Conform Eurostat, suntem pe primul loc în  UE în ce privește numărul copiilor cu vârsta sub 18 ani expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială.

Și asta a fost în 2023.(date disponibile ale Oficiului European de Statistică)

În procente, înseamnă 39% din totalul copiilor din România cu vârsta sub 18 ani.

Aveți comentarii?

97 COMENTARII

  1. Asta e realitatea, din pacate. Trebuie sa facem Romania atractiva pentru tineri daca vrem sa avem viitor

  2. Educația timpurie e crucială pentru dezvoltarea copiilor. E într-adevăr foarte trist că statul ignoră acest aspect fundamental.

  3. Părinții aleg să nască în străinătate pentru un viitor mai bun al copiilor. E o realitate dureroasă, dar de înțeles în contextul actual.

  4. În multe zone din România oamenii trăiesc într-o sărăcie cruntă. Nu e de mirare că părăsesc țara cu prima ocazie. Exodul românilor este în primul rând un exod al sărăciei.

  5. E trist sa vezi cum se goleste tara de tineri si copii. Dar când citești astfel de cifre îți dai seama de ce pleacă tinerii din țară.

  6. După atâția ani de la aderarea la UE, și încă ne confruntăm cu aceste probleme… Trist de tot. Guvernul ar trebui să prioritizeze investițiile în educație și programe sociale pentru a combate sărăcia în rândul copiilor. Avem nevoie de soluții pe termen lung nu de blablauri electorale

  7. Educatia e cheia. Daca investim in educatie, putem rupe cercul vicios al saraciei. Dar pentru asta e nevoie de viziune si vointa politica pe termen lung.

  8. Poate ar trebui să ne concentrăm mai mult pe dezvoltarea economică rurală. Multe familii sărace sunt în zonele rurale unde oportunitățile sunt limitate

  9. Eu cred ca ar fi nevoie de o colaborare mai strânsă între guvern, ONG-uri și sectorul privat pentru a aborda această problemă. Nimeni nu poate rezolva singur o problemă atât de complexă.

  10. Nu pot să nu mă întreb câți dintre acești copii au părinți plecați la muncă în străinătate.

  11. Ce ironie tristă! Avem crestere economica, dar copiii nostri sunt tot mai saraci. Ceva e fundamental gresit in modul in care distribuim bogatia in societate

  12. Și ne mai mirăm de ce crește rata abandonului școlar. Copiii săraci nu au șanse egale în educație, lucru dezastruos pentru viitorul lor

  13. Poate daca politicienii si-ar mai taia din salarii și din pensii speciale, am avea mai mulți bani pentru programe sociale.

  14. Sunt convins că foarte puțini dintre acești copii ajung să își finalizeze studiile. Și fără educație, ciclul sărăciei se perpetuează.

  15. aveti perfecta dreptate domnule profesor, foarte multi copii si in special din mediul rural renunta la scoala din cauza saraciei.

  16. eu cred ca saracia in romania a fost facuta sistematic si cu buna stiinta de cei care ne-au condus pana acum.

  17. cu parere de rau o spun dar romania in acest moment se prezinta ca un stat scapat total de sub control.

  18. am ajuns in aceasta situatie pentru ca cei care au fost la putere nu au facut nimic sa combata saracia populatiei.

  19. am ajuns foarte rau pe mai toate palierele de dezvoltare ale unei societati si cu greu ne vom revenii.

  20. cu o inflatie asa de mare si o saracie pe masura romania este o tara de la periferia uniunii europene usor de manevrat de catre oricine.

  21. din punctul meu de vedere pierderea suveranitatii statale a declansat acest val de saracie pe teritoriul romaniei.

  22. candva eram granarul europei si acum am ajuns la mila europei este ceva care imi depaseste imaginatia.

  23. banii din fondurile europene se evapora vertiginos fara ca sa se vada vrea investitie sau o imbunatatire a nivelului de trai.

  24. sper sa se gaseasca urgent o solutie pentru combaterea saraciei altfel riscam sa devenim o tara depopulata si imbatranita.

  25. speranta la un trai mai bun in romania a apus de foarte mult timp si fiecare se descurca cum poate mai bine.

  26. chiar ca este o veste extrem de trista si deprimanta sa stii ca tocmai tineretul care este viitorul acestei tari este tinut intr-o saracie lucie.

  27. vor pleca toti cei care nu se vor descurca sa traiasca aici in tara si cel mai trist lucru este ca nu se vor mai intoarce niciodata.

  28. tineretul din romania nu are niciun reper si nicio speranta ca lucrurile vor intra pe un fagas normal.

  29. ma ingrijoreaza nepasarea alesilor neamului care nu misca un deget in luarea de atitudine in acest sens.

  30. Daca am mai elimina din risipa si furtul din sistemul public, am avea destui bani sa rezolvam problema asta.

  31. Asta e consecinta faptului ca multi parinti sunt plecati la munca in strainatate iar copiii raman in urma, neglijati sau chiar abandonati

  32. statul roman trebuie sa faca ceva urgent pentru combaterea saraciei ca asa nu se mai poate traii in romania.

  33. mi-e greu sa cred ca guvernul va intervenii cu vreo masura de combatere a saraciei pentru ca ei sunt preocupati de altceva acum in prag de alegeri.

  34. Aceste cifre reflectă mai mult decât sărăcia – arată o criză profundă a valorilor și priorităților noastre ca societate.

  35. Cati dintre acesti copii isi permit rechizite, haine noi sau o masa calda pe zi? E tragic.

  36. Sărăcia în rândul copiilor este o formă de violență structurală. Statul român încalcă drepturile fundamentale ale celor mai vulnerabili cetățeni ai săi

  37. Aceste cifre sunt o rușine națională. Cum putem vorbi despre progres când copiii noștri trăiesc în sărăcie?

  38. În loc să construim catedrale, mai bine am investi banii ăia în programe pentru copiii defavorizați. Prioritățile sunt total greșite!

  39. Daca am mai elimina din risipa si furtul din sistemul public, am avea destui bani sa rezolvam problema asta.

Comentariile sunt închise.