Nu știu câtă lume știe că astazi este Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei. Natura umană face ca atunci când lor le este bine, majoritatea oamenilor să manifeste indiferență față de cei cărora nu le este bine.
Din nefericire, majoritatea populației din România cunoaște gustul sărăciei și ce este mai grav este că guvernele nu au găsit până acum instrumente care să ducă la reducerea numărului oamenilor care nu pot pune un ban deoparte pentru zile negre.
Voi propune actualului Guvern un set de măsuri care să ușureze viața celor aflați în nevoie. Pentru aceasta sunt necesare:
1. O evidență strictă pe cele 3200 de localități din România, cu populația care trăiește la nivelul pragului de sărăcie.
2. O evidență a celor care au capacitate de muncă și nu vor sau nu au unde să muncească (este importantă delimitarea riguroasă a celor două categorii).
După realizarea punctelor de mai sus de către Direcția Națională de Statistică și de alte autorități locale sau centrale, voi prezenta un plan cu un pachet de legi care să reducă sărăcia cu cel puțin 25% în următorii doi ani.
Cele de mai sus implică decizia politică și dacă ea nu va fi luată, istoria va marca această lipsă de interes și moralitate din partea politicienilor.
Da, si aici am de facut comentarii.ideea rate ca cei saraci devin tot mai saraci, iar cei bogati devin tot mai bogati.romania si romanii nu au exercitiul si educatia de a imparti.in timp ce unele institutii cu rol de caritate nu stiu si nu vor sa isi faca treaba,in alte tari (nu le-as numi neaparat civilizate, caci si Romania este civilizata)
s-a inteles necesitatea de a ajuta si de a da sanse pentru integrare si persoanelor mai putin favorizate de soarta, precum persoanele bolnave, care mai au, insa,capacitate de munca.precum si copiilor care provin din medio sociale defavorizate.aici o sa ating un subiect ultrasensibil.dar cineva trebuie sa o faca.biserica (fie ea catolica, protestanta sau neoprotestanta) a inteles necesitatea de a se implica in cel mai activ mod si de a ajuta.cum? Construind un sistem paralel cu cel al statului si devenind, astfel, al 2lea mare angajator.mai exact, daca tot are anumite facilitati, de ce sa nu indrepte adele fonduri catre cei cu nevoi acute?
A facut-o construind spirale si angajand personal, construind centre sociale ptr tinerii rataciti(multi au fost recuperati si reintegrati in societate), azile de batranu si de bolnavi in fata terminala…etc. Paradoxal…lor nu le-au crescut crucifixe de aur pe piept(dezgustator!), ci ei merg prin spirale sa des si acolo o mana de ajutor…celor care nu au apartinator.romanii nu sunt nici mai prosti, nici mai incapabili.ci doar indiferenti.o natie care se pierde.ce pacat!
As mai avea o sugestie!Dvs ati facut cadou unor oameni ziua dvs de nastere.puterea exemplului.as vrea sa ii vad si eu pe deputati, de exemplu, ca isi doneaza salariul pe o luna unor nevoiasi.sau pe presedintele tarii (fost sau actual, nu conteaza!)ca isi doneaza salariul pe un an unor proiecte sociale, de pilda.eheee!asta inseamna civilizatie si omenie.e greu de inteles?so…puterea exemplului!who’s the next??????
Comentariile sunt închise.