Într-adevăr, România nu este în criză si românii o duc excelent.

O dovadă solidă în acest sens ne-o oferă aparatura electronică pe care unele institutii ne-o instalează în casă în mod absolut gratuit si cu atâta modestie, încât nici măcar nu îndrăznesc să ne anunte – nu cumva să deranjeze.

Eu, de exemplu, tocmai am găsit asta:

Multumesc de gest, apreciez faptul că v-ati gândit la mine.

Totusi, nu cred că voi păstra cadoul :) .

38 COMENTARII

  1. Cred ca ati gasit dispozitivul imediat…sunteti obisnuit cu asa ceva , de pe vremea cand le instalati chiar dumneavoastra , nu ?

  2. „Urechelnite” am si eu instalate in umila mea casa, dar sub diverse forme si in diferite obiecte, de catre curiosii care vor sa afle „ce bag in gura si ce trag pe rima”, „tehnologia de penetrare” si daca la consumarea fasolei uscate am flatulenta sau ba. Un vechi proverb romanesc spune ca: „curiozitatea a omorat pisica”. Nu este o aberatie ceea ce spun, am verificat si am paraverificat, intinzand multe curse pentru a depista „urmaricii”, care au cazut de fiecare data ca „musca in lapte”. Asa ca ma pot lauda ca sunt un fel de Sherlock Holmes – varianta mioapa.

  3. Eu tind sa cred ca mai aveti in afara de asta micu. Cu cat sunteti mai prezent si mai activ politic, cu atat creste si nr dispozitivelor. Adica proportionalitate directa.

  4. Recent Gorbaciov a declarat ca in momentul cand a parasit Vila de protocol a gasit-o plina de astfel de tehnologii, desigur mai sofisticate.
    1.Nu cred ca domnul presedinte al Romaniei nu este ascultat, chiar daca mai da si el instructiuni pe cine sa mai asculte….

    2.Nu cred ca aveti doar astea pe care le-ati gasit.

    Ne aratati si noua va rog dispozitivul care le-a detectat? eu zic ca in Romania ar fi o afacere sa vinzi astfel de dispozitive – cetateanul ar fi mai sigur. Aparatura de ascultat exista multe oferte – iar de detectat cam putine.

  5. Carui serviciu il veti returna, avand in vedere ca exista o multime in Romania care se ocupa cu asa ceva?

  6. Un sfat practic.In cazul in care mai aveti nevoie de ceva aparatura de acest gen,incepeti o renovare totala a locuintei.Totusi trebuie sa apreciati profesionalismul.- NU ATI GASIT DECAT UNUL.Mai spargeti vreun perete sau doua si deja o sa faceti colectie.

  7. @ Dan Voiculescu
    Unde anume aţi găsit-o? :)
    E ditamai hardughia… :lol: La cum arată, nu pare pus de SRI, în nici un caz de curând. Se prea poate ca instalaţia să fie de dinainte de revoluţie.

  8. Apropo, am o dilemă de mult timp. Dacă un astfel de dispozitiv este pus legal la tine în casă, legea îţi dă dreptul să-l dezactivezi, să-l demontezi? Teoretic el este pus legal acolo unde este pus, pe de altă parte, deşi îşi este în casa proprie, dispozitivul este proprietatea celui care l-a pus… O fi o infracţiune depistarea acestor dispozitive? Nu de alta, dar foarte des îmi apare ceva „microfonie” prin chestiile cu difuzoare de la am prin casă şi m-aş apuca să caut şi eu să văd de unde se aude mai tare :lol: Dar dacă mă arestează că le-am stricat „sculele”.

  9. @andron – buna intrebare; cat despre ascultarea presedintilor, in Romania si aiurea presedintii nu prea au fost trimisi in judecata – cu sau fara ascultari telefonice, ci, eventual – executati. De unul sau mai multi tragatori :)))

  10. Domnule Senator,

    SRIul nu se autosesizeaza sa faca o ancheta cum vicepresedintelui senatului i-au fost plantate microfoane in locuinta personala? SRIul nu considera asta un atentat la siguranta nationala? Adica cineva este capabil sa „invinga” sisteme de securitate performante (pentru ca banuiesc ca nu este nevoie doar de o cheie sa se intre in casa la Voiculescu) sa intre cand vrea in casa unui senator iar SRIul nu este ingrijorat? Daca Voiculescu nu poate spune „my house is my castle”, cine in Romania poate spune asta?
    SRIul tace chitic… face pe surdul. Nici macar nu isi ia inapoi „jucaria” cum a facut la Iasi. Macar acolo era intr-o institutie guvernamentala nu intr-o locuinta PRIVATA!!!!
    Cine in Romania urla ca un nebun ca telefoanele trebuiesc ascultate cat mai mult si cat mai ilegal? A cui ureche este absolut bolunda ca nu poate avea controlul asupra cartelelor telefonice preplatite? Am zis Cristi de la secu! Ptiui, ca ma scapai!
    Adica SRIul face politie politica in Romania la 20 de ani de la caderea sangeroasa a comunismului. E nedrept pentru cei ce si-au dat viata la Revolutie! Sa nu-i spanzuram pe securisti in pauza unui meci de fotbal ca irakienii?

    Daca acum Romania este sub asediul noii securitati (mai draconica decat cea veche) ce se va intampla daca USL ia puterea cu finutul tenia-ponta la conducerea guvernului ? Credeti ca sunt ceva sansa ca secu sa isi intre in matca atributiilor ei si sa nu mai faca politie politica din 2012? Eu zic un categoric NU!
    Va fi mai rau, mult mai rau.
    Cine justifica banii cheltuiti pe aceasta aparatura de ascultat? ,,,,iar Romania taie pensiile si asistenta medicala pentru batrani.
    Jigodiile isi bat joc de banii de la buget (buget cladit pe banii de la FMI)! Astia sunt bani risipiti pe care sefii institutiilor risipitoare trebuie sa ii returneze la buget din banii personali. Raspunderea personala ne scapa de astfel de abuzuri.
    Cristi de la secu este numai bun de plata. Scoate cecul, pramatie handicapata!

  11. @ Dan Voiculescu

    PĂZEA !

    Azi, serviciile secrete acţionează anacronic ,
    Numai la comanda lui TB (terchea-berchea) ;
    Ca să te bată, mai întâi te-ascultă electronic ,
    Iar după ce te bate, … te-ascultă cu urechea .

  12. cred ca este mai rau decat pe vremea lui ceausescu…basecu sta zi de zi cu castile pe ureche si asculta tot ce vorbesc romanii.

  13. Ar trebui sa ne fie frica si atunci cand mergem sa cumparam de mancare, asta in cazul in care avem bani?

  14. @jeje – ilegalul devine legal atunci cand e facut de basecu…asta este tara in care traim, asta este justitia basesciana…

  15. Cred ca trebuie sa-mi perchezitionez casa, pentru ca eu sunt antibasescu. Poate mi-au instalat astia de la rcs vreo aparatura ceva. Stiu ca astia sunt filobasisti.

  16. @Bibliotecaru

    Buna observatie, la comm. 11.Daca gasiti asa ceva in casa si este montat legal , dar il dezactivezi , esti pasibil si de o pedeapsa.Ar fi maximul de cretinitate sa fie arestat cineva intr-un astfel de caz.Astept sa vad o astfel de stire la TV.In Romania chiar cred ca asa ceva este posibil.

  17. Dupa cum arata insa aparatura este din dotarea DGIPI asa ca ar trebui sa faceti o plangere penala sa vedem si noi autorizatia instantei,cine vaneaza vicepresedintele senatului si in ce scop (chiar daca PICCJ este anexa PD-L, mergeti pana la capat),dvs.aveti puterea de a va lupta cu statul politist abuziv instaurat de Basescu si ar trebui sa faceti toate demersurile necesare, daca nici dvs nu le faceti atunci noi muritorii de rand suntem mancati.

  18. astea sunt de pe timpul „peretii au urechi”. cred ca sunt special in zonele unde candva locuiau angajatii ministerului de interne si cele diplomatice (si nu numai) si cu siguranta ca sunt foarte „binevenite” si astazi. Zonele faimoase Primaverii, Floreasca, (mai erau unele special construite pentru politistii veniti de la tara) Timpuri Noi (pe astea le-am aflat in timpul revolutiei) si cate altele si pe unde or mai fi, caci cu siguranta mai sunt.

  19. Corect, e ditamai hardughia, seamana cu un obiect facut de copiii de clasa a 5-a la lucru manual. Asta e tehnologie de prin anii 60 cand microfonul era cat galeata, iar circuitul integrat abia incepuse sa se fabrice in serie. Acum oricine poate sa cumpere de pe net, sau de la chinezi la 200 de lei sisteme cu camera video, microfon, si card de 8 Gb, incorporate intr-un pix, sau un breloc. Ma indoiesc ca SRI sau alte servicii ar lucra cu asa ceva in secolul 21.

    @ alexandru gatej – nene, daca ai net sau cablu de la rds (sau orice alta firma) dar zic rds ca vad ca nu ai incredere in ei…nici nu mai e nevoie sa te spioneze cu alte device-uri, au tzeava bagata direct la tine in casa, mai ales daca mai folosesti retele de socializare, messenger, skype etc, etc, oamenii pot afla totul despre tine direct din serverele lor. Tine-ti sistemul de operare updatat, si foloseste un antivirus updatat daca nu ai, ca degeaba cauti microfoane prin casa daca intri pe net fara antispyware sau firewall la calculator.

  20. M-am uitat mai bine la fotografie si la integratul din circuit, dupa logo e un integrat Realtek, companie chineza de componente semiconductoare infiintata in anul 1987, asadar dispozitivul nu are cum sa fie mai vechi decat 1987.Poate americanii foloseau asa ceva prin anii 60, avand in vedere ca romanii sunt mai inapoiati, ei o foloseau prin anii 90. :))

  21. Ar trebui sa va simtiti in pericol cu asa tehnologie de „ultima ora” ascunsa prin casa.
    Probabil jucaria a fost realizata cu Trusa Micului Electrician

  22. Dom’ Profesor,
    circuitul pe care l-ati descoperit este de fapt un controller, nu un microfon. circuitul integrat de mai sus (nu e chiar asa de vechi) e conceput special pentru comanda unei masinute cu telecomanda (care poate merge inainte – stop – inapoi). ceea ce ne aratati in imagine nu este folosit pentru interceptat, ci mai degraba (si aici in locul dvs. mi-as face ceva mai multe griji) pentru pornirea/oprirea de la distanta a unuia alt dispozitiv.

  23. La cat de rudimentar pare realizat, raza de actiune in camp deschis este undeva la 20-25 de metri. Insa in cladiri nu cred sa depaseasca 5 metri. Astfel incat cine il comanda era in apropierea lui.

  24. mda, probabil e din stocul vechi pe care il foloseai matale la crescent… in mod sigur daca ai fi descoperit asa ceva in realitate, ai fi asmutit antenele pe institutiile statului, pe serei, die, mie, cie si lie…

Comentariile sunt închise.