Revin, așa cum am promis.

Un prim criteriu ar fi inventarierea greșelilor majore pentru care România nu este astăzi perla Balcanilor. Al doilea ar fi diferența dintre judecată și judecata de valoare.

Români nu sunt la fel, analizele se cer a fi sectoriale, nu globale. Spre exemplu, gravitatea și implicațiile corupției variază în funcție de statutul persoanei implicate: una e dacă persoana respectivă este un demnitar sau un funcționar public și alta dacă persoana este un simplu cetățean. Similar, cazurile de pedofilie sunt percepute diferit în funcție de profilul făptuitorului, cum ar fi o persoană cu tulburări psihice, un profesor sau un preot. În același timp, nevoile și prioritățile diferă semnificativ între grupuri demografice precum tinerii și vârstnicii.

În esență trebuie să stabilim unde s-a greșit major.

  • De ce populația României a scăzut de la 23 de milioane la 18 milioane?
  • De ce este infrastructura, după atâția ani, la pământ?
  • De ce sistemul de asistență medicală este dezastros?
  • De ce nu mai avem credință în noi și în bunul Dumnezeu?

Aștept opiniile voastre și împreună vom trage concluziile

100 COMENTARII

  1. avem multe de indreptat in aceasta tara si totul trebuie sa inceapa de la sistemul educational si cel sanitar care sunt la pamant.

  2. romania si-a pierdut de mult timp suveranitatea iar statul cel de acum mi se pare a fi unul marioneta.

  3. imi pare rau pentru romania dar nu a stiut sa-si negocieze pozitia geostrategica in cadrul uniunii europene.

  4. de aceea viitorul presedinte al romaniei trebuie sa puna tara inapoi pe harta economica importanta a europei si nu la periferia ei.

  5. romanii s-au saturat de vorbele inselatoare ale politicului si vor fapte plauzibile nu promisiuni aruncate in vant.

  6. trebuie sa avem mare grija pe cine vom vota ca si presedinte pentru ca el depinde viitorul nostru si al copiilor nostrii.

  7. presedintele cred ca va fi impus si de data asta in romania,sper sa ma insel dar…..vom vedea ce si cum vor decurge lucrurile.

  8. Cred că una dintre greșelile majore a fost lipsa unui plan coerent de dezvoltare pe termen lung. Fiecare guvernare a venit cu propriile priorități, adesea contradictorii, ceea ce a dus la o dezvoltare haotică și ineficientă. Viitorul președinte ar trebui să fie capabil să medieze între diferitele forțe politice pentru a crea și implementa o strategie națională pe 20-30 de ani, indiferent de cine e la putere.

  9. poporul roman trebuie sa isi aleaga un presedinte care sa fie implicat in viata de zi cu zi a cetatenilor.

  10. trecem prin momente foarte grele ca si tara si de aceea avem mare nevoie de cineva care sa scoata romania din conul de umbra in care se afla.

  11. fiecare ne dorim un trai bun in tara noastra dar pentru asta avem nevoie de un presedinte care sa tina cu romania.

  12. Corupția endemică a fost ca un cancer pentru România. Nu e vorba doar de politicieni care fură, ci de un sistem întreg care funcționează pe bază de pile, relații și șpăgi. Acest lucru a descurajat investițiile, a alungat oamenii competenți și a subminat încrederea populației în instituții. Avem nevoie de un președinte care să declare toleranță zero la corupție și să susțină reforme profunde în justiție și administrație.

  13. Problema demografică este critică și are multiple cauze. Pe de o parte, emigrația masivă a tinerilor în căutarea unor oportunități mai bune. Pe de altă parte, lipsa unor politici coerente de sprijinire a familiilor și natalității. Viitorul președinte ar trebui să pună acest aspect în centrul agendei sale, cu măsuri concrete pentru încurajarea repatrierii, sprijinirea tinerelor familii și îmbunătățirea calității vieții în România.

  14. pentru viitorul presedinte prioritatea zero trebuie sa fie dezvoltarea pe toate palierele a romaniei.

  15. sa fie o persoana care cunoaste patura sociala defavorizata si sa aiba solutii de imbunatatire a ei.

  16. sa gaseasca solutii de dezvoltare a agriculturii care este motorul economiei romanesti in acest moment.

  17. sa aplaneze conflictele politice si sa gaseasca solutii de depasire a momentelor grele prin care trece tara.

Comentariile sunt închise.