Citesc că un sindicat din Austria solicită un salariu minim de 2.000 euro/ lună.
Primim lecții de la o țară pe care o găzduim, dar nu ținem cont de ele.

70 COMENTARII

  1. si la noi in tara sunt persoane care castiga un asa salariu dar in anumite domenii de activitate destul de solicitate.

  2. Inflația a afectat și Austria, la fel cum a afectat și România. Diferența este că austriecii au ales să nu stea cu mâinile în sân și încearcă să își facă viața mai bună. Noi doar suportăm și așteptăm să ne cadă din cer ceea ce noi înșine ar trebuie să pretindem, prin sindicate sau direct în stradă.

  3. ar fi bine pentru toti romanii sa aiba 2000 euro salariu minim insa….momentan suntem sub grila aceasta salariala o foarte mare parte dintre noi.

  4. Păi dacă și austriecii au început să se plângă că nu le mai ajung banii, în condițiile în care salariul lor minim e de vreo două ori mai mare decât cel din România, noi ce să mai zicem?

  5. O solicitare de bun simț. Ar trebui să le urmăm exemplul, chiar dacă acum nu suntem în cele mai bune relații cu austrieci.

  6. De acord cu dumneavoastră, ar trebui ca și sindicatele din România să fie mai active cu privire la creșterea salariului minim.

  7. Salariul minim brut din Austria este în prezent 1.610 euro, iar în România este de 3000 de lei (1.863 net), asta ca să înțelegem cât de departe suntem încă față de Austria. Ar fi bine să ne uităm și la ce fac bine austriecii și acțiunea aceasta sindicală e demnă de a fi urmată.

  8. Doar în România există obsesia asta cu salariile care trebuie să rămână cât mai mici că, vezi Doamne, dacă se măresc salariile oamenilor la valoarea la care ar trebui să fie, merge în cap economia. Eu cred că salariile decente ar stimula consumul care ar duce la creștere economică și la mai multă bunăstare.

  9. Salariul minim din România este indecent de mic, total nedemn pentru o țară din Uniunea Europeană.

  10. Sindicatele din România sunt prea ocupate cu aranjamente mafiote ca să mai aibă timp să își facă și treaba, respectiv să se îngrijească de salariile angajaților pe care îi reprezintă.

  11. Mai multe speranțe în ceea ce privește creșterea salariilor din România am din partea birocraților UE decât din partea sindicatelor din România.

  12. Din păcate, în România sindicatele sunt în cârdășie cu patronatele. Cam la fel cum Comisia de control a SRI este controlată fix de SRI.

  13. Nu îmi place absolut deloc de austrieci, dar trebuie să recunosc că sunt de acord cu genul acesta de acțiuni sindicale. Un exemplu bun, după părerea mea, care ar merita copiat și de sindicaliștii noștri.

  14. in romania este foarte greu sa se ajunga la astfel de cifre pentru ca si legislatia muncii este destul de stufoasa si interpretabila.

  15. cu totii ne dorim asa salarii de mari insa la noi este cam imposibil sa se ajunga la un salariu minim de 2000 euro.

  16. trecem cu totii prin momente foarte grele si nici nu visam sa avem la nivel national un salariu minim de 2000 euro.

Comentariile sunt închise.