Declaratie politica depusa astazi in Senat

Am considerat intotdeauna ca angajamentele publice sunt mai importante decat orice functie. In anul 2005, la inceputul mandatului de senator, m-am angajat sa determin adoptarea de catre Parlamentul Romaniei a unui proiect de lege privind reducerea TVA pentru alimentele de baza. Am initiat acest proiect si l-am sustinut constant in comisii, in plen si in toate interventiile publice. Dupa trei ani de lupta, in septembrie 2007, cand a devenit evident ca majoritatea parlamentara nu era dispusa sa sustina acest proiect, am demisionat din functia de senator. Nu am renuntat, ci mi-am respectat principiul: angajamentul este mai important decat functia. La inceputul acestui an am initiat un proiect de lege pentru dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala. Intr-o tara in care economia subterana este estimata, chiar de un raport al Curtii de Conturi, la peste 50 de miliarde de euro, am considerat ca este vitala impunerea unor sanctiuni severe pentru evazionisti.  Am solicitat intregii clase politice sa sustina acest proiect, care nu presupune costuri bugetare si nu are niciun fel de culoare politica. Si, totusi, Guvernul Ungureanu a avizat negativ acest proiect, iar marti, 19 iunie 2012, Comisia pentru buget si finante din Senat a intocmit raport de respingere, asumand punctul de vedere al Guvernului PDL care sustinea ca marirea pedepselor pentru evaziune fiscala “nu se justifica” si nu corespunde politicii de “scadere a limitelor pedepselor”. Este o decizie pe care nu o pot accepta. Nu putem ignora realitatea pentru a respecta standarde artificiale in politica penala. Legile trebuie ajustate la datele realitatii, nu invers. Astazi acest proiect se afla pe ordinea de zi a plenului Senatului. Tinand seama de votul de Comisie, decizia plenului este previzibila. Pentru ca nu pot fi solidar cu o decizie profund gresita, pentru ca nu pot accepta sa asist la respingerea proiectului si sa plec apoi cu constiinta impacata, am decis ca astazi, 25 iunie 2012, sa demisionez din functia de senator. Sper ca macar asa, prin demisia mea, sa atrag atentia colegilor mei senatori si intregii opinii publice asupra importantei esentiale a combaterii economiei subterane.

Stimati colegi,

Eu am demisionat. Dumneavoastra trebuie doar sa votati pentru adoptarea proiectului privind dublarea sanctiunilor pentru evaziunea fiscala si, la sfarsitul zilei, cu totii vom putea spune ca ne-am respectat functia si angajamentele asumate.

31 COMENTARII

  1. v-ati suparat pe sat? va puneti in dificultate partidul si alianta (unde orice vot conteaza acum) pentru o jucarie? chiar mi se pare tras de par. altii au o alta parere, va este greu sa o acceptati?
    tocmai acum cand poate era cel mai mult nevoie de orice vot?

  2. @ Dan Voiculescu

    V-aţi prins că după vacanţă oricum Senatul nu va mai lucra pentru că toţi vor fi în campanie electorală. :D

    Puteaţi să o faceţi şi mai cu răsunet… dar e bine şi aşa :lol:

    Domnule Voiculescu, acum chiar aţi intrat în istoria politicii româneşti. Sunt eu mai critic cu domnia voastră, dar de data asta gestul a fost genial.

  3. Mare greşală, Domnule! Pt un proiect se lupta până-n pânzele albe! Şi, pe noi, cei ce v-am votat cine ne mai reprezintă? Mai sunt câteva luni până la alegeri. Puteati aştepta pt o nouă majoritate mai hotărâtă. Repet, MARE PĂCAT!

  4. Un act corect, avand in vedere angajamentele asumate. Si foarte necesar, ca semnal de alarma pentru acest guvern care pare sa fi uitat de acele audituri pe care se lauda ca o le faca, si de masurile necesare pentru revigorarea economiei. Si pentru majoritatea USL care pare foarte sigura ca o sa castige alegerile din toamna chiar daca nu face nimic. Mie tare teama ca daca vor continua asa, o sa aiba mari surprize.

  5. Domnule Dan Voiculescu,eu va felicit pentru tinuta dumneavoastra si pentru atitudinile luate in dealungul timpului.Sunt un oarecare roman,artist,pictor care prin atitudinea mea de viata si exigentele mele morale am falimentat financiar(probabil azi voi avea internetul si electricitatea decuplate ,prin neplata lor)dar nu si moral.Inca mai cred, in naivitatea mea, ca aceasta tara va gasi resursele sa reintre in fagasul normal al splendorii ei.Nu am dovezi prea mari sa ma sustina dar cateodata ma surprind placut unele mutari ,miscari,idei,e drept destul de rar.Oare sa cred ca in Romania , un artist mai poate trai din meseria lui ????Sa cred ca atunci cand nu comiti nimic urat moralmente poti sa duci la gura o bucata de paine cat sa spui „sunt la mine acasa „cu rele si bune,si sunt bine????Imi cer iertare pentru aceste consideratii care poate nu spun prea mult dar sunt convinsa ca dumneavoastra aveti acea parte suptila foarte bine dezvolatata si ma auziti.In alte vremuri ,pictorii erau sfatuitori de regi,imparati,azi sunt ceva ce incomodeaza (in cel mai bun caz).Indiferenta fata de valori umane ,este ,dupa mine,cel mai grav lucru la care s-a ajuns in Romania.Nu ma surprinde ca demersurile de buna intentie nu mai sunt auzite cata vreme surzi,orbi,sunt in fruntea tarii,si parca e un facut sa ii tot alegem si sa le incredintam puterea cu care ne executa fara mila.Stiu ca „saracia”nu e o virtute dar stiu ca nici bogatia nu e din pacate.Am 57 de ani si spre batranetea mea inca nu pot sa ma acomodez cu injustitia,neadevarul,indiferenta,…ma intreb oare cum traiesc ceilalti atat de bine cu aceste „doamne”ca si cum ar fi normal.As fi vrut sa va cunosc intr-o lume normala in care sa va prezint o lucrare de-a mea si sa sper ca pot sta pe un perete de-al dumneavoastra cu mandrie.Ar fi fost un act normal catre care tinde un artist..dar in aceste timpuri nu mai sper in aceste gesturi si aceasta aproape ma ucide…Stau cu mainile cazute si culorile uscate pe paleta ,paralizata cu gandul ca am fost o viata INUTILA,cu visele si sperantele mele.Nu acuz pe nimeni si nimic ,doar pe mine care nu am abdicat de la o anume seriozitate si moralitate ce nu place si nu-si gaseste locul „acasa”.Sa aveti sanatate Domnule Dan Voiculescu !

  6. Cu acest gest aţi dat apă la moară cârcotaşilor.
    Deja pe labe1tv au început cu fel de fel de scenarii…zău!

  7. Sunt si alte proiecte in Parlament care au fost „incetinite”… nu cred ca ar trebui sa recurgeti la gesturi radicale ci sa va sustineti pozitia pana la izbanda.

  8. @ Dan Voiculescu

    BUCURIE ŞI EXTAZ

    Pe Ponta şi pe Crin, decizia nu i-a întristat ,
    Căci de-a plecat un senator, nu curge sânge ;
    Iar unii din colegi, se pare că s-au bucurat
    Văzând cum, de mila ta, … Băsescu plânge .

  9. La temelia unei noi Romanii (doar daca dorim asa ceva – sau poate ne place ceea ce avem!), nu poate sta altceva decat onoarea. Fara onoare, nu exista nimic!
    Acum, v-astept cu stampila pregatita, sa va trimit din nou unde va este locul! (Sper sa nu va bata gandul sa nu mai candidati, ca, vorba reclamei – „Stiti cine sunt eu? – Eu sunt alegator european! Si am drepturi!”)
    Va fi un semnal, catre toti iresponsabilii de pe-acolo, de prin parlament, ca trebuie sa se schimbe. Ei, nu dumneavoastra!
    Sper, doar, ca aceasta lege sa tinteasca adevarata evaziune. V-amintiti cand s-a introdus obligativitatea mentionarii numelui si CNP-ului gestionarului pe facturi? Aceasta prevedere tintea, clar, in facturile false, introduse in scopul diminuarii bazei de impozitare. Deci, tintea evazinea! Ce sa-ntamplat, de fapt? Garda financiara a dat zeci (poate sute) de mii de amenzi firmelor care eliberau facturi reale, dar omiteau sa mentioneze (pe una sau doua facturi, dintr-o mie) numele si CNP-ul gestionarului. Sper ca noua lege sa nu permita asa ceva!
    Avand in vedere ca sunteti o persoana onorabila, merg pe „neve”!

  10. Ne pare rau ca ati demisionat !!
    Va multumim pentru tot ce ati facut pentru copiii saraci din Romania !!!!
    Multa sanatate si mult noroc alaturi de familie si prieteni !!!

  11. SĂTUI PÂNĂ-N GÂT

    De multă vreme, parcă trăiesc un vis urât
    Şi iată, astăzi, mi s-a dat să văd minunea :
    Căci unii trag să moară cu un glonţ în gât ;
    Alţii vor, de gât, să moară … cu evaziunea .

  12. Domnule Voiculescu, desi nu sunt FAN- dvs, nu pot sa nu recunosc ca majoritatea proiectelor pe care le-ati initiat sunt inteligente, de bun-simt si pline de responsabilitate pentru tara si norod (care ARE NEVOIE de sustinere pentru a sustine clasa politica – daca acestia nu ajung la maximum de nesimtire, ceea ce ar duce la in 1989 /stil nou!) Aveti toata consideratia pentru aceasta si va rog nu „debarcati” din senat, caci este nevoie de oameni ca dvs. Deocamdata tara arata astfel: o familie dezbinata, unde mama si tata se paruiesc si cei 21.000.000 de copii ajung la casa de corectie, sau orfelinat…….FACETI CEVA SI IN ACEST SENS! MOBILIZATI-VA COLEGII: TARA ARDE!!!! GUVERNUL SI PRESEDINTIA, DACA NU SE UNESC SPRE BINELE NATIONAL, INCEPAND DIN TOAMNA, CAND OAMENII VOR DA IAR DE GREUTATI, TARE MA TEM CA ACUTIZAREA SITUATIEI INTERNE VA DUCE LA ………stiti dvs. mai bine.

  13. Felix, trebuia sa pleci de mult. La fel ar trebui sa dispara si partidele politice care de 20 de ani incoace s-au aflat la conducere, aducand Romania intr-o stare catastrofala din toate punctele de vedere. Dispareti toti si lasati sa vina oameni credinciosi, iubitori de patrie si neam, cinstiti si necorupti, care urmaresc interesele nationale si nu imbogatirea proprie in mod mizerabil si fraudulos. Uitati-va care este locul Romaniei in Europa si in lume dupa 20 de ani de democratie in care s-au perindat la conducere doar parveniti si comparati aceasta Romanie cu cea de dinainte de 89. Nu se compara deloc, cu toate ca acum e democratie. Si celelalte state europene au adoptat democratia, dar in schimb acelea au inregistrat progres si nu regres ca Romania.

  14. Comentariile publicate la acest post sunt uluitoare; intr-o tara in care lumea in marea ei majoritate il detesta pe dan voiculescu, aici aproape toti spun cat e de demn, de bun si de corect. Interviul de astazi cu gadea a fost o noua mostra a faptului ca pentru un salariu bun ziaristul uita intrebarea esentiala legata de aceasta demisie: „e vreo legatura cu procesul de la iccj?”… Ceausism total, asteptam sa i se alature multi lui nastase..

  15. @ Dan Voiculescu

    Poate a-ti citit sau nu toate comentariile pe care le-am scris.Totusi de fiecare data , am fost sincer si daca a fost ceva pentru care sa v-a laud , am facut-o , daca nu eram deacord v-a spuneam.

    Cred ca gestul dumneavoastra este ONORABIL.Nu crede-am ca o sa mai vad un gest de fermitate ,de asumare a ceea ce a promis de la un om pe o functie atat de inalta.Regret ca a-ti demisionat,dar totusi ne-ati dat NOUA tuturor o lectie DE ONOARE ,DE ASUMARE A CEEA CE PROMITI …..DE VIATA.

    Incodata ,regret ca a-ti facut asta.Totusi a-ti dovedit , incodata , ca sunteti un om de CUVANT.Sunt convins ca prin gestul dumneavoastra , senatorii se vor razgandii si vor trece in cele din urma aceasta lege,din pacate nu o sa mai fiti acolo ca sa propuneti si alte legi,dar o pot face altii precum Daniel Constantin ,daca o sa ocupe o astfel de functie in senat.

    Am fost critic si v-am si laudat.Acum sincer nu stiu daca sa v-a laud sau nu.
    Sunt bucuros ca am putut vedea un OM DE ONOARE,care isi apara principiile si se lupta pentru ele,dar totodata sunt mahnit ,ca nu o sa mai fiti pe aceea functie pentru a putea pune pe roate si alte proiecte de lege , esentiale pentru populatie.

    Daca ar mai fi macar 20-30 de senatori ca dumneavoastra ,tara asta ar arata altfel.Dumneavoastra a-ti inteles ca NOI oamenii de rand , nu ne dorim AVERI si miliarde ,ci doar un trai DECENT.Daca ar intelege si altii asta , atunci tara asta ar fi precum tarile civilizate.
    Nu ne dorim obiecte de lux,ci doar sa ne permitem o viata decenta.Sa ne uitam in ochii copiilor nostrii si sa nu ne fie rusine ,pentru ca nu putem sa le punem de mancare pe masa.Sa fim tratati in spitale , in mod egal.Sa putem fi tratati in spitale , si nu sa fie nevoiti medicii sa ne trimita la farmacie sa ne cumparam ,medicamente sau pansamente ,pentru ca ei nu au cu ce sa ne trateze.

    Romanii cer ….doar DECENTA!!!
    Voi lupta pentru decenta.Voi fi altaturi de dumneavoastra.O sa laud actiunile dumneavoastra daca asta gandesc ca trebuie facut sau o sa le critic .O sa fiu sincer ….si atat.
    USL inca nu a inteles , ce sansa are.Dumneavoastra a-ti inteles.

  16. Bai mosulica a cam trecut vremea ta si la cate rele ai facut poporului roman toate blestemele spre familia ta nu sunt destule. ai demisionat ca sa nu faci puscarie, jigodie imputita.

  17. Buna ziua
    Luptati in continuare. Mai devereme sau mai tarziu politicieni trebuie sa-si dea seama ca sunt acolo pentru popor si nu pentru interesele lor personale sau de grup.

  18. Domnule Voiculescu, parerea mea este ca ati facut o greseala.
    Un om de stat nu-si mai apartine siesi. Ati fost ales pentru ca sunteti lucid, competent economic si pentru ca sunteti un luptator. Si dvs demisionati???

    Cu tot respectul, consider ca nu aveati dreptul sa demisionati. Nu acum. Prin acest gest ati zdrobit multe sperante. Sperante de mai bine, sperante de normalitate.
    Pacat.

  19. Bravo! sunteti pe drumul cel bun!
    In sfarsit un gest necesar, nu-l stricati cu justificari, ca nu le crede nimeni!

    insa n-ati inteles pe deplin mesajul, eu va indemnam acum ceva zile sa va retrageti din politica, nu doar din Senat! ok, baby steps…

    plini de naivi pe-aici, care plang in batista… regreta profund gestul si faptul ca n-ati continuat lupta!
    care lupta? ca si cum ati si avea vreun scop sau ideal …in afara de razboiul (care nu e personal, a se retine !) cu Basescu!
    ei, si atunci, ce ramane de acest gest? nu e decat o manevra calculata sau necesara in functie de situatia in care va aflati ( zicea Stefan ceva…)

  20. @ dana & @ clara

    Cand a-ti fost fatate ,a-ti ragait in biserica sau doar a-ti fluierat?
    Draga @dana , imi este greu sa inteleg cum o fiinta umana cu inteligenta ta poate folosii INTERNETUL,e un mister pentru mine.Desteapt-o , cum dracu sa-i fie frica , cand USL e la guvernare ?Cum sa ii fie frica ,daca in dosarele in care a fost cercetat , a fost declarat NEVINOVAT.
    Daca Voiculescu nu este bun si vreme lui a trecut , pe cine preferi tu „suava bovina mioritica ” ( e un alint pentru tine ;) ) pe EBA ?Pe tinerica si suava femeie europarlamentar ” care nu vrea sa vorbeste cu noi ? „.
    Iti propun ceva.Da-ti jos castile si vezi daca mai poti respira ( culoarea parului tau ,sigur sigur nu iti influenteaza inteligenta ) , noi stim deja daca ai nevoie de ajutor audio ca sa respiri sau nu ;) .

    @clara Oare ideea de bovina cu tocuri a devenit realitate?Sunt sigur ca tu m-a poti lamuri ;) . Totusi as vrea sa stiu si eu daca ai auzit de fundatia dan voiculescu.Sau de alte proiecte in care este si a fost implicat senatorul Dan Voiculescu , nu doar cetateanul instarit Dan Voiculescu.Sigur , sigur nu ai auzit.
    Din moment ce tu sustii fundatia EBA ,care promoveaza tinerele sperante pitzipoance si le invata cum sa NU isi de-a cu ruji pe dinti.AAAAAAA am uitat , base si EBA nu au creat nici o fundatie si nici un alt pedelac.
    Dar sa nu mai intram acum in detalii ,precum fundatii de sustinerea tinerelor genii.Detalii.
    Mai bine naiv aici ,decat sa pun botul la promisiuni ca o sa se imparta flota aia disparuta cu genii ca tine. :)))
    Cat despre lupta,as putea sa precizez pe proiectele de lege privind dublarea pedepselor pentru evazionistii fiscali si reducerea TVA-ului la alimentele de baza.Dar probabil astea sunt detalii pentru tine,ceea care e profund pedelaca si se hraneste doar cu portocale ( mancarea conform culoare partidului favorit ).
    Bine mai clara ,tu ramai cu idealul tau in viata , sa ramai cu creierul spalat si sa-l pupi pe ……..chelia lui minunata ( aia fara suvita ) ,cersind un colt de paine , si noi ramanem la principiile noastre „tampite” , precum : dreptate,egalitate , trai decent si alte cateva principii ale unor oameni nebuni din Romania , dar si a altor cateva milioane din restul Europei , si chiar din lume.
    Tu draga mea ,esti un geniu neinteles , neiubit si in general un om cu o inteligenta si memorie identica cu a unei moluste.
    Noi cu noi ,voi cu voi .
    Prostia nu e o crima ,inca.Noi suntem prosti ,voi sunteti destepti si de-aia o tara intreaga „v-a umple frigiderul” in fiecare noapte inainte de rugaciunea de dinaintea somnului.
    Apropo …..cat de plin e frigiderul tau? :)))))Stai linistita eu nu am ajutat la umplerea lui ,pentru ca nu dau doi lei pe oameni cu gandirea ta.

  21. Domnule Voiculescu parasiti scena politica fara nicio implicare majora. Pentru un proiect, o idee se lupta pana in panzele albe cum spunea cineva aici. Acest gest e un gest de lasitate. Nu ati facut nimic pentru tara asta, decat pt interesul propriu. Tot ce veti lasa in urma pe planeta asta sunt posturile Antena si prezentatorii platiti regeste sa huleasca presedintele ales prin vot de catre populatie. E o rusine ce promovati dvs pe posturile proprii. Nu neg ca sunteti un om inteligent, dar sunteti malefic. Rusine !!!!

  22. @ Ion
    Ioane, cati PDL-aci de-ai tai au facut o fundatie care sa ajute atat copii cu o inteligenta sclipitoare, cat si copii sarmani?
    Sau poate nu au sarmanii bani pentru o fundatie? :D
    Rusine sa-ti fie tie (cu tot cu neuronul tau sclerozat)!

  23. Din pacate sunteti prea patriot si prea corect pentru politica romaneasca…
    Iar invidia celor din jur e direct proportionala cu acestea pentru ca financiar sunteti inatacabil.

    Va doresc succes in justitie si sanatate ! -Va rog chiar sa nu Va neglijati sanatatea.

  24. De ce am demisionat din Senat ?
    Ati demisionat din Senat ca sa nu va mai judece Înalta Curte de Casație și Justiție in procesul ”ICA” . Este foarte simplu raspunsul.

Comentariile sunt închise.