Liberalizarea prețurilor la energie îi poate afecta grav pe agenții economici și pe consumatorii casnici vulnerabili. Atenție la practicile abuzive care pot apărea în astfel de situații!

Se întâmplă uneori ca furnizorii de energie, “scăpați” de plafoane, să profite de liberalizare pentru a practica prețuri excesive. Apar “greșeli, erori, neînțelegeri” plătite de consumatori!

Guvernul trebuie să prevină astfel de situații. Sunt necesare regulile clare, controale preventive și sancțiuni ferme. Paza bună trece primejdia rea!

Într-un moment social și politic foarte sensibil, abuzurile de orice fel pot determina reacții în lanț cu efecte devastatoare.

63 COMENTARII

  1. Ca întotdeauna, ați identificat din timp și avertizat, pentru prevenirea unor eventuale „alunecări”. Sper că cine are ochi să citească și are pârghiile necesare, să acționeze urgent.
    Zile minunate să aveți! 🙏

  2. Să vedeți ce o să fie după această așa zisă liberalizare… Mulți o să trebuiască să aleagă între mâncare și căldură

  3. Nu este suficient să se vorbească despre reguli și sancțiuni. Trebuie să se acționeze din timp, altfel vom fi sufocați de prețuri mari și abuzuri! Cine va răspunde atunci?

  4. Sper ca actuala conducere a tarii sa constientizeze raul pe care il va face liberalizarea preturilor la energie.

  5. statul trebuie cumva sa reglementeze si sa nu lase aceasta liberalizare sa se faca dupa bunul plac al furnizorilor de energie.

  6. Traim vremuri grele si din cate se vede statul roman este total depasit de situatie economica in care se afla.

  7. Liberalizarea preturilor va declansa un efect de domino in toata tara si nu va fi decat incertitudine si haos.

  8. nu cred ca este buna aceasta masura de liberalizare,totul trebuie facut in limita posibilitatilor consumatorilor

  9. aceasta decizie sper sa fie doar asa..la stadiul de idee…pentru ca daca se va concretiza,atunci va fi vai si amar de noi.

  10. Pai normal ca profita de situatie, statul ii lasa sa faca ce vor! Nimeni nu ii controleaza, nimeni nu ii sanctioneaza.

  11. Prețurile la energie sunt deja foarte mari. După liberalizare, cine ne garantează că nu vor crește și mai mult? Statul ar trebui să fie mult mai ferm cu controalele.

  12. Măcar să își asume cineva răspunderea pentru haosul ăsta. Nu se poate să fim mereu noi cei care plătim oalele sparte.

  13. Liberalizarea asta pare făcută doar în favoarea furnizorilor. Nu se poate să nu existe minime măsuri pentru consumatorii casnici

  14. Am vazut ca in alte tari din UE situatia e mult mai bine reglementata. De ce la noi trebuie sa suferim mereu?

  15. Mie și până acum îmi veneau facturi excesiv de mari,așa că nici nu vreau să mă gândesc ce-o să mă aștepte de acum încolo

  16. Scumpurile acestea la energie se cuplează în cel mai nefericit mod cu putință cu alegerile din mai. Prevăd un rezultat catastrofal la alegeri, mai rău chiar decât cel din noiembrie anul trecut

  17. E clar că liberalizarea o să lovească în cei mai vulnerabili. Ce face statul pentru a ne proteja? Mi se pare că abia acum începe să realizeze dimensiunea problemei.

  18. Nu cred că liberalizarea este problema, ci lipsa unui control riguros din partea autorităților. Trebuie să existe un echilibru între libertatea pieței și protecția consumatorilor.

  19. Sunt multe lucruri neclare legate de liberalizare și ce se va întâmpla după. Guvernul ar trebui să comunice mai bine și să ne ofere informații detaliate.

  20. Furnizorii de energie abia așteaptă liberalizarea asta ca să crească prețurile. Fără un control serios, vom fi nevoiți să plătim de două ori mai mult pentru același serviciu

  21. Cei vulnerabili o să fie primii care vor suferi din cauza liberalizării. Ne trebuie niște măsuri clare pentru protejarea lor. Statul trebuie să se trezească!

  22. Liberalizarea energiei înseamnă haos total dacă nu se iau măsuri clare de prevenire a abuzurilor. Nu înțeleg de ce guvernul nu face mai multe pentru a ne proteja pe noi, consumatorii!

  23. Asta e problema cu liberalizarea! Furnizorii mari se bucură, dar noi, consumatorii, rămânem descoperiți. O să plătim mult mai mult fără să avem de ales.

  24. Ciudat cum de fapt „liberalizarea” se traduce în realitate prin faptul că nu avem nicio opțiune reală de alegere și vom fi obligați să plătim exact cât va vrea furnizorul. Cred că un nume mai potrivit pentru această manevră ar fi legarea de glie a consumatorului casnic

  25. Practicile abuzive sunt deja prezente pe piață. Cu liberalizarea, cred că situația va scăpa complet de sub control. Sper ca guvernul să intervină înainte să fie prea târziu!

  26. Din păcate, în România abuzurile furnizorilor de energie nu sunt ceva nou. Liberalizarea prețurilor va duce la o explozie de reclamații, dar câți dintre noi vor avea resurse să se lupte cu giganții din domeniu?

  27. Mai bine ar fi să se facă niște investigații serioase la furnizorii de energie, înainte să ne trezim cu prețuri exagerate peste noapte. Unde sunt controalele preventive?

  28. Cred că abuzurile vor deveni și mai frecvente după liberalizare. Guvernul e foarte lent în a acționa și mă tem că vor reacționa doar după ce vor apărea primele scandaluri.

  29. Liberalizarea nu e ceva rău în sine, dar trebuie gestionată bine. Avem nevoie de un cadru legal mai strict și de sancțiuni care să descurajeze orice abuz din partea furnizorilor.

  30. De urmărit profiturile furnizorilor de energie la sfârșitul anului 2025. Sunt sigur că vor crește substanțial, în oglindă cu scăderea puterii de cumpărare a oamenilor obișnuiți

  31. Situația asta cu liberalizarea prețurilor la energie îmi pare destul de periculoasă. Nu știu dacă guvernul e pregătit să gestioneze abuzurile furnizorilor! Să sperăm că nu ne trezim cu facturi imposibil de plătit

  32. Guvernul ar trebui să intervină cu niște măsuri concrete! Nu e destul să avertizeze, trebuie să ne protejeze cu adevărat. Dacă tot liberalizează, să și controleze mai bine!

Comentariile sunt închise.