Le mulțumesc tuturor celor care, în aceste zile, mi-au transmis felicitări, cu ocazia deciziei justiției de a suspenda executarea în dosarul în care am fost condamnat. Am primit gânduri bune de la oameni buni. Le sunt recunoscător.

În același context, mi-au fost adresate și diverse îndemnuri: “să mă întorc!”, “să candidez!”, “să-mi iau revanșa!”. Le-am respins pe toate! Nu “mă întorc” pentru că aleg să merg doar înainte. Toți cei care au comis nedreptăți au primit sau vor primi răsplata pentru faptele lor. Nu de la mine, ci de la Dreptul Judecător.

Doisprezece familii au suferit cumplit. Patru oameni au părăsit deja aceasta viață purtând un stigmat nedrept. Ei merită ca adevărul să fie restabilit.

Eu merg pe drumul meu. Vreau să fiu aproape de familie, de folos celor din jur, definitiv atașat de valorile umaniste: demnitate, onoare, curaj. Descopăr, în fiecare zi, bucuria lepădării de sine. Am înțeles că singura forma de “înălțare” care merită căutată este smerenia.

Căci “cine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește se va înălța.”

78 COMENTARII

  1. Acest proces nu a fost altceva decât o răzbunare politică, iar acum acest lucru este evident. Sper că în continuare vor urma și alte decizii corecte, inclusiv în privința confiscărilor abuzive.

  2. Aceasta nu este doar o victorie personală pentru dumneavoastră, ci și pentru toți cei care cred în imparțialitatea justiției. Este o dovadă că procesele motivate de interese personale pot fi, în cele din urmă, dezvăluite și corectate.

  3. Deși nu căutați răzbunare personală, justiția trebuie să-și urmeze cursul până la capăt. Cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere pentru nedreptățile comise.

  4. Poate cea mai bună formă de răzbunare este faptul că dumneavoastră mergeți mai departe cu liniște sufletească, în timp ce cei responsabili pentru suferințele cauzate se îndreaptă fie spre sfârșitul carierei, fie spre închisoare.

  5. Cred că nu este deloc ușor să stați departe de scena politică, mai ales când oamenii vă cer să reveniți. Cu toate acestea, ați demonstrat că uneori cea mai mare victorie este să te retragi cu demnitate.

  6. Decizia Curții de Apel nu doar că repară o nedreptate evidentă, dar trage și un semnal de alarmă pentru cei care au crezut că pot manipula justiția după bunul lor plac. Este o victorie pentru democrație.

  7. A sosit momentul ca toți cei care au orchestrat aceste abuzuri să fie aduși în fața justiției. Nu este niciodată prea târziu pentru a se face dreptate.

  8. Într-un context în care justiția a fost adesea folosită ca armă politică, această decizie reprezintă un semn de normalitate. Sper că este începutul unei reale reforme a sistemului judiciar din România.

  9. Ați ales să mergeți mai departe fără resentimente, ceea ce spune multe despre caracterul dumneavoastră. Mulți ar fi ales calea răzbunării, eu inclusiv.

  10. Cu toată smerenia, nu pot să nu îmi doresc ca toți cei care au pus la cale și au executat această „crimă judiciară” să ajungă la închisoare. Pentru că au murit oameni, vorbim de adevărate crime.

  11. Alegerea de a vă concentra pe familie, în loc să vă căutați revanșa, este una înțeleaptă. Fiecare dintre noi ar trebui să ia exemplu din această decizie. Vă doresc să vă bucurați de viață departe de tumultul politicii!

  12. Este demn de admirat faptul că nu căutați răzbunare. Totuși, justiția trebuie să-și urmeze cursul până la capăt pentru toți cei implicați. Mi-aș dori să fie pedepsiți exemplar pentru ceea ce v-au făcut dumneavoastră și celorlalți.

  13. Frumos spus! Cred că smerenia este o valoare pe care mulți dintre noi o uităm, deși este esențială pentru o viață împlinită. Vă doresc numai bine pe mai departe!

  14. Modul în care ați gestionat această situație demonstrează că sunteți o persoană cu adevărat puternică. Ați ales să vă păstrați demnitatea și să continuați fără resentimente. Vă doresc multă fericire în viața personală!

  15. Familia și valorile personale contează mai mult decât orice funcție. Vă doresc multă sănătate și liniște sufletească! Să vă bucurați de momentele petrecute cu cei dragi și să găsiți mereu puterea de a merge înainte.

  16. Chiar și în fața nedreptății, ați răspuns cu grație și înțelepciune. Nu este deloc un lucru ușor. Respect pentru decizia de a pune familia pe primul loc!

  17. Nu este doar o victorie pentru dumneavoastră ci și pentru toți cei care cred că justiția trebuie să fie imparțială. E o dovadă că procesele influențate de interese personale pot fi, în cele din urmă, expuse și corectate.

  18. Deși dumneavoastră personal nu căutați răzbunare, justiția trebuie să-și facă treaba până la capăt. Cei vinovați trebuie să plătească pentru nedreptățile comise.

  19. Principalul vinovat pentru toate cele întâmplate este numitul Traian Băsescu (cunoscut și drept Petrov în anumite medii), născut în 4 noiembrie 1951, în Basarabi, Constanța, România. De ce mai este încă în libertate? De ce nu este măcar anchetat pentru rolul lui în dosarul ICA? Până ce acest lucru nu este rezolvat, în România nu se poate vorbi de justiție.

  20. Cât de întunecați la suflet au putut fi judecătorii din acest proces ca să condamne la ani grei de temniță atâția oameni nevinovați? Și unii dintre ei erau deja în vârstă, cu probleme mari de sănătate.

  21. A venit în sfârșit o decizie justă după atâta amar de timp. Dar cu timpul pierdut „între timp” cum rămâne pentru cei nedreptățiți atât de grosolan?

  22. Adevărul merită să fie restabilit fie și numai pentru a-i onora pe cei care patru oameni care nu mai sunt printre noi. Ar trebui, de asemenea, să le fie reabilitate numele și carierele

  23. Uneori, cea mai bună cale este să renunți la revanșă și să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat. Mult succes pe mai departe în orice alegeți să faceți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.