Am văzut azi dimineață la emisiunea Observator pe Antena 1 o știre care mi-a dat de gândit.
Voi ce părere aveți?

108 COMENTARII

  1. punctele de vedere sunt diferite insa cred ca robotii isi vor gasii utilitatea in tehnologie si nu vor inlocui fiintele umane.

  2. oricat de dezvoltat si de dotat ar fi un robot nu are cum sa aiba trairile ,empatia si sentimentele unui om….pana la urma despre asta este vorba.

  3. cu totii putem vedea ca umanitatea este la un mare punct de cotitura in orice si apar tot felul de lucruri unele noi pentru unele persoane.

  4. eu cred ca ar trebui sa ne obisnuim cu robotii in vietile noastre pentru ca din cate vad acolo duce tehnologia din ziua de azi.

  5. Inteligența artificială a avansat uimitor în ultimii ani, de la programe de recunoaștere automată a obiectelor și figurilor, folosite de mașinile fără șofer de exemplu, la programe care compun muzică sau care creează picturi imposibil de distins de cele create de un om. E un domeniu fascinant, dar depinde de noi cum îl folosim.

  6. Bine spune, tehnologia e un instrument care poate fi folosit atât pentru a face bine, cât și pentru a face rău. Pericolul e în noi, nu în tehnologie.

  7. Eu cred că dezvoltarea inteligenței artificiale nu poate și nu trebuie oprită. Probabil în scurt timp vor apărea reglementări cu privire la domeniile în care poate fi folosită.

  8. Eu nu cred că e cazul să ne facem prea multe griji, reușim să ne distrugem foarte bine planeta și semenii și fără ajutorul roboților.

  9. Oricât de mult ar avansa inteligența artificială, la limită tot de oameni e programată, deci nu există nici cel mai mic pericol să capete „conștiință” și să devină o amenințare.

  10. Dar știați că numele complet al doamnei android AI-DA, e Alina Dana Iohannis și că este sora domnului președinte? :)))

  11. Subiectul e într-adevăr fascinant și are deja o istorie considerabilă, cel puțin în literatură și în cinematografie. Primele exemple care îmi vine în minte sunt I, Robot scris de Asimov și Data din Star Trek. E foarte greu de prezis dacă vor există urmări negative grave în urma dezvoltării explozive a inteligenței artificiale.

  12. Deocamdată roboții care să înlocuiască oamenii rămân acolo unde le e locul, respectiv în science fiction. Mai avem mult timp până să putem ajunge la un așa nivel.

  13. este foarte bine ca au aparut astfel de roboti umanoizi daca vor fi folositi acolo unde le este locul totul este perfect.

  14. teorii ale conspiratiei au aparut si vor mai aparea insa eu cred ca acesti roboti sunt facuti pentru anumite ramuri ale industriei grele.

  15. eu sunt de parere ca trebuie avuta mare grija pe acest segment de nisa pentru ca este doar un pas in folosirea lor impotriva oamenilor.

  16. E tot o mașină programată de om, indiferent de cât de mult ar putea să semene cu o ființă dotată cu conștiință. Nu văd nicio problemă, deocamdată.

  17. in prima instanta este ceva laudabil ca am ajuns pana aici dar la o scurta analiza trebuie sa luam in considerare si limitarea robotilor in diverse activitati umane.

  18. Ne așteptă vremuri foarte interesante. Și, așa cum spunea nu mai știu cine, să ne ferească Dumnezeu de vremuri interesante.

  19. nu ma impac cu ideea ca pot conversationa cu un robot asa cum pot vorbii cu un om….este peste puterea mea de intelegere momentan.

  20. În orice caz, discursul doamnei robot e mult mai umanizat decât discursul unității K. W. Iohannis ver.1.4.0. Se văd îmbunătățiri clare.

  21. Eu cred că e un motiv de optimism acest avans tehnologic formidabil. În sine nu e nici bună nici rea existența acestei tehnologii. Noi înșine o facem bună sau rea în funcție de modul în care o folosim.

  22. Nu cred că trebuie să ne temem de avansul tehnologiei, nu e în natura noastră. Dacă ar fi fost, am fi rămas în peșteri.

  23. E interesant de observat că pe măsură ce evoluăm tot mai mult din punct de vedere tehnologic pare că involuăm direct proporțional din punct de vedere etic.

  24. Deja există roboți care operează chirurgical, e unul chiar la Cluj și încă e dintre cei mai avansați care există la nivel mondial. Cred că genul acesta de știri vor deveni în curând ceva cât se poate de obișnuit.

  25. Realitatea începe să semene tot mai mult cu romanele SF. Nu știu dacă e bine sau rău, dar cu siguranță e foarte interesant.

Comentariile sunt închise.