Revin cu o veste tristă.

Conform datelor Eurostat, numărul locuitorilor din România a crescut cu 10.000 de persoane în ianuarie anul acesta față de aceeași perioadă a anului trecut.

Stiți cum? Pe baza migrației. S-au născut 90.000 de copii și am avut 100.000 de migranți.

Bravo popor român!

100 COMENTARII

  1. observam pe timp ce trece ca numar de migranti creste iar numarul de nasteri in romania este unul foarte mic.

  2. natalitatea in romania a avut mereu de suferit pentru ca statul nu se implica deloc pe acest segment.

  3. demografia unei tari se mai poate modifica insa la noi viteza cu care se intampla este una ametitoare.

  4. Criza demografică este într-adevăr o problemă gravă care necesită măsuri urgente din partea autorităților. Scăderea dramatică a natalității, combinată cu rata ridicată a mortalității, va avea consecințe devastatoare pe termen lung pentru populația României.

  5. Multe cupluri amână sau renunță la ideea de a avea copii din cauza incertitudinilor economice și a lipsei de sprijin adecvat.

  6. Un plan național de creștere demografică trebuie să abordeze cauzele profunde ale declinului populației, precum sărăcia, lipsa locuințelor accesibile, șomajul și infrastructura deficitară pentru familii. Doar astfel putem crea un mediu propice pentru familii și copii. Restul e cancan.

  7. Nu cred că e un lucru rău în sine faptul că în România sosesc tot mai mulți migranți de la an la an. Dar asta nu va contribui pe termen lung la problema crizei demografice prin care trece România. Cauzele acesteia sunt sistemice

  8. Statul român trebuie să aloce resurse semnificative pentru a aborda această criză. Investițiile în servicii de sănătate maternă, facilități pentru creșe și grădinițe, precum și stimulente financiare pentru familiile cu copii sunt esențiale.

  9. Criza demografică nu este doar o problemă economică, ci și una de securitate națională. O populație în declin poate duce la pierderea forței de muncă, probleme de sustenabilitate a sistemului de pensii și chiar la vulnerabilități în apărarea țării.

  10. scaderea natalitatii in romania se datoreaza incapacitatii autoritatilor de a face ceva pentru tineretul actual.

  11. am inceput sa importam forta de munca ieftina si necalificata pentru ca meseriasii nostrii au plecat toti peste hotare pentru un trai mai bun.

  12. diaspora romaneasca inregistreaza cifre ametitor de mari, oare de ce?pentru ca in romania nivelul de trai este unul foarte scazut.

  13. avem un numar foarte mare de romani aflati peste hotarele tarii si asta spune multe despre traiul de aici din romania.

  14. eu sper ca autoritatile romane sa gaseasca o solutie urgenta in redresarea natalitatii din romania.

  15. romanii nostrii pleaca in diaspora sa munceasca pentru altii iar pentru noi vin alte minoritati sa lucreze aici…cam ciudat lucru.

  16. imi pare foarte rau ca romania a ajuns in aceasta situatie foarte grea din punct de vedere al natalitatii.

  17. Cu tot respectul, expresia „Bravo popor român!” nu tine, incercatzi „Bravo politicieni români!”, are mai multa acuratetze si relevantza… Sunt unul din cei plecatzi departe peste mari si tzari, cu catzel cu purcel, cu durere spun: „E Tzara ta acolo unde traiesti cel mai bine din toat punctele de vedere”. Nu regret nimic! (Scuzatzi lipsa diacriticelor)

  18. Trebuie să luăm în considerare și impactul migrației asupra declinului demografic. Mulți tineri părăsesc România în căutarea unor oportunități mai bune în străinătate. Politicile de reținere a tinerilor în țară ar putea ajuta.

  19. În plus față de măsurile guvernamentale, este necesară și o schimbare culturală care să promoveze valorile familiale și importanța copiilor. ONG-urile și mass-media și sistemul educațional ar putea juca un rol important în această privință.

  20. Nu trebuie să neglijăm nici aspectele legate de egalitatea de gen și emanciparea femeilor. Asigurarea unor oportunități egale pentru femei, inclusiv pe piața muncii, poate încuraja deciziile de a avea copii.

  21. Am putea să ne inspirăm și din exemplele de bune practici din alte țări care au reușit să depășească crize demografice similare. Învățând din experiențele lor, putem concepe strategii mai eficiente.

  22. multi chiar asta isi doresc sa se stabileasca cu famiile in diaspora pentru ca in romania nu au niciun viitor sigur.

  23. constatam pe zi ce trece ca ne imputinam si autoritatile nu fac mai nimic,este un lucru foarte trist pentru noi ca si tara.

Comentariile sunt închise.