Solidarity Transport Hub Poland este un proiect de investiții strategice în infrastructură, evaluat la peste 8 miliarde de euro, care implică realizarea unui aeroport gigant lângă Varșovia și a unor noi rețele de transport rutier și feroviar.
Dincolo de beneficiile economice și politice strategice, se estimează că proiectul va genera peste 150.000 de locuri de muncă și va implica, direct și indirect, zeci de mii de firme poloneze!
Este un excepțional exemplu de proiect major care poate determina un salt economic istoric. România are, la rândul ei, toate datele economice, sociale și geostrategice pentru a realiza un proiect similar. Spre exemplu, o investiție majoră în Portul Constanța și în întreaga infrastructură maritimă, rutieră, feroviară și aeriană din zona Dobrogei poate asigura nu doar un progres economic robust, cât și consolidarea statutului european al României și deblocarea accesului țării noastre în spațiul Schengen – după 50 de ani de experiență în economia reală, știu cu certitudine că un parteneriat nu se consolidează solicitând favoruri, ci demonstrând forță și competitivitate.
Proiecte similare se pot realiza în Transilvania și Moldova. Potențialul economic al României (resurse naturale, personal competent, creativitate), poziția geostrategică unică și posibilitatea de a atrage peste 80 de miliarde de euro din fonduri europene în următorii doi ani creează oportunitatea unei “revoluții” economice.
Dacă acționăm responsabil, în patru ani, am putea ajunge la un nivel de trai comparabil cu cel din Spania!
Nu e prima dată cand avem o astfel de oportunitate. Ce ne-a lipsit până acum? Un plan de țară. Viziune. Capacitatea de a ne desprinde de conflicte și mize mărunte, de a ne uni și de a construi util pentru întreaga națiune.
După 6 decembrie 2020, indiferent de rezultatele alegerilor și de componența Parlamentului și a noului Executiv, este esențial un Pact Național pentru Dezvoltarea României. Elaborat de specialiști competenți. Asumat de toate partidele. Aplicat riguros.
După “blestemul” celor doi ani electorali – în care cele patru rânduri de alegeri ne-au orientat resursele și energia aproape exclusiv spre lupta politică – urmează un interval de 4 ani în care fie asumăm un Plan de țară și investim serios în viitorul acestei națiuni, fie continuăm cu răfuieli interne și rămânem, “la ani-lumină”, nu doar față de Europa Occidentală, cât și în comparație cu fostele state comuniste.
cine sa faca asemenea investitii orban si cu catu?doamne fereste ei nu stiu pe ce pamant traiesc si ies la tv si numai mint toata ziua.
este o ideea foarte buna ceea ce spuneti dumenavoastra dar noi nu avem oameni carora sa le pese de tara.
va multumim din suflet ca va ganditi la viitorul nostru si la viitorul acestei tari care ar putea sa fie un colt de rai daca s-ar aplica exemplele date de dumneavoastra.
romania are nevoie ca de aer de un proiect de tara solid.
niciun candidat nu a venit cu un proiect de tara plauzibil care sa scoata romania din anonimat.
iohannis este de vina pentru tot ceea ce se intampla acum in romania el primeste ordinele de la berlin.
pai cei care ne conduc se gandesc numai la campania electorala si la alegeri nu ii intereseaza pe ei un proiect de tara ca se simt depasiti.
consider ca noi cetatenii de rand trebuie sa facem ceva sa punem umar la umar si sa facem din romania o tara mult ravnita de toata lumea.
necesitate si prioritate majora in acelasi timp pentru ca romania nu mai poate astepta mila de la alte tari bogate.
sa se faca dosare de absorbtie de fonduri europene ca asa cu greu ne putem noi revenii dupa aceasta pandemie.
m-as bucura daca romania ar lua acest exemplu si l-ar implementa si aici la noi insa la ce fete se perinda pe tv si cine vorbeste este diferenta mare de bunastare nationala.
dorinta fiecaruia dintre noi este sa avem un trai decent si linistit in tara noastra dar cu asa guvernanti este imposibil acest lucru eu nu ma mai astept la nimic bun de la ei.
imi vine sa plang cand vad ca alte tari se dezvolta incet dar sigur iar noi tot in pas de melc.
ca sa faci un proiect de tara bun trebuie sa te duca putin capul dar cum noi avem doar marionete in fruntea tarii…..
cred ca ar cam trebui un control din partea statului roman in acest sens.
directionarea banilor veniti de la uniune trebuie sa se faca in afacerile mici si mijlocii numai asa se poate stimula economia romaneasca.
sustin ideea dumneavoastra si cred ca romania are nevoie de oameni ca si dumneavoastra care stiu ce au de facut.
polonia a fost o tara mult incercata si decimata de pe fata pamantului dar niciodata nu si-au pierdut nationalismul asta ii tine in picioare si azi pe cand noi….
incurajarea micilor intreprinzatori romani ar constitui o piatra de temelie si o baza a economiei romanesti insa acest lucru nu se face ba dimpotriva se ,,omoara,, din fasa.
in astfel de momente grele tara noastra are nevoie de un proiect masiv bazat pe infuzii mari in economie.
polonia are conducatori care vor sa faca din ea o tara frumoasa si dezvoltata pe cand noi avem numai papusari
in romania azi cam toate sistemele au cazut ca piesele de domino trebuie sa sa dea un restart la tot si sa se porneasca cu pasi mici dar siguri spre o dezvoltare de durata.
in acesta pandmeie un proiect de tara ar fi binevenit dar cine sa-l faca?
cred ca dezvoltarea acestei tari va venii de la cei care vor da dovada de patriotism si de iubire de glie de pamantul stramosesc.
siguranta zilei de maine se consolideaza numai prin implicarea statului in economie prin infuzii de capital masive si prin managerierea buna a acestor resurse financiare.
proiectul de tara trebuia facut demult timp acum cred ca este prea tarziu si din scurt sa se mai treaca la asa ceva….
un proiect de o asemenea anvergura nu poate fi facut de actualul guvern de incompetenti in frunte cu orban.
influenta straina in romania este una foarte mare de aceea nu se vrea sa se demareze mai nimic .
Comentariile sunt închise.