Prezentul și viitorul României pot fi salvate sau compromise, în funcție de stabilitatea sau instabilitatea guvernamentală. Modificarea ratingului de țară – determinată de o eventuală demisie a guvernului – ar destabiliza acut România.
Viețile a milioane de români cu credite și situații financiare la limită pot fi distruse peste noapte. Responsabilitatea prevenirii unui dezastru social și economic național prevalează asupra oricăror altor argumente.
E nevoie de stabilitate. Guvernul este, în acest moment, unica ancoră instituțională a României în raport cu partenerii externi.
Situația este deja tensionată, iar orice instabilitate suplimentară ar putea declanșa o adevărată criză socială. Băncile nu vor aștepta ca guvernul să-și rezolve problemele, și nici facturile nu se opresc. Dacă nu se iau măsuri clare pentru a menține stabilitatea, vom suferi cu toții
Guvernul trebuie sa dea dovada da curaj si vointa de a functiona cu profesionalism,țăra are nevoie de stabilitate si putere de a depasi eventuals miscare moțiunea de cenzura,pe plan european si international este vital ca Guvernul sa aibe conactul cu partenerii,altfel e haos.
După părerea mea, după 89 nu am fost niciodată într-un pericol mai mare ca acum. Poate doar la Mineriada din 90. Ce se întâmplă acum cu partidele astea, suveraniste cică, e o veritabilă mineriadă politică
Într-adevăr, stabilitatea este esențială în momentele acestea dificile. Nu putem risca să aruncăm țara într-o criză politică majoră doar pentru că unii politicieni vor să-și satisfacă orgoliile personale.
O criză politică acum ar destabiliza complet piața financiară. Băncile ar începe să-și revizuiască condițiile de creditare, dobânzile ar exploda, și milioane de români ar fi pur și simplu îngropați sub rate insuportabile. E clar că nu ne putem permite o schimbare atât de bruscă acum.
Cei care vor avea de suferit vom fi noi cetatenii de rand cu rate la banci.
din cate putem vedea sistemul bancar nu iarta pe nimeni.
Suntem cumva la mana creditorilor si trebuie sa devenim credibili pe pietele financiare.
Situatia economica din romania este una foarte grea,si nu stiu cum vom iesii din aceasta situatie delicata.
Aveti perfecta dreptate,chiar ca este un moment de mare cumpana pentru romania.
Vreau sa cred ca vor venii vremuri mai bune dar in acelasi timp vad ca lucrurile nu merg tocmai bine la noi in tara.
Da asa este,stabilitatea cred ca este numitorul comun de care avem cu totii nevoie acum.
Este foarte grav ca investitorii straini cam evita romania in aceste momente de incertitudine financiara.
Avand o inflatie ridicata puterea de cumparare a romanilor a fost erodata,cresterea preturilor la energie,alimente si alte bunuri a adus o si mai mare presiune pe consumatorii finali.
din punct de vedere economic suntem foarte jos…si asta se vede cu ochiul liber.
Bancile inregistreaza credite neperformante considerabil de mari ,de aceea au inasprit conditiile de eligibilitate pentru acordare de credite atat la persoane fizice cat si la persoane juridice.
Cand nu mai prezinti credibilitate pe piata financiara totul merge prost intr-o tara.
era de asteptat ca romania sa ajunga intr-un astfel de moment dificil pentru ca este prea mare degringolada din sectorul financiar si politic de la noi din tara.
Romanii o duc foarte greu mai ales din punct de vedere economic.
Este adevărat că o eventuală demisie a guvernului ar putea genera o reacție negativă din partea piețelor financiare, ceea ce ar duce la creșterea costurilor de împrumut pentru România. O astfel de situație ar afecta direct românii cu credite, crescând ratele și adâncind criza economică pentru mulți dintre ei.
„Prezentul și viitorul României pot fi salvate sau compromise, în funcție de stabilitatea sau instabilitatea guvernamentală” par vorbe mari, dar de data asta chiar așa este. Aș adăugă și faptul că Iohannis nu trebuia să cedeze șantajului populist, fapt care și el a contribuit la situația de criză în care ne găsim.
Cumpana prin care trece acum romania este una extrem de mare
Instabilitatea financiara intotdeauna a dus la adevarate dezastre sociale.
Cred ca actuala conducere trebuie sa stea la masa si sa discute adevaratele prioritati pentru romania.
Economic tara noastra este la pamant,cu totii stim asta,dar ce fac cei de la conducere sa evite aceasta situatie destul de grea.
Lumea se transforma cu o repeziciune extrem de mare si asta ne impacteaza si pe noi si mai ales pe sectorul financiar.
Asa este,guvernul chiar este unica ancora ce poate asigura stabilitatea economica din romania.
Romanii oricum o duceau greu din punct de vedere financiar dar acum situatia s-a acutizat….
Pietele financiare oricum prezinta o vulnerabilitate crescuta,si asta se vede si la noi in tara.
Cu astfel de situatii o sa ne mai confruntam dar important este cum le gestionam
Asta se întâmplă când aventurierii politici reușesc să pună mâna pe putere în Parlament. AUR, POT, Șoșoacă și USR sunt un real pericol pentru siguranța națională. Nu spun că ar trebui scoși în afara legii, nici asta nu ar fi democratic, dar reacția instituțiilor democratice la pericolul pe care îl reprezintă ar trebui să fie mult mai consistentă.
Norocul nostru că suntem în Uniunea Europeană, altfel eram în pericol de dezintegrare. Nici așa nu stăm tocmai bine
Genul acesta de mesaje ar trebui răspândite masiv în zilele acestea. Suntem realmente în pericol și multă lume nici nu își dă seama.
De câteva luni buni mi se pare că trăiesc la spitalul de nebuni. Aproape că nu mai e zi în care să nu se mai întâmple câte o grozăvie. Și lucrurile par să se înrăutățească pe zi ce trece
Eu cred că dezastrul social și economic de care vorbiți e deja o realitate. Ce se va întâmpla în zilele următoare e un adevărat test pentru soliditatea instituțiilor democratice din România.
Cred că partenerii noștri din UE se uită la ce se întâmplă în România de câteva luni încoace și se întrebă dacă am consumat cu toții ciuperci nebune.
Nu pot să cred că o gașcă de nebuni pot întoarce România cu fundul în sus
În contextul actual, cu război la graniță și inflație în creștere, ultima chestie de care avem nevoie este instabilitate politică. Guvernul actual trebuie să rămână în funcție măcar până trecem de această perioadă dificilă.
Ma tem ca e prea tarziu pentru masuri de stabilizare. Oricum o dam, tot vom ajunge la fundul sacului in curand.
Îmi amintesc perfect criza din 2008 și ce a însemnat pentru familia mea acea perioadă. Nu vreau să mai trecem prin așa ceva niciodată! Dar deja lucrurile încep să semene a naibii de mult.
Romania este intr-o mare criza economica si sincer nu vad o situatie clara de iesire.
Pericolul prin care trece romania este unul imens de mare iar noi nu constientizam asta.
Sper doar sa nu ne intoarcem la situatia din 2008,ca va vai si amar de noi.
Cam astea sunt rezultatele cand avem parte la conducerea tarii de aventurieri politici.
Mai avem o singura speranta la uniunea europena desii si acolo lucrurile nu merg tocmai bine.
Nu stiu de ce dar am un sentiment de deja vu cu anul 2008…..sper sa ma insel.
Pe sectorul economic ne trebuie oameni pusi in functii cheie specialisti nu doar politicieni.
Daca nu se iau masuri urgente acum romania risca sa intre in colaps economic.
Romania este tinuta in sah de sectorul fincanciar bancar care incepe sa prezinte fisuri mari,si asta impacteaza cel mai mult oamenii de rand care au rate la banci.
Tinand cont de faptul ca avem si un razboi la granita este cam dificil ca sectorul economic sa cunoasca o dezvoltare semnificativa.
Tara noastra trece prin mari schimbari si ma tem ca nu toate sunt de bun augur.
eu inca mai sper intr-o redresare economica insa asta cred ca se va intampla in viitor.
Din păcate, realitatea e chiar așa cum o descrieți. Oamenii care au credite simt deja presiunea economică și orice instabilitate ar putea duce la explozia ratelor. Cu prețurile care cresc și veniturile care nu țin pasul, instabilitatea guvernamentală ar fi lovitura de grație pentru milioane de români.
Sunt total deacord cu opinia dumneavoastra. Acum chiar nu e momentul pentru crize politice si experimente guvernamentale.
Foarte bine punctat aspectul cu partenerii externi. Credibilitatea internationala e greu de castigat si usor de pierdut.
Este absolut necesar ca liderii să realizeze importanța stabilității în acest moment. O criză guvernamentală ar duce la prăbușirea economiei.
Instabilitatea nu este doar o amenințare, ci o realitate iminentă. Oamenii sunt deja la capătul puterilor, iar o criză politică ar putea fi picătura care umple paharul.
Situația economică este deja dezastruoasă pentru mulți dintre noi. O criză guvernamentală ar aduce și mai multe necazuri. Inflația crește, prețurile cresc, și dacă mai adăugăm și instabilitatea politică, nu știu cum vom mai reuși să supraviețuim.