Dacă urmărim evoluția titlurilor negociate vedem că în 2022 valoarea de piață a acestora a scăzut cu cca. 20%, fenomen economic extrem de grav atât timp cât acest lucru nu a fost semnalat în ultimii 300 de ani.

În plus, dacă ținem cont de avertismentul lui Roubini transmis la Davos, respectiv faptul că actuala criză economică, inegalitățile sociale și noul context geopolitic alimentează o reacție împotriva capitalismului democratic și încurajează extremismul, populismul și militarismul autoritar, este evident că urmează un cutremur în viața socială a planetei.

90 COMENTARII

  1. sincer sa fiu cangrena economica a romaniei este mult prea mare si nu vad o solutie de iesire din criza intr-un timp relativ scurt.

  2. controlul economic romanesc s-a pierdut demult timp si suntem la mana investitiilor straine care nu doresc binele romaniei.

  3. economia romaniei a fost lovita in primul rand de pandemie si in al doilea rand de repercursiunile razboiului…eu ma astept la ceva foarte rau in romania.

  4. eu nu mai cred intr-o relansare economica in tara mea sau cel putin nu voi mai prinde eu asta in cazul in care se va intampla.

  5. cand iti pierzi suveranitatea ca si stat iti pierzi absolut totul si nu mai ai control deloc,altii decid pentru tine asta se intampla acum in romania.

  6. specialistii adevarati sunt inlaturati din functii si pusi oameni obedienti care nu au nicio legatura cu domeniul de aceea am ajuns aici.

  7. populatia romaniei imbatraneste ,copii ne pleaca din tara, traiul decent devine un lux…..ce se mai poate spune…nimic.

  8. romania va fi lovita cat de curand de mai multe crize succesive…..nu stiu cati vor mai sta in picioare dupa ce va trece uraganul financiar.

  9. candva alimentam cu grane intreaga europa acum am ajuns sa murim de foame in propria tara….este ceva de nedescris in cuviinte.

  10. firmele romanesti si micul intreprinzator este lasat sa moara…..iar marile firme straine sunt sprijinite din plin.

  11. Noi în 30 de ani nu am reușit să rezolvăm problema câinilor vagabonzi, n-avem nicio treabă cu avertismentul lui Roubini, dacă se întâmplă ce preconizează el nu avem nici cea mai mică șansă să scăpăm cu fața curată.

  12. Ca un avertisment să fie eficace e nevoie ca cineva să îl și înțeleagă și să mai fie și de bună credință și să mai și poată face ceva.

  13. În sfârșit cineva care vorbește cu subiect și predicat despre pericolul extrem pe care îl comportă inegalitățile sociale duse la extrem.

  14. Criză financiară, pe de o parte, criză socială și politică pe de altă parte, avem toate ingredientele unui cutremur social de amploare.

  15. Consider că e prea târziu pentru acest avertisment, nimeni nu mai e dispus să asculte și să înțeleagă.

  16. Și eu cred că un cutremur social major este oricând posibil în actualul context economic și nu pot decât să sper că, în ceea ce ne privește, apartenența la UE ne va ajuta să trecem mai lin prin uraganul ce se anunță.

  17. Adevărat ce spuneți, semnalele sunt trase de multă vreme din păcate pentru România descoperim cu amar în suflet că cei care conduc destinele acestui popor arată un dezinteres total față de țară și cetățeni! Exportăm inteligență și forța de muncă și importăm gunoaie….?

  18. ma intreb oare de ce a ajuns romania in stadiul asta terminal din punct de vedere economic….asta se intampla cand punem lupul paznic la oi.

Comentariile sunt închise.