Mă bucur că Președintele Trump va decide asupra viitoarelor strategii globale.

Pragmatic, lucru demonstrat de cariera sa de om de afaceri, el va negocia inteligent climatul planetar.

Sunt convins că va opri focarele de război, inclusiv cel de la granița României.

83 COMENTARII

  1. Aștept cu nerăbdare să văd cum Trump va îmbunătăți relațiile internaționale. Credeți că va reuși să prevină conflictele din Europa de Est?

  2. Sper că promisiunile făcute se vor concretiza. Trump ar trebui să fie atent la modul în care negociază cu Rusia și China

  3. Este adevărat că experiența sa de om de afaceri ar putea aduce un suflu nou în politică. Totuși, crezi că va reuși să mențină echilibrul între puterile globale? Mi se pare aproape imposibil în contextul politic internațional actual.

  4. Interesant punct de vedere! Totuși, ar putea fi riscant să îi dăm atâta putere pe scena globală unui om atât de imprevizibil. Rămâne de văzut.

  5. Cred că Trump va avea o abordare directă și uneori controversată, dar poate asta este ceea ce ne trebuie în contextul actual.

  6. Oare cât de mult va influența acest lucru politica externă a României? Trump pare deschis către colaborări, dar și pragmatic.

  7. Avem nevoie de un lider care să fie hotărât în fața marilor probleme globale, dar mă întreb dacă Trump va fi cu adevărat dispus să colaboreze cu aliații europeni. Oricum victoria lui a fost indiscutabilă, felicitări lui și echipei de campanie.

  8. Sper că abordarea sa va aduce stabilitate în zonele de conflict. Și mai sper că va fi un aliat de nădejde pentru România.

  9. Trump a avut întotdeauna o atitudine fermă. Oare asta va fi de ajuns pentru oprirea focarelor de război de la granițele Europei?

  10. Va fi interesant să vedem dacă pragmatismul său se va aplica și în politica externă. Eu rămân sceptic până la proba contrarie.

  11. Trump are o abordare diferită față de liderii anteriori. Oare acest lucru va face ca SUA să fie un partener mai bun pentru Europa? Rămâne de văzut…

  12. Deși părerile sunt împărțite, poate că un lider pragmatic e ceea ce lumea are nevoie acum. Eu cred că va aduce stabilitate la nivel mondial.

  13. Al doilea mandat câștigat, chiar dacă nu este lipsit de controverse nu poți să nu vezi că majoritatea americanilor l-au văzut ca o soluție pentru actualele probleme. America e un pilon centeal la nivel mondial așa că îi urez succes.

  14. castigand si al doilea mandat a dovedit intregii lumi ca este o persoana puternica si chiar vrea sa faca ceva.

  15. sunt atatea necunoscute incat este greu sa iti dai seama care vor fi masurile luate de noul presedinte american.

  16. Domnule Profesor, abordarea dumneavoastră pragmatică și perspectiva asupra stabilității globale sunt atât de necesare în aceste vremuri tulburi! Într-o lume plină de tensiuni, mesajul dumneavoastră aduce un sentiment de speranță și încredere în puterea dialogului și a echilibrului și ne reamintește că, prin strategii bine gândite, viitorul poate fi construit pe stabilitate și pace.

  17. Eu doar sper ca de data asta sa fie mai diplomat in relatiile internationale. Totusi, stilul lui direct poate fi un avantaj in negocieri.

  18. Totuși, să nu uităm că și președintele trebuie să asculte de Congres și de alte instituții. Trump poate să vrea multe, dar nu le poate face singur.

  19. trump inainte sa fie presedinte este un mare brand si un nume foarte cunoscut in lumea afacerilor de aceea cred ca va avea o mare influenta in reasezarea sectorului economic european pe un fagas bun.

  20. cu totii il stim pe trump ca fiind un caracter foarte puternic si transant insa in noua sa pozitie cred ca diplomatia va fi cea care va da liniile directoare.

  21. Daca reuseste sa aduca pace în zonele de conflict, va avea toata admirația mea, cu toate ca nu imi este deloc simpatic.

  22. Totuși, să nu uităm că și președintele trebuie să asculte de Congres și de alte instituții. Trump poate să vrea multe, dar nu le poate face singur.

  23. Cred ca Trump poate face treabă bună dacă își alege bine echipa de consilieri. E nevoie de o abordare pragmatică, dar și de umanitate în deciziile de politica externă.

  24. E clar ca o sa fie o perioada interesanta în politica internationala. Trump nu e omul compromisurilor mici, deci s-ar putea sa vedem mari schimbări.

  25. De ce toată lumea îl vede doar ca pe un businessman? Trump e președintele acum și trebuie să ia decizii care privesc toată lumea, nu doar mediul de afaceri din SUA

  26. Cred că va aduce schimbări bune pe plan economic. Sper doar să fie atent și la aspectele sociale, pentru că de acolo vin problemele mari în America.

  27. Eu nu sunt chiar asa de sigur ca Trump o sa rezolve ceva. In primul mandat nu a facut decat sa strice relatiile cu aliatii.

  28. Rezultatul era previzibil după ultimele sondaje. Rămâne de văzut cum va gestiona Trump situația internațională în acest nou mandat.

  29. Victoria lui Trump reflecta nemultumirea americanilor fata de situatia actuala. Dar sa nu ne asteptam la miracole peste noapte.

  30. O să fie interesant de urmărit cum va aborda conflictele actuale. Experiența din primul mandat ar trebui să îl ajute să ia decizii mai echilibrate

  31. Contextul global e foarte diferit față de primul său mandat. Să vedem cum se va adapta noilor provocări și dacă își va modifica abordarea.

  32. Interesant va fi de urmarit relatia cu China si Rusia. Primul mandat ne-a aratat ca poate fi imprevizibil in negocieri.

  33. Nu îmi place Trump, recunosc. Dar înțeleg de ce a câștigat atât de categoric. Retorica democraților a devenit insuportabilă pentru mai toată lumea.

  34. Democrații au avut o campanie electorală dezastruoasă, nu mă mir că au pierdut. Cum să aduni toate vedete de elită de la Hollywood, în condițiile în care principalul mesaj al lui Trump a fost unul anti-elitist?

  35. Situația din Ucraina va fi primul său test major. Să sperăm că va găsi o cale diplomatică de rezolvare a conflictului. Și după ultimele mesaje ale lui Trump adresate lui Zelensky nu am mari speranțe în rezolvarea conflictului

  36. E de înțeles că mulți își pun speranțe în el, dar trebuie să fim realiști. Schimbările în politica globală vin întotdeauna gradual.

  37. Cred că experiența primului mandat îl va ajuta să evite unele greșeli. Dar provocările actuale sunt mult mai complexe.

  38. Sa asteptam primele 100 de zile pentru a vedea directia. Oricum, marile decizii internationale nu depind doar de Casa Alba.

  39. Va trebui sa gaseasca un echilibru intre retorica din campanie si realitatile diplomatice. Nu va fi usor, dar experienta il poate ajuta.

  40. Sunt curios cum va gestiona relația cu aliații europeni. Primul mandat a fost destul de tensionat din acest punct de vedere. Ce-i drept, România a avut de castigat in timpul primului sau mandat

  41. Îmi pare că multă lume are așteptări nerealiste. Un președinte, oricine ar fi el, nu poate rezolva toate problemele lumii peste noapte

  42. Nu sunt sigur că Trump e omul potrivit să gestioneze tensiunile globale. Experiența în afaceri nu înseamnă neapărat că e pregătit pentru politică externă.

  43. Situația economică actuală a influențat mult votul. Americanii au mizat pe experiența lui în afaceri și managementul crizelor.

  44. Dacă reușește să se țină de promisiuni, ar putea deveni unul dintre cei mai eficienți președinți. Dar e un mare „dacă”.

  45. Poate că Trump nu e cel mai diplomat, dar poate tocmai stilul său direct va face o diferență în negocierile internaționale.

  46. Mă îndoiesc că va reuși să rezolve problemele de la granița României. E un conflict complicat, iar Trump nu e cunoscut pentru subtilitate în negocieri.

  47. Eu doar sper ca de data asta sa fie mai diplomat in relatiile internationale. Totusi, stilul lui direct poate fi un avantaj in negocieri.

  48. Cred că experiența primului mandat îl va ajuta să evite unele greșeli. Dar provocările actuale sunt mult mai complexe.

  49. Analistii politici au prezis corect aceasta victorie. Acum ramane sa vedem cum va gestiona relatiile cu China si Rusia

  50. Un lucru e cert: va fi un mandat interesant de urmărit. Politica externă americană ar putea lua o direcție complet nouă.

Comentariile sunt închise.