Am primit multe răspunsuri la apelul meu privind unificarea grabnică a Opozitiei. (Grabnică pentru că fiecare lună pierdută creste forta de presiune a aparatului de stat PDL si sporeste numărul dezertărilor). Majoritatea acestor răspunsuri au un numitor comun: ”E o idee bună, dar platonică. PSD+PC si PNL vor continua să ezite, gândindu-se că pot câstiga ceva unul pe seama celuilalt. Nu se poate face nimic concret.”

Ei bine, uite ceva concret, despre care unii au început deja să vorbească soptit (si, cu sigurantă, nu la telefon): un congres extraordinar reunit PNL-PSD+PC la sfârsitul lunii martie. După ce apele se limpezesc la nivelul fiecărui partid.

În acest moment, un singur lucru mai tine în loc dezlăntuirea ”justitiei” portocalii: speranta că, privat de resurse în teritoriu, PNL va ceda, va intra în jocul puterii si, în acest mod, îi va restabili lui Traian Băsescu onorabilitatea pierdută în Occident.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla si Opozitia va rămâne ezitantă si relativ divizată, nimic nu va putea opri diviziile ANI, CNSAS si DNA să transforme România într-un viguros si vajnic regim monopartidist. Că prea vorbim multi neîntrabati în tara asta…

53 COMENTARII

  1. Traian Băsescu ar reuşi să instaureze un regim monopartidist? Glume!
    Se poate ajunge la aşa ceva dacă am avea o construcţie defectoasă a instituţiilor. La noi nu este vorba de aşa ceva !
    Preşedenţia nu este o instituţie ipocrită sub aspectul 1 “imparţialităţii, liant, mediator, deasupra partidelor” şi 2 “nu are rol executiv”? Să o lăsăm aşa!
    Curtea Constituţională nu emite Decizii în funcţie de “structura politică”, a datoriilor şi numirilor politice? Să o lăsăm aşa!
    Ajunşi în Parlament “aleşii” migrează ( = trădează), conform liberei conştiinţe, căutând să se poziţioneze cât mai bine la supt. Să o lăsăm aşa!
    Guvernul este expresia majorităţii parlamentre. După ameniţări, promisiuni, migrări, dar este. Să o lăsăm aşa!
    Etc, etc, Să o lăsăm aşa!
    Vă înşelaţi, Băsescu sau Geoană sau Antonescu nu poate să instaureze un regim monopartidist. Să o lăsăm aşa!

  2. domnu voiculescu, daca primiti leapsa mea in dar, va adresez aici intrebarile lepsei noastre:
    Calitatea pe care o prefer la o femeie:
    Ce apreciez cel mai mult la prietenii mei:
    Principalul meu defect:
    Ocupaţia mea preferată:
    Visul meu de fericire:
    Care ar fi cea mai mare nefericire a mea:
    Ce-aţi vrea să fiţi?
    Prozatorii mei preferaţi:
    Poeţii mei preferaţi:
    Eroii din viaţa reală:
    Ce detest cel mai mult:
    Cum aş vrea să mor:
    Care este cuvântul favorit:
    Ce altă profesie ţi-ar plăcea să practici:
    Ce altă profesie nu ai practica nici în ruptul capului:
    Îţi lipseşte ceva:
    Susţii vreo cauză:
    Ce ai fost capabil să faci din dragoste:
    Ce ţi se reproşează:
    Scrie-ţi epitaful:

  3. DOAMNULE DAN VOICULESCU
    Va multumesc pentru postarea comentariului meu anterior despre vanzarea flotei aeriene romane de catre Basescu (a flotei aeriene romane nu numau a cele navale.)…….Presedintele actual spune ca la sfarsitul mandatului se va retrage din politica. Adevarul este ca va fi retras din politica de catre altii , petrecand restul zilelor, fara griji intr-un loc linistit cu masa, casa si haine vargate (nu Georgio Aamani ) gratis. Poate dupa viitoarea postare “RACHETELE ROMANESTI AU POPOSIT IN IRAN! SERVICILLE AMERICANE ,ISRAELIENE,FRANCEZA IN ALERTA MAXIMA ” nu va fi nevoie de un CONGRES AL OPOZITIEI.

    http://devanewyork.blogspot.com/

    Robert Horvath ziarist de investigatii ( specializat in terorism si trafic ilegal de armament. Cetatean USA.

  4. DOMNULE ANDRON.

    RACHETELE LUI BASESCU UCID MILITARI AMERICANI IN AFGANISTAN ( UN URIAS SCANDAL INTERNATIONAL)
    Reuters : ” Elicopterele americane cad ca mustele sub tirul rachetelor de tip STRELA vandute de dealerii lui Basescu. pe o filiera iordaniana insurgentilor. Rachetele romanesti sunt usor de indentificat..(Capul rachetet contine un disc modulator)…….. Rachetele sunt produse fabrica Electromagnetica Ploiesti ( Romania )
    CITITI ARTICOLUL:” BASESCU SE INDREAPTA SPRE SCAUNUL ELECTRIC”
    BLOG http://devanewyork.blogspot.com/
    SITE http://devanewyork.blogspot.com/

  5. Va trimit mai jos un raspuns la proiectul propus de dumneavoastra privind Alianta Social-Liberala precum si cateva sugestii pentru viitoarea strategie a PC pentru urmatorii ani:
    http://codrinscutaru.blogspot.com/2010/02/limitele-aliantei-social-liberale-un.html
    Sper sa va fie de folos si cred ca analiza limitelor posibilei aliante ar trebui facuta foarte serios inainte de demersuri concrete.
    Va multumesc si sper sa continuati dezbaterea privind modul in care s-ar putea intari opozitia la modul cat mai fezabil.

  6. @dl Horvath,
    nimic nu este gratis in lumea aceasta, nici macar hainele vargate achizitionate din banii contribuabilul cinstit…

    Daca dvs spuneti ca este scandal international…inseamna ca ne considerati o masa de oameni ne-informati si care nu au acces la datele Reuters….:)

    Mai bine ati investiga de ce pana acum nu s-au inchis inchisorile de la Guantanamo, pentru care Obama deja a semnat „Decretul” :), dar nu se indeplineste……si de ce Tribunalul de la Haga il judeca acum pe un politician sarb (ce nu a tinut niciodata arma in mana,nu a avut soldati in subordine si nici gherile para-militare – doar pentru convingerile sale ideologice)., si de ce sunt mai multi sarbi decat Kosovari sau albanezi judecati? Doar sunteti ivestigator antitero – va rog apucati-va serios de treaba!

    Rusinica!

  7. ziceati ca sunteti cineast…poate mai bine ati face un film propagandistic….si veti impusca 2 iepuri dintr-u foc: veti arata caliattea dvs de cineast si de investigator…

    BTW….din statele mai dezvoltate am aflat..(si din ceva carti teoretice)..ca pana nu exista o condamnare :DEFINITIVA” data de vre-un organ de judecata, Prezumtia de nevinovatie este sfanta! Adica tov. Basescu e cinstit si corect.
    :)

  8. A propos de sfanta prezumtie de nevinovatie amintita de domnul Andron (comentariul nr. 9), oare de ce nu-i judeca si Basescu pe Dan Voiculescu, Dinu Patriciu, S. O. Vantu si altii plecand de la prezumtia de nevinovatie? Se vede treaba ca, pentru Basescu, prezumtia de nevinovatie nu este chiar atat de sfanta. De fapt, in ce-i priveste pe domnii amintiti, Basescu pleaca de la PREZUMTIA DE VINOVATIE. Asta este strigator la cer! Ce instanta a dovedit ca persoanele mentionate au furat ceva? Niciuna. Dar Basescu le-a transformat, cu de la sine putere, in niste sperietori pentru romanii curati si cinstiti, iar el insusi s-a erijat in marele incoruptibil al neamului (te-apuca rasul!). Asa ca, deocamdata, s-o lasam mai moale cu prezumtia de nevinovatie pe care trebuie sa i-o acordam lui Basescu, indiferent in ce problema.

  9. De ce nu scăpaţi de leprele din partidele dumneavoastră? Le lăsaţi să ducă-să la pedelaşi şi vă promovaţi tinerii deştepţi din partide – dacă aveţi… – şi le daţi lor încrederea dumneavoastră şi ce le mai trebuie. Asta, desigur, s-ar putea numa’ dacă n-ar exista justiţie… Aşa, e frica de bubele din cap. E, noi să fim sănătoşi; de voi nu ne pasă, voi puteţi muri în chinuri. Trei lucruri trebuie schimbate în ţara asta: fără imunitate la parlamentari – deci fără – ca să înveţe să facă bine pentru popor, nu pentru ei; fără acuzări când vine vorba de crime şi infracţiuni comise asupra politicienilor – politicienii nu sunt oameni, cel puţin nu oameni buni în opinia cetăţenilor; preşedintele trebuie revocat din funcţie din clipa în care se ştie că e inculpat într-un dosar – nu dosarul suspendat – sau că ‘are bube în cap’. Dacă nu puteţi face schimbările astea, înseamnă că vă place situaţia actuală, caz în care vă urez mult succes în continuare… :|
    P. S.: Nu TOŢI politicienii sunt răi, dar presupunem… :D

  10. de ce ar fi nevoie de un congres reunit pentru decizii politice in acest sens? sa-si clarifice fiecare partid optiunea in legatura cu propunerea asta – strategia reunita a opozitiei- apoi delegatii partidelor sa se intalneasca.
    e o ocazie ca pe ordinea de zi a congreselor deja stabilite sa se includa si ceva in sensul asta: asa nu s-ar mai pierde timp.
    eu insa raman la parerea mea: clasa politica acutala este in FALIMENT!
    proiectul Romania tacuta trebuie sa continue- in sensul ca acolo se afla singura speranta pentru o politica demna…si cu ce s-o mai putea salva din cei neatinsi de metastazele cancerului politic actual!

  11. @ Andron

    NEGUSTORII MORTII BOUT- BASESCU
    Filmul este gata. Documentarul facut pentru N.H.K Japan se cheama ” Fratii de arme Bout-Basescu ” .EL va fi preluat de statiile de televiziune americane. Este interesat si statia franceza Chanel 5 ( international ). Urmariti interviul meu luat cu Victor ( Bout pe blogul meu http://devanewyork.blogspot.com/.) in inchisoarea din Bangkok.
    Cititi: THURSDAY, NOVEMBER 26, 2009

    FRATI DE ARME VICTOR BOUT TRAIAN BASESCU !
    INTERVIUL LUI ROBERT HORVATH CU VICTOR BOUT
    Off camera Bout spune ca in cazul extradarii in SUA el ai va baga pe multi la apa, inclusiv pe ” fratele de arme. Documentele lui V.Vasilescu http://www.myspace.com/val2002 transmise de americani autoritatilor Tailandeze fac foarte posibila ca Traian Basescu sa fie chemat martor si mai tarziu inculpat in procesul de la New York.

  12. In gradina lu’ nea Ion

    In gradina lu’ nea Ion,
    Bastinasii ‘nfierbantati,
    Necajiti ca sefu’-mare,
    Nu le da mici si cirnati,
    Planuiesc revolta cruda:
    Nici nu vor macar s’auda
    Ca-s….perdanti !
    Ci-ca n’au pierdut cu totii,
    Vinovatii-s numa’unii ,
    Si vor sa scoata din portii
    Lubenita si taciunii !
    Nea Ion ,pus sef peste triburi,
    {Unii zic ,de Lenin chiar}
    Spune ca, la vremuri tulburi
    Treb’e dat pe gard cu var !
    Dar, ca sa nu zica lumea,
    Ca nu fac schimbari profunde,
    Ar mai trebui sa schimbe
    Si vre-un geam ,pe cite-si-unde !
    Pai, daca geamuri ne treb’e,
    Musai, Adisor raspunde:
    Termopane{zice Hrebe}
    Ca stie ce si de unde !
    Dupa ce reformam gardu’
    Si schimbam{la poarta}clanta
    Toti mogulii bastinasi
    Launloc,fac alianta !
    Chiar acela care este,
    Ne va da strigat de lupta:
    Pe matrozu’ din poveste
    Tabaram: ca prea se’nfrupta
    Zilnic, cu cotoaie fripte,
    Sau in fuste scurte ‘nfipte!
    Scapam sigur de dosare,
    Ani,sau impozitare
    Si mancam buget pe piine,
    Ca traim de azi pe miine !

  13. Domnule Voiculescu, vorbeati intr-o postare anterioara despre schimbarea de conducere din PC. Va intreb daca PC avea intr-adevar nevoie de o schimbare a liderului si daca ati fost multumit de activitatea doamnei Daniela Popa. Vi se pare ca a facut ceva pentru partid? Multumesc..asta daca imi raspundeti :)

  14. @Iepurele de Martie. Vântu este o stare emoţională a votantului pe care ambii candidaţi au folosit-o cum s-au priceput.
    Copy paste [Dacă se mai adăuga la referndum şi întrebarea mea: Să fie confiscate averile numiţilor Vântu şi Patriciu Da? Nu?, ce bănuiţi că ieşea din urne?] ?

  15. @ acuvio

    Domnule, pe mine nu ma deranjeaza ca, asa cum scrieti, „Vantu este o stare emotionala a votantului” (in sensul revoltei electoratului impotriva marilor hoti), ma deranjeaza ca Basescu nu este SI EL o stare emotionala a votantului. Adica pe Vantu si Patriciu ii scuipam, iar pe Basescu il votam. Primii sunt hoti, ultimul este un Robespierre dambovitean (caci, dupa cum stim, Robespierre a fost poreclit de contemporani „Incoruptibilul”). Asta ma deranjeaza: ca electoratul roman este pentru unii muma (Traian Basescu) si pentru altii ciuma (Vantu, Patriciu), in loc sa realizeze ca TOTI sunt exemplare ale aceleiasi specii.

  16. O (alta) intrebare pentru D-l Dan VOICULESCU ,chiar daca nici de aceasta data nu-mi va raspunde :

    La un eventual congres,
    S-ar impune un (re)ales.
    Oare ,Crin ce interes
    Ar avea, sa poarte…fes?

  17. @Iepurele de Martie…
    Ai perfecta dreptate.
    Acum sunt intr-o tara care pana a ajunge la nivelul Romaniei mai „are de studiat” la capitolul dreptate.
    Treci vama – te intreaba – ce marfa interzisa!!! aveti in portbagaj.
    Te opreste politia sa verifice actele si incepe sa te caute prin portbagaj …poate or gasi ceva……Nu e posibil sa nu gaseasca…(asa cred ei) sau iti spun ca permisul romanesc de conducere nu este international, conform Acordului ……si in consecinta ei nu stiu sa-l citeasca, drept urmare masina merge in arestul politiei pana se fac cercetari….

    Inspectoratul fiscal, cei de la Criminalitatea organizata….din start au o atitudine de parca ar discuta cu un infractor…indiferent ca in final esti curat…lucru ce-i invrajbeste si mai tare…..si mor de ciuda cand vad ca toti angajatii au salariile integral pe cartea de munca, fara nici o restanta la stat…..
    Atitudinea prin care un „organ” vede in cetatean un posibil criminal, evazionist,traficant (de orce) tine de un stat militienesc.
    In Romania e un pic mai bine, crede-ma., chiar daca pana la justitia adevarata sunt zeci de ani-lumina…..cu multe dosare in cercetare timp in care multi oameni stau inchisi la arest preventiv al Politiei cu lunile, anii, fara a exista condamnarea din partea unui judecator., intrucat „organul de cercetare” nu prea a mai fost in stare sa aduca probe la dosar…..

    Comentariul meu a fost facut unui om ce pretinde a fi „OMUL DREPTATII” dintr-o tara libera si democratica (alias Horvath).
    Desigur – din punctul nostru de vedere – Cum face Base la altii – sa pateasca si el….dar din punctul de vedere a unui cetatean SUA ce respecta legile si este respectat….avem un pic de pretentii.

  18. Domnule Voiculescu
    Transmit prin intermediul dumneavoastra o veste extrem de proasta pentru presedintele reales. Poate sa fie o veste fatala sau mai precis finala.
    In cursul zilei de ieri la 6 / 30 ora New York a avut loc prezentarea filmului meu

    ” Desecrarea Menorei ‘
    despre expozitia antisemita organizata de ICR al carui Presedinte de Onoare este Traian Basescu. Filmul a fost vizionat la Anti Defamation League, cea mai puternica organizatie evreiasca din lume . Aceasta considera ca organizarea unei expozitii de tip propagandist Al Queda la colt cu cladirea organizatiei si la cateva minute de sediul ONU, de catre statul roman ca o provocare la adresa lumii civilizate.
    Filmul incepe prin venirea politiei americane la sediul institutiei anticulturale romane in miez de noapte. Deschideti http://devanewyork.blogspot.com/
    Cautati articolul Expozitia Patapievici deschisa dupa doi ani de zile ! Uluitor
    ,Incredibil, Senzational ,Dement !
    ( Vedeti politistii privind prin vitrina Romanian Galerii la o uriasa menora simbolul sacru al evreilor manjita cu cuvantul Fuck )
    In legatura cu aceasta prima expozitie antisemita, organizata oficial de un guvern ,dupa incheierea celui de al doilea razboi mondial . (Exceptand Iranul ) am primit un telefon important.
    DIRECTIRUL SECTIEI EXTERNE AL ANTI DEFAMATION LEAGUE IONATHAN VICK ANUNTA TRIMITEREA UNUI PROTEST CATRE GUVERNUL ROMAN PRIN AMBASADA USA DE LA BUCURESTI.
    Mentionez ca la cateva minute distanta redactorul ziarului New York Magazin
    G. Culian a primit un mesaj similar.
    Robert Horvath DEVA cineast New York

  19. @ Andon
    Fac o precizare. In SUA omul de rand sau presedintele sunt egali in fata legii.
    Deasemenea ca ” un om al dreptatii ” cum ma caracterizati indraznesc sa intreb.-
    In ce tara de pe glob o persoana care vinde flota maritima si face cadou ( vinde ) flota aeriana la un pret de nimic ( UN AVION ILIUSIN- LA PRETUL UNUI APARTAMENT) este lasat in libertate?

  20. Domnule Voiculescu, nu stiu daca un congres PSD – PNL – PC este solutia unificarii opozitiei. Cred ca mai degraba poate fi o secventa de imagine a politicii romanesti. Cred ca o dezbatere privind confiscarea miscarii de dreapta in Romania de catre PDL (partidul drumurilor lungi) ar fi mai mult mai necesara. In plus ar fi nevoie si de o pozitie clar asumata doctrinar de fiecare dintre aceste partide. Cunosc foarte bine situatia PC si pe cea a PUR, ba chiar am avut ocazia sa ne stringem mina si sa discutam diverse probleme si problematici la vremea respectiva. mai pe scurt am fost in aceiasi barca cu Dumneavoastra, in am fost dat jos din ea pe motiv ca fiind prea tinar pot face diverse probleme (am si o alta expresie folosita la adresa mea la acea vreme – dar o pot spune doar pesonal pentru ca nu vreau sa afle prietenii care si asa mi-au facut destule greutati). Sarind de la una la alta eu cred ca subiectul zilei nu este un concres comun al partidelor din opozitie, ci cred ca definirea doctrinara e mai importanta pentru fiecare dintre acestea. Apoi se poate vedea clar in ce conditii discuta fiecare cu fiecare. Poate gresesc, dar nu cred avind in vedere ca istoria se repeta mereu. De asemenea, urmaresc cu atentie miscarile politice din interiorul PC si consider (e doar o opinie) ca acest partid, in aceste vremuri, are nevoie la viitorul congres, care e pe aproape, de un presedinte cu prestanta si imagine nu de un ilustru necunoscut. Va dau un singur argument: daca mergeti in zona rurala si spuneti ca e presedinte Voiculescu cu siguranta lumea stie, daca spuneti ca e x (imi cer scuze nu stiu cum il chiama de cel care aspira la aceasta functie) oamenii nu vor da curs invitatiei de a se alatura ideilor conservatoare. Si cred ca doriti sa cresteti partidul asta pentru a depasi rezultatele din 2004 sau poate ma insel?! In final precizez ca sunt din provincie si daca doriti sa purtam o conversatie pe aceasta tema mi-am lasat adresa de mail. Sa auzin numai de bine…

  21. Domnule Voiculescu, consider ca a avea sperante intr-o opozitie unita este ca si cum ai pune saua pe un cal mort. Nu numai ca liderii „opozitiei” sint compromisi , partidele respective ( prin reprezentantii lor in parlament) contribuie la mentinerea unui regim destructiv de decivilizare a tarii dar, socopul aliantei ,de a-se opune lui Basescu, este departe de dorinta populara de a „rade” sistemul politic actual in intregime. Avind in vedere saracia cronica, in care o mare parte dintre romani se zbate si lipsa totala a perspectivelor la o viata mai buna pentru marea majoritate a tinerilor, jocul putere-opozitie nu mai are sens . Singura alternativa la situatia critica actuala este aparitia unei organizatii de masa cu radacini de „jos in sus”, organizare democratica impecabila si un program radical care sa atinga toate aspectele vietii sociale de la justitie pina la politica externa. Un grup de tineri entuziasti alaturi de citiva oameni cu „creer” pot porni , in era internetului, un nucleu al unei organizatii la care mii si mii de oameni, dezgustati de situatia lor actuala, vor adera voluntar pentru eradicarea statului mafiot roman care distruge de 20 de ani societatea romaneasca. Este perfect posibil, uitati-va la revolutia pe care Obama a declansat-o in societatea americana. La inceput, organizatiile de voluntari au infrint masinaria partidului democrat( care o favoriza pe madam Clinton) si au obtinut nominalizarea democrata apoi, independentii lui Obama cu democratii impreuna au spulberat partidul republican. Toata aceasta masinarie electorala s-a bazat pe donatii pe internet si organizatii de voluntari in toate statele. Totusi, cea ce i-a unit pe toti a fost mesajul anti-Bush, mesajul impotriva administratiei americane care a dus natiunea la razboaie, criza economica si somaj.
    Donmule Voiculescu, daca doriti cu adevarat dezitegrarea regimului Basescu, puneti umarul la constituirea unei noi organizatii de avangarda care sa aibe ca tel suprem reformarea din temelie a statului si sistemului politic in Romania !!

  22. Dupa stirile de la ora19,va multumesc din suflet pentru ca nu abandonati lupta si chiar va zbateti pentru batrani si disabili grav.Poate de data asta trec legile propuse(de senat am vazut ca au trecut).Imi cer scuze ca nu comentez subiectul propus de dumneavoastra,dar sunt fericita ca nu uitati ce promiteti.Au fost momente in care am crezut ca treceti mai departe,dar va multumesc ca nu e asa.Poate altii va judeca,eu doar va multumesc.Poate pe multe căi,v-am agasat,v-am stresat si enervat,dar atatia batrani imobilizati la pat si disabili gravi,vor putea fii ingrijiti,nu abandonati sau chinuiti.Va multumesc.

  23. Un congres care poate demonstra că există destui antibăsescieni nu strică niciodată.
    Dar va demonstra un astfel de congres acest lucru?
    Veți demonstra că România nu a devenit Manelia?
    Până acum, în urma votului știm doar că cei care au votat sunt împărțiți în două tabere, tabăra mută (cum spuneați dv.) se va regăsi în această alianță?
    Poate politica să demonstreze celorlalți care au stat acasă că nu au făcut bine? Știe politica să demonstreze că omul/membru de partid nu e diferit de omul obișnuit și că – la o adică – omul obișnuit se poate baza pe membrul de partid ca fiind în măsură să-i reprezinte interesele? În mod obiectiv și cu seriozitate?…

  24. Domnule Voiculescu,
    Pentru salvarea democratiei actuala opozitie trebuie sa actioneze unitar.
    Daca PSD, PC si PNL actioneaza separat risca sa ajunga niste partide mici, neimportante, slabe sau chiar mai rau pot ajunge in situatia PNTCD-ul adica in afara vietii politice.
    Pericolul ca un singur partid sa detina intreaga putere in Romania este real si nu trebuie neglijat.
    Cu deosebit respect

  25. vad ca persistati in greseala . ori sunteti blat cu Base …. Daca imi aduc aminte acum vreo cateva luni eram pe aceeasi lungime de unda referitor la atacurile la baioneta ale antenelor la Base si astfel sa il victimizati . rezultatul s-a vazut in alegeri … parca pomeneati ceva de echilibru luciditate pragmatism … nu am timp sa caut postul ca il editam aici … deci mister Voiculescu cum sa exprim mai academic ….E O MARE PROSTIE ! Ce naiba suntem amnezici ? Daca ii creati dusmani lu Base sunteti mancati ! Mai ales unul gras si zemos asa ca o alianta de care pomeniti … El s-a batut cu presa si a castigat in alegeri ..pai cu o alianta politica plina de moguli va face praf si pulbere si in loc sa il lasati sa isi rupa gatul ca anul 2010 va fi crunt si PDL are 0 (zero ) sanse sa fie profesionist si sa gestioneze criza … ii creati o scuza si o tinta perfecta sa il scoateti din rahat .
    Pe de alta parte ma bucur ca o sa va rupa gatul asa cum am anticipat . ati stat la cutie toata campania electorala sperand in indulgenta , Cautati postul cu hai sa rupem pisica/motanul Traiane sau cel de dinainte si o sa vedeti ce v-am prevestit acolo . Concluzionand . ori copiati modelul Vantu (blat cu Base) ori aveti morcovul cu tot cu gradinar in fund si incercati sa va gasiti aliati. slab

  26. PROTESTUL EVREILOR AMERICANI CATRE GUVERNUL ROMANIEI !
    About The Anti-Defamation League
    „Its ultimate purpose is to secure justice and fair treatment to all citizens alike and to put an end forever to unjust and unfair discrimination against and ridicule of any sect or body of citizens.”
    In the forefront of the fight against anti-Semitism, challenges American and world leaders and the United Nations to take action against bigotry and violence ”

    PREZENTA POLITIEI AMERICANE LA EXPOZITIA ICR NEW YORK
    ( articolul Expozitia ICR este deschisa dupa doi ani de la deschidere. )

    ADL Trains Over 2,000 Law Enforcement Officers in October
    Law enforcement officers from Maryland, Virginia, Washington, D.C., Illinois, Pennsylvania, New Jersey, Delaware, New York, Connecticut, Texas, California, and Missouri, and representing state, local, and federal agencies that included the FBI, ATF, U.S. Park Police, and numerous regional JTTFs, corrections officers, offices of Attorney Generals, and military personnel, attended.

    Prezentarea filmului despre expozitia ICR New York va fi prezentat pe blogul meu. Aflati amanunte despre ancheta Ministerului Justitiei USA ( Departamentul Hate Crime ) . Arborarea insignelor naziste, SS. ZVASTICA, BATJOCORIRE INSEMNELOR RELIGIOASE este pedepsita de Legea Statului New York.
    Deschideti :http://devanewyork.blogspot.com/

  27. Mogulule’ antena 3 cu Badea nu se vede pe net :) de cateva zile…
    Suntem destui care urmarim pe net emisiunea lui Badea …

  28. Alo! Domnu’ Horvath!!!!

    Mai trage nene frana.
    De mult, acu vreo 10 ani, a inceput o serie de filme, americanesti desigur, despre cat de buni sunt aia de la CIA, de la NYPD, de la toate porcariile lor americanesti.
    In multe din episoadele lor, apare ideea de a intoxica cu orice pret pentru a ajunge la tinta propusa.
    Acu ce sa zic, monstrul democratiei a aratat ca este incapabil.
    Tara tuturor posibilitatilor a cam dat faliment…..
    Ei, oamenii din umbra, continua sa vegheze asupra bunului mers al impartirii banilor intre gasti….
    Una din metodele CIA, este identica cu ce faceti Dv.
    Nu va cunosc, si nici nu va critic, doar vreau sa atrag atentia ca ar fi bine ca cei din CIA sa faca un training de inventivitate.
    Exact in 3 litere ii doare pe ei de RO….zice romanul…..
    Ei bine, da, pe americani ii doare….Ii doare ca firmele lor mari si banoase se externalizeaza si concediaza mii de oameni venind la noi, ii doare ca majoritatea profesorilor de valoare din america sunt non americani, ii doare ca ideile marete vin din afara…..
    Si au trimis FMI-ul sa faca ordine, bineinteles, dupa un plan frumos.
    RO nu mai este „atragatoare” pentru firmele americane ce doreau externalizarea, din cauza climatului politic nesigur, sau a cresterii impozitelor, sau a scumpirii fortei de munca….Si totul numai pentru ca niste baieti isteti au gasit o alta unealta care sa ne sparga capul….FMI, si care sa ne dicteze ce anume sa facem ca sa le fie lor bine. Si prostii de romani accepta.
    Pentru ca lumea sa nu vada, se arunca grenade fumigene cu alte si alte probleme „serioase”.
    Ca base vinde arme????Pai nu de la americani a invatat? Ei nu vand arme arabilor? Cum sa nu….industria trebuie sa duduie in continuare….
    Stim multe de Base, dar nu ne intereseaza ce ne mai dai matale….
    Mai mult ne-ar interesa sa nu ne mai fie presedinte….
    Si pe voi…ca aveti doar altu gata tuns/ras/frezat bagat pe tzeava.
    Numai ca matale vezi…nu ai fost la ultimele traininguri de inventivitate.
    Base si ai lui peste 40 de hoti, nu vor intra in puscarie….NEVER!
    Dar sincer, daca ar putea sa-mi indeplineasca Dumnezeu o dorinta, atunci am auzi la stiri ca aeronava prezidentiala, cu Base, Boc, Udrea, Videanu si restul haitei la bord, s-a prabusit peste Casa Poporului exact cand parlamentul vota o lege oarecare…Bilantul accidentului: Niciun supravietuitor!

    Nene Horvath, mai meri la traininguri ca’s bune, macar sa nu te dai de gol.
    Sunt sigur ca multi or sa rada de mine, si vor considera cuvintele mele drept aberatii, dar sper ca matale ma intelegi, da?

  29. În ceea ce priveşte frontul anti-totalitarism, există un document de reconciliere istorică şi de asociere împotriva unui inamic comun, cel oranj, semnat la Timişoara de PSD, PNL şi PNŢ-fracţiunea Sârbu, aşadar situaţia e clarificată.
    Tanda cu Manda, adică PSD cu PNL, nu vor coexista niciodată, în sensul unei căsnicii fericite, cu excepţia situaţiei de pericol iminent, care, da, există, dar ştim cu toţii ce s-a ales de coaliţia dintre marile democraţii şi Stalin, făcută sub ameninţarea hitleristă.
    Nu că PSD ar fi bolşevicii, nicidecum. Pur şi simplu, vorba lui Sorescu, „Există nervi”. Adică incompatibilităţi. Care „este”!
    Una-i una, alta-i alta.
    Nu contopirea celor două principale partide democratice într-unul e soluţia (Băsescu a tot încercat, fără succes, calea asta pentru a-şi asigura supremaţia absolută), ci un plan coerent de acţiune, plan care, de altfel, şi-a dovedit eficienţa pe timpul războiului dintre palate din guvernarea Tăriceanu.
    Că este nevoie grabnică de acţiune, OK, dar asta se şi întâmplă.
    Congrese peste congrese, şi la mijloc alte congrese!
    Într-o lună, maximul două, opoziţia va traversa vâltoarea, va scoate capul pe malul celălalt, întărită şi primenită, cu planurile făcute şi cu alianţele consolidate.
    Tocmai la timp ca să preia unda de şoc a nemulţumirilor populaţiei României ajunsă la capătul răbdării, a izolării preşedintelui României pe plan internaţional, ca să nu zic a ostilităţii cu care, deja, e privit, şi a îngrijorării cu care cercurile marii finanţe mondiale vor contempla redusa capacitate a guvernului României de a restitui ratele împrumuturilor acumulate, din cauza proastei gestionări a economiei naţionale.
    Aşadar, Apocalipsa în care puterea oranj împinge ţara poate fi anihilată cu succes, dacă forţele democratice chiar înţeleg ce-i aia Democraţie şi-şi iau rolul în serios.
    Dacă nu, nu!
    Şi-atunci să vezi Potop!

  30. @mogul,31

    Cu atatia yesmani in jur,e clar ca Voiculescu va face la fel !!! Poate ca ar fi mai bine sa-si inventarieze greselile si sa-si reinventeze postul de televiziune : „antena 3 „nu a facut altceva decat sa vinda bine brandul Basescu ; acum vinde foarte bine brandul Udrea, care se poate ridica linistita pe acelasi model de campanie negativa ca si Basescu, pe banii lu’….Voiculescu ! So see,but……..

  31. Domnule Voiculescu,opozitia nu prea este opozitie.Asistam la niste certuri maruntele,pe teme aiurea,in timp ce subiecte grave legate de prestatia puterii,trec neluate in seama.Nu vad interpelari ,la subiect,in parlament.A fost premierul in parlament sa …bla,bla,bla si nici un parlamentar al opozitiei nu l-a tras de maneca sa-l atentioneze ca a venit cu tampenii,ca de obicei.Atunci cum sa nu creada lumea ca parlamentul doarme in papuci.Bugetul ala aiuristic nu l-am vazut disecat si cerute justificari poentru fiecare leut.Nu am vazut pe nimeni sa ceara explicatii de ce :Bugetul cuprinde sume marite pentru cheltuieli prezidentiale;cheltuieli sporite pentru cancelaria primului ministru;pentru ministere;pentru servicii;ce este cu terenul de golf;cu primele oferite prin ministere;cu marirea cheltuielilor de salarii;etc.Pai daca este buget de criza,auster,nu trebuia sa inceapa austeritatea cu conducerea?Macar pe hartie sa vedem ca sunt solidari cu cei ce sufera de adevaratelea.A fost presedintele in Moldova.Nu era normal sa fie chemat la parlament sa faca un raport si sa explice ce este cu nazbatiile facute pe acolo?Adica imprumutul oferit;marirea numarului de burse pentru tinerii moldoveni;agentia de cetatenie.Nici macar un rege nu hotaraste de capul lui,in numele tarii si guvernului.Este normal sa mai infintam o agentie paguboasa la care sa angajam mii de oameni (pe salarii considerabile) cand se dau afara sute de mii de oameni din sectoare vitale (ca nu am auzit,cel putin pana acum,sa se dea afara din servicii sau din trepadusii de prin ministere)?Este normal sa dam imprumut nerambursabil dintr-un imprumut pentru care noi vom platii o viata?Este normal sa scolim gratuit copii altora,copii ce nu vor muncii niciodata in folosul tarii,asa cum nu muncesc nici parintii lor,in timp ce multi copii,ai nostri,ce vor munci aici si ai caror parinti cotizeaza la buget,sunt nevoiti sa munceasca ca sa-si poata plati studiile si chiria?De ce nu se face o lege care sa compenseze plata taxelor scolare pentru tinerii ce studiaza pe banii lor si ai caror parinti au venitul sub salariul mediu pe economie?Nu sunt bani?Pai atunci cum sunt bani pentru 5000 de burse oferite copiilor Moldovei?Cum sunt bani sa platim pentru 1 km. de autostrada pretul a cel putin 10 km?Avem bani pentru terenuri de golf ,dar nu pentru spitale sau scoli.Oferim cetatenie pe banda rulanta unor oameni ce nu de dragul nostru vor cetatenie ci numai sa se poata plimba prin Europa fara vize.Cred ca asta ar fi treaba opozitiei.Sa ceara raspunsuri pertinente,Chiar daca nu le capata,electoratul vede ca parlamentului si opozitiei ii pasa.Opozitia noastra nu face decat un fel de „ba p`a matii”asa cum a facut Tariceanu in luarea de cuvant,in loc sa-i spuna bocului „frate,esti pe langa subiect.Asta poti s-o spui la sedintele de partid.Aici spune ce faci concret.Cum faci locuri de munca?Ce faci cu infra-structura?Cum gestionezi criza?”Astept sa vad dezbateri in parlament,nu circoteca.

  32. @Gabriel
    good point.
    Dl Horvath a uitat cine l-a antrenat si „trainuit” pe Bin Laden….
    si cine i-a furnizat arme sa lupte impotriva URSS din Afganistan….si de ce provenienta era armamentul kosovarilor…

    Dl Horvath – am avut prieteni, consateni ce au murit in acel razboi!!! Unii s-au intros invalizi pe viata. Se aude? Lasati-o mai moale cu cercetarile de doi bani.

    Matale ai fost in Georgia? Eu am fost cativa ani acolo imediat inainte de inceperea razboiului cu Rusia.in 2008….sa vezi acolo americanizare…..1000 de „angajati”, multi din ei instructori, sunt in cadrul Ambasadei SUA….le-au construit si un satuc special, cu gradinite unde sa locuiasca…..
    Te duceai la Mc Donalds, si in loc sa vezi copii, vedeai soldati SUA…..iar de ziua nationala a SUA se bloca mai jumatate de Tbilisi…
    Si tot saraca a ramas Georgia. Nu au investit in domeniile ce trebuiau., doar in alea in care erau sfatuiti de peste ocean. Si intr-un final a ramas izolata de toata lumea chiar si de cele ce pareau aliati europeni.

    Au americanii astia un talent de a-si face prieteni Presedinti – neechilibrati „spiritual”., care-si rontaie cravata in transmisie directa. Romania nu-i o exceptie.

    soldatii georgieni se plimba cu RANGE ROVERURI PICK-UP…..In Romania – tot batranul ARO e baza…..

    SUA asemnat un contract de furnizare arme cu Taiwanul (zilele trecute) in valoare de 8 mld USD….., deloc pe placul chinezilor…….si matale zici de niste pocnitori romanesti….de niste petarde expirate.
    A…. si sa nu uitam in slujba cui si la idea cui Holywoodul face filme, prin care soldatul american iese invingator tot timpul :)
    exemplul Vietnam,Iraq, Afganistan – sunt elocvente :)
    Conteaza mentinerea spiritului de mare invingator! :)

  33. DIN TRIUNGUL DE „NEGUTATORI AI MORTII’ ( BOUT – KASSAR- BASESCU ) A RAMAS IN LIBERTATE DOAR UNUL. DAR NU PENTRU MULT TIMP!

    ( DIN SURSE SIGURE SI DEMNE DE INCREDERE )

    @ GABRIEL
    AVET DREPTATE . SUNT DE ACORD CU DUMNEAVOASTRA !

    Relatiile CIA cu lumea interlopa sunt vechi si va fi greu sa se dezbare de rufele
    murdare. Este cunoscut de exemplu ca debarcarea armatei americane in Sicilia
    sa facut cu ajutorul mafiei. Tot cu ajutorul mafiei sa incercat uciderea lui Fidel Catro. Mai in zilele noastre Imperiul de arme Bout a fost intrebiuntat in mai toate
    actiunile ilegale sau subversive ale SUA. De pe aeroportul Otopeni au plecat armele romanesti trimise de Oliver North catre Iran. Tot de pe acest aeroport au plecat armele Romarm catre Ben Laden, carelupta impotriva rusilor. Tot de aici au plecat avionele ( 60 la numar ) pentru toti insurgentii care erau pe placul Americii.
    Sa nu fim naivi si sa spunem adevarul. La toate aceste actiuni Constantinescu si Basescuau avut un rol insemnat si usor de inteles. Asa sa nascut mafia romana de armament. Baetii nostrii isteti cu epoleti sau fara au inceput contrabanda pe cont propriu, paralel cu activitatile subvrsive ale Unchiul Sam. In scurt timp crezand ca pot actiona sub aripa unei mari puteri sa creiat un urias imperiu de contrabanda de arme, Acum cativa ani erau trei imperii de armament care cucerisera globul lucrand in tandem. Basecu asigura armele iar Bout si Kassar le transportau si plasau in jurul lumii. La sfarsitul mandatului Bush sa hotarat sa se descotoroseasca de primii doi. Pe Basescu la lasat in pace, pentru ca mai avea nevoie de el. ( inchisori secrete, soldati in Irak etc ). Peste noapte a plasat guerila columbiana FARC pe lista teroristilor. Scurtez o relatare lunga. Bout este arestat si asteapta extradarea catre USA . ( documentele aduse de V.Vasilescu http://www.myspace.com/val2002 vor scurta procesul de extradare ), Kassar a luat 20 de ani pentru incercarea de a cumpara rachete romanesti si singurul ramas in libertate este Basescu. Pentu a pune mana pe el sa trecut la ultima faza a operatiei ” triunghul „. Cititi cu atentie, Acum cateva luni purtatorul de cuvant al guvernului Columbian anunta ca in arsenalul guerilei FARC sau gasit rachete sol- aer romanesti. El anunta ca rachetele ” provenind din Europa de Est au doborat 4 elicoptere si au omorat 16 piloti si soldati US. Din acest moment nu mai este de glumit. Zilele in librtate a presedintelui Roman sunt numarate,
    Americanii sunt un popor idealist dar si foarte pragmatic. Te intrebuinteaza atat cat au nevoie de tine si cand nu mai au nevoie ati dau un sut in fund….chiar daca acest fund mau este prezidential.

    Pentru amanunte deschireti http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/
    Robert Horvath ziarist USA.

  34. ANDRON
    DACA NU ERAU SOLDATII AMERICANI STATEAI SI AZI LA COADA LA LAPTE, IAR CU CARTELA LUAI CEVA ZAHAR !

  35. @horvath
    foarte amuzant. :)

    Slava Domnului ca nu sunt asa intoxicat ca Dvs. cu colesterolul…..ca vad ca dauneaza…..

    Zahar nu prea servesc…sunt la dieta :) iar laptic…ce sa zic…in timpul URSS cand se murea de foame in anii 46-47…bunicii mei au rezistat avand o vaca…si nicidecum ca iau salvat vajnicii soldati americani. Mai rau decat atunci nu poate fi. Asa ca o sa rezist eu cumva …nu va faceti griji.

    Si cu aceasta fiind zise…Va las in pace! M-ati atins la punctul sensibil. :(
    Intrucat unii din cei ce-i slaviti dvs mi-au omorat unii amici, prieteni, consateni., care nici ei saracii nu stiau ce cauta in Afganistan si pentru ce cauza straina lupta. (si nici mare democratie nu ati reusit sa instaurati dupa asta in Afganistan)
    Teroarea si forta armata naste teroare si atac armat! Nu asta este solutia pentru pacea mondiala.
    Succes navalnic!

  36. Intr’adevar este necesar a se tine randurile stranse de catre opozitie in fata tavalugului pedelist.

  37. In spiritul Galei epigramistilor care se apropie punctez prin cateva versuri forfota provocata de modificarea siglei si statutului in partidul cotrocenist.

    1.SUGESTIE

    Modificarea de statut îmi pare
    Ca o schimbare nefirească de C.I.
    Poate aleg atunci o siglă mult mai tare:
    Ciolanul… violet, mai ştii?

    2.ILUZIE

    Instantaneu partidul prezidenţial
    Ne’apare-acum mai viu ca niciodată;
    De’o fi răzbel pe siglă sau ciolan,
    Oricum e o furtună’ntr’un pahar cu apă.

    3.OFILIRE

    Agitaţie serioasă
    La Băsescu în ogradă;
    Sigla la mezat e scoasă,
    Căci petale stau să’i cadă.

    4.DORINŢĂ

    ,,Etalonu’’-ntre partide
    Vrea să’şi schimbe acuma sigla.
    Trandafirul nu mai prinde,
    Poate prinde mămăliga.

    EXISTENŢIALĂ

    Un admirator din umbră
    Mi-a zis c-o am cât un pixel…
    Necrezând ideea sumbră,
    Eu, Boc, sunt oare un tembel?

  38. @ Gabriel

    Imi permit a mica rectificare a comentariului tau de la nr. 34. Daca, asa cum scrii tu, aeronava prezidentiala, cu Base, Boc, Udrea, Videanu si restul haitei la bord, s-ar prabusi peste Casa Poporului, exact cand parlamentul ar vota o lege oarecare, ar exista, totusi, un supravietuitor: Romania.

  39. Parerea mea e ca o alianta intre aceste partide ar putea fi de luat in calcul.

    Dar o fuziune – Doamn fereste!

    Caci, in politica, 1+1 nu fac mereu 2. Ori un socialist sa voteze cu liberalii? Un capitalist autentic sa voteze cu Vanghelie? Hm….

  40. Bun divertisment,daca ai rabdare si citesti discutiile amicale dintre @andron si @robert horvath-deva.Scuze pentru ca sunt de partea lui@andron, toata stima pentru umorul fin,dar adevarat.Astept in continuare sa ma amuz citind.

  41. 1 ideea de congres nu e rea, dar opozitia puternica se face din entitati puternice. Asta teoretic.

    2 Practic ideea unui pol de centru -stanga nu a dat roade si nu cred ca se poate concretiza acum. Un pol „anti Basescu” mai degraba. Dar asta nu e un semn de politica reactiva?

    3 Pe de alta parte realesul a folosit cu dibacie dezbinarea romanilor impartiti in doua tabere: pro Basescu si contra Basescu. La nivel de expresie insa, sesizam prezenta substantivului propriu in ambele structuri denominative

    4 Intre un partid puternic si o alianta efemera … diferenta o face momentul. Oare sa fie momentul unei aliante in dauna cresterii unui partid? Eu as merge pe cartea partidului.

  42. @ ANDRON AND GABRIEL,
    ROBERT HORVATH DEVA ESTE SPION ! CITITI ARTICOLUL
    „AGENTUL OO7 DEVA PREGATESTE NOI ATACURI ANTICOMUNISTE
    LA NEW YORK”. APARUT IN HUNEDOREANUL

    :
Spionul “Deva” pregăteşte o revoltă anticomunistă la New York , Artistul” 007
’Este acuzat că a fost spion român “plantat” în SUA care, după încetarea “Războiului rece”, s-a trezit fără misiuni şi obiectul muncii. El se prezintă ca artist din diasporă cu pseudonimul “Deva”. Spune că numele a fost inspirat de oraşul din România în care s-a născut.’
http://hunedoreanul.gandul.info/eveniment/

  43. interesant.d-le voiculescu,este aceasta idee,micutza samantza a bipartismului romanesc?tzin minte „platforma’ electorala a lui basescu:modernizarea statului…fiecare a intzeles ce a putut din vorbele lui…boc tot zice de modernizarea romaniei.vax.e vorba de modernizarea statului.basescu vrea ca pp-ul sa fie partidul,iar firava opozitzie sa se numeasca cum o vrea.
    eu cred ca este singura modalitate (aliantza)de-ai face fatza.chiar spre binele nostru care avem altfel de viziuni.
    printre multele lacune in cunoastere a omului de rand,se vad insulitze guvernate de orgolii.
    sper ca aceste framantari sa dea roade benefice ptr acest popor care este disperat,si epuizat fizic si moral.(nu stiu care este mai grava!!!)

  44. sunt deacord pentru a se forma o Opozitie Unitara, insa asa cum am mai zis, ma cam indoiesc de reusita, intrucat cand se ajunge la ciolan se incep problemele de „Unitate”.

    Plus ca mai exista si problema usturoiului ce trebuie sa-l manance unii de la PSD ca sa reuseasca contra lui Basescu – potrivit CNN., iar acesta este urat mirositor.

    Fiecare sa- si faca mai intai curatenie in propria curte, fara a mai cere sfaturile vrajitorilor, paratrasnetelor, panaramelor…, a tot felul de Guru spiralati, si alte elemente sumbre ale societatii.
    Stiam de Bush ca e membru inca din studentie a unei Fratii ce au ca obiect de rugaciune – niste cranii”…..oricum departe de a fi intreg la minte….

    In concluzie: Pleaca aripa inflacarata din PSD,cu riscul de a curge sange de eretic, vin altii energici, culti, cu o moralitate cat de cat …si dupa aia se poate pune in functiune aceasta Uniune, fara a avea riscul de a fi lucrat la nivelul subconstientului.

    Altfel vor crede mai mult in oase si culori magice decat intr-un ideal sau un „gentlemen agreement” incheiat intre fortele reformatoare ale Opozitiei.

  45. Din pacate, multe lucruri care se petrec in viata poltica romaneasca sunt creionate pe baza unui principiu devenit popular, derivat din dragostea platonica: „Eu privesc si Platon face sex cu sotia.”

    Aici Statul face sex cu interesele unui intreg popor. Desi Identificarea cu Platon este exagerata benevol… In detrimentul filosofiei.

Comentariile sunt închise.