Am dezvoltat câteva companii în viața mea. Multe dintre ele au fost obiectiv validate de milioane de beneficiari (inclusiv telespectatori, ascultători, cititori), de peste treizeci de ani de activitate, de zeci de mii de angajați, de impozite și taxe plătite statului de sute de milioane de euro anual.

Am ieșit de multă vreme din afaceri, dar sunt întrebat, constant, despre idei de investiții. Despre afacerile viitorului.

Sunt multe direcții în care se poate investi. Dar cea mai deșteaptă și cu efecte incontestabile pe termen mediu și lung este investiția în educație!

Oamenii educați se adaptează mai repede la schimbări, creează plusvaloare, sunt resursele strategice care dezvoltă societatea.

Azi, 9 septembrie, a început noul an școlar. Se deschide o nouă fereastră de oportunitate pentru investiția în educație. Nu o pierdeți!

Copii, părinți, elevi, profesori, decidenti politici investiți în educație! Randamentul acestei investiții este inegalabil.

35 COMENTARII

  1. sper sa se ajunga la un numitor comun in cadrul conducerii tarii si sa avem si noi o educatie buna asa cum majoritatea tarilor din europa au si o dezvolta continuu.

  2. Investiția în educație e clar cea mai bună decizie pe termen lung. Doar prin educație putem să formăm cetățeni responsabili și capabili să își asume provocările vieții. Orice comunitate care își dorește progres trebuie să aibă educația ca prioritate numărul unu.

  3. Da, educația e importantă, dar să nu uităm și de calitatea acesteia. Trebuie să ne asigurăm că profesorii sunt bine pregătiți și că metodele de predare sunt actualizate. Altfel, totul rămâne doar o teorie frumoasă.

  4. Educația este motorul dezvoltării oricărei națiuni. Investițiile în acest domeniu nu aduc doar beneficii pe termen lung, ci și transformări profunde la nivelul întregii societăți. Sper că mesajul dumneavoastră va ajunge la toți cei responsabili de viitorul copiilor noștri

  5. Cu cât vom investi mai mult în tineri și în sistemul educațional, cu atât vom avea cetățeni mai adaptabili, mai creativi și mai angajați în dezvoltarea comunității.

  6. Investitia in educatie este importanta, dar trebuie sa ne gandim si la modul in care folosim resursele financiare. Nu e suficient sa arunci bani in sistem, trebuie sa fie directionati corect pentru a avea rezultate vizibile.

  7. E greu să nu fii de acord cu ceea ce scrieți. Educația e cheia. Dar ce ne facem când sistemul de învățământ rămâne în urmă, iar copiii noștri nu primesc cele mai bune resurse? E nevoie de investiții nu doar în educația copiilor, ci și în formarea profesorilor.

  8. E greu sa investesti in educatie cand sistemul nu functioneaza cum trebuie. Oricat de multi bani ai pompa, daca nu reformam esentialele, tot acolo ajungem. Poate ar trebui sa ne uitam si la modele de succes din alte tari.

  9. Sunt de acord, dar nu putem să vorbim despre educație fără să menționăm corupția care afectează întregul sistem. Oricât de mulți bani am investi, dacă nu combatem corupția și nepotismul, totul este în zadar.

  10. Educația nu înseamnă doar școală. Trebuie să învățăm copiii să fie oameni buni, să fie responsabili, să își respecte semenii. Acesta ar trebui să fie focusul principal al oricărei reforme educaționale

  11. Un popor educat, în afară de faptul că este foarte greu de manipulat, valorează mai mult la nivel internațional!
    România, în lume, trebuie apreciată mai mult pe viitor!
    Așa să ne-ajute Dumnezeu! 🙏🇷🇴❤️

  12. Sunt total de acord cu ideea că educația reprezintă cea mai inteligentă investiție pe care o poate face o societate. Îmbunătățirea permanentă a sistemului de învățământ ar trebui să fie o prioritate pentru decidenții politici.

  13. Educația este importantă, dar hai să nu uităm că și alte sectoare au nevoie de investiții masive. Fără o infrastructură bună, de exemplu, și fără locuri de muncă decente, educația de una singură nu rezolvă toate problemele.

  14. Educația este crucială, dar să nu uităm și de sănătatea mentală a elevilor. Un sistem educațional performant trebuie să ia în considerare și bunăstarea psihică a copiilor, nu doar performanțele academice.

  15. Investitia in educatie este una dintre cele mai bune decizii pe care o poate face o societate. Cu toate acestea, trebuie sa fim constienti ca rezultatele nu se vad peste noapte. E un efort pe termen lung, care necesita rabdare si perseverenta.

  16. Cred că trebuie să ne concentrăm și pe educația non-formală. Învațământul clasic este important, dar să nu uităm că tinerii de azi pot învăța enorm și din alte surse – internet, cursuri alternative, experiențe practice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.