Prejudiciul stabilit de DNA în dosarul ICA, pe baza căruia Camelia Bogdan a dat condamnări însumate de 50 de ani de închisoare, este o fabulație. O recunoaște senin chiar Aurelia Nicolae, „specialista” DNA care a inventat acest prejudiciu, în declaraţiile date în faţa procurorilor de la SIIJ.

Aurelia Nicolae: „Nu îmi amintesc cum am gândit atunci când am consemnat în raportul respectiv. Este eronată modalitatea de calculare. Așa cum am declarat mai sus, calculul este de asemenea greșit. Această eroare o explic în condiţiile în care am întocmit raportul de constatare în grabă”.

În realitate, nu e vorba de o simplă „eroare” făcută din grabă. Raportul Aureliei Nicolae pe baza căruia au fost trimiși în închisoare 13 oameni nevinovați a fost însăilat la ordinele DNA.

Pentru o imagine mai amplă puteți citi articolul foarte bine scris și documentat de Mihai Popescu din Evenimentul Zilei.

80 COMENTARII

  1. Nu știu cum ați reușit să treceți cu bine peste acest episod de film de groază, dar mă bucur că ați reușit și că ați rămas același om bun. Tot respectul, domn profesor.

  2. Toți ticăloșii care au luat parte sau au comandat acest monstruos abuz judiciar trebuie să plătească mai devreme sau mai târziu. Din păcate, pentru cei care deja au avut de suferit de pe urma acestei operațiuni speciale comandate de Băsescu și executată de DNA, nu se mai poate face nimic.

  3. E cutremurător când îți dai seama cât de ușor pot fi distruse viețile oamenilor într-un sistem juridic corupt.

  4. Nu înțeleg de ce nu sunt desființate hotărârile date în procesul ICA în aceste condiții. Totuși, sunt atâtea instituții și persoane direct implicate care au admis că totul a fost o mascaradă.

  5. Îmi pare rău că trebuie să spun astfel de lucruri, dar locul Cameliei Bogdan și a lui Petrov e la pușcărie, în locul celor pe care i-a condamnat pe nedrept. De doamna care a făcut raportul acela mi-e doar milă, e evident că a fost obligată să facă ce a făcut.

  6. Toate persoanele acuzate și pedepsite pe nedrept în acest dosar inventat trebuie reabilitate de urgență și complet. Plus despăgubiri grele.

  7. Groaznice vremuri au fost acelea în care Băsescu era președinte, Kovesi conducea DNA și Camelia Bogdan era magistrat.

  8. O „eroare” care a dus la distrugerea vieților multor persoane nevinovate. Și care a rămas necorectată și nepedepsită.

  9. Faptul că așa ceva s-a putut întâmpla în România este cât se poate de grav. Dar faptul că astăzi se știe că totul a fost o înscenare și nu se repară nimic este infinit mai grav.

  10. Să le fie învățătură de minte tuturor celor care ridică statui persoanelor „providențiale” precum Băsescu, Kovesi etc. Aici duce cultul personalității, la abuzuri enorme care se lasă cu traume pe viață.

  11. un stat mafiot condus de un presedinte mafiot,chiar el a recunoscut asta,si care a transformat institutiile statului in bice pentru intreaga populatie.

  12. totul pleaca de la traian basescu un securist notoriu care a facut parte din vechea structura de oprimare a populatiei.

  13. magistratii care percutau la ordinele lui basesdcu erau niste roboti care faceau totul mecanic fara sa gandeasca doar sa aduca satisfactie sefului lor.

  14. un marinar care a calcat pe cadavre la propriu doar ca sa ocupe cea mai inalta functie in statul roman,iar de acolo sa inceapa epoca sa de despot.

  15. in aceasta speta impartialitatea justitiei este inexistenta iar de aici putem trage foarte usor concluzia ca a fost un mare abuz asupra cetatenilor romaniei.

  16. regimul basescu a ridicat la rang de mare virtute nedreptatea si faradelegea.asa a fost romania condusa atunci.

  17. nu credeam vreodata ca romania va ajunge pe mainile unui marinar mediocru si va fi condusa in stil mafiot….nici in filme nu vezi asa ceva, dar din pacate noi am trecut prin aceasta realitate.

  18. Eroare pe naiba, a fost ordin clar dat de Băsescu și executat de DNA prin intermediul slugilor de genul aceste „specialiste” fără coloană vertebrală.

  19. Genul acesta de „greșeli” i-a făcut pe oameni să nu mai aibă încredere în justiția din România. Și pe bună dreptate.

  20. Toate aceste unelte murdare ale sistemului băsist trebuie pedepsite exemplar. Și-au bătut joc de viețile oamenilor.

  21. Asta nu e persoana despre care cineva din DNA, un procuror parcă, spunea că a venit la el plângând că a fost forțată să mânărească raportul de prejudiciu? Ea e, clar. Dar ce nu pot pricepe eu e de ce mai e încă în libertate. Poate mai are rapoarte de făcut?

  22. În România acelor vremuri mureai cu dreptatea în mână și cei mai mulți aplaudau. Nu sunt sigura că e astăzi e foarte diferit.

Comentariile sunt închise.