Am citit toate comentariile  făcute la mesajul anterior.

Sintetizând într-un singur cuvânt răspunsurile voastre, cred că este foarte limpede ce vor românii: RESPECT!

Respect pentru adevăr, pentru inteligența fiecărui om, pentru destinul european al României, pentru dreptul la sănătate, la educație, la un trai decent, la libera inițiativă (fară abuzuri din partea statului)!

Respect pentru pentru viitorul copiilor și al nepoților noștri.

Acest răspuns extraordinar – respect pentru ființă umană – reprezintă însăși esență umanismului pragmatic.

De mii de ani, de la Platon încoace, umanismul susține imperativul respectului pentru om, pentru înzestrările și pentru rolurile sale specifice în cadrul societății.

Voi reveni în câteva zile cu două axiome umaniste.

50 COMENTARII

  1. Avem toată încrederea în dumneavoastră.
    Știm că supravegheați la bunul mers al României și că vă veți dedica pentru bunăstarea poporului.
    Doamne ajută! 🙏

  2. Respectul nu e doar despre drepturi, e și despre obligații. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și să construim o societate bazată pe merit și corectitudine.

  3. Corect. Fără respect pentru noi ca indivizi, nu putem progresa ca societate. Românii merită mai mult, iar respectul ar trebui să fie un punct de pornire pentru orice schimbare.

  4. Da, corect, însă cine oferă acest respect? Statul român a demonstrat de multe ori că nu știe să respecte cetățenii, doar le cere să fie respectuoși. Șu unii s-au cam plictisit de asta și s-a văzut la alegeri

  5. Eu constat că degeaba vrem respect, daca nu suntem dispuși sa ne schimbăm noi ca oameni. Românii sunt și ei lipsiți de respect uneori față de propriul popor.

  6. Cred că Francis Fukuyama a cuprins această dorință, la nivel global, sub formula : ” DORINȚĂ DE RECUNOAȘTERE „. Este tot un fel de RESPECT, mai aplicat. Mai mult, Uniunea Europeană, cu consecvență, promovează, „în pustie”, formula PARTICIPĂRII cetățenilor…Nu se referă la vot, ci la politici publice, măcar în formulele unor comunicări și fundamentări eficiente, dacă nu la participare efectivă, la nivel de corpuri profesionale/grupuri interesate. Deja, „aplicația” ar putea prinde contur…
    Vă scriam recent de necesitatea reluării efortului dvs. conceptual post-decembrist, „Teoria celor 3 sectoare economice”, cu un angajament de-al meu de implicare tehnică în această reluare. Am găsit și o ultimă formă de denumire a teoriei, mai cuprinzatoare la nivel de guvernanță, pe linia istoriei Instituționalismului și a actualizării lui în funcție de noile condiții economico-sociale, „INSTITUȚIONALISMUL NOULUI ECHILIBRU GLOCAL”. Voi continua acest dialog, privat.

  7. Respectul începe cu lucrurile mici – cum ne comportăm în trafic, cum ne adresăm unii altora. Dacă nu învățăm respectul în cotidian, nu putem să-l cerem în domeniile mari precum sănătatea sau educația.

  8. Să fim serioși, respectul e doar un cuvânt gol când vine vorba de cei aflați la putere. Respectul adevărat se câștigă prin fapte, nu prin discursuri frumoase.

  9. atata timp cat situatia economica de la noi din tara este una subreda si politicul se concentreaza pe altceva mie mi se pare cam lipsa de respect aici pentru intreg poporul roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.