M-am bucurat aseară să văd o sală arhiplină la evenimentul de premiere a profesorilor finaliști ai campaniei „Liga Profesorilor Excepționali”. Am văzut poveștile emoționante ale profesorilor care fac performanță în orice condiții, fie că provin de la o școală din mediul rural sau de la colegiul „olimpicilor” din București.

În calitate de profesor, am fost mândru că este apreciat și recunoscut în societate rolul unei profesii care contribuie în mod decisiv la dezvoltarea României și la formarea unui viitor mai bun.

De mai bine de 30 de ani, Fundația pentru Dezvoltarea României se ocupă de descoperirea și promovarea tinerilor excepționali. Sute de premii și medalii la concursuri naționale și internaționale stau mărturie despre munca depusă de această Fundație. Ceea ce nu trebuie uitat niciodată este că acest lăudabil palmares nu e doar rodul înzestrării și muncii tinerilor remarcabili pe care i-am descoperit, ci și dovada tăcută a devotamentului unor dascăli care au știut să modeleze acești copii frumoși.

100 COMENTARII

  1. Felicitări!
    Un popor needucat este ușor de manipulat. Pentru a preveni creșterea procentului de analfabetism funcțional, acem nevoie (în primul rând) nevoie de cadre didactice foarte bine pregătite, iar pentru a atrage interesul către acestă profesie, este necesară o remunerație pe măsură.
    Viitorul României depinde de o educație (învățământ) excelentă.
    Coeficientul de inteligență individual trebuie: descoperit, promovat și „exploatat”, totul spre a crește standardele de viață a unei comunități europene numită: România.
    Succes pe viitor!

  2. sper ca astfel de evenimente sa mai aiba loc in romania pentru ca avem nevoie de asa ceva pemtru viitorul copiilor nostrii.

  3. statul roman trebuie sa faca o mare infuzie de capital in sistemul nostru educational daca vrem sa culegem roadele mult asteptate.

  4. periferia europei nu ne caracterizeaza ca si tara de aceea trebuie mari investitii in educatia copiilor nostrii.

Comentariile sunt închise.