Am dezvoltat câteva companii în viața mea. Multe dintre ele au fost obiectiv validate de milioane de beneficiari (inclusiv telespectatori, ascultători, cititori), de peste treizeci de ani de activitate, de zeci de mii de angajați, de impozite și taxe plătite statului de sute de milioane de euro anual.

Am ieșit de multă vreme din afaceri, dar sunt întrebat, constant, despre idei de investiții. Despre afacerile viitorului.

Sunt multe direcții în care se poate investi. Dar cea mai deșteaptă și cu efecte incontestabile pe termen mediu și lung este investiția în educație!

Oamenii educați se adaptează mai repede la schimbări, creează plusvaloare, sunt resursele strategice care dezvoltă societatea.

Azi, 9 septembrie, a început noul an școlar. Se deschide o nouă fereastră de oportunitate pentru investiția în educație. Nu o pierdeți!

Copii, părinți, elevi, profesori, decidenti politici investiți în educație! Randamentul acestei investiții este inegalabil.

57 COMENTARII

  1. trebuie sa luam exemplul tarilor dezvoltate din europa si sa implementam si noi in tara noastra pentru a avea un sistem educativ performant.

  2. sper sa se ajunga la un numitor comun in cadrul conducerii tarii si sa avem si noi o educatie buna asa cum majoritatea tarilor din europa au si o dezvolta continuu.

  3. Investiția în educație e clar cea mai bună decizie pe termen lung. Doar prin educație putem să formăm cetățeni responsabili și capabili să își asume provocările vieții. Orice comunitate care își dorește progres trebuie să aibă educația ca prioritate numărul unu.

  4. Da, educația e importantă, dar să nu uităm și de calitatea acesteia. Trebuie să ne asigurăm că profesorii sunt bine pregătiți și că metodele de predare sunt actualizate. Altfel, totul rămâne doar o teorie frumoasă.

  5. Educația este motorul dezvoltării oricărei națiuni. Investițiile în acest domeniu nu aduc doar beneficii pe termen lung, ci și transformări profunde la nivelul întregii societăți. Sper că mesajul dumneavoastră va ajunge la toți cei responsabili de viitorul copiilor noștri

  6. Cu cât vom investi mai mult în tineri și în sistemul educațional, cu atât vom avea cetățeni mai adaptabili, mai creativi și mai angajați în dezvoltarea comunității.

  7. Investitia in educatie este importanta, dar trebuie sa ne gandim si la modul in care folosim resursele financiare. Nu e suficient sa arunci bani in sistem, trebuie sa fie directionati corect pentru a avea rezultate vizibile.

  8. E greu să nu fii de acord cu ceea ce scrieți. Educația e cheia. Dar ce ne facem când sistemul de învățământ rămâne în urmă, iar copiii noștri nu primesc cele mai bune resurse? E nevoie de investiții nu doar în educația copiilor, ci și în formarea profesorilor.

  9. E greu sa investesti in educatie cand sistemul nu functioneaza cum trebuie. Oricat de multi bani ai pompa, daca nu reformam esentialele, tot acolo ajungem. Poate ar trebui sa ne uitam si la modele de succes din alte tari.

  10. Sunt de acord, dar nu putem să vorbim despre educație fără să menționăm corupția care afectează întregul sistem. Oricât de mulți bani am investi, dacă nu combatem corupția și nepotismul, totul este în zadar.

  11. Educația nu înseamnă doar școală. Trebuie să învățăm copiii să fie oameni buni, să fie responsabili, să își respecte semenii. Acesta ar trebui să fie focusul principal al oricărei reforme educaționale

  12. Un popor educat, în afară de faptul că este foarte greu de manipulat, valorează mai mult la nivel internațional!
    România, în lume, trebuie apreciată mai mult pe viitor!
    Așa să ne-ajute Dumnezeu! 🙏🇷🇴❤️

  13. Sunt total de acord cu ideea că educația reprezintă cea mai inteligentă investiție pe care o poate face o societate. Îmbunătățirea permanentă a sistemului de învățământ ar trebui să fie o prioritate pentru decidenții politici.

  14. Educația este importantă, dar hai să nu uităm că și alte sectoare au nevoie de investiții masive. Fără o infrastructură bună, de exemplu, și fără locuri de muncă decente, educația de una singură nu rezolvă toate problemele.

  15. Educația este crucială, dar să nu uităm și de sănătatea mentală a elevilor. Un sistem educațional performant trebuie să ia în considerare și bunăstarea psihică a copiilor, nu doar performanțele academice.

  16. Investitia in educatie este una dintre cele mai bune decizii pe care o poate face o societate. Cu toate acestea, trebuie sa fim constienti ca rezultatele nu se vad peste noapte. E un efort pe termen lung, care necesita rabdare si perseverenta.

  17. Cred că trebuie să ne concentrăm și pe educația non-formală. Învațământul clasic este important, dar să nu uităm că tinerii de azi pot învăța enorm și din alte surse – internet, cursuri alternative, experiențe practice.

  18. De adord 100%. Doar prin educație putem să formăm generații de oameni capabili să facă față provocărilor viitorului și să contribute la dezvoltarea societății. Încurajez toți factorii de decizie să acorde mai multă atenție și resurse sistemului educațional.

  19. Nu pot fi decat de acord cu cele spuse de dvs. Educatia este cheia dezvoltarii unei societati prospere. Fiecare investitie in acest domeniu aduce beneficii incomensurabile pe termen mediu si lung. Ar trebui sa fie o prioritate pentru toti factorii de decizie.

  20. Avem nevoie de mai multe voci influente care să susțină această cauză vitală pentru viitorul țării noastre. Sper că mesajul va ajunge la cei care pot face o diferență.

    • Ma intreb daca ati facut companii de manufacturare de bunuri materiale si spirituale or doar companii de servicii care fac bani mai mult in mod fraudulos. Ca sa vedati ca am dreptate trebuie sa ne gindim daca o societate pote exista numai cu ce fac acele servicii. Daca nimeni nu ar produce bunuri de care avem nevoie pentru a trai, ca si mincarea, societatea ar murii. Daca insa nu am avea servicii ci diar peoductie de bunuri, acea societate ar duce foarte bine. Toate companiile care iau salarii din taxe sunt niste companii canceroase pentru societate. Eu sustin ca orice tara poate iesi din criza daca se reprofileaza pe productia de bunuri si nu pe companii de servicii, care sunt ca si cum un om si-ar da jos jaceta si statul l-ar plati sa o pazeasca. Un lider religios a venit la mine si mi-a spus ca cel mai important este activitatea religioasa. I-am spus daca nu se produce piine ce a-i minca. A plecat imediat suparat. Si Romaia poate sa o duca mai bine daca s-ar axa pe productie si nu pe salarii de la buget. Oameni ar veni inapoi in tara sa faca companii de manufacturare. Tara ar face bani cinstiti si nu s-a mai imprumuta. Eu am 13 produse avansate care s-ar putea manufactura in Romania.

    • Cea mai importanta investitie este in producerea de bunuri materiale si spirituale. Ca sa vedati ca am dreptate trebuie sa reducem lucruril la maxim. Daca o cocietate ar face numai educatie ar putea exista? Daca ar face doar productie ar exista foarte bine. Desigur sa faci productie se cere ceva educatie de productie. Pe timpul comunismului educatia politica, ce nu era altceva decit indoctrinare, era ca mai importanta. China est condusa de ingineri iar Roamnia si SUA de avocati care urasc productia sau pe cei care fac productie.

    • Poate cineva sa-mi explice de ce este mai importanta educatia decit productia de bunuri materiale si spirituale? Azi m-m gindit ce este mai important oul sau gaina. Eu zic ca gaina este mai imortanta deoarece; Gaina-ti da oua sa maninci acum pe cind un ou trebuie sa-l clocest si peste mult timp va deveni gaina sati dea oua.

    • Sunt cu totul de acord cu importanta educatiei. Eu am absolvit politehnica la CLuj in 1972, sectia de electromecanica. Pentru examenul de stat am facut un motor asincron cu reglare a vitezei prin freventa. Am luat not 10 la stat. In timp ce lucram la proiectul de stat eu am facut un prototip care lucra asa cum am prevazut. Un coleg mi-a spus ca eu ca inginer trebuie doar sa proiectez si nu sa fac si practic. Era invidie deoarece sa sti sa faci si practic este mult mai avantajos deoarece vezi mai bine cum sa faci proiectul. Am imigrat in SUA in 1988. Aici am mai facut alte 4 inventii. Una este un analog to digital convertor. Este singura mea inventie pe care am trimis-o la oficiul de inventii fara sa fac un prototip, eram foarte sigu pe rationamentul meu. Dupa primirea brevetului am facut experienta si a lucrat asa cum am prevazut. Cunostintele mele din facultate m-au ajutat foarte mult. Eu recomand studii pentru a face proiecte cit mai avansate. Pentru ca sa fiu sigur pe ce gindesc eu consider 70% experimentarea ca fiind cea mai importanta.

  21. Chiar apreciez abordarea dvs. pragmatică vizavi de educație Într-adevăr, investițiile în educație aduc beneficii concrete, măsurabile, pe termen lung. Ca părinte, o să fac tot ce pot pentru a-mi susține copilul în această nouă etapă a vieții lui și să contribui la îmbunătățirea sistemului educațional.

  22. Educația este cheia progresului, iar investițiile în acest domeniu aduc beneficii incontestabile pe termen lung. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să conștientizeze importanța educației și să fie un susținător al sistemului educațional.

  23. Investiția în educație este, fără îndoială, cea mai importantă pe termen lung. Am văzut cu ochii mei cum educația poate schimba vieți, poate deschide noi perspective și poate contribui la dezvoltarea unei societăți mai bune. Din păcate, în România, încă mai avem multe de făcut pentru a prioritiza cu adevărat educația.

  24. Sistemul de invatamant are nevoie urgenta de reforme si finantare adecvata pentru a oferi copiilor nostri educatia de care au nevoie. Fiecare investitie in acest domeniu se va intoarce de multe ori in beneficiul intregii comunitati.

  25. Investitia in educatie nu trebuie sa fie doar financiara. E nevoie si de timp, dedicare si schimbarea mentalitatii. Copiii trebuie sa fie incurajati sa gandeasca critic, sa exploreze si sa invete cu placere.

  26. Cred că trebuie să abordăm și problema inegalităților din sistem. Cum ne asigurăm că fiecare copil are acces la aceleași resurse educaționale?

  27. Investitia in educatie este vitala pentru viitor, dar trebuie sa fim atenti si la cum o facem. Sa nu investim doar in ziduri si infrastructura, ci si in oameni – in profesorii care sunt motorul acestui sistem.

  28. Cred ca vorbim prea mult despre investitia in educatie si prea putin despre rezultatele acestei investitii. E timpul sa vedem si cum masuram succesul acestor programe si ce putem face mai bine.

  29. Dacă vrem să avem o generație de oameni educați, trebuie să investim mai mult în resursele pe care le punem la dispoziția copiilor. Manuale actualizate, tehnologii moderne și profesori bine pregătiți – toate sunt esențiale.

  30. Educația nu înseamnă doar note și diplome. Trebuie să investim și în dezvoltarea abilităților practice, în gândirea critică și în pregătirea pentru viața reală. Acestea sunt lucrurile care contează cu adevărat.

  31. Având în vedere experiența dumneavoastră imensă în domeniul antreprenorial, cred că recomandările pe care le-ați făcut cu privire la investițiile din acest sector merită toată atenția decidenților politici și a întregii comunități.

  32. Și eu cred că transformarea sistemului educațional trebuie să fie o preocupare constantă pentru toți factorii de decizie, deoarece de ea depinde viitorul comunităților noastre

  33. Cred că trebuie să abordăm și problema inegalităților din sistem. Cum ne asigurăm că fiecare copil are acces la aceleași resurse educaționale?

  34. Investiția în educație este baza pentru orice progres. Dar mă întreb dacă politicienii noștri sunt dispuși să facă schimbările necesare pentru a îmbunătăți cu adevărat sistemul. Vorbele lor sunt frumoase, mai ales la inceputul anului școlar, dar acțiunile contează.

Comentariile sunt închise.