitate pentru pentru poporul roman si asa secatuit de toate crizele care au aparut la orizont.

  8. ar fi o mare bucurie pentru mine daca tara mea ar avea ca si piatra de temelie o ideologie umanista.

  9. viitorul acestei tari este reprezentat de catre umanism cu ale sale principii benefice pentru o societate.

  10. miscarea umanista din romania este singura care poate face diferenta la nivel politic pentru o mai buna gestionare si administrare a tarii.

  11. la nivel de ideologie romania a avut mereu de suferit si de aceea avem aceste rezultate dezastruoase.

  12. singura si cea mai mare motivatie pe care o are romania este sa relanseze balanta economica astfel incat romanii sa nu resimta asa de mult scumpirile la alimentele de baza.

  13. criza in care suntem este una foarte grea pentru poporul roman iar suprema motivatie este sa o depasim cu bine.

  14. umanistii sunt singurii care cunosc problemele reale ale romanilor si intervin in rezolvarea lor.respect maxim.

  15. Sunt foarte curioasă să aflu cum evoluează mai departe în interpretarea dumneavoastră conceptele teoriei maslowiene.

  16. de-a lungul timpului aceste ierarhii au suferit mici modificari,important este ca omul,fiinta sociala, sa faca mereu diferenta in bine indiferent de societatea in care activeaza.

  17. sprijinul pe care ni-l acordati ne face sa mergem mai departe si sa avem speranta ca lucrurile vor cunoaste o turnura buna.

  18. o societate fara o doctrina puternica va ramane mereu in urma celor care stiu sa implementeze ideologii benefice pentru poporul lor.

  19. fiecare individ dintr-o societate este condus in viata dupa anumite motivatii si teluri pe care incearca sa le atinga.

  20. Schema piramidală a nevoilor umane așa cum o descrie Maslow e incompletă după părerea mea dacă nu îi găsește și religiozității și credinței un loc. Pentru multă lume credința echivalează cu toate cele 5 trepte la un loc. Nu spun că e bine sau e rău, doar că e un fapt.

  21. Nu mă miră că autorealizarea e vârful piramidei lui Maslow, puțini ajung acolo. Vorba aia din popor: mulți chemați, puțini aleși.

  22. nevoia romaniei de o doctrina umanista este una acuta,guvernantii nostrii ar trebuii sa implementeze cat mai rapid o astfel de ideologie.

  23. daca vom avea o economie puternica si libera atunci societatea romaneasca poate intra pe fagasul normal al lucrurilor.

  24. unul dintre principiile umanismul este,omul potrivit la locul potrivit,si cred ca numai asa ne putem dezvolta punand oameni competenti in domeniile cheie ale romaniei.

  25. motivatia principala si primordiala in acelasi timp a conducerii romaniei ar trebui sa fie ridicarea nivelului de trai al populatiei.

  26. vocile umaniste sunt din ce in ce mai prezente si asta este un lucru bun pentru societatea romaneasca.

  27. sustinerea umanismului de catre romani este una foarte mare,pentru ca ne dorim cu totii sa avem o tara frumoasa.

  28. romania neavand un fundament solid la nivel doctrinar s-a ajuns sa avem aceste rezultate nesatisfacatoare pentru o societate membra a uniunii europene.

  29. atunci cand siguranta zilei de maine iti este zdruncinata increderea in clasa politica scade vertiginos.

  30. statisticile ne arata cifre ingrijoratoare cu privire la puterea de cumparare a romanilor iar cei care trebuie sa relanseze aceste lucruri nu iau nicio masura pentru ca populatia sa resimta mai usor criza alimentara prin care trecem.

  31. sa speram ca lucrurile se vor stabiliza si la noi ca prea mare a fost degringolada din politica damboviteana de pana acum.

  32. trebuie sa fim constienti de faptul ca autoritatile ne-au lasat sa ne descurcam pe cont propriu,fiecare dupa cum poate.

  33. fara o buna strategie de dezvoltare romaniei ii va fi foarte greu sa tina pasul cu celelalte tari ale uniunii europene.

Comentariile sunt închise.