Astăzi se împlinesc 10 ani de la ziua condamnării mele la zece ani de pușcărie.

Sunt un bun creștin și un cunoscător al Noului și Vechiului Testament.

Îl rog  pe bunul Dumnezeu să le dea ce merită celor care au greșit și să facă dreptate așa cum știe El, astfel încât asemenea nenorociri să nu se mai repete.

Și o singură zi de pușcărie este mult, dar 1077 de zile și tot atâtea nopți?! Cer iertare familiei mele dragi pentru suferința pe care le-am cauzat-o prin credința mea în principii și lupta asumată cu un individ care a creat și a coordonat un stat mafiot. Înregistrarea în care Băsescu recunoaște cum s-a dat decizia în cazul meu este publică și nu a fost niciodată contestată.

Am căzut, m-am ridicat și cred mai departe în dreptate.

În pușcărie mi-am asumat respectarea cu sfințenie a valorilor umane supreme: demnitatea, onoarea și curajul.

Dumnezeu să-i ajute pe toți oamenii cu suflet bun.

75 COMENTARII

  1. Condamnarea lui Basescu o fi fost fabricata, dar puscarie cu siguranta nu ai facut degeaba securist, hot si imputit.

  2. Tot respectul pentru curajul de a-l infrunta pe mafiot si pentru demnitatea cu care ati trecut peste toate greutatile teribile

  3. O mizerie incalificabila si o nedreptate fara margini !
    Unde justiția isi atinge limitele ,mereu justiția divina își spune cuvântul …
    Doamne ajuta🙏

  4. este strigator la cer cum se faceau dosarele si se condamnau oameni nevinovati fara nicio proba plauzibila.

  5. creatotii acestui stat mafiot sa stea la inchisoare iar cei care vin dupa ei sa bage de seama ca nimeni nu este intangibil si va raspunde in fata legii.

  6. din cate inteleg judecatorii erau doar interfata ca sentintele veneau la plic de la alte institutii care nu aveau nicio treaba cu analizarea unui dosar de instanta,sa ne fereasca dumnezeu de asa ceva.

  7. romania a fost un mare stat politienesc ce raspundea la ordinele directe ale serviciilor de informatii.

  8. romania imi lasa impresia ca este un vest salbatic in care se ucide la liber si nimeni nu pateste nimic.

  9. astfel de lucruri trebuie sa inceteze iar sistemul juridic trebuie sa devina independent daca vrem o tara ca afara.

  10. caracatita aceasta are multe tentacule periculoase dar cred ca se vor afla toate faradelegile facute si atunci va exista adevarata prabusire.

  11. sunteti o persoana puternica ce a trecut cu bine peste nedreptatea facuta de statul mafiot al lui basescu.

  12. in curand va aparea si kovesi pe tapet dar sper ca in calitate de inculpat pentru ca a fost mana dreapta a lui basescu.

  13. cinstea si corectitudinea a fost inlocuita de servilism marsav si obedienta asa cum ii convenea lui basescu.

  14. dreptatea a fost ucisa iar minciuna defila pe holurile tribunalelor cam asta era justitia in timpul lui basescu.

  15. oameni fara scrupule care au facut adevarat genocid in justitia din romania si in viata romanilor trebuie sa plateasca cu inchisoarea.

  16. nimic nu este vesnic ,spune un vechi proverb si uite ca prinde contur pe acest subiect extrem de important pentru romania.

  17. usor usor acest sistem de dezintegreaza incepand de la conducerea lui si terminand cu creatorul sau adica basescu.

  18. Viața ne aduce multe și avem de învățat din fiecare experiență,. Băsescu a fost un personaj de tristă amintire, călăuzit de răzbunare, lăcomie, îngâmfare și răutate. Ați plătit pentru că ați avut principii solide dar nu a reușit să vă îngenuncheze. Ați ieșit din încercarea asta, cumplit de grea, cu și mai multă Credință în Dumnezeu, cu și mai multă dragoste pentru semeni, pentru viață. Iar familia vă iubește pentru tot ce sunteți și prietenii la fel! Dumnezeu să vă ocrotească și să vă țină sănătos!

  19. Domnule profesor, ceea ce ați trăit este un exemplu de curaj și rezistență în fața nedreptății. Fiecare zi de suferință a fost un testament al credinței și demnității dumneavoastră. Prin forța interioară și credința în valorile umane supreme, ați reușit să treceți peste aceste momente grele.
    Dumnezeu să vă răsplătească pentru puterea și onoarea de care ați dat dovadă!

  20. Mă întreb dacă s-a schimbat ceva în acești 10 ani care au trecut de la această mare nedreptate. Oare câți judecători precum Camelia Bogdan, călăi fără scrupule, executanți supuși, mai există în magistratură?

  21. Au trecut 10 ani și responsabilii pentru cel mai marea abuz judiciar din istoria postdecembristă tot nu au fost pedepsiți așa cum se cuvine. Să îi amintim aici pentru cei care nu știu sau au uitat: Traian Băsescu (zis Petrov), Camelia Bogdan, Emilian Eva, generalii SRI Coldea și Dragomir, Laura Codruța Kovesi.

  22. Eu mi-aș dori mai mult să le dea justiția ce merită mai întâi și apoi să vadă și Dumnezeu ce face cu ei.

  23. Aceasta e atitudinea unui învingător. Uitați-vă la ce s-a ales de Băsescu acum – un zero barat care abia mai vorbește și cu greu se mai ține pe picioare.

  24. Da, cel mai important e să nu se mai repete niciodată asemenea nenorociri. Dar la fel de importantă ar fi condamnarea în justiție a celor vinovați.

  25. Cum să ne mai mirăm că oamenii nu mai au încredere în instituțiile statului, mai ales în justiție…

  26. Degeaba a recunoscut Băsescu-Petrov că Dosarul ICA a fost un proces aranjat la comanda lui de Coldea, Kovesi și Camelia Bogdan dacă fostul președinte e încă în libertate. Nu se face dreptate cu adevărat până nu va plăti pentru faptele sale.

  27. Probabil nu v-a iertat niciodată pentru îndrăzneala de a-i cere demisia într-un moment în care avea aproape toată puterea din stat. Asta cred că explică multe din problemele pe care le-ați avut ulterior.

  28. Cel mai sinistru abuz al magistraturii românești de după Revoluție. E de noaptea minții că nu sunt reabilitați toți cei condamnați pe nedrept în dosar.

  29. Doar în România condusă de Băsescu și de servicii a fost posibilă condamnarea atâtor oameni nevinovați într-un dosar în care nu exista niciun prejudiciu. Totul în numele urii pe care Băsescu o avea față de dvs. din cauză că ați reușit să îl suspendați din funcția de președinte. Totul din răzbunare personală.

  30. Ce spunea Băsescu în legătură cu acest proces: „Îl scoatem pe Mustață și o băgăm pe Camelia Bogdan” demonstrează fără putință de tăgadă că procesul ICA a fost o farsă judiciară în care au fost condamnați mulți oameni nevinovați.

  31. După zece ani, doar cine vrea să fie orb nu vede că procesul ICA a fost o crimă juridică pusă în scenă de Traian Băsescu și DNA și executată de doamne precum Aurelia Nicolae, Camelia Bogdan și altele. Problema e că unii rămân cu ponoasele, alții cu foloasele.

  32. Dosarul ICA, în care ați fost condamnat total aberant a fost clar un dosar politic instrumentat în cel mai stalinist mod cu putință. Justiția ar trebui să îi reabiliteze pe toți cei condamnați abuziv în acest dosar. Măcar atât de s-ar face…

  33. Să distrugi viața oamenilor nevinovați e o crimă – acestea sunt cuvintele pline de adevăr ale profesorului Mencinicopschi cu privire la ce i s-a întâmplat în acest proces. Dar ce a spus este valabil pentru toți cei condamnați pe nedrept

  34. Omule cu suflet bun,
    Iartă-I pe cei care-acum
    Se căiesc în ceas târziu
    Și-au jucat-o la pariu!

    Au făcut complot sau poate
    Au spus vorbe pe la spate.
    Vor fi judecați pesemne
    Dup-atât amar de vreme…

    Însă judecata mare
    Vine, fără supărare
    Pentru ei. Iar ca decor:
    Poate-un rece dormitor!

    Că în viață cine sapă
    Groapa altuia și latră,
    Ca o pură întâmplare,
    Poate dă în groapa mare.

  35. Au trecut 10 ani și responsabilii pentru cel mai marea abuz judiciar din istoria postdecembristă tot nu au fost pedepsiți așa cum se cuvine. Să îi amintim aici pentru cei care nu știu sau au uitat: Traian Băsescu (zis Petrov), Camelia Bogdan, Emilian Eva, generalii SRI Coldea și Dragomir, Laura Codruța Kovesi.

  36. E greu de găsit în istoria magistraturii românești un caz mai odios decât dosarul ICA. Pe bună dreptate a fost numit un proces stalinist.

  37. Ai naibii mafioți, cum își făceau ei de cap și aproape nimeni nu le putea sta în cale. Și cine găsea totuși curajul de a le sta în cale ajungea la pușcărie.

  38. De ce nu se revizuiesc soluțiile nedrepte date în acest proces? Chiar nimănui nu-i pasă de suferințele îndurate de toți cei condamnați abuziv în dosarul ICA?

  39. Sper că măcar acum, după un deceniu de la acea sentință odioasă este clar pentru toată lumea ce mascaradă judiciară pusă la cale de Băsescu a fost procesul din Dosarul ICA. Îmi pare sincer rău pentru toate victimele acestei înscenări mizerabile și mi-aș dori din toată inima ca vinovații să fie pedepsiți

  40. Păi să vedem ce s-a ales de artizanii Dosarului ICA în care ați fost condamnat alături de mulți alții, toți nevinovați… Băsescu – turnător la Securitate dovedit, Kovesi – plagiatoare dovedită, procurorul Eva – condamnat la închisoare, Camelia Bogdan – exclusă din magistratură pentru subminarea justiției. Cam care erau șansele ca asemenea lepre să facă ceva corect?

  41. Nu m-ar mira ca peste ani dosarul ICA să fie predat la facultăți ca exemplu de cum nu se judecă in dosar și ca ilustrare a răului pe care îl poate face societății și indivizilor un sistem de justiție corupt și aflat la mâna politicienilor.

  42. Rămân la părerea mea: Băsescu ar trebui anchetat pentru ce s-a întâmplat în dosarul Telepatia. Există mărturia audio că s-a implicat direct în proces prin schimbarea lui Stan Mustață cu Camelia Bogdan. Și a și recunoscut autenticitatea înregistrări.

  43. Pe scurt despre Dosarul ICA: proces inechitabil, repartizare nealeatorie, judecători incompatibili și imparțiali, încălcarea Codului deontologic al magistraților – mărcile unui proces stalinist.

  44. Tot respectul și admirația pentru felul în care ați trecut prin această grea încercare, domule Voiculescu. Tărie de caracter, demnitate, onoare și curaj. Până la urmă adevărul a fost restabilit, dar cu ce preț numai dumneavoastră știți.

  45. Băsescu ar trebui anchetat pentru ce s-a întâmplat acum 10 ani. Există mărturia audio că s-a implicat direct în procesul ICA prin schimbarea lui Stan Mustață cu Camelia Bogdan. De ce nu se sesizează Parchetul General?

  46. Condamnarea dumneavoastră de acum 10 ani a fost răsplata lui Băsescu pentru faptul că ați creat USL, singura forță care l-a pus cu botul pe labe și pentru că ați reușit să îl suspendați din funcție.

  47. Mă întreb dacă s-a schimbat ceva în acești 10 ani care au trecut de la această mare nedreptate. Oare câți judecători precum Camelia Bogdan, călăi fără scrupule, executanți supuși, mai există în magistratură?

  48. Îmi pare rău pentru experiența dumneavoastră traumatizantă, dar mă bucur că ați găsit totuși puterea să mergeți mai departe și să vă bucurați de viață.

  49. Sistemul judiciar din Romania are nevoie de o reforma urgenta. Cazuri ca al dvs. demonstreaza cat de corupt poate fi.

  50. Dumnezeu să vă dea putere în continuare. Ați demonstrat o tărie de caracter remarcabilă în fața acestei nedreptăți.

Comentariile sunt închise.