Marti, 19 iunie, Comisia pentru buget din Senat a intocmit raport negativ pentru proiectul de lege prin care propuneam dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala. In acest fel, membrii comisiei au asumat punctul de vedere al Guvernului Ungureanu, cel care, in aprilie 2012, a propus respingerea proiectului, considerand ca marirea pedepselor pentru evaziune fiscala “nu se justifica” si nu corespunde politicii de “scadere a limitelor pedepselor”!

Intr-o tara in care economia subterana este estimata la 40 de miliarde de euro anual, decizia Comisiei pentru buget de a respinge dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala este inexplicabila intr-un registru responsabil.

In mod evident, dublarea pedepselor nu elimina automat evaziunea fiscala, dar reprezinta un semnal extrem de necesar intr-o tara in care infractorii stau cateva luni la inchisoare, dar acumuleaza averi fabuloase prin evaziune fiscala. Sanctiunile actuale nu mai sperie pe nimeni, trebuie sa impunem noi standarde de severitate in raport cu evazionistii! Insotita de intarirea controlului, dublarea pedepselor ar aduce la bugetul de stat intre 3 si 5 miliarde de euro anual! Nu are Romania nevoie de 5 miliarde de euro?!

Am speranta ca plenul Senatului va infirma decizia Comisiei pentru buget si va adopta proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala.

Economia subterana poate fi diminuata cu severitate penala, nu cu indulgenta!

45 COMENTARII

  1. Refuzul Comisiei de a dubla pedepsele pentru evaziune fiscală, ne determină a ne „încolţi” ideea că unii dintre ei au „muşte” pe conştiinţă şi fac parte dintre evazioniştii fiscali care „colcăie” prin ţară. Mulţi dintre noi, ne-am pus întrebarea „Cum naiba s-a îmbogăţit „X” şi „Y” peste noapte ? Să fi avut oare inelul fermecat al Arabelei sau nasul Samanthei ?”. Există o vorba românească şi anume „Cine umblă cu mierea se linge pe degete”, dar de ce unele specimene nu mai prididesc cu linsul ? N-o fi făcut bătături pe limbă ? Legile să fie drastice, pentru a-i învăţa minte de-a nu mai „şterpeli” bănuţii, care de fapt, ar trebui să „îngroaşe” bugetul statului şi astfel, cu aceste sume să se rezolve problemele financiare stringente, care ne împovărează pe noi toţi (mă refer la cei cinstiţi). O altă vorbă din popor spune că „Cine fură azi un ou, mâine va fura un bou” numai că evazioniştii, lacomi din fire, nu se mulţumesc cu un singur bou şi vor continua să fure toată cireada.

  2. OFF TOPIC: Am observat ca asfaltangii lui Basescu din zona Bacaului repara drumurile din R. Moldova. Ma indoiesc de corectitudinea licitatiei….dar probabil s-a zis cam asa:” Colegi (celor din R. Moldova), avem si noi niste baieti buni, cu tehnica care trebuie sa nu stea pe loc. Noi va dam ceva bani pentru infrastructura.., va sustinem la UE, ..dar sa aveti grija ca baietii nostri sa execute lucrarile…ca avem si noi niste obligatii catre ei, iar ei catre noi ” :)

  3. Pedepsele pot fi si triplate, si evazionistii urmariti pana la luna si inapoi, tot ce se va realiza este in cel mai bun caz inchiderea tuturor afacerilor ce mai rezista chiar si la negru, si o explozie a saraciei, pentru ca cei ce muncesc la negru o sa ramana si fara sursa aia de venit. Trebuie redusa presiunea fiscala asupra firmelor, redusa presiunea spagara a anaf-ului, controlorilor de la primarie, pompieri, itm, etc, redusa presiunea fiscala aspura salariilor, trebuie redusa presiunea cozilor la declaratii si la plata a x-spe taxe si impozite incasabile numai intre 9 si 16, trebuie redusa presiunea tepara a statul;ui asupra firmelor prin neplata arieratelor, si introduse aceleasi dobanzi si penalitati la plata acestora de catre stat ca si cele pe care le incaseaza statul la neplata impozitelor de catre privat, redusa presiunea tepara a statului in ce priveste incasarea tva-ului la emiterea facturilor si nu a platilor efective, redusa presiunea asupra firmelor in ce priveste accesul la justitie prin infiintarea de tribunale comerciale, specializate in spete de drept comercial si contractual. Cand toate aceste reduceri vor intra in efect, vom avea si o scadere a evaziunii fiscale. Pana atunci, firma mea de 10 ani a intrat in faliment, iar eu am deschis o noua firma in Bulgaria. Q.E.D.

  4. Buna ziua!
    V-am trimis un e-mail pe adresa de contact.
    Va rog tare mult sa-l cititi si poate v-a captat atentia si doriti sa ma primiti in audienta. V-as fi foarte recunoscator.
    Cu stima si deosebita consideratie.

  5. O propunere legislativa foarte de bun simt si pertinenta. Asa cum spunea un alt blogger, ma intreb si eu „OARE DE CE”? Tot asa cum nimeni nu implementeaza legile, macar asa cum sunt ele. Nu se respecta nimic in Romania. Daca spui ceva de asta, iti sar toti in cap (inclusiv unii asa-zisi liberali) ca pledezi pentru un stat politienesc. Domnule senator, este anacronic si anti-democratic sa ceri respectarea legilor?

  6. Este o masura buna intr-o economie si intr-o legislatie clara si logica DAR cum spunea cineva mai sus avem mai intai nevoie de o reforma in administratia fiscala si apoi dublarea pedepselor sau chiar triplarea.

    Un evazionist de succes isi permite o „optimizare fiscala” care sa il scape de probleme insa un mic afacerist daca nu isi permite un contabil profesionist sau o firma responsabila conform proiectului de lege va plati din neatentie si nu din rea credinta.

    Asadar domnule Voiculescu nu ar fi mai bun un proiect care sa simplifice procedurile fiscale banale. Cand ati fost ultima data la ANAF Sector 1 Bucuresti sa luati personal un certificat de atestare fiscala? Stiti cat se sta la coada sau cat dureaza??? SAU cand ati fost ultima data la Trezoreria Statului care e in centrul orasului si care blocheaza zona din cauza masinilor si contribuabililor care nu au unde parca? Mai bine veniti cu niste idei practice si mai apoi vorbim tehnic de disciplina fiscala… Va invit sa va puneti pentru o zi in locul unul mic afacerist sa vedem cate rezolvati intr-o zi… Reforma trebuie impusa cu cap nu cu pumnul… Cu totii stim ca atunci cand o afacere creste face evaziune legala asa ca sprijiniti micile afaceri si poate aduceti la bugetul de stat 10 mld. euro/ an.

  7. comentariu la stirea cu dublarea pedepselor pt evazionisti:sint pentru,dar numai daca vine din partea unui stat corect;ca sa impui moralitatea trebuie sa fii tu moral;populatia(in marea majoritate)se chinuie sa-si plateasca darile pe care statul le arunca pe tot felul de prostii si lucrari supraevaluate(vezi autostrazile……)

  8. Buna ziua,
    Economia subterana poate fi diminuata cu severitate penala, nu cu indulgenta! De acord cu proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala. Acest lucru nu este insa suficient. Personal, consider ca este obligatoriu a se efectua toate demersurile pentru a se recupera prejudiciul la bugetul statului. Pentru aceasta trebuie instituita masura confiscarii averii personale, prezenta si viitoare, pentru cei care fac evaziune. In peralel trebuie simplificate multe proceduri fiscale si redusa presiune fiscala asupra operatorilor economici.
    Evaziune fiscala, ca si cotrabanda, trebuie privita si combatuta pe locuri de savarsire ( piete en gors, puncte vamale, port Constanta, etc.) pe sectaore de activitate ( constructii, agricultura, firme offshore, etc.) pe persoane care vizbil nu pot sa-si justifice averea.
    Desigur idei sunt, problema este de vointa politica si de un personal hotarat si incoruptibil. Sunt militar de cariera, 20 ani am lucrat si pe combaterea evaziunii fiscale, cunosc fenomenul, in prezent sunt avocat si mediator.
    Daca veti considera necesar, sunt deschis unei discuti direct sau prin e-mail [email protected].
    Cu stima,
    Vasile

  9. @ Dan Voiculescu

    FII BLÂND !

    Pe marii evazionişti îi vei găsi la firme vii
    Şi deloc la cele ce-au tras de mult oblonul ;
    Aşa că n-are rost, cu ei mai aspru, tu să fii ,
    Căci rişti să vezi doar la bulău … patronul .

  10. Simplu :
    Oferiti publicului (populatiei) ,numele TUTUROR celor care fac parte din aceea comisie,si voturile lor.Acele capete pline de vid,au uitat ca sunt acolo sa REPREZINTE POPORUL ROMAN.
    Treceti la urmatoarea etapa si incercati,sa trceti acest proiect printr-un REFERENDUM ……cred ca o sa aveti o surpriza,la cate semnaturi a-ti strange,in favoarea acestui proiect.
    Eu sunt de parere in continuare ca marirea pedepselor nu o sa aibe efectul pe care il doriti,sau cel putin INTENSITATEA pe care o doriti,si motivul este unul simplu …..exista LEGE …..problema este APLICAREA LEGII,dar e bine si cu pasi marunti,decat DELOC.

  11. Domnule Senator,

    aflu de la patapievici ca dumneavoastra va ocupati cu numirile de la ICR.
    „Patapievici susţine că Institutul Cultural Român va fi politizat, la fel ca CNSAS şi CNA, după ce va trece în subordinea Senatului. Acesta crede că toate numirile în funcţie vor fi decise de Dan Voiculescu”.

    Foarte bine faceti. E timpul sa ajunga si ROMANII sa lucreze la ICR. Adica persoane care vorbesc bine si de bine limba romana. Ajunge cu tradatorii de tara si neam si cu vinituri si scursuri subumane in functiile care ne reprezinta ca popor si ca neam.
    Am o intrebare: Cand il inlocuiti pe patapievici?

  12. CUM SA NU CEDEZE NEURO-PSIHIC ADRIAN NASTASE ASEARA 20 .06.2012-FIIND DETERMINAT SA RECURGA LA SUICID- CAND SI-A DAT SEAMA INCA DIN MARTIE 2006,CA MAFIA P.S.D.SE REGRUPEAZA PUTIN CATE PUTIN IN JURUL PREFERATILOR SORIN OPRESCU SI A LUI VICTOR PONTA INTERMEDIARI AI VANZARII PE NIMIC AI CAPITALEI SI AI INTREGII TARII CARE NU VA MAI FI DE LOC A NOASTRA?CU O ZI INAINTE LA O SEDINTA A PSD FOSTUL PREMIER ANUNTASE COLEGII :”SA NU UITATI CA MAINE AM PROCESUL !”EVIDENT CA SIMTISE SI ANTERIOR TERTIPIUL PROP[AGANDISTIC TRAIMBITAT PE SEAMA SA CUM CA CA ROMANIA A DOVEDIT ACUM PRIN ASTFEL DE HOTARARE CA VREA SA COMBATA CORUPTIA LA NIVEL INALT SI POATE RIDICA CLAUZA DE MONITORIZARE C.E. DE PE J.A.I. SI INTRA IN SCHENGEN !IN AFAR DE PREMIERUL PONTA SI MINISTRUL JUSTITIEI CORLATEAN ,MAFIA AVOCATEASCA A P.S.D.[LUCIAN BOLCAS , ION CAZACU ] FOSTI PROCURORI (CARE S-AU INFRUPTAT IN PERIOADA 1997-PREZENT DE PE URMA ARANJAMENTELOR ILEGALE EXTREM DE PROFITABILE CU CONDUCEREA MEDIOCRA ,OBEDIENTA SI POLITIZATA A DIRECTIEI GENERALE JURIDIC SI LEGISLATIE A P.M.B.)CARE ACUM -L-AU LASAT BALTA PE INCULPATUL NASTASE ADRIAN MINTINDU-L CHIAR SI CU PRIVIRE LA PRETINSA POSIBILITATEA SA DE A SE PREZINTA EL SINGUR LA LOCUL DE DETINERE IN TIMP DE 24 DE ORE DE LA DAREA HOTARARII.ACEASTA S-A PETRCEPUT PUBLIC CHIAR DIN DECLARATIA DATA PUBLICITATII A ACESTOR MEDIOCRI AVOCATI ,IN REALITATE ,NISTE TRAFICANTI DE INFLUENTA , CARE SUNT CULPABILI DE REACTIA SUICIDARA PROVOCATA ODATA CU VENIREA POLITISTILOR LA DOMICILIUL CELUI CONDAMNAT LA 2ANI INCHISOARE CU EXECUTARE …IN JUR DE ORA 20.50[20 IUNIE 2012]PENTRU A PUNE IN EXECUTARE MANDATUL AVUT. IN REALITATE , MODIFICARILE LEGISLATIVE FACUTE LA UNISON DE CATRE PARLAMENTARI , CRITICATE LA TIMPUL OPORTUN DE CATRE SUBSEMNATUL , NU MAI PERMITEA ACEST LUCRU. .PARASIREAIN FAT GREULUI SAVARSITA DE CATRE FOSTII SAI CAMARAZI , A FOST INSUPORTABILA PENTRU INCERCATUL ADRIAN NASTASE . PENTRU CA NU ERA PREGATIT PSIHIC SA FATA FATA UNEI ASTFEL DE PLECARI PRECIPITATE LA LOCUL DE DETINERE SI SA IMBRACE HAINA DE ZEGHE, ORGOLIOSUL ADRIAN NASTASE A PREFERAT SA ISI CURME VIATA NEMAIPUTAND SUPORTA TRADAREA DE CARE AU AVUT PARTE SI ALTI CONDUCATORI PRECUM N.CEAUSESCU IN DECEMBRIE 1989, CACI AR FI PUTUT AMANA SUB MOTIVE MEDICALE CELE 8 LUNI DE ZILE TERMENUL DE CONCRET DE DETENTIE SA CUM AU PROCEDAT TOTI CEI CONDAMNATI,INCLUSIV HAYSAM .CAT PEACI SA PLATEASCA CU VIATA ADRIAN NASTASE ,IN LOC SA PLATEASCA AGENTUL SECURITAII DORU GIUGULA PUS PE LISTA CONSILIERILOR GENERALI AI CGMB SI LA PREZENTELE ALEGERI PENTRU A CATA OARA DIN ANUL 1996PANA IN PREZENT PENTRU A IL SPRIJINI LA DELAPIDARI PE REZIDENTUL SECURITATII SORIN OPRESCU ! ARAT CA DORU GIUGULA PERSONAL A DETERMINAT DAREA MEA AFARA DIN PRIMARIE PENTRU CA II ERA FRICA CA EU S A NU AFLU INVARTELILE LUI !IN LOCUL MEU A ADUS IN PMB O FOSTA AGENTA ASECURITATII VASILICA HOFFMNAN , O FOARTE APROPIATA A LUI SORIN OPRESCU, CARE ARANJAT ACEASTA ANGAJARE CHIAR LA 1 M DE MINE ,INTR-UN LOC PUBLIC ,IN SALA DE JUDECATA .TOATE ACESTEA LE-AM ,SCRIS PE BLOG LA SORIN ROSCA STANESCU ,DAR PRETUL TACERII LUI A FOST O FUNCTIE DE PARLAMENNTAR PE LISTA U.S.L. DIN PARTEA MAFIEI P.N.L. PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 1 OCTOMBTRIE 2012!. LUCIAN BOLCAS ARANJA CU CONDUCEREA DGJCL [RADU DINULESCU , ADRIAN IORDACHE ., MIHASIL SEITNER DANIEL GHIOCA ]CA CONSILIERII SA PRACTICE IN INSTNATA POLITICA DE NOMN COMBAT FATA DE AVIOCATII MITUITORI CA ELCARE AVEA SI COMPLICITATEA JUDECATORILOR IN DAREA UNOR SOLUTII JUDECATORESTI ILEGALE! EVIDENT CA EU NU AM ACCEPTAT NICIODATA ASA CEVA LA CURTEA DE APEL PE CARE O REPREZENTAM CU LOIALITATE , PROFESIONALISM SI CUTEZANTA! INSUSI directorul general al D.G.J.C.L. RADU DINULESCU MI-A REPROSAT CU NADUF IN BIROUL SAU ,CA DIN CAUZA MEA A PIERDUT din februarie 1998 pana in 19 decembrie 1999 MILIOANE de dolari .:”SI MAI VREI SI EVALUARE BUNA !?DIN ANUL 2000PANA IN 2003SUBEVALUAREA MEA FOST INTOCMITA PERSONAL DE CATRE SEFUL DE SERVICIU ADICA DE ADRIAN IORDACHE CARE DOREA SA AJUNGA EL SI NU EU,DIRECTOR GENERAL ,INLATURANDU-L PE RADU DINULESCU !TOATE ACESTEA AU FOST MUSAMALIZATE DE CATRE ANTENA 3 CARE AVEA ORDIN DE LA PSD , PNL SI PC SA IL SPRIJINE PE SORIN OPRESCU PENTRU INCA UN MANDAT DE PRIMAR GENERAL ,ASA SE EXPLICA CA TIMP DE 4 ANI DE ZILE , ADICA 2008 2012, ANTENA 3, NU A MEDIATIZAT NICIODATA CAZUL MEU DOVEDIT PE DEPLIN!CAnd OANA STANCU ASPUS FARA SE VREA CA VA FACE DIN OCTOMBRIE 2011 SI EMISIUNI IN RAPORT DE SORINMOPRESCU , IMEDIAT A PRIMIT ATENTIONARE DE SUS ,DE LA DAN VOICULESCU ADEVARATUL PROPRIETAR AL TRUSTULUI .
    FOSTUL PROCUROR V.PONTA ,CARE S-A DUS CATEVA SECUNDE LA SPITAL LA NASTASE DOAR PENTRU A VEDEA A DACA A SCAPAT DEFINITIV DE NASTASE,A MAI INSCRIS PE LISTA SA INCA O DETERMINARE LA SINUCIDERE PE LANGA CAZUL PROCURORULUI CRISTIAN PANAIT [CE AVEA IN LUCRU DOSARE CU REZONANTA POLITICA ]VIZITAT INAINTE CU O JUMATATE DE ORA PANA SA FIE GASIT INTAMPLATOR DE TRECATORI CU CREIERII ZDROBITI ARUNCAT DE LA ETAJUL ULTIM !NE REAMINTIM LASITATEA FOSTULUI MINISTRU DE JUSTITIE,NAS AL LUI NASTASE , RODICA STANOIU SANTAJAT CU CALITATEA DE INFORMATOR AL SECURITATII CARE NU A FOST DE ACORD CU INTALNIREA DE DINAINTEA SINUCIDERII [CA SA MA REFER LA VARIANTA OFICIALA ]CU PROCURORUL CRISTIAN PANAIT,PRETEXTAND O ENTORSA DE GLEZNA !IN TIMPUL CAND ERAU IN FUNCTII ACESTE PERSONAJE ,SAU SAVRASIT CELE DOUA DESFACERI ILEGALE ALE CONTRACTELOR INDIVIDUALE DE MUNCA IN RAPORT DE MINE ,TRANSMITANDU-SE CA CE RECLAM EU SUNT NIMICURI SI SA FIU MULTUMIT CA SUNT IN VIATA .
    INCOMPETENTA CONDUCERII SECTIEI DE CRIMINALISTICA A PARCHETULUI DE PE LANGA I.C.C.J. CE SAU DUS LA O CERCETARE LA FATA LOCULUI IN CAMAERA UNDE S-A PETRECUT TENTATIVA DE SUICIS A LUI NASTASE , NU AU SESIZAT NICI ASEARA SI NICI AZI DIMINEATA GLONTUL DIN USA CARE A INTRAT PRIN GATUL LUI NASTASE SI A IESIT PRIN CLAVICULA INFIGANDU-SE IN USA!DABEA CAND CHIRURGII AU SPUS PE LA ORA 10,CA NU S-A GASIT GLONTUL IN TRUPUL CELUI OPERAT , ATUNCI SAU DUS IARASI CRIMINALISTII PROMOVATI POLITIC LA LOCUL FAPTEI SI AU DESCOPERIT GLONTUL DIN USA LOC CARE FUSESE MARCAT PENTRU A FI SUB LUPA ANCHETATORILOR !!
    EVIDENT CA NEPROFESTIONISTII JURNALISTI POLITIZATI ABSOLUT SI INTERESATI MATERIAL SA MUSAMALIZEZE STARILE DE LUCRURI NEGATIVE ,DECLARATI “DE STANGA “SI “DE DREAPTA” ,NU AU SCOS O VORBA PANA IN ACEST MOMEMNT DESPRE ACEST ADEVAR CARE AR FI DOVEDIT INCOMPETENTA CRASA EXISTENTA IN JUSTITIE DE LA MARE LA MIC . CACI DACA PROCURORUL GENERAL AR FI FOST COMPETENT NU AR FI PERMIS ADUCEREA UNOR INCOMPETENTI IN PARCHETUL GENERAL !DAR CRITERIUL DE ANGAJARE SI PROMOVARE IN ADMINISTRATIE SI JUSTITIE ESTE VORBA REPUTATULUI IRADIAT ANTONIE IORGOVAN ,APARTENENTA LA PARTID,GRADUL DE SANTAJABILITATE ,NEPOTISMUL , SUMA DATA PENTRU A OCUPA O FUNCTIE PUBLICA [CONSILIER LOCAL ,CONSILIER GENERAL PARLAMENTAR.. ]IN CARE TREBUIE SA APERI REGIMUL MINTIND SI MUSAMALIZAD IN RAPORT DE STARILE DE FAPTE NEGATIVE .
    “DE INDATA”, INSEAMNA EVIDENT IMEDIAT! CU O FLOARE NU SE FACE PRIMAVARA ! SI BASESCU SI PONTA AU FACUT GESTURI PERVERSE[TELEFON SAU DEPLASARE CATEVA SECUNDE LA SPITAL]IN RAPORT CU STAREA SANATATII CELUI CE A AVUT IDEEA SUICIDARA.CAZUL NASTASE NU ERA NECESAR PENTRU CA COMISIA EUROPEANA SA FALSIFICE IN MOD IREVOCABIL REALITATEA ADMINISTRATIV JUDICIARA [GRUPURILE DE INTERESE ILEGALER ALE PARTIDELOR POLITICE IN SCOPUL RIDICARII INTERESAT MAFIOT CLAUZEI DE MONITORIZARE DE PE JALNICULUI J.A.I. ! TOATE ACESTEA IN DETRIMENTUL JUSTITIABILILOR , A CETATENILOR NEAPARATI DE LEGE , MAGISTRATI , ALTI FUNCTIONARI PUBLICI !

    IN TIMPUL PRESEDENTIEI GEOANA AL P.S.D., NASTASE NU ERA CREZUT DE CATRE GEOANA -REFERITOR LA DOSARELE SALE . NICI EU NU AM FOST CREZUT IN RAPORT DE CATE MI SE PUSESE-RA IN SCENA INTR-O PERIOADA LUNGA DE TIMP ,PENTRU CA INTERESUL TUTUROR POLITICIENILOR RAPACE ORI AL ALTOR FUNCTIONARI PUBLICI , ERA SA ISI MENTINA FUNCTIILE FRAUDULOS OBTINUTE, ASTUPANDU-SI URECHILE , GURA SI OCHII ,PENTRU A NU PERCEPE CEEA CE NU II CONVINE ! ASTFEL CEL CE SE PLANGEA [PRINTRE CARE SI EU ]ERA CATALOGAT IMEDIAT DE CATRE AUTORITATILE NEOCOMUNISTE DREPT NEBUN!
    IRONIA SORTII ESTE CA ADRIAN NASTASE , COLEG DE FACULTATE CU SANDU ANA [CARE M-A SUBEVALUAT DIN 10 APRILIE 1997 PANA IN 30DECEMBRIE 2000],PROTECTOR AL ACESTEI RUDE CEAUSISTE PANA IN TOAMNA ANULUI 2008 ,ESTE ACUM SUPUS UNUI CONSULT PSIHIATRIC DATORAT TENTATIVEI DE SUICID. “NU O SA CASTIGI NICI UN PROCES .CINE TE CREDE PE TINE CE SPUI,CAND EU DIRIJEZ HOTARARILE JUDECATORESTI PRIN LIDIA BARBULESCU ?PE MINE MA VOR CREDE TOTI -ORIUNDE TE-AI DUCE SA TE PLANGI ,PENTRU CA EU II SERVESC PE TOTI CE CE AU NEVOIE DE ANI DE ZILE !’IATA CUVINTELE PE PUTEAU FI AUZITE IN LOCUL PUBLIC ,IN BIROUL DIRECTOAREI SANDU ANA-CARE MI LE SPUNEA SPERAND CA PRESIUNEA PSIHICA ASUPRA MEA , SUBEVALUAREA INUMANA PE CARE O VOI RESIMTI NU DOAR IN TIMPUL CAND SUNT SALARIAT ,CI SI DUPA PRIMIREA PENSIEI, MA VA DETERMINA SA PLEC DIN P.M.B.,ASA CUM MI S-A SPUS DE CATRE CONDUCEREA D.G.J.C.L. DE SUTE DE ORI!

  13. ABJECTIA PROCURORILOR MONICAI MACOVEI E TOTALA: ADRIAN NASTASE VA FI ACUZAT, IN URMA TENTATIVEI DE SUICID, DE (TENTATIVA DE) SUSTRAGERE DE LA EXECUTAREA PEDEPSEI- SE LUCREAZA LA DOSAR IN REGIM DE URGENTA

    Adrian Nastase, cel mai bun prim ministru al Romaniei- si unicul om de stat pe care il are Romania- a cazut cu revolverul in mana. La propriu.

    Gestul lui, de un cosmic dramatism, are si o incarcatura simbolica pe masura momentului astral al comiterii lui: noaptea Solstitiului de vara (in 22 iunie – cand are loc de obicei Solstitiul de vara- este ziua de nastere a lui Adrian Nastase; mai putin obisnuit, anul acesta Solstitul s-a inregistrat in noaptea 20/21 iunie).

    Condamnat, NEVINOVAT fiind, la inchisoare, a ales calea radicala de a pune punct unui parcurs care descalifica justitia, arunca in abjectie pura procurorii si releva, chiar si pentru cei mai putin perceptivi, nivelul ridicat al influentei cercurilor negre de interese asupra instantelor si Parchetelor.

    Ceea ce parea o farsa juridica- dosarul “Trofeul calitatii”, compus din elemente evident “insalilate cu ata alba” care, dupa nici o logica fireasca, nu puteau duce la condamnarea lui Adrian Nastase- se demonstreaza a fi- prin murdara decizie de ieri a instantei- un semnal de forta dat de influentele retele de criminalitate organizata din Romania.
    Altfel spus, mesajul public al acestor retele de criminalitate organizata este de genul “temeti-va, caci putem condamna, nevinovat fiind, pana si un personaj public important in urma unor false acuze special alese pentru a se vedea ca sunt false- astfel, aratand ce putem si ce influenta avem”.

    Poate mai murdara decat decizia de ieri a instantei- condamnarea lui Adrian Nastase, nevinovat, intr-un dosar construit “cu dedicatie”- este actiunea aflata in curs de desfasurare: procurorii lucreaza la intocmirea unui dosar penal in care – pornind de la dramaticul gest de ieri- Adrian Nastase urmeaza sa fie acuzat de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.
    Este halucinant!

    In ultima saptamana, am atras insistent atentia asupra ingrijoratoarelor similitudini de fond intre situatia lui Sorin Crivat (ajuns in inchisoare nevinovat, pentru a fi insistat ca dosarul “Armamentul” sa isi urmeaze cursul; Anexa dosarului lamurea chestiuni- cheie din “Tigareta II”, care o implicau si pe Monica Macovei) si presiunile facute pentru incarcerarea lui Adrian Nastase in urma unei false vinovatii (falsul procurorilor fiind evident).

    Sorin Crivat a fost asasinat in penitenciarul Codlea.
    Ajunsese acolo in urma unei false acuze de luare de mita (care nu a fost dovedita), dosarul fiind instrumentat de DNA Brasov pe vremea cand mare sef era Valentin Selaru (azi procuror sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie).

    Dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, cu complicitatea Monicai Macovei ministru al Justitiei, in epoca)- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat.

    “COINCIDENT”- nu cred in coincidente!- acelasi procuror Selaru este cel care conduce cercetarile privind evenimentele tragice din locuinta lui Adrian Nastase. Procurorul Selaru este cel care, in noaptea de 20/21 iunie 2012, a ajuns, impreuna cu o echipa operativa, la locuinta lui Adrian Nastase si, conform declaratiilor, a ridicat “o arma de foc” (revolverul) si proiectilul care a strapuns gatul lui Adrian Nastase, atungandu-i tiroida.

    Pe de alta parte, procurorul general Codruta Kovesi a declarat ca, acasa la Adrian Nastase, procurorii “au adunat din incapere probele, asa cum se procedeaza in cazul anchetarii unei eventuale fapte penale”.

    Repet: se lucreaza rapid, la parchet, pentru intocmirea unui dosar penal in care Adrian Nastase sa fie acuzat de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.
    Comanditara acestei actiuni este Monica Macovei – ea este cea care a pus in miscare caracatita obedienta a retelei de mare criminalitate organizata din care face parte (reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu- Monica Macovei).

    Aceasta retea de mare criminalitate organizata (Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu) “l-au scapat printre degete” pe Adrian Nastase, care, conform planului lor, trebuia sa ajunga in penitenciar. Acolo, ar fi urmat sa aiba soarta lui Sorin Crivat: sa fie asasinat. Preconizata asasinare a lui Adrian Nastase in inchisoare (care, fara indoiala, ar fi fost urmata de a declaratie a procurorilor conform careia moartea a fost naturala) trebuia sa fie un mesaj de inspaimantare pentru toti cei care ar fi incercat sa destructureze aceasta retea sau sa i se opuna.

    Avocatii lui Adrian Nastase depun cerere de amanare a executarii pedepsei- si sigur vor avea succes.
    In afara de acest lucru, in cazul lui Adrian Nastase opereaza, deja, prescriptia . Aceasta nu a fost invocata de avocati, care, comitand “greseala” (contextual, este o greseala) de a gandi logic (greseala comisa si de AN, in cazul de fata!) au fost convinsi de faptul ca verdictul instantei va fi de achitare, data fiind nevinovatia lui Adrian Nastase. Acum, sigur vor invoca prescriptia.

    Reteaua de mare criminalitate organizata Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu lucreaza in continuare la operatiunea “aducerea lui Adrian Nastase, cu orice pret in penitenciar” pentru ca, acolo, sa fie “pedepsit in stil mafiot” – asasinat, pentru a lansa un mesaj sinistru.
    Este motivul pentru care procurorii lucreaza de zor- sub “coordonarea” procurorului Selaru (care si-a demostrat deja obedienta fata de reteaua criminala Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu in cazul ofiterului acoperit SRI Sorin Crivat) la intocmirea unui nou dosar penal in cazul lui Adrian Nastase- pentru halucinanta acuza de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.

  14. sa se revizuiasca primesc dar sa nu se schimbe nimik…cam asa vor cei care se ocupa de justitie

  15. FĂRĂ TITLU

    Un diplomat a vrut să plece-n rai ,
    Cu mandat de-a căuta justiţia divină ;
    Iar noi, cei mulţi, rămas-am fără grai
    Conduşi, din Cotroceni, de o jivină .

  16. Mai mult, propunerea dumneavoastra ar trebui dublata si de o „curatire” a ANAF-ului. Trebuie indepartate elementele toxice. Toti blejnarii.

  17. @

    All

    Pentru cei care nu au aflat:

    Vineri 22 iunie, la orele 17,00, suntem asteptati la Spitatul de Urgenta “Floreasca” sa-i fim alaturi lui Adrian Nastase.
    Andrei Nastase va citi, public, scrisoarea- testament lasata de tatal sau.

    In 22 iunie este ziua de nastere a lui Adrian Nastase.

    Veniti sa-i fim aproape!

  18. Doamne, ce sleahta de penibili la b1tv – pora, turcescu si puberul ala de la noua republica, mihai neamtu. Ce lehamite imi este de viermii astia.

  19. Cine nu si-ar dori dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala? Raspunsul logic ar fi evazionistii. Deci, ce se intampla cu parlamentarii?!

  20. Domnule Voiculescu ,
    Nu pot sa spun ca agreez faptul ca a-ti demisionat din functia de senator.Poate a-ti avut motive personale sa faceti acest lucru si motive profesionale.Totusi eu as fi vrut sa ramaneti pe postul respectiv,chiar daca a-ti si am pierdut o batalie,macar puteam continua „razboiul”.
    Regret ca a-ti facut acest lucru.Aveam un om , in care ne puteam increde si care a adus in dezbatere si spre aprobare o lege importanta si nu numai.
    Poate o sa puteti face mai multe din alte pozitii.
    Regret ca a-ti facut asta , dar accept ca puteti avea motivele dumneavoastra.Totusi ,sper sa nu abandonati lupta pe care a-ti pornit-o si in care ne-ati acceptat si pe noi ca si „voluntari”.

    In termen de 1 saptamana , am trait un sentiment pe care nu l-am trait niciodata in viata mea : REGRETUL CA CINEVA DEMISIONEAZA DINTR-O INALTA FUNCTIE PUBLICA.
    Primul regret a fost fata de Mircea Diaconu si acum dumneavoastra.
    Nu sunt pierderile USL ,sunt pierderi ale poporului roman ,care avea 2 persoane puternice si in care puteam avea incredere.

  21. Credeam ca propuneti si imbunatatirea conditilor de detentie din puscarii.Evaziunea fiscala ducea maxim pana la 8 ani de inchisoare….o dublare poate insemna mai mult decat crima.Ori crima e cea mai grava evaziune din codul penal.Sau asa stiam eu.
    Nu sunt de acord.L-ati vazut pe Nastase cum a procedat la 2 ani cu executare.

  22. Noi avem legi poate prea dure,dar oamenii sunt inconstienti.
    Un prieten mi-a propus sa ma bag sofer de cisterna si sa furam motorina.Eu nu am C SI E.Daca ma bagam,riscam intre 5 si 18 ani.Lege este,dar oamenii sunt inconstienti.
    Bineinteles ca nu m-am bagat.Nici nu se castiga bine,1000 lei pe zi.Pentru agarici era bine.
    Chiar daca dublam sau triplam pedepsele pentru evaziune,cei ce fac lucrurile astea,le vor face in continuare.Sunt dusi cu capul,cred ca nu pot fi prinsi.Nu facem decat un mare rau unor oameni inconstienti.

  23. Ce sa mai zicem de Genica Boerica…a luat 12 ani pentru spalare de bani.Nu e criminal,nu e violator,nu se cheama tentativa de omor,care incepe de la 7 ani si 6 luni.
    Sa dublam si pedeapsa pentru spalare de bani,sa o facem de 24 ani?
    PS: asta nu e pedeapsa,e tortura.Mai iese intreg la minte omul ala?Nu e sentinta definitiva,dar….
    cei ce i-au furat masina lui Gigi Becali au luat 11 ani,12 ani.Mult prea mult.Iar nu sunt criminali.Stiu ca pentru crima s-au dat 10 ani.Ala si-a recunoscut fapta.Si-a injunghiat de nenumarate ori victima.
    Gigi a uitat cheile in contact si aia i-au furat masina.Poate ca 5-6 ani erau suficienti.Dar poate ca trebuie sa le dublam pe toate….rezultatul tot negativ e.Nu au cum sa ma prinda pe mine…si il prind.Asa gandesc toti.Sunt dusi cu capul.

  24. SĂTUI PÂNĂ-N GÂT

    De multă vreme, parcă trăiesc un vis urât
    Şi iată, astăzi, mi s-a dat să văd minunea :
    Căci unii trag să moară cu un glonţ în gât ;
    Alţii vor, de gât, să moară … cu evaziunea .

  25. Pe vremea lui Pogea nu eram siliti sa facem evaziune fiscala?Trebuie sa platim impozit forfetar si daca aveam pierdere.Ori cum sa platesti,daca ai pierdere?E tot evaziune fiscala si asta.Uneori si statul ne impinge spre evaziune fiscala.Statul nu trebuie si el pedepsit?Daca intarziem cu o zi plata impozitelor,suntem penalizati.Daca avem datorie la fisc un leu,ni se blocheaza contul,in timp ce penalizarea creste zilnic.Dar statul e in urma cu platile la noi cu un an.Noi de ce nu putem penaliza statul?
    Asa ca evaziunea fiscala poate sa fie si provocata,e cu dus intors.

  26. Tva-ul de 24% e prea mare.Daca iti faci o firma,dai la stat 60%.Practic faci firma pentru stat, nu pentru tine.Si masurile statului sunt criminale.Statul nu are niciun merit,e cel mai rau asociat.Prin urmare,de ce sa nu-i dam si noi statului in cap?
    Daca tva-ul era mai mic,probabil si evaziunea era mai mica.Dar statul trebuie sa fure si cu cat fura mai mult,cu atat si evaziunea e mai mare.Mai gasiti si alti vinovati…..parca nu sunteti economist,parca nu aveti firme,parca nu vedeti cat fura statul.Unii au luat bani din banci si nu i-au mai dat inapoi.E vorba de zeci si sute milioane dolari.

  27. Un angajat de-al dumneavoastra e si nu e de acord cu dublarea torturii pentru evazionisti.Si daca acei oameni nu sunt condamnati pe probe directe,ci indirecte si vor judecatorii doar sa sa dea un exemplu pentru ceilalti evazionisti?Numai ca primesc tortura dubla…pe probe indirecte.
    Vor fi voci:uite-l si pe turnatorul ce vrea sa faca,el,hotul hotilor.

  28. „Sanctiunile actuale nu mai sperie pe nimeni, trebuie sa impunem noi standarde de severitate in raport cu evazionistii!”
    Din pacate, asa este, vedem tot mai des cum sunt condamnati si apoi scosi din inchisoare… au reusit sa faca legile in asa fel incat pedepsele sa poata fi anulate si sa scape…

Comentariile sunt închise.